- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
"hogy az nvidianak milyen koze volt a csatlakozo kivalasztasahoz"
A velemeny linken "szponzoron" kivul semmi mast nem lattam, jelentsen az barmit.
Mellesleg ott a Dell, miert csak az Nvidian van a fokusz?"az AIB gyartok a lap terveit es speckoit keszen kapjak, abban pl a tapcsati tipusaba pont nincs sok beleszolasuk"
Valamennyi van, hiszen ha jol tudom tobb csatlakozo beszallito/gyarto is van."az egesz folyamatban / lancolatban senki nem hibas, csak a user a hulye"
Persze hogy nem, viszont azt sem jelenti, hogy az egesz speccel van gond es minden catlakozoval gond van. Hiszen tobbsegeben nincs veluk gond.
Illetve nem kell ehhez ez a csatlakozo, vga fustolhet el anelkul is. Ezekben az esetekben sem lattam felkapni az Nvidiat."Ilyen esetben pl az elfogadhato folyamat ha a usert a gyarto (pl asus) azonnal maximalisan kartalanitja minden direkt es addicionalis karert"
Igen, a garancia igy mukodik. Ha usernek gondja van, RMA es vagy megjavitjak/kap masikat/reinburse.
Evtizedek ota igy mukodik."Nvidia meg a tobbi tobb100mrd os market capu ceg meg ugy huzza a fogat par darab cserejenel mint szuzlany a kupiban…."
Erre mik a konkret globalis szamok? Most akkor csak par darab van vegulis?niof
"de ez akkor is el lett b.szva, és kész. Nincs mese. Erre nem a usernek kell figyelni, hanem a gyártónak azt biztosítani, hogy ilyen ne lehessen."
Szerinted. Ekozben 1 eve mar tobb szazezren hasznaljak a kartyajukat mindenfele gond nelkul. Illetve a vizsgalat soran az a konkluzio, hogy az usernek kell figyelni, de ennek ellenere az tortenik amit irtal, a specet biztositjak be ezeknek az usereknek. -
niof
veterán
Ezt írtam én is, hogy haver 4090-e alig fért el a Fractal Define R6-ban. Támasztja a kábel az üveget, pedig nem lenne szabad. És mikor már ott tartunk, hogy egy bármilyen részegységnél külön figyelni kell ilyen dolgokra, akkor már megette a fene az egészet. Busterftw jöhet nekem a védőügyvédeket megszégyenítő dumájával, de ez akkor is el lett b.szva, és kész. Nincs mese. Erre nem a usernek kell figyelni, hanem a gyártónak azt biztosítani, hogy ilyen ne lehessen.
-
Busterftw
nagyúr
Na de epp errol van szo, hogy azt nem varhatod el, az Nvidia teszteljen le minden PC kombinaciot/minden tap/adapter/kabel varianssal.
"de ekkora karinak nem is leghutes valo mar…."
Mondjuk ez igy hulyeseg, mert epp a forrofeju Ampere utan megvaltas az Ada perf/wattban. Nekem a 3080Ti FE-re ezert kerult AIO es most valtottam 4080-re mert konkretan barmelyik markat/tipust valasztod, remekek a hofokok es a fogyasztas. -
Busterftw
nagyúr
Mármint #69-es hsz-ben linkelt nem létező Intel ATX 3.0 specifikáció? Még a ph is lehozta.
Nem tudom mi az az arány, ezt Intel/Nvidia/AIB partnerek/PSU gyártók/átalakító gyártók el döntik, gondolom mindenkinél más.
Ha user error miatt több arányban az AIB gyártó átalakítója a ludas, az Nvidia hívjon vissza? Mit, a FE-t ami lehet sokkal kisebb arányban volt problémás?
A Corsair custom kábelje miatt hívjon vissza az MSI/ASUS stb mindent? Az user kitudja milyen tápja és kitudja milyen átalakítója miatt legyen minden visszahívva?Vagy azok az userek miatt akik 3 ág helyett 2-vel használják a kártyát? 4 helyett 3?
Ezt úgy állítod be, mintha nem lenne garancia és ezt az userek nem tudják lebokszolni azzal akitől vették.
-
Busterftw
nagyúr
De hát nem nálam pattog a labda kérem szépen.
Ti állítjátok, hogy itt spec hiba van és ez nem pár usert érint és gyártó direkt így adta ki.
Én épp azt mondom, hogy nem tudjuk a számokat, globálisan sokkal sokkal kevesebben panaszkodnak mink akik nem.Tehát ha nagyobb itt a gond, akkor hol vannak erre a számok?
Nekem ezek a számaim vannak:
"After weeks of mostly silence, Nvidia finally issues a statement that it has received 50 known reports of melted connectors""CableMod has cropped with the company saying it has received 20 reports with the majority of the problem likely being improperly inserted adapters. "
"GamersNexus concluded the problem has thus far affected 0.04% of RTX 4090 cards sold."
-
Busterftw
nagyúr
Non taken, nagyon nehez ugy valamirol vitazni, amire konkretan nem tortent meg.
Ez nem fanboysag kerdese, tolem aztan lehet az Intel altal hasznalt csatlakozo is.Es igen is fenntartom azt, hogy ezer fele PC/GPU/kabel/tap/foldeles kombinacio van, szoval ha valakinek le is egett a haza, elegge megkerdojelezheto, hogy az biztosan a csatlakozo miatt.
-
Busterftw
nagyúr
"meg akkor is a rosszul behelyezett csatikra mutogatott"
Tudtommal ez a hivatalos konkluzio es allaspont, nem tudom mirol beszelsz."idoben hogy alakultak a hirek es mikor jott nvidia allasfoglalas."
Miert hogy kellene ennek zajlani? Vizsgalat elott legyen allasfoglalas vagy a vizsgalat utan?" a %os arany kb teljesen mindegy."
Nem mindegy, mert van tobb szaz fele kombinacio tobb szazezer/millio usernel.
Van tobb fele marka, tobb fele hivatalos es nem hivatalos kabel 3rd partyiktol, tap gyartoktol, tobb fele adapter stb.
Ha a tobbsegnel/mindenkinel elofordul, akkor egyertelmuen spec gond van es vissza kell hivni a termeket."100e eladott darabra jut 10 db haztuz, meg az is teljesen OK (nem, nem az)"
Ez termeszetesen nem OK, viszont tudomasom szerint nulla darab haz egett le. -
Busterftw
nagyúr
Ha nem tudnak a hibarol akkor miert kezdtek el volna vizsgalodni?
Az Nvidia nem tagadott egyaltalan az elejen es mivel %-osan fogalmunk sincs mennyi az annyi, teljesen valid az user hulye konkluzio, maskulonben mindenkit erintene a dolog.A mostani spec upgrade is konkretan csak azon javit, hogy ne lehessen rosszul bedugni.
Az Nvidia pedig nem keres semmit az uj csatlakozokon, az AIB-nak eladja a GPU-t aztan csokolom. A FE-n nem hiszem, hogy hatalmas profitja van.
-
Busterftw
nagyúr
A hsz szandekos veszelyeztetesrol szol, erre reagaltam.
Tehat megy vissza neked is a kerdes, tehat a GM szandekosan (illetve szandekos veszelyeztetestol hajtva) hibasan tervezte az inditokulcs foglalatot?Az Nvidia az esetek erkezese utan vizsgalatot inditott es ezutan a PCI-SIG-gel egyuttmukodve most jon a jobb verzio.
Nem ertem a parhuzamot a GM-mel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest