Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

Jó ideje volt már random kernel pánikom, amit nagy nehezen sikerült kiguglizni, hogy valami, a 64bites rendszereknél fellépű bios bug lehet a kiváltó oka. de időm és kedvem sem volt újrahúzni a rendszert 32bitre. Végül rávettem magam.

A rendelt promólemez 32 bites oldalára dobálta az olvasási hibákat a telepítés közepén, két próba után hagytam a fenébe, bepöccentem, előkapom az újraírható lemezemet, amin emlékeim szerint egy legutóbbi fedora van, úgyis ki akartam próbálni.
    A fedora helyett 11.10-es ubuntu volt, arra is kíváncsi voltam, hát felment az. Meglepően jól használható volt a unity, de valahogy a gtk-s környezet nekem nem gyere be.
    Két nap után akkor jöjjön fedora kde spin, az amúgy live módból indított telepítés nekem nem volt kényelmes. a suse sincs agyon egyszerűsítve, de valamiért nekem szimpatikusabb. A nyugtató zöld szín talán :)
    Újraindítás után viszont nem tudtam belépni a profilomba csak a roottal, valami gáz volt a /home partíción a mappámmal, vagy a jogosultságokkal. Nem volt kedvem ezzel foglalkozni, most több időt nem kapott a fedora, majd legközelebb

Tettem még egy próbát a suse dvd 32bites oldalával, ami most tökéletesen működött. Gyors volt a frissítés is, úgy egészében gyorsabbnak érződik a rendszer, mint a 64bites, jobban reagál, pedig ugyan az a 4 éves 250-es vinyó van alatta.
    És nem kavarodott meg semmi beállítás, se az ubi, se a fedora nem kavart meg semmit a /home-ban ennek örülök a legjobban, főleg úgy, hogy utólag jutott eszembe, hogy backuppal kellett volna kezdeni az egészet :D

Egyelőre minden rendben van, most jön a megfigyelés.

Új hozzászólás Aktív témák