Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666
    veterán

Nem is egészen értem pontosan mi is a cél. Jobban mondva a célt értem, csak azt nem miért van rá szükség. Egyébként egy tipp: én minden táblában használok egy "active" nevű mezőt. Ez mindig az utolsó, boolean, default: 1. Minden lekérdezésben szerepel a WHERE active = 1; tehát ha "törölni" akarok egyszerűen csak inaktiválom azt a rekordot, és az "megszűnik" létezni az oldal számára. Lehet csak az én hülyeségem, de szerintem adatbázisból törlést kerülni kell amennyire lehet. Hozzáteszem: éles oldalaknál, amíg tesztelsz és telehányod sallanggal az adatbázist akkor persze érdemes legyalulni. Erre pedig a tökéletes módszer ha exportálod csak a struktúrát, eldobod az összes táblát, majd importálod a struktúrát. Lehet van erre szebb megoldás, ha van, engem is érdekel.

Igazából nem fontos, hogy nullázni tudjam, csak tesztelés fázisban vagyok az oldallal, aztán azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul, és azért nem engedi törölni. Főleg azért gondoltam, hogy én szúrtam el, mert teljesen üres táblákon sem működik, de ezek szerint nem ott van a gond, hanem egyszerűen az adatbázis nem fogja sohasem engedni.

Marad a törlés, és újra létrehozás. Azzal nullázódnak az indexek, és végülis az a cél...

Új hozzászólás Aktív témák