- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigi571
csendes tag
-
Gigi571
csendes tag
Szia!
A YAST-ban a telepítési forrásokban hozzá tudod adni a közösségi forrásokból az amd/ati, a frissítések, és egyéb szükséges repokat, pl. PacMan, ha ezt eddig nem tetted volna meg.
Utána, ha elindítod ugyanitt a YAST-ban a Szoftver telepítése, eltávolítását, elméletileg felajánlja az ati drájver telepítését, de ha nem, akkor itt a keresőjébe beírod az fglrx kifejezést, akkor kladja a zárt, illetve a nyílt drájvereket. Nvidiánál legalábbis így megy, nekem az van.
Kernelből a 3.16.7-7.1 ami utoljára frissült, itt vannak kernelek, és tudsz nézelődni szoftverek után is.
Ennyit tudok segíteni, lehet szájbarágós voltam, akkor elnézésedet kérem!Üdv: Gigi
-
Gigi571
csendes tag
válasz
soldi3r #3104 üzenetére
Szia!
A touchpad beállításához nézd meg a "YAST2"-ben, a "Rendszer" "/etc/sysconfig szerkesztő" "Hardware" részében, találsz-e róla bejegyzést, és ott tudsz változtatni a beállításokon esetleg, de csak nagyon óvatosan piszkáld, csak amiben biztos vagy, olyat változtass meg!
Víruskereső nem kell, töredezetségmentesíteni sem kell. Ha esetleg windowsos partícióra töltesz le kétes helyről dolgokat, vagy hálózaton windowsos gépre, akkor tehetsz fel víruskeresőt, de a linux nem szorul víruskeresésre.
Üdv: Gigi
-
Gigi571
csendes tag
válasz
soldi3r #3102 üzenetére
Szia!
Kicsit félreérthető voltam, azt akartam mondani, hogy amit megtalálsz a telepítőforrásokban,
olyan szoftvereket telepíts, hogy a függőségek rendben legyenek.A másik félreértés, nem parancsot mondtam, hanem, hogy a szoftver telepítése/eltávolítása keresőmezőjébe írd be a kernel szót.
A touchpadot a "rendszerbeállítások" "beviteli eszközök"-ben lehet konfigurálni.
-
Gigi571
csendes tag
válasz
soldi3r #3098 üzenetére
Szia!
Ha most működik, akkor ne kínlódj külső drájverekkel, használd a SuSé-ét.
A "debuginfó" végűek biztosan nem kellenek, a "xen"-esek sem, az virtuális géphez kell, a keresőbe beírod, hogy kernel, és megnézed, hogy a "kernel-desktop", vagy a "kernel default" van-e feltelepítve, és annak megfelelő "broadcom-wl-kmp-..." drájvert hagyod fenn. A többi "broadcom-wl-kmp-..." drájvert törölheted.
A képen lévő első ötöt hagyd fenn.Üdv: Gigi
-
Gigi571
csendes tag
válasz
soldi3r #3092 üzenetére
Szia!
A YaST2-be belépsz, Szoftver telepítése/eltávolítását elindítod, a keresőmezőbe beírod a "broadcom"-ot
és kiválasztod a listából a "broadcom-wl"-t és telepíted. Újraindítod a gépet, és utána még konfigurálnod kell a hálózatot. Típust nem írtál, de ha szerencséd van olyan kártyád van amit támogat.
Remélem sikerül.Üdv: Gigi
-
Gigi571
csendes tag
válasz
Canonfan #3042 üzenetére
Szia!
A 3200-as linkjét azért is tettem be, mert ott leírja, hogy milyen fájlban mit kell beszúrni ahhoz, hogy a szkenner működjön:
Works using drivers from Samsung, tested in 12.1 and 12.2 Works as scanner on 12.2 if:put into the /etc/sane.d/xerox_mfp.conf this line:
usb 0x04e8 0x3441
issue this (as root):
mount -t usbfs none /proc/bus/usb
De erre ugye semmi garancia nincs, hogy a 3400-zal is működik.
A másik amiért linkeltem az oldalt, ha nem ragaszkodsz ehhez a típushoz, tudsz válogatni olyat amelyik működik.
Sajnos én sem tudok ettől többet mondani. De hátha benéz valaki, akinek van tapasztalata.
Ügv: Gigi
-
Gigi571
csendes tag
Szia!
Én úgy tudom, hogy nem maradnak a csomagok fenn a gépen, de ebben nem vagyok biztos.
Viszont, ha a Szoftver telepítése/eltávolításával kezeled a programjaidat, abban az Opciók menüben tegyél pipát a Tisztítás csomag törlésekor felirat mellé, akkor letörli azokat a csomagokat is amit az a program hozott magával.
Tudom ajánlani még a BleachBit programot, ami eltávolítja a szükségtelen fájlokat, de ezzel azért óvatosan bánj, nehogy valami fontosat törölj!
Ennyit tudtam segíteni, biztosan jön majd valaki, aki jobban ismeri a renszert és még tud mondani valmi hasznosat.
-
Gigi571
csendes tag
válasz
Mikeee86 #2994 üzenetére
Szia!
Elindítod a "YaST vezérlőközpontot", – kérni fogja a root jelszavát – utána indítsd el a "Rendszertöltő beállítása" nevű kis segédprogramot! A megnyílt ablakban kattints a "Rendszertöltő paraméterei" gombra!
Ez egy új oldalra visz.
Itt találsz egy "Alapértelmezett rendszertöltő szakasz" feliratot, alatta az ablakban van egy legördülő menü.Ezt legördítve ki tudod választani a kívánt alapértelmezettként indítandó operációs rendszert.
Katt az OK-ra, és kész is vagy. A következő indításnál már ez fog indulni automatikusan.Amit még beállíthatsz ezen az oldalon, az a "Várakozás másodpercben" ami a menü továbblépésének az ideje. Mást ne piszkálj, ha nem tudod mit állítasz el, mert nem fog elndulni a rendszered.
-
Gigi571
csendes tag
válasz
Canonfan #2974 üzenetére
Szia!
Első lépésként telepítsd fel a telefonodra az ES File Explorert a Play áruházból, majd indítsd el!Utána nyisd meg a settingset, és abban alul megtalálod a Remote Settingst, és pipáld ki a Remote Manage melletti négyzetet! Ez elindít egy ftp servert. Indítás után kiír egy ftp-címet a Remote Manage felirat alá.
Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a számítógépeden valamelyik fájlkezelőbe – ami kezel ftp-címet – beírod ezt a címet és már elérheted a kártyán lévő dolgaid. Majdnem elfelejtettem, ez WiFi-vel megy így.
Remélem tudtam segíteni, nálam működik.
-
Gigi571
csendes tag
válasz
mickemoto #2412 üzenetére
Sziasztok!
A wlannal kapcsolatban. Nem mindegy, hogy a "Hagyományos módszerrel (ifup)" vagy a
"Felhasználó által vezérelt NetworkManager"-rel kapcsolódsz a hálózathoz.
Ez utóbbival tudod beállítani a wlant.Ennek a bekapcsolásához el kell indítanod a YaST-ban
a "Hálózati beállításokat" és az "Általános beállítások" fülben tudod megváltoztatni, hogy a NetworkManager induljon el. Ebben már be tudod állítani a wlant.De előtte újra kell indítanod a gépet, azt hiszem. Remélem érthető amit írtam, ha nem, kérdezz!
Ha estleg a NetworkManagert használtad volna eddig is, akkor nem tudok segíteni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest