Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
Ma megrendeltem a Pcdome-nál a spellforce 2-öt. Egy ilyen játékot megéri megvenni. Meg amúgy is, az első részeket is megvettem.
-
Ottoka
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hurrá.

-
Ottoka
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
pedig ott vannak az elsőn is, csak nézz körbe alaposan. nekem az lett jó
-
Ottoka
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Megoldás egy mini image, amit alcohollal vagy daemon tools-al felmountolhastz. Hogy honnan a mini image, küldöm priviben.
-
Ottoka
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem is ment és AMD-m van. Tényleg mi a hibaüzenet?
-
dnelb
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mit ír ki?Esetleg kép róla?
-
Vigneau
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem is AMD-m van és megy rendesen.

-
Sirandrish
legenda
Hali. Nem akartam elolvasni az egész topicot igy inkább megkérdezem? elindult már valakinek? ugy hallottam hogy AMD-seknek megy de nemtudom mert nekem pl nem megy...
-
róland
veterán
Nem, de különösebben nem is érdekel. Már a régi verzióban is kódolt volt a szöveg és külön programmal kellett kibontani, hogy le tudják fordítani. A fordító munka pedig majd 6 hónapig tartott. Nem éri meg, legalábbis én nem vesződöm vele. Mire lefordítanád a lényeget, meg is tanulhatsz angolul.
-
róland
veterán
Nem olyan vészes angolul sem ez a játék. Bár én könnyen beszélek, mert középfokúm van angolból.
Ha valami nem megy, kérdezz minket nyugodtan. Én meg amúgy is írok majd néhány leírást, hogy hol, mit érdemes, kell csinálni.
Íme, ismét egy (mert korábban már írtam párat): A Crater pályán, mikor beérsz a BoneWallhoz(?), ahol négy csontbástya táplálja a sazörny védőpajzsát, igazából nem tudsz semmit csinálni. Malacay majd mondani fogja mit kell csinálnod, de a lényeg, hogy te nem tudod lerombolni a csontbástyákat, csak a szörny csontvarázslata tud kárt okozni bennük. Szóval a megoldás, odaállítgod az avatarod és a hőseidet egy csontbástyához és várod, amíg a csontzápor lerombolja a tornyot. Ne menj el onnan, míg össze nem dől, védekezd ki a kisebb ellenfelek rohamát. Ezután folytasd a többi bástyával. Ha mind a négy ledőlt, akkor majd rádtámad a szörny. Miután sikerült őt is legyőznöd, már megszerezheted a Shadow/Black Mirrort.
[Szerkesztve] -
dnelb
veterán
Hello!
Nem tudjátok hogy várható-e magyarosítás? -
róland
veterán
Journey Stone: magyarul talán az utazó kő lenne jó rá. Változott annak is a szerepe. Míg korábban Bindstone néven hozzá voltál kötve az aktív kövekhez és közülük mindig a legutoljára kativáltnál támadtál fel, most csak utazásra tudod használni őket. De sajnos megszűnt az a lehetőség, hogy kimenj egy pályáról, míg harcban állsz az adott küldetés szerint. Küldetés befejeztével tudod csak elhagyni a pályát.
Iron Fields pályán is van Journey Stone, csak most még nem tudtál arra a részre eljutni, ahol azok vannak. Majd később visszamész úgyis arra a pályára. -
róland
veterán
Ottoka már elmondta a lényeget, de azért kicsit pontosítva. Amikor megérkezel a pályára felvilágosítanak, hogy a törpék városába értél. Mikor a törpékre rátámadtak az árnyak, akkor a törpék varázsköröket építettek a városban, ahová az árnyak nem tudnak bemenni, majd lezárták a város völgybe vezető kapuját egy varázslattal. Neked az a feladatod, hogy Kor-t és legalább egy munkást eljuttass a kapuhoz.
Sajnos Kor barátunknak rossz?, jó? szokása, hogy követ minket, tehát őt nem lehet beállítani a körbe. ellenben a melósok nem szeretnek harcolni, így ők kényelmesen kivárják az első körben, míg te az avataroddal, a hőseiddel és Kor-ral minden ellenséget megsemmisítesz. Én még az íjászokat is a körben hagytam. Miután az elejét kipucoltam a pályának, már úgysem jön oda csonti, hogy harcba keverednének.
Az első körig a portáltól egy rohanás eljutni. A lényeg, hogy mindenkivel fuss, és a melósok érjenek át, lépjenek be a körbe. Ráérsz ezután az ellenfelekkel foglalkozni.
A pálya ezen részén vannak még Aonir szemei. Szerintem ha ügyes vagy, akkor legalább a törpék szellemei nem fognak bántani. Ha visszarakod Aonir szemeit a helyére, akkor megtörik az átok és nem jönnek a szellemek. (Bár nincs olyan sok belőlük.) Amire figyelj, egy embered, mindig az épületeket bontsa, nem számít, ha többször neki kell állnod, de különben nem jutsz a végére, mert mindig új ellenfelek termelődnek.
Mikor már üres a pálya, akkor vidd el az embereidet a kapuhoz. Ott egy átvezető videó kíséretében folytatódik a játék. De kicsit kemény lesz. Azonnal kezdj el építkezni. Lesz 5000 köved, 5000 ezüstöd, meg valamennyi lenyád. Szóval gyorsan húzz fel egy főhadiszállást, és termelj pár katonát. Ne lépj be a völgybe, ráérsz majd később bemenni. Inkább koncentrálj a közelebbi ellenséges településre, ahol majd nyersanyagokat találsz. Mikor a két csonti települést legyőzted, akkor vásárolj ork sámánokat és velük menj be a völgybe, majd ők lerombolják a szobrokat.
Még mindig ezen a pályán (északon) találhatod Thar-t és Orog-ot a két ork vezért, akiket meg kell ölnöd. Ha thart megölted, akkor kapsz egy Ether Journey Stone-t, amivel átléphetsz a pálya egy különben elzárt részére. Sajnos csak az avatarod megy át így, de itt legalább kipróbálható a Summon Hero varázslat. Ha rákattintasz valamelyik hősödre, akkor az avatarod portréja alatti legalsó (barnás színű) varázslat a Summon Hero. A varázslatot alkalmazva a hőseid az avatarod mellé gyűlnek. (Én megcsináltam csak avatarral a pályát, de elég nehéz volt. Orogot úgy tudod legyőzni, ha a pályarészen lévő 5 tűztápláló építményt lerombolod. Ekkor ő nem tud újjászületni, és megtámadhatod. Őt támadd, ne a tűz elemeket, mert az ő halálával azok is elpusztulnak, de míg ő él addig mindig újakat idéz. -
-
-
róland
veterán
Könnyen megszokható. Nagyon jó, hogy nem kell visszamenni mindig egy-egy monumenthez, de figyelni kell arra, hogy mindenki életben maradjon. Amíg legalább egy hősöd életben van, addig (bizonyos időkorláton belül) újra tudod éleszteni a többieket.
Több pályán lehetőséged lesz Élet oltárt (Altair of Life) emelni, használni, ahol avatar (500 lenya) hősök (300 lenya), segítők (250 lenya) újraéleszthetők. AZ előbb leírtam, hogy mennyibe is kerül mindez.
Kissé bosszantó, hogy takarékoskodni kell az erőforrásokkal, mert ellentétben az előző részekkel, itt már nem termelődnek újra. -
Ottoka
őstag
Na huraá, végigtoltam a Spellforce 2-t. Király volt. Jöhet az első küldetéslemez.

-
róland
veterán
Thar és Orog, asszem a két ork vezér. Később lesz másik kettő, akit meg kell majd ölnöd.
Érdemes a mellékszálakat megcsinálni, mert jó sok XP-t lehet gyűjteni velük. Asszem ezért a 2 vezérért 2000-2000 XP-t adott a program. Persze miután ''leszállítottam a fejüket a megrendelőnek''.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Takarítsd ki a pályát. Addig hagyd a melósokat (worker) az első törpe körben. Csináld meg az Aonir's Eye (Aonir szeme) mellékküldetést. HA minden ellenfél kipucolva a pályáról, akkor vidd át a melósokat a kapuk előtti törpe körbe. Onnan egy kis átvezető viedó keretében, miben láthatod, hogy miként nyílnak ki a kapuk, folytatódik tovább a játék. A lényeg, hogy a pálya jobb felére, Valley of Ashes ne menj be, hanem kezdj el gyorsan építkezni és addig védd a pozíciódat a kapunál. Majd takarítsd ki a 2 ellenséges telepet. Ezután az Ork sámánokkal menj be a völgybe, akik segítenek lerombolni a szobrokat.
A pályán ölheted meg a két ork vezért. Itt próbálhatod ki a Summon a Hero varázslatot is. Ugyanis a pálya egy részére csak az avatarod tud bemenni. De elvileg maga mellé tudja varázsolni a hőseidet. Velük kicsit könnyebb lesz azt a részt megcsinálni. -
bandi20
aktív tag
Sziasztok
Én meg Uram Gornál akadtam el nagyon sajna nem tudok angolul ezért is nehéz.
A szobor bal szét már megtaláltam el is vittem neki és a kapukhoz is elértem össze szedtem 5 kristály szerű valamit mit kell csinálni utánna hogy a kapuk kinyíljanak????,
Help -
Vigneau
félisten
válasz
oettinger01
üzenetére
Hm... Ez a válaszom:
...és ezt is csak suttogom. -
Wolverine
félisten
válasz
oettinger01
üzenetére
Az OoD és a BoW igen, a SotP-on dolgozom, a SW még nincs meg sehogy

-
oettinger01
őstag
nektek original a game?
-
róland
veterán
válasz
oettinger01
üzenetére
Igazából jó angol tudással egész élvezetes és könnyű végigjátszani a játékot. Minden részt angolul játszottam végig. Öröm hallgatni a párbeszédeket.
-
oettinger01
őstag
nekem most van beszerzés alatt a game, az első résszel elakadtam többször is és annyira elegem lett belőle, hogy le is töröltem, pedig nem vagyok kezdő gamer de ez életem egyetlen játéka ami kifogott rajtam
Remélem ezzel nem így fogok járni. -
róland
veterán
Eljutottam a Tuscari sivatagba. Közben egész szépen fejlődött az avatarom, ha jól emlékszem most 26-os szintű.
-
Wolverine
félisten
Kieg is lesz: [link]
-
róland
veterán
Fireforgban Twiddle professzort, hogy lehet kiszabadítani? Tudja valaki a megoldást?
.....1...............2
3..........4..........5
.....6...............7
A fenti ábra szerint van 7 kapcsoló, melyekállásban le vannak kapcsolva (lefelé áll a kar). Akkor szabadul ki Twiddle professzor, ha mindegyik kar felfelé mutat.
Amit eddig tudok, a mozgatásukról:
Ha az 1-est mozdítom, akkor mozdul a 3-as és 4-es;
ha a 2-t, akkor a 4-es és 5-ös;
ha a 3-t, akkor az 1-es és 6-os;
ha a 4-t, akkor az 1-es, 2-es, 6-os és 7-es;
ha az 5-t, akkor a 2-es és 7-es;
ha a 6-t, akkor a 3-as és 4-es;
ha a 7-et, akkor a 4-es és 5-ös is.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Most Fireforge-ot tolom, de kicsit megakasztottak az ellenfelek. Durva, hogy egyszerre két felől támadnak. Nem könnyű védekezni és bizony nyersanyagokból sincs épp bőség. (Sajnos megszűnt a korábbi újratermelődik rendszer. Ezzel Westguardban szembesültem igazán keményen. Kitermeltem, majd visszamentem, épületeim meg voltak, de a felhalmozott nyersanyagaim elvesztek. Ennek ellenére úgy néz ki, sikerült befejeznem az új hazám felépítését.)
-
róland
veterán
Uram Gor kvázi befejezve. Simán végigtoltam a 7 emberkémmel (na jó van köztük egy ork is).
-
Vigneau
félisten
Picit megkozmetikáztattam a topik címét, ha nem gond...
Remélem, jó lett. 
-
róland
veterán
Szóval Dun Mora-ban vagy. Igazából ott a pálya maga a feladat. Nem emlékszem mellékküldetésre, elég húzós a pályának az a része, ami időre megy. Utána meg már nincs értelme mellékszállal vacakolni. A követelőzős druidát nyírd ki. Nem érdemes vele foglalkozni, mert csak az idődet vesztegeted. Én javasolnám, hogy mielőtt beszélsz a királynővel? csináld meg a pálya déli részét. Könnyebb dolgod lesz, meg esetleg 18 perced a támadás fő csapásáig.
-
naraku
aktív tag
Most tartok azon a pályán mikor az elfekkel kell küzdeni a démonok ellen.Ezen a pályán milyen kissebb feladatok találhatok?

-
róland
veterán
Valaki tudja, hogy milyen kövei vannak a Carla-nak, a Drakkar mesternek? Szeretném legyőzni (már csak őt kell, ebben a minijátékban), de mindig vesztek.
Esetleg jó lenne az is, ha még a sorrend is meglenne, hogy hogyan rakosgatja őket. Azt tudom, hogy 3 Jester kő van nála. -
róland
veterán
Az elsők már végigértek a játékon, őket nem érdekli. Másnak meg nincs meg? Nagyon kihalt mostanában ez a topic.
-
-
TakkerX
aktív tag
milyen 30nap?

szerk:
Jaeger: hát valahogy nekem is negatív a hozzáállásom ehhez a 2. részhez, csak nem akartam annyira drasztikus lenni....én is nekiálltam az SF 1 küldetéseinek más-más karakterrel, sztem nagyon élvezetes volt más-más módon végigcsinálni és harcolni...erre lehetőságed már nem nagyon van
nagy bánatomra nem lehet már úgy csinálni, mint az 1ben, mikor leindultam a főhősemmel és egydeül majdnem az egész pályát leírtottam
, mert csak akkor kezdtek el ellenfelek termelődni mikor bekapcsoltál egy monumentet
na de azért jó is, mert nem annyira eccerű
[Szerkesztve] -
TakkerX
aktív tag
hát azthiszem, hogy még 2pályát toltam le 30as szint elérése után, de úgy hogy nem minden mellékküldetésem volt mrg, szal el lehet érni előbb is a 30-t, szerintem, sajnos....
van pár sziget ahol nem jártam, de nem tudom mik lehetnek azok, vagy hogy hogyan lehet oda eljutni,egy portálla emlékszem ami nem tudom mi volt, aztán nem mentem át rajta, hanem a főküldetést vittem tovább
viszont amivel nem vagyok elégedett hogy már vagy 22es szinttől fogav uagyanazt a fegyvert használtam, nem volt jobb
-
róland
veterán
Akkor nézzük a pozitív oldalt is:
- új típusú egységek megjelenése (lovas vagy valami állaton ülő, repülésre képes, katapult);
- az avatar és a hősök újraélesztésének új módja (vérszövetség), bár itt el tudtam volna képzelni, hogy egy ütős csata után mondjuk az első pályán egy monumentnél térnek magukhoz hőseink. Nem pedig egy csúnya ''Game Over'' felirat fogad. Jobban tetszett a régi, vissza az előző pályára megoldás is;
- log: visszakereshető minden elhangzott beszélgetés, kiírt információ;
- a több ponton megjelenő időre elvégzendő feladat (kürt megfújása, majd Dun Mora-ban a főtámadásig hátralévő idő a felkészülésre);
- eszközök használata (pl. az első két pályán a tornyok tüzének meggyújtása, a kürt megfújása, szintén Iron Fields-en a távcső használata);
- bizonyos téren az XP-szerzés korlátozása (magamról tudom, hogy miért nem értem még mindig az Aryn hadjárat végére).
Hirtelen ennyi jut eszembe, ami pozitív változás nekem a játékban. Negatív is van, de azt nem akarom leírni. -
Jaeger
tag
Nos...Amennyire vártam a 2. részt, legalább akkora csalódást okozott. Az első rész mindhárom hadjáratát végigtoltam (többször is, más-más karakterekkel) - és imádtam...
Megfogalmaznám részletesen, miről is van szó, de már más hasonszőrű megtette előttem, úgyhogy most őt idézném.
''Először is szeretném megköszönni a jowoodnak hogy kiadta a spellforce-t. Bár volt néhány idegesítő hibája, de ezek eltörpültek egy igen jó játékmenet mellett.
Ezzel szemben a második rész határozottan lebutított verziója az elsőnek, ráadásul annak minden hibájával. Kérdem én, a játék nevében a kettes szám nem a fejlődésre akar utalni? Vagy második rókabőr? Esetleg spellforce light?
-az rpg részt szépen kivégezték, nincsenek már tulajdonságok, nem kell adott erőnek vagy bárminek lenni hogy skilleket fejlesszünk. A skillek is elég haloványak, vagy varázsolsz vagy ütsz, azokon belül is 2 választási lehetőség aztán kész. Kicsit vártam itt a változatosságot, esetleg belekeverek egy varázslatosztályt de nem, most ezt nem támogatjuk.
-varázslatokat nem lehet venni, nem lehet vásárolni erősebbet ua.-ból a fajtából, skillt fölveszed akkor tudsz adott fajtát. Pedig milyen jó móka volt 12-es szintű spelleket találni.
-Ezért a játszható hősök is egymás klónjai, lehet tudni ő most az ütős a másik meg a villámlós. Fejleszteni nem lehet őket mert automatán elköltik a pontjaikat még kikapcsolva is, egyedül pár másodlagos pontot tudnuk elkölteni, aminek ismét sok értelme nincs mert heavy arms mellé nyílván light arms-ot veszek föl, varázslóknál értelemszerűen a másik magic ág. Hybridek nem tudom később mennyire lennének életképessek, gyanítom kevéssé.
Resistek/különböző sebességek sincsenek egy karakterlapon föltüntetve, viszont ha ráviszem a kurzort az adott hősre mutatja mit kapunk a tárgyakból. Ez inkább kozmetikai de ismét az első rész jobban tetszett.
-egységek útkeresése döbbenetes, elállják egymás útvonalát és nem mozdulnak el, szóval kis ösvényeken a gyors távolsági egységek beállnak és a harcosok nem tudnak odaférni az enemy-hez.
-xp-t nem kapunk minden gyilkolásért, csak questekért meg boss lényekért. Már nincs xp halmozás a lair-ek mellé lehelyezett tornyokkal. Ez akár pozitívum is lehetne, de ha valakinek nincs önkontrollja az úgyis csal, kicsit így nem érzem a hős fejlődését minden túlélt csata után.
-épületekbe már nem kellenek emberek, teljesen általánosak lettek.
-ami minden stratégiában föledegesít az egységek klónozása. 30 harcos az bizony 30 db. tökéletesen egyforma modell. Ha csak 3 textúrát rendelnének adott modellcsoportokhoz annyival megdobná a hangulatot. Ha ez sikerült a W40k: Dawn of War-ban itt miért nem megy?
-talán mondanom sem kell a szinkron minősége biztos mindenkinek piszkálja a fülét. Nagyon gyenge.
-mindenkinek ugyanaz a 3 alapanyag és nincsenek külön factionok? Ne má, nem volt lóvé még pár épület berakására?
-kihalt világ, nagyon statikus, fákat már nem lehet kivágni, vadak nincsenek vadászni sem kell, gyér
-miért nincs még mindig időgyorsítás? visszamászkálni innen oda questek miatt vagy mert valamit kihagytam annyira idegesít. Felemás megoldás a sűrű journey pontok elhelyezése
-stb. elment a kedvem a további sorolgatástól
Szóval sikerült egy jó progit tönkretenni, kaptunk egy minden egyéniséget nélkülöző stratégiát. Nagyon szomorú és állítólag ezek azért ilyenek mert a rajongók kérték a változásokat. Ha tényleg így van csak nevetni lehet.''
Annyit még hozzátennék, hogy - míg az első részt többször is végigjátszottam - ennek nem sikerült eljutnom a végéig: egy idő után annyira elhatalmasodott rajtam a csalódottság, hogy nyomtam egy uninstallt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torso Electronics S4 - Hangszobrász mintavevő -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 256GB NVMe aktív toll ujjlolv gar
- Palit GeForce RTX 3080 GamingPro V1 10GB Garanciával!
- Vivobook Pro 15 M6500XV 15.6" 3K OLED Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Akció! Bontatlan Sandisk Ultra 3D SSD 1TB
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

A Párom uralja estefelé a gépet. 
)
ugy játszanék már vele de az istenért se tudom elinditani
Csak az emlékeimből merítettem a magyar fordítású előd alapján. Észrevettem én is, hogy ''be vagyok zárva'' a pályára, amíg kész nem vagyok.
Mert a parasztjaim mindig meghalnak.Elöre is köszönöm. 

Remélem ezzel nem így fogok járni.