- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- MWC 2026: Rám nézett a Robot Phone, zavarba jöttem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Feltettem már a kérdésemet több topicban is, aztán martonx fórumtárs javaslatára idetévedtem, és megkérdezlek benneteket is a dologról.
Adott a következő részlet egy EK diagramból, ezt szeretném átírni relációs adatbázisba:

Elméleti szinten megy a dolog, viszont az SQL-lel bajban vagyok. Ami "biztos", hogy 3 táblám lesz. A felhasználó és a termék marad ugyanúgy, de kell készítenem egy kapcsolótáblát, legyen mondjuk feltöltötte, ami megkapja a felhasználó és a termék tábla elsődleges kulcsát, és ez a kettő együtt lesz az idegen kulcsa, valamint megkapja a kapcsolat tulajdonságát is.
Innentől van a gond, mert nem tudom, hogy miként tudom helyesen feltölteni az adatbázist...
Például olyan lekérdezésekre szeretnék választ kapni, hogy Józsi milyen termékeket töltött fel?, vagy hogy a Danone joghurtot ki töltötte fel?.
A kapcsolótábla teljesen megzavar, ezt hogy kell létrehozni SQL-ben, és aztán feltölteni bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó SteelSeries Apex 3 gamer billentyűzet, új!
- Satechi numerikus pad, számbillentyűzet eladó
- Apple Magic Keyboard 2, numerikus billentyűk nélküli
- AZTA !!! Új Dobozos HP EliteBook 860 16 G10 Profi Üzleti Laptop -45% i7-1355U 32/512 OLED 2,8K 120Hz
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest