Új hozzászólás Aktív témák
-
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2311 üzenetére
oh ezt nem tudtam, mysql-t használok
megnézem miket lehet velük ügyködni, köszi -
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2304 üzenetére
Javaban csináltam, rájöttem hogy kell szépen.
Az a lényeg, hogy van három táblám, és azokhoz akartam adatokat szúrni/módosítani ha a kliens úgy akarja. Igazából az volt a probléma, hogy nem egyből töltöttem fel az adatokat, hanem, megvártam amíg a kliens kilép és redekraráétattam a táblákat, a listából feltöltöttem az elemeket. De ez így nagyon verzió nullás, tehát okosabban egyből a hozzáadás pillanatában kell beszúrni az adatbázisba is. Így már gyorsabb lett. -
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2302 üzenetére
igen ezekkel tisztában vagyok
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
Van egy adatbázisom, és abban van 3 olyan táblám, aminek az adatait egy programban felhasználom, ezeket lekérem egy listába,(minden táblát külön listába), ezt követően ehhez a listához hozzádobálok még pár adatot, és azt írom vissza az adatbázisba, oly módon, hogy elsőnek dropolom az összes táblát, utána létrehozom őket, ekkor az összes üres, utána szépen belepakolom az összes elemet a listákból, ez nem valami szép megoldás. Ezért az a kérdés, hogy lehet e olyat megvalósítani sql-lel, hogy csak az új adatokat dobálja bele? Sajnos van olyan táblám, ahol nincs privát kulcs, tehát olyan feltöltés kell amiben lehet több ugyanolyan adat.
Előre is köszi a segítséget. -
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2297 üzenetére
igen az megvolt
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
MySQL-t szeretnék használni és abban létrehozni egy táblát, ami tartalmaz egy másik táblára mutató idegen kulcsot. Így szeretném létrehozni:
"CREATE TABLE KONYVEK"+
" (ISBN INT,"+
"konyv_id INT PRIMARY KEY NOT NULL,"+
"cim CHAR(50),"+
"szerzo CHAR(50),"+
"FOREIGN KEY(user_id) REFERENCES FELHASZNALOK(user_id),"+
"allapot INT,"+
"kiadas_eve INT)";Viszont a Foreign key-es sorra exception-t kapok, és nem értem, miért, eddig ahol utána néztem mindenhol így írják.
hiba:
com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: Key column 'user_id' doesn't exist in tablepedig létezik,
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged