- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
válasz
proximus #157 üzenetére
STARTX? Ő azt mondta: XSTART! Mert azt beírtam, de olyan paracsot nem ismert... Ne szívassatok má' amúgy sem könnyű
Nem, nem raktam fel a kernesl-szourszot, mert nem volt rá alkalmam, mivel akkor már nem indult el, mikor ezt meg szerettem volna tenni. Az utolsó, általam ismert működésekor az ati drivert telepítettem fel (vagy föl?), a tegnap esti bekapcsoláskor már nem volt grafikus felületem. Az előző hsz-em tudom, hogy érthetetlen lett, mert most vettem észre, hogy tökre elírtam. Minek iszik, aki nem bírja, ugye. Szóval NINCS grafikus felületem. Na egészségetekre.hukk. -
-
delta9
senior tag
válasz
proximus #144 üzenetére
és a kernel forrást a telepítő cd-kről tudom feltenni? a vezérlő központban láttam vmi rendszerfrissítést vagy mit, ott lehet? illetve akkor most mit is kellene csinálnom? a ''start menü''-ből (itt nemtom hogyhívják) elindítottam egy gamát, ott azt írta, hogy nincs 3d-t támogató hardverem, mindenképpen akarom-e futtatni a játékot, azt mondtam neki, hogy nem.
-
delta9
senior tag
válasz
proximus #130 üzenetére
találtam valamit.
szóval uninstalláltam az ati drivert, mint ahogyan ajánlották és nem a yastal, hanem terminálból kicsi kezemmel akartam installálni. ekkor azt írta ki, hogy ''warning... tailored kernel module for fglrx not present in your system. you must go to /lib/modules/fglrx/built_mod subdir and execute './make.sh' to build a fully customed kernel module... tattarattaratta...'' még annyit írt, hogy a 2d-t tökéletesen fogom tudni használni, de 3d nem lesz.
az XFree 4.3-as, az ati driver is ahhoz van.
elnavigáltam az említett könyvtárba, kiadtam az >sh make.sh parancsot, erre azt írta, hogy ''kernel includes at /usr/src/linux/include not found or incomplete''.
a dmesg-re kiírt infoban nekem 3 sor van ami fglrx-es, és agpgrart-ról szó sincs benne.
a 3d nem elérhetőt a vezérlő központ>hardver>monitorvezérlő-ben írja ki. -
delta9
senior tag
megpróbáltam az rpm-mel, de azt mondta a csomag is already installed... a lib/modules/fglrx könyvtárat találtam meg, nem a kernel_ver alatt van. az baj?
szal, ha win fejjel gondolkodom, és a vga driver telepítve van, akkor nem lehet, hogy az alaplapi agp port-hoz kellene installálni/beállítani vmi drivert, hogy legyen 3d-m?
és most már csakazért sem fogom feladni. -
delta9
senior tag
hát megnéztem az XFree86 verziószámát (4.3). letöltöttem hozzá az rpm-et. telepíttettem a Yast-tal. de nem működik. nem értem... a vezérlő központban, a frissítéseknél ki is írja, hogy a csomag nem telepíthető, ott van zárolva. mi lehet a hiba?
mod: és futtattam a fglrxconfig-ot is, beállítottam a dolgokat, de akkor sem. nincs semmi sikerélményem...
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
nem ati driver csomag, mert a suse leírásban az van, hogy default támogatja (többek közt) a radeon 9500-öt. fel is ismeri rendesen, h r300-as chip. de akkor mégsem támogatja? ti. azt írja, hogy ez a kártya nem tud d3d/openGl-t, de ilyen egyszerű trükkel engem nem lehet átverni, mert én tudom, hogy a kártya tudja. hehe.
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
köszike. más módot is találtam rá. rettentően ügyes vagyok. másik dolog, ha egy letöltött rpm kiterjesztésű nForce csomaggal azt csinálom, hogy konzolba beírom, hogy:
rpm -i <nForce_driver>.rpm
akkor fel is installálja, vagy csak kicsomagolja vhová és még van vele további teendő. csak azért kérdem, mert miután ezt megtettem, azt hittem, hogy a kérdőjeles eszközök közűl vmennyi el fog tűnni, de uaz maradt minden.
Az ati kártyám pedig felismeri, h R300, de 3d nem elérhető. miért? -
delta9
senior tag
azt írják az ati honlapján, hogy vga driver telepítés előtt ellenőrizzem a glibc és az xfree86 verziószámát. na ezt akkor hogyan is? és mi az a glibc?
-
delta9
senior tag
suse 9 prof:
hogyan tudom működésre bírni az egyszerű rockwell 56k-s belső modemet? a win xp szerint com 3-on van, a suse device managere kérdőjeles eszközként látja, a neve is ott van, de csak a tulajdonságait tudom ott megnézni. A vezérlőközpontban beállítottam (szerintem) mindent, de akkor is csak kérdőjeles a modem. Így pedig nem működik, még a relé sem húz be, ha tárcsázni akarok.
Szóval megoldást tud vki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest