- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
csendes #1565 üzenetére
Igen, meg néha előfordul az is, hogy a video meghajtó nem kezeli rendesen a fényerőállítást.
pl. nálam így van a zárt forrású ati meghajtóval (fglrx). (viszont konzolra váltva működik és visszaváltva megmarad az állapot, csak a grafikus felületen nem jó a váltás).Én is úgy láttam, hogy működni szoktak ezek a kiegészítések.
+ van a gépemen néhány beállítatlan plusz gomb a billentyűzet felett, azok is kezelhetők, csak most nem tudom a beállítás módját (scan kód alapján hozzá tudnám rendelni valamihez). -
-
neduddki
nagyúr
válasz
csendes #1557 üzenetére
HI!
es a keves ram magyarazza az x befagyasat? a yast probalkozi probalkozik asztan hasal:- ( csinaltam egy masik istalt teljesen kiherelve az is beledoglik de jo emlekztem ubuntu vidam rajta /na nem egy raketa az sem, de mivel nyomtatkiszolgalot akarok belole nem gond/ csak gondoltam majd 10 ev utan kiprobalom a ujra a suset, de ha nem akkor nem:- (
koszi
udv
neduddki
-
Gallac
senior tag
válasz
csendes #1549 üzenetére
Szia a böngészés sebességileg jobb let, bár még így is szaggatott néha, az Nvidia beállítások érdekesek
hiába állítok be bármilyen felbontást+színmélységet, ez a retek mindig 1280*1024ben 60 Hzel virít
érdekes
de megpróbálom az általad leírtak alapján felhergelni az Nvidia drivert.
6600 Gtre
-
sziada5925
aktív tag
-
Menhir
csendes tag
válasz
csendes #1155 üzenetére
Eddig annyit próbáltam, hogy kézzel hozzáadtam a DISPLAYMANAGER_RANDR_MODE_VGA-t az /etc/sysconfig/displaymanager-hez. Ez ugye eddig nem volt benne. Így most meg is jelenik a Yast sysconfig szerkesztőjében is, de nem vesz tudomást a beállításokról. Utoljára hagytam a X.org frissítést, most fogom megpróbálni.
Tudomásom szerint az Enterprise Server csak akkor fizetős, ha supportot is kérsz hozzá. Asszem 60 nap support ingyen jár, hosszabításért kell fizetni.
-
Menhir
csendes tag
válasz
csendes #1153 üzenetére
Kipróbáltam, amit írtál és ezzel sikerült megváltoztatnom az asztal felbontását a Personal Settings-ből. A gond az, hogy a képernyő bal felső sarkába helyezi el lekicsinyítve. A bootképernyő és a bejelentkező képernyő továbbra is 1280x1024-ben fut. Ha Yast alatt próbálkozom, ott továbbra is csak az 1280x1024-et tudja használni. Van több választási lehetőség, de hiába válaszom ki akármelyik megfelelőt, mintha nem is csináltam volna semmit. Ezen kívül, ha elmentem a Yast-ban válaszott felbontást, felülíródik a kézzel átszerkesztett xorg.conf fájl és mindenhol újra a "Default" érték szerepel. Esetleg próbáljam meg hozzáadni a sysconfighoz ezt a DISPLAYMANAGER_RANDR_MODE_VGA-t és hozzá egy értéket?
-
Menhir
csendes tag
válasz
csendes #1149 üzenetére
A DISPLAYMANAGER_RANDR_MODE_VGA nem szerepel a bejegyzések közt. SUSE Enterprise Server 10-et használok, és szerver célra is szánom, ha végeztem a beállításával. A Control Center - Screen resolutiont próbáltam már. Csak az 1280x1024-et ajánlja fel.
Az új monitoromat is kikerestem Yast alatt, de nem reagál rá.A xorg.conf-file így néz ki:
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "default"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csendes #1146 üzenetére
Ez még kicsit kínai. Szóval a gépen meg kell maradnia egy bootolható XP-nek az 5.1-es hangzás (játékok alatt) miatt, egy bootolhato vistának meg a steam és egyébb XP-re feltelepíthetetlen progi és DX10 miatt. Ezek mellé kerülne egy linux, lehetőleg Suse, mert suliban is azzal küldjük. Szóval először akkor melyik Suse-t szedjem le? A 9.3-at asszem ftp.fsn.hu -n, de közben látom már van ilyen openSuse, mi a különbség?
-
Menhir
csendes tag
válasz
csendes #1144 üzenetére
Egy integrált Intel 3100-am van. Monitornak VESA 800x600 van beállítva Yast alatt. De van egy másik menü is a felbontás állítására. Ott 1280x1024 van és ezt nem tudom átállítani. Illetve átállítom, de nem reagál rá. A tesztképernyő is 1280x1024-ben jelenik meg, hiába veszem lejjebb a felbontást.
Itt egy részlet a xorg.conf-ból, egy másik fórumon erről beszéltek:SubSection "Display"
Depth 24
Modes "Default"
EndSubSectionMegpróbáltam azt, hogy a Default helyett beírtam sorban felbontásokat. Ezzel a Personal settings monitorbeállítása alatt elérhetővé vált a 800x600-as felbontás (eddig ott csak 1280x1024 volt, a Yast-ban volt több lehetőség) és ez át is méretezte a desktopot, de csak azt. Ha kiléptem a login képernyőre, az már 1280x1024-ben ment. Újraindítás után az összes általam beírt felbontásérték eltűnt a xorg.conf fájlból és újra ott volt a "Default".
Amikor telepítettem a linuxot, az otthoni 19"-os TFT-met raktam rá, és a natív felbontást választottam. Most viszont egy régi CRT-t szeretnék ráakasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged