Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Köszönöm a sok és részletes választ, illetve a tippeket!
Nem csak a
LIKE-os lekérdezésekre ad vissza nagyon lassan választ, de az "alapra" is:SELECT * FROM table ORDER BY date DESC LIMIT 4
Ezért "nem látom, hogy működne" az indexelés, mert se "alap" lekérdezésnél, se kibővítettnél nem gyorsult semmit. Mit tudok még átnézni, változtatni, ellenőrizni? Lehet, csak a lokál szerver "miatt" ilyen lassú? Mert ha más nem, az alap lekérdezésre már jól kellene (gyors válasszal) működnie.----------
(A jelenlegi felépítés szerint) muszáj vagyok LIKE-ot használni:
A kategóriákra szűrök így. Mert jelenleg ha category1, category3 és category4-be tartozik egy elem, az most úgy van letárolva, hogy a category mező tartalma a rekordhoz:"category1,category3,category4"De a user category1 és category4-re szűr rá, akkor (jelenleg) nem tudom máshogy, mint
AND
(category LIKE '%category1%'
OR category LIKE '%category4%')Rengeteg féle kategória van (30+), így ez lehet egy elég hosszú sztring is, ezért nem is nagyon tudom, hogyan tudnám máshogy megcsinálni.
De ha van tipped, szívesen veszem.Vagy esetleg ezt is lehetne
IN-nel? Csak nekem úgy kell az eredmény, ha cat1 és cat4-re szűr, akkor mutassa, ha vagy az egyikben, vagy a másikban van (vagy mindkettőben, nyilván). De az IN-nél meg inkább AND az operátor, nem OR.
Tehát aWHERE category IN ('category1', 'category2')
nem jó eredményt adna vissza, nem?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest