- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
oh ezt nem tudtam, mysql-t használok
megnézem miket lehet velük ügyködni, köszi -
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Javaban csináltam, rájöttem hogy kell szépen.
Az a lényeg, hogy van három táblám, és azokhoz akartam adatokat szúrni/módosítani ha a kliens úgy akarja. Igazából az volt a probléma, hogy nem egyből töltöttem fel az adatokat, hanem, megvártam amíg a kliens kilép és redekraráétattam a táblákat, a listából feltöltöttem az elemeket. De ez így nagyon verzió nullás, tehát okosabban egyből a hozzáadás pillanatában kell beszúrni az adatbázisba is. Így már gyorsabb lett. -
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
igen ezekkel tisztában vagyok
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
Van egy adatbázisom, és abban van 3 olyan táblám, aminek az adatait egy programban felhasználom, ezeket lekérem egy listába,(minden táblát külön listába), ezt követően ehhez a listához hozzádobálok még pár adatot, és azt írom vissza az adatbázisba, oly módon, hogy elsőnek dropolom az összes táblát, utána létrehozom őket, ekkor az összes üres, utána szépen belepakolom az összes elemet a listákból, ez nem valami szép megoldás. Ezért az a kérdés, hogy lehet e olyat megvalósítani sql-lel, hogy csak az új adatokat dobálja bele? Sajnos van olyan táblám, ahol nincs privát kulcs, tehát olyan feltöltés kell amiben lehet több ugyanolyan adat.
Előre is köszi a segítséget.
-
chabeee
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
igen az megvolt

-
chabeee
aktív tag
Sziasztok,
MySQL-t szeretnék használni és abban létrehozni egy táblát, ami tartalmaz egy másik táblára mutató idegen kulcsot. Így szeretném létrehozni:
"CREATE TABLE KONYVEK"+
" (ISBN INT,"+
"konyv_id INT PRIMARY KEY NOT NULL,"+
"cim CHAR(50),"+
"szerzo CHAR(50),"+
"FOREIGN KEY(user_id) REFERENCES FELHASZNALOK(user_id),"+
"allapot INT,"+
"kiadas_eve INT)";Viszont a Foreign key-es sorra exception-t kapok, és nem értem, miért, eddig ahol utána néztem mindenhol így írják.
hiba:
com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: Key column 'user_id' doesn't exist in tablepedig létezik,
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Névteleníti a Panther Lake IGP-jét az Intel, ha nem gyors a memória mellette
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- EA Sports WRC '23
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc Raiders
- Melyik tápegységet vegyem?
- Alkoholista nevelde
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gyári állapot !! Macbook Pro Retina 16" M1 Pro 10C CPU / 16C GPU / 32 GB MEMÓRIA/ 512 SSD / Garancia
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB DEEP Purple - 100%-os Akku, 1 hetet használt!
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- AKCIÓ!!!! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4421, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest