Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Canonfan
    senior tag

A HW környezet is érdekes lehet, konkrétan milyen VGA milyen driverrel? Eseményaplóban szerepel vlami hibára utaló?
    HW teszteken túl vagy? memória hdd, kábelezés, tápegység,...

Igen nem mai gép már kb 10 éves I3-as konfig, egyedül a videokártya az, amit cseréltem benne tavaly. A videokártya egy Radeon RX 550, amdgpu illesztőprogrammal a yast szerint, tehát a nyílt forrású, ha jól tudom.
    Az eseménynaplóban egyedül a sok bejegyzés között két dolgot találtam ami ismétlődött, bár okosabb nem lettem tőle, és lehet érdektelen is:

localhost kwin_x11[1822]: QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 2
    localhost kwin_x11[1822]: QPainter::end: Painter not active, aborted

localhost kwin_x11[1822]: qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 2 (BadValue), sequence: 19764, resource id: 0, major code: 53 (CreatePixmap), minor code: 0
    localhost kwin_x11[1822]: qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 9 (BadDrawable), sequence: 19765, resource id: 48554164, major code: 55 (CreateGC), minor code: 0
    localhost kwin_x11[1822]: qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 9 (BadDrawable), sequence: 19766, resource id: 48554164, major code: 72 (PutImage), minor code: 0

Az egér se semmi extra amúgy egy mezei Xiaomi BT/vezetéknélküli egér, nem hiszem hogy ha ez nem megy attól meg kéne akadjon szerintem, de azt megpróbálom, hogy kihúzom a BT adaptert a gépemből, és használom sima vezetéknélküli egérként pár napig, meglátjuk változik-e valami... :F

Új hozzászólás Aktív témák