- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Kipróbáltam, és tényleg nem megy... :((( :F
Nyomoztam kicsit a kernel forrásban (2.6-os) a probléma után, és úgy tűnik, a ''kernel capabilities'' funkció okozza a gondot. Ugyanis nem csak az ioperm()-hez, hanem a /dev/port megnyitásához is szükséges a CAP_SYS_RAWIO, ld.: kernel forrás drivers/char/mem.c, open_port().
Ha a default capabilites nincsen aktiválva (capability kernel modul), akkor a root processzeknek megvan minden capability, a többinek pedig semmi, és ezen nem lehet változtatni, ld. kernel forrás security/dummy.c, dummy_capable().
Megoldási javaslatok (nem próbáltam ki):
a. root-ként induljon a processz, aztán dobálja el a privilégiumait, amint megnyitotta a /dev/port-ot
b. root-ként induljon egy kisegítő processz, ami mondjuk egy socket-en keresztül átad egy file descriptor-t a /dev/port-ra
c. kapcsold be a linux capabilites-t, és - pl. a PAM segítségével - add meg a CAP_SYS_RAWIO-t a kérdéses júzernek
d. piszkálj bele a kernelbe valamelyik helyen, amit említettem
Érdekelne a kipróbált, működő megoldás, ha majd meglesz. :) -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
Ha a /dev-be bele tud menni a júzer, és listázni tudja a tartalmát, márpedig tudja (r-x jogok), az elég. Onnantól kezdve már az egyes file-okhoz (pl. /dev/port) rendelt jogok számítanak.
Elvileg elég, ha a júzer tagja egy olyan csoportnak, amelyik írni tud a device-ba. Nem tudom, mi kellene még, de biztos nem a /dev jogaival van baj.
A csoporthoz való hozzáadás után csináltál egy ki-be jelentkezést a júzerrel?
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Keresünk dokkolókat
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest