- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
legenda007 #1570 üzenetére
Win alól hogy hivatott a net működni?
A jelszót ott hova kell írni?
(UPC esetén első alkalommal, amikor bármilyen oldalt meg akarsz nyitani, bekéri a felhasználónevet/jelszót, ezt a hálókártya MAC címéhez rendeli. Tehát addig nem kéri újból, amíg nem akarod másik hálókártyára kötni.)Szóval biztos van az azonosítási módnak egy neve, ez lenne érdekes, és ez alapján lehet keresni megoldást is rá...
...a recovery módot a Win telepítőről gondoltam.
-
VaZso
senior tag
válasz
legenda007 #1567 üzenetére
A Digi netet nem ismerem, de biztos be lehet állítani valahogy... alapvetően hogyan csatlakozol? Behúztak egy UTP kábelt és kész?
Én első nekifutásra hasonló megoldást várnék mint ami UPC-nél van, akkor viszont simán működnie kellett volna...A Windows indítóját elvileg úgy visszateheted, ha a telepítő CD-ről recovery módban lefuttatod a fixmbr vagy mbrfix (nem tudom, melyiknek hívják) progit.
-
VaZso
senior tag
válasz
csendes #1565 üzenetére
Igen, meg néha előfordul az is, hogy a video meghajtó nem kezeli rendesen a fényerőállítást.
pl. nálam így van a zárt forrású ati meghajtóval (fglrx). (viszont konzolra váltva működik és visszaváltva megmarad az állapot, csak a grafikus felületen nem jó a váltás).Én is úgy láttam, hogy működni szoktak ezek a kiegészítések.
+ van a gépemen néhány beállítatlan plusz gomb a billentyűzet felett, azok is kezelhetők, csak most nem tudom a beállítás módját (scan kód alapján hozzá tudnám rendelni valamihez). -
VaZso
senior tag
Tehát vagy nem kapja meg a DNS kéréseket a router (pl. azért, mert a DHCP hibás adatot küld), vagy ha meg is kapja, nem továbbítja azt a szolgáltató felé... egyik sem hangzik jól.
Elvileg jónak kellene lennie, ha a DHCP jó adatokat ad meg...
(Ezért lenne jó kézzel megadni neki az adatokat.)
Viszont szerintem önmagában DNS probléma nem lehet, mert net felé irányuló IP-t sem tud pingelni, az elvileg DNS nélkül is menne.
"Próbáld már úgy, hogy csak wlan megy!"
Erre nem gondoltam, mindenképpen így kéne...
-
VaZso
senior tag
válasz
BaliJack #1526 üzenetére
Ezekszerint ugyanaz a router osztja ki az UTP és WLAN-nál is a címeket?
Azért kérdem, mert múltkor volt egy hasonló probléma... Gép normál vezetéken megkapja a címet, WLAN-ról nem működik. Egészen pontosan nem tudom az esetet, mert én csak a távsegítség voltam, de a WLAN egy második routerről ment, aminek a WAN portjára került a belső háló és a két bekapcsolt DHCP miatt is gondok voltak...
...nálad nincs hasonló gond?A helyedben beállítanék biztosan működő adatokat neki, tehát a router címét DNS ill. gateway-nek, valamint az IP-címet és netmask-ot.
Ha így működik, akkor a DHCP-nél kell tovább keresgéni.
--- Tehát IP címmel behozta az oldalt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest