Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Ja, igen. Az nekem is később esett le. (Azt bírom, hogy valahol tolják el maguktól a sorozat készítői a régi Trek-et, illetve hangoztatják, hogy nem az eredeti sorozat szellemiségében alkotnak illetve nem látták/nem tudják a kánont. Közben meg lépten-nyomon sugallják egy csomó dologgal, hogy ez Star Trek. Eleve a kezdés, a csomó ikonikus űrhajó szerepeltetése. Rakat karaktert, robotot, idegent (csak felületesen) de szerepeltetnek.)
Már a Discovery-vel kezdődően nagyon olcsó, megúszós húzás volt ez a "lőjük ki őket a jövőbe", toljuk el úgy az időskálát, hogy bármi lehet.
Minecraft-os űrhajók nem semmi. Mi munka lehetett... -
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Kövezzetek meg. Szerintem ez egy hulladék. Az egész. Minden. Egy tinibubi sorozat, amire rányomták a Trek plecsnit.
A jólelkű rossz fiú és a betazoid "hercegnő" románca. Ilyet hány ezerszer láttunk már?
A csúnya, értelmi fogyatékos hologramcsaj... Egy kifacsart humorú valaki leprogramozta, hogy ezzel sz0passa a jónépet? A woke klingon csávó, egy csipogó klingon.
A zűrhajó, ami szétesik egy épület együttessé, ha leszáll. (Erre még azt mondanám, hogy egész oké ötlet, ha nem lenne annyira szürreális a megvalósítás.) Az enterior-t én nem tudtam agyilag értelmezni. Annyi a fény, a tükröződés, a csili-vili, hogy komolyan kellett erőlködnöm, hogy felfogjam, hogy az adott jelenetben meddig terjed egy folyosó. A parancsnoki híd is egy WTF.
Nem ragozom tovább. Az egész sorozat, mint jelenség ROSSZ.(Nekem még egy fekete pont: Próbálnám elfelejteni a Discovery-t, erre itt visszahoznak szereplőket...)
-
válasz
butch3r
üzenetére
+Sweet Lou 6 #5289
Nagyon sokáig fogjátok akkor élvezni a szerelést.
Nekem 13~15 óra kellett hozzá, sorozatot nem tudtam volna mellé nézni mert rendesen figyelni kell az összerakáskor.Volt róla szó a LEGO topikban is, hogy van egy vicces elírás a plaketten:

A Saucer valahogy így nézhetett ki az Utopia Planitia-n:
Kész modell:
Ez még az első leejtése előtt készült, így ezen a képen - bár nem látszik, de - még őszinte a mosolyom, míg azzal a plusz fél órával már nem lett volna az.
A tányér nagyon nehéz, így az első újra-dokkolásakor elrántotta az egész hóbelebancot előre.Nagyon impresszív, és gyönyörűen mutat szinte bárhol.
Külön engedéllyel az admiralitástól (a feleségemtől
) kaptam 2 polcot, így az Eaglemoss "kollekcióm" mellett lesz a végső helye.Továbbra is tartom, hogy ezt-azt másképp oldottam volna meg, de a régi makettekhez/modellekhez képest rengeteget fejlődött az építés és a leírás.
Ami a minőséget illeti, sajnos a LEGO sem a régi már, volt legalább egy tucat görbe lapos-hosszú elem - amit műanyag fröccsöntéssel dolgozva megértek, mi is küzdünk vele, de na... -, de a végeredményen szerencsére nem látszik. -
-
-
válasz
butch3r
üzenetére
Egy hónap tépkelődés után végül megrendeltem ezt a Lego Enterprise-D modellt.
Már maga a doboza is lenyűgöző. Egy igazi kis időutazás lesz a gyerekkorba, amikor elkezdtem összerakni.
Közben látom a németek megint alkottak:

Instagram poszt link
Zusammengebaut-Messe, Borken (Hessen)Egy ilyet is elfogadnék, vagy majd építek ha már nyugdíjas leszek.
-
válasz
butch3r
üzenetére
Lehet pont az az utolsó mondatrész a gond: "... as one Starfleet officer learns to understand all things alien."
Egyrészt, senki nem kérte ezt, hogy az egész széria egy elszabott karakteren múljon. Ez a new-style Netflix/Marvel-éra legalja, amit mindenki átvett, gondolván ez a tuti recept.
Hol van már az a diverz főszereplő gárda, akiből mindenki ki tudta választani a kedvencét? Ja, hogy ahhoz tudni kellene karaktereket írni, akinek nem a szexuális beállítottsága a személyisége 99%-a...Másrészt, bár csak ez lenne a Disco egyetlen baja. Nekem az undorító olcsó CGI és a sötétség se jött be. Ha nem este nézem, akkor nem látok semmilyen részletet abból a csilli-villi díszletből. 🤮
A Lower Decks vége behozta a multiverzumos lehetőséget, szóval remélem élnek majd vele. Jó lenne újra egy pozitív sci-fi korszakot megélni, mert a Battlestar Galactica óta Mintha Csak háború lett volna mindenhol a téma...
Dinomano #5246
Bárcsak lehetne azzal vitázni, amit írtál!
Sajnos pontosan ez a valóság. -
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Rebootot én sem szeretnék, nem volt olyan régen a 2009-es Star Trek. Mi kánon és mi nem: Azért ezt eléggé önkényesen szokták eldönteni... Mint a Disney a Star Wars-al.
Én az Enterprise, TOS előtti sorozatot szerettem. Azt az érát is folytathatnák esetleg egy külön hajóval, legénységgel. -
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Trek rendesen lejtmenetben van, "Strange New" sem az igazi már. Közben nézik néha 1-2 részt DS9-ből. Nekem úgy tűnik, hogy túl vannak reprezentálva a klingonok. Klingonos részek nagyja évadkitöltőnek jó csak... (Lehet, hogy csak nekem van csömöröm belőlük, de már meglátok egy ráncosfejűt, és rosszul vagyok...)
-
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Mass Effect nekem is a top3-ban bent van. Sőt, én a 2000-2010 közötti időszak legkomolyabb kulturális termékének tartom. Mai napig nem tudom, hogy hogyan oldották meg, hogy a DLC karakterek is beépültek a sztoriba, és nem kavarodtak bele a szerteágazó logikai gráfokba... Azon kívűl X évig készült, és le tudták zárni.
(Napokban vettem meg a Legendary-t EPIC GAMES-en. Természetesen az orig. dobozos meg polcon figyel.)Babylon 5: Az első évadot túl kell élni, utána sokkal jobb lesz a sorozat. Második évadtól Sheridan lesz az állomás főnöke, onnantól jobb a szérie. (A jelmezekkel kapcsolatban: Az én ízlésemnek túl harsányak, és vásárinak hatottak. Meg úgy tűnik, mintha a DS9-ben komolyabb lenne a díszlet.)
Buth3r-el értek egyet. G'Kar és Londo karakteríve kemény. Sajnos, annyi baja van a sorozatnak, hogy hirtelen fejezik be a fősztorit a negyedik évadban. Az utána következő ötödik évad emiatt levezetésnek hat.
Számomra pozitívum, hogy földhözragadtabb és komolyabb a fizika a sorozatban, mint a Star Trekben. Nincsenek mágikus mezők és erőterek. Bár gyengébb a CGI, de reálisan mozognak a hajók.Félre ne értsetek, én szeretem a Star Treket, de a B5 is megérdemli az elismerést, mert jó.
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Akkor lehet teszek egy próbát a második évaddal, az elsőből láttam pár részt. A lányaimmal néztük. Nem volt rossz egyáltalán, de gyerekcucc.
TNG: Valószínű, azért akkora nagy szám, mivel az indította az új generációt. (Ha már a címe is ez lett..
) Pár részt néztem újra (netes és itteni ajánlásra a jobbakat, valamint amit nem árt a DS9-hez újranézni.) - Az egész sorozatot időhiány miatt (meg amúgy sem) bírnám végignézni. A műanyagsziklás műtermi bolygófelszínek mondjuk fájdalmasak bent.
Nekem az Enterprise sorozat anno bejött. A TOS-ból csak 1-2 részt láttam nagyon régen. Azt érdemes megnéznem? (Ha jól emlékszem, a 70-.es években volt rajzfilm is. Az folytatás volt?)
DS9 2. évad közepénél járok. Lassan beindulhatna, picit leült a sorozat. -
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Igen, és ahogy fejlődik a technika, egyre inkább kilóg látványra a technikai megvalósítás, ami a régi Trek-ek és az újak között van.
Nosztalgia miatti szenvedésben vannak, mint a Star Wars... Ott is több ezer évekre előre vagy vissza lehetne menni, mégis a franchise 95%-a megragadt egy 50 éves időintervallumban.
Prodigy nekem annyira gyerekcucc, hogy ledobott magáról. Első évadból láttam pár részt. Picard nekem nem jött be, főleg hogy Mass Effect lopásnak éreztem kicsit. -
-
válasz
butch3r
üzenetére
Volt egy olyan jelenet, hogy egy klingon harcimadár (Bird of Prey) a quantum szingularitás hatására a J.J. Trek hajóvá alakul, plusz a legénység is azokká a béna klingonokká, aztán gyorsan meg is halnak egy másik hajónak ütközve.
Ahogy Pirk is írja, ez arra lehet egy finom utalás, hogy a JJ/Disco klingonok egy másik párhuzamos quantum valóság (reality) részei, nem pedig a kánon Star Trek világé.
Zseniális húzás amúgy. Szerintem ez átment a supervisor-ok és Kurtzmann kezei között, nem vették észre, aztán ezzel a Lower Decks írói szereztek egy örömteli pillanatot a nem-modernTrek nézőknek.
-
válasz
butch3r
üzenetére
Én arra a kompromisszumra jutottam a feleségemmel, hogy a kis Eaglemoss modellek tökéletesen megfelelnek. Van kb. 15 darabom , amit egy hármas konstellációban kedvem szerint váltogatok félévente-évente. (most épp Valdore, Vor'cha és Ent-E vannak kint)
Mindig nézegetem, hogy még ez-az kellene a gyűjteménybe, de a relatív gyakori költözések miatt nem fér bele több a minimalista életvitelbe.
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
Igen, engem is ez zavart. Tilly idegesítő, Saru karaktere jó, meg jó a színész is, aki amúgy is földöntúli figurának hat.
Burnham: Igen, ő a fő problémamegoldó, és instant érkezik a problémamegoldás is. Nincs csapat, csak asszisztáló karakterek. Pedig a Trek mindig a csapatról szólt.
Meg nagy újításként beemelték nagyobb súllyal mindenki magánéletét, nagyobb részt LMBTQZ vonalon. Ami nem zavar, viszont az már igen, hogy kompenzálásként az összes ilyen karakternek kedvesnek/makulátlannak/okosnak kell lennie, ez viszont így ad egy csomó 1 dimenziós karaktert, aki mindig (nagyobb részt) cuki. -
Dinomano
őstag
válasz
butch3r
üzenetére
BSG nagyon tetszik. ST Discovery-t én nagyon akartam szeretni, kb. az első évad első 4 része tetszett...Aztán átmentek woke csipogásba; és kb. semmi Star Trek feelinget nem éreztem. Azért végignéztem, mert Trek, és ennyi. Az Orville 5X többet ért.
Farscape-et kihagyom, mikor kereskedelmi csatornákon ment, akkor is gagyinak éreztem.
Prodigy-ből akkor 2. évadot lehet ledarálom!
-
Bad Pritt
félisten
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
AhhA! Szóval
ezek breenek voltak! Pont ezt akartam kérdezni, kéne-e tudnunk hogy a zöld arcot honnan szalasztották. Tuti én nem figyeltem rendesen. Meg azt sem tudom, a csajszi mi alapján esett bele ennyire, amikor semmi sem történt, csak látott X darab sisakos, tökegyforma példányt.
Még az tűnt fel hogy a szinkron valami nagyon gyenge, lehet hogy eddig minden új sorozatot angolul néztem, vagy a korábbiak jobban sikerültek..? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Hát ja, folytatódik a freakshow... Mintha erre a szerencsétlenre találták volna ki a "telesz*rt búvárruha" kifejezést, pláne ebben az egyenruhában. A túlgöndörített sérója sem segített rajta. De ha ilyen visszafogottak lesznek végig a homoerotika terén mint most, akkor azt mondom örülünk, Vincent.
A történetből viszont még tényleg lehet valami, bár nekem már aTNG-s eredeti is csak a szokásos "Isten helyett hétköznapi teremtő"-klisé volt. -
ace05
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Nincs kimondva hivatalosan, de én annak veszem az snw/disco vonalat. Más szereplők, más díszlet design, más színvilág. A történetet meg hagyjuk, ott csak nagy vonalakban tartják magukat az eredeti idővonal eseményeihez. (azt hozzá teszem, hogy snw-be ez engem nem zavar) Szóval akkor mi ez, ha nem reboot?
-
válasz
butch3r
üzenetére
Kurvajó a látvány, ezt sajnos be kell vallani, nyilván még az Enterprise se volt ennyire látványos anno de szerintem megint valami full értelmetlen sztori várható néhány monumentális hülyeséggel.
Más, már rég be kartam írni, hogy a Lower Decks kicsit gyengén kezdett a 3. évaddal de most a 3. rész egész jó volt, besírtam a legelején, TOS vibe volt rendesen.
Legalábbis gyerekként én is furcsáltam azt amit kifiguráztak, nem akarok spoilerezni, nézze meg mindenki mert poénos epizód. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
butch3r
üzenetére
Az a tányér szekció nagyon komolyan az eredeti Enterprise-ra hajaz. Még az ablakok pozíciói is ugyanazok.
Bár mondjuk reméltem, hogy előkerül az aktuális Enterprise, de a Titánnak is örülök. Meg Riker végre megborotválkozott.
Locutus: Mondjuk ezt már tudtuk, de igen... Talán a Strange New Worlds sikerét látva rájönnek, hogy mit is szeretnénk látni egy ST sorozatban és az S3 jobb lesz, mint az S1 volt. -
válasz
butch3r
üzenetére
Kivágták az írógárdát, új showrunner van és gyökeres fordulatot vett a Picard sorozat? Lemaradtam valamiről?
Ugyanaz a woke garbge lesz mint a többi ahol lapáttal nyomják le a torkodon, hogy a rasszizmus rossz és fúj nácik. Ugye erre utal a festmény is, hogy az történt mint az Archer féle Enterprise-ban ahol a tüköruniverzumban a Föderáció egy szadista, folyamatosan hódító, embereket magasabb rendűnek képzelő birodalom volt. Na most ezt kapjuk meg a Picard 2. évadában ahol elmagyarázzák neked, hogy mennyire rossz ez. Az kétségtelen, hogy akciódús de a CGI meg a lövöldözés régen kevés egy sorozatba, kéne valami jó sztori is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
butch3r
üzenetére
Huhh, na így kellett volna kezdeni a Picard S1-et. Ez tényleg jónak néz ki.
Azt mondják a jelenben játszódó rész majd kapcsolódik ahhoz, amit a DS9-ben láttunk a bell zavargásoknál mikor azok is időutaztak. https://www.youtube.com/watch?v=IYWefEbWNy0
Mondjuk abszolút nem emlékszem arra a részre, majd meg kell nézni újra.

-
válasz
butch3r
üzenetére
lol, a lába nyomának a csókolgatására se méltó ez az ürülékhalmaz.
Egy lapon nem lehet említeni a két sorozatot, ja igen, elvileg a Star Trek is sci-fi lenne...lenne. Sajnos a minőségre a tömeg nem kíváncsi, a borokból is az olcsóbból meg a kannásból veszik a legtöbbet...Én már feladtam, nem kívánok meggyőzni senkit, ez van, nincs ráhatásunk a dolgokra. Aki szerint ez a Star Trek rendben van, egészségére.
-
törölt tag
válasz
butch3r
üzenetére
"a discoveryben egy darab fehér férfi fő(bb) szereplő sincs"
Jó, ezt értem. De miért kellene, hogy legyen? Ezt viszont nem értem.
Az ST mindig is egy országok, határok nélküli univerzumban játszódott, ahol a fajok és a genderek szabadon keveredtek.
Nem értem, hogy egy ilyen helyzetben, egy amúgy világviszonylatban kisebbségben lévő faj, vagy etnikum, vagy nevezzük bárminek, miért kellenbe többségben legyen?edit:
Na ez így már sok lesz ... ennyi emberrel nem tudok konzekvensen beszélgetni. Sakkban sem megy a szimultán
Boldog Új Évet
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
butch3r
üzenetére
Greytől és a "társától" én elvonatkoztatok. Az nekem olyan, mint a doki meg a Stemmets szerelme. Ugyan nincs ezzel bajom, de nem ezért nézem a sorozatot, én egy sci-fi technoblabla buzi vagyok...
Olyankor mikor azok a szerelmi szálak zajlanak, akkor nem arra koncentrálok, ami a képernyőn történik.
De ettől függetlenül magának a résznek a története érdekesebb volt, mint úgy általában a Discovery részeké.
-
válasz
butch3r
üzenetére
Most ennek mi értelme? Q mit akar már megint bizonyítani és miért kell ebből egy egész évados sztorit kerekíteni? Az nem rossz, hogy megjelennek "napjainkban" de félek ebből is egy tök céltalan és értelmetlen zagyvaság lesz. Olyan érzésem van mintha fogalmuk se lenne, hogy merre kellene vinni a sorozatot ezért megint előhozták az időutazást csak szemben a Discovery-vel nem a jövőbe mennek hanem a múltba. Abszolút nem hoz lázba az egész. Majd ha jön megnézem de rettenetesen süt róla a középszer, 80% trendy scifi, 20% Star Trek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
butch3r
üzenetére
Ennyire sajnos nem konzekvens a borg pajzsok működése. Elvileg erőtér módjára sima szilárd dolog azon nem juthat át, de Worf mégis sikeresen kardozik velük...
De ez olyan kérdés, hogy pl. miért nem használnak személyi pajzsot meg gránátot az alapfelszerelés részeként. Fotongránátok elvileg léteznek, DS9-ben beszéltek róluk egy epizódban, személyi pajzs meg pl. a TNG könyveiben kerül elő, de képernyőn nem láttuk, valszeg budget okokból.
Egyébként ajánlom a Destiny trilógiát elolvasni, ott azzal irtják a borgot, amit mondtál. https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Star_Trek:_Destiny
Ráadásul nagyon jól megírt történet, igazi canon lehetne.
-
válasz
butch3r
üzenetére
Jelen pillanatban nekik nagyobb szükségük van a Star Trek-re mint a Star Trek-nek rájuk, mivel nincs exkluzív tartalmuk úgy mint a Disney-nek, Amazon Prime-nak, Netflixnek, HBO Max-nak. Esetleg egy olyan szarkeverő van a CBS-nél pozicíóban mint a Disney-nél a Kathleen Kennedy. Persze ott van Kurtzman de felette kell, hogy legyen aki ezt az egész hányingert támogatja és nem küldi el az egész kreatív csapatot a fenébe.
-
válasz
butch3r
üzenetére
De nem is azt kéne leírnia, hanem azt hogy egy szar. Mint film. PC-től függetlenül. Ezért gondolom azt, hogy a kritikusoknak pont hogy tetszik ez a "progresszív" píszískedés a sorozatban, és ezért értékelik túl. Ha nem így van, akkor meg szimplán hülyék, mint a segg, hogy nem veszik észre milyen gagyi, szita sztorija van a sorozatnak. De ezt erősen kétlem, még annak is nagyobb valószínűségét látom, hogy a CBS egyszerűen lefizette a kritikusokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Packeta
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) kaptam 2 polcot, így az Eaglemoss "kollekcióm" mellett lesz a végső helye.

CPT.Pirk