- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
OpensSuse 11.0 át használunk vncserver-re. Ezen megy az Internet. Azért lett beállítva, hogy legyen egy biztonságos gép amin a felhasználók szabadon netezhetnek és nem fertőzik le az egész hálózatot. Az a gonf, hogy iszonyú lassú a dolog. Nem grafikus felületú. Xp alatt egy vnc progival bejelentkezek bejön egy ablak és elindul a firefox.
És tud netezni.
Az oldalak lassan jönnek le nomeg amikor görgetek egy oldalon belűl arra is sokat kell várni.
Nem tudom mi lehet az oka.
Azért a 11.0 lett használva mert a 11.1nél folyton szakadt a dolog. Itt legalább nem szakad meg bár nincs magyar billenytyűzet bár ez nem lenne gond, ha gyors lenne.
A kérdésem az, hogy hogyan mivel tudnám megoldani a vnc-s internetet linuxon.
Bármilyen megoldás érdekel.
Remélem tudtok segíteni. -
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában áltam neki a Linuxnak és a 11.1es Opensuséval kezdtem.
Fő feladat vnc segítségével rámenni a linuxos gépre és azon keresztül netezni.
Ezt sikerült is beállítanom, de az a probléma, hogy szó nélkül edobja magát és bezárja a vnc ablakot is. Ha újra megnyitom akkor ugyan ott folytatja ahol abbahagyta. Erre a /usr/bin/vncserver -t használom. Semmi hiba nem jön logokban sem találtam semmit elég keveés infót találtam róla egyáltalán. Német oldalon olyat írtak, hogy volt akinek egeret másnak billenytyű meg egér csere után helyrejött. Nekem nem jött be.
Akiknek ezek nem jöttek be aoknak a 11.0-ás jólett. Feltettem nemsokat használtam, eddig jónak is túnik.
De nemtudom mi lehet a 11.1-es.
A 11.0ásba amikor vnc segítségével rálépek a gépre bejön a parancssor beírom firefox elindul, csak éppen nincsen magyar billenytűzet ott. Semmilyen ékezetet nem lehet beírni. Erre van ötletetek? A root alatt működik az ékezetes betűkészlet.
Ha tudtok jólenne írnátok valamit. -
ticzi01
aktív tag
na még mindig nem jó csak nem értem miért.
-A HDD-k vadi új 200as hddk samsung
-a swapot elösször csináltam meg midnkét vinyón vagyis nincsenek benne a raidba
elöször létrehoztam a swapot akkor legköelebb 2gb utánna a raides részt és elkezd telepíteni ujraindítás után halál.
Szerintem is mennie kellene ötletek vannak? további??? -
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem már az indulásnál gondok akadtak
Most álítom be életem első Linux serverét és fel sem tudom telepíteni....
A gond az, hogy amikor egy hdd volt benne akkor simán felraktam rá ment is minden simán, de kitaláltam , hogy 2 ugyanakkora hdd és 2gb ram kell bele.
Raid1be szeretném tükrözni.
Amit használok az OpenSuse 10.3-as verzió.
Elindul a telepítő és megy megy amíg ki nem választom az egyedi particionálás menűpontot ott látom mind a két hddt és a következőket tettem:
-elsőre rámentem
-létrehozás,elsődleges partició, formázot, swap ,akkor az egész hdd 200gb swap lesz
-ezután rámegyek az átméretezésre leteszem 4gbre/mivel ug tudom a swap a gépbe lévő ram duplája/
-utánna szintén első hdd re megyek elsődleges formáás nélküli és ott a raidos részt választom asszem valami dx...valami de csak egy rédes van. és megcsinálja
-a másik hdd-t tök ugyan így
-ezt követően rámegyek a raid gombra és raid1 tükör tovább formázás , kész
-tehát minden jóna tűnik teljessen.
-telepítő elindul másol stb....
-gép ujraindul és
Hiba a rendszer betöltésekör.
Mi a gond?
Kétszer csináltam mindkétszer eljátszotta most hirtelen nincs ötletem.
segítséget előre is kösziBár nem hinném hogy gond lehet elötte xp volt egyik hddn a másikon meg linux 10.3ast raktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest