Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Fotók, videók mobillal
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Feltettem már a kérdésemet több topicban is, aztán martonx fórumtárs javaslatára idetévedtem, és megkérdezlek benneteket is a dologról.
Adott a következő részlet egy EK diagramból, ezt szeretném átírni relációs adatbázisba:

Elméleti szinten megy a dolog, viszont az SQL-lel bajban vagyok. Ami "biztos", hogy 3 táblám lesz. A felhasználó és a termék marad ugyanúgy, de kell készítenem egy kapcsolótáblát, legyen mondjuk feltöltötte, ami megkapja a felhasználó és a termék tábla elsődleges kulcsát, és ez a kettő együtt lesz az idegen kulcsa, valamint megkapja a kapcsolat tulajdonságát is.
Innentől van a gond, mert nem tudom, hogy miként tudom helyesen feltölteni az adatbázist...
Például olyan lekérdezésekre szeretnék választ kapni, hogy Józsi milyen termékeket töltött fel?, vagy hogy a Danone joghurtot ki töltötte fel?.
A kapcsolótábla teljesen megzavar, ezt hogy kell létrehozni SQL-ben, és aztán feltölteni bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós kamerák
- Autós topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PayPal
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series 9 Cellular 41mm Pink 96% (1év Garancia)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest