Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lafayet
üzenetére
Igen tílts le az enternetet is, és ha újabb a honlapon a bios dátuma, akkor azt mindenképp feltenném.
Szóval az új bios és a driver letöltése után, pontosan ebben a sorrendben csinálnám:
-régi driver le, kártyát ki
-cmos-clear
-bios frissítés, még egy cmos-clear(biztos ami biztos)
-integrált dolgok letiltása
-pci latency 128-ra(nem biztos hogy találsz ilyet nem mindenlapnál van)
-plug&play os enabled-re(ha van ilyened)
-tisztítás után kátrya be
-virus írtó kikapcs, új driver fel
-próba
-ha jó enternet a biosban bekapcs és próba
-a többi cucc is így eggyesével vissza és utána mindig próba, hogy ha van bűnös meglegyen. -
Lafayet
csendes tag
A legfrissebb elérhető bios verzió van fent, Aopen honlapján is megnéztem és a BiosAgentPlus progival is (bár érdekes, hogy uarra a verzióra (R2.06) nálam 2005.jan.25-őt ír ki eredetre, Aopen honlap meg 2005.szept.5-öt ad kiadási dátumnak. Biztos ami biztos, felteszem, bár elég fura lenne ugyanazzal a sorozatszámmal 2 külön kiadású bios verzió.
3 másik gépben volt eddig a kari, 2 barát (egy helyen szólt egy darabig) és 1 szervíz, ahol a csávó tippje driver hiba volt.@kandi88: az SB0460as termékkódot én sem értem, sőt, a Creative support embere sem
Amennyire tudom, az XtremeMusicot az Xtreme Gamer Fata1tyval váltották, lehet ez még egy megmaradt legyártott lapka az előd szériból
Az eladáson és in gondolkodom, de pár sikertelen eladás után (mármint ha az illetőnél sem szól) gyorsan ban listára kerülök itt szerintem, még ha korrekten le is írom a hiba lehetőségét és visszafizetési garit adok..@gog: ezt a PCI latency-t kb hol keresgéljem biosban? Integrált cuccból csak Ethernet lan és Realtek AC97 van az alaplapon, az ethernetet is tiltsam a próbára akkor? Csak hogy jól értem-e: biost frissítek, cmost ürítek, integráltak tiltása, pci slotok üresen (nincs bent semmi), PCI latency min. 128ra, és utána tegyem be a hangkarit, legfrissebb driver fel, és lessem, h mizu?
-
törölt tag
válasz
Lafayet
üzenetére
tipp;
valamilyen jó száradós kontaktspray-vel tisztítsd meg rendesen a kártyát(esetleg a pci csatit is)
frissíts bios, és vagy cmos-clear
tíltsd le(a próbához) az összes integrál cuccot a biosban, és vegyé ki minden más kártyát ami nem kell feltétlen(ezt is a teszt miatt)
biosban a pci latency-t állítsd min. 128-ra
csak a legfrissebb driver legyen fent, a cd-t hagyd a fenébe
ha ezek után se jó szerintem feladhatod a küzdelmet -
kandi88
tag
válasz
Lafayet
üzenetére
Szerintem is valami gebasz van a kártyával... mert ha ennyi próbálkozás után nem ad ki hangot meg nem ismeri fel a gép akkor ott valami bibi van

Az SB0460-as termékkódot se értem, hogy hogyan került rá mert az tényleg az X-fi Music-nak felel meg. Utolsó megoldásnak tartom: inkább add el mert hátha másnál meg tökéletesen működik és vegyél helyette egy másik fajtát
-
Lafayet
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Előre is bocs a hosszú írásért, csak szeretnék minél pontosabb lenni a probléma leírásában. Egy PCI X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro karival vívok lassan vérre menő harcot, de nem akar működni a nyavajás. A kártya előéletéről: barátomtól vettem miután ő megvált a PC-jétől, nap mint nap hallottam és láttam a karit működni nála (egy kb ugyanolyan gépben mint az enyém), valamint tudom, h a kártya vendégeskedett egy másik közös barátunknál is, nála is tökéletesen ment.
Tehát az 1. tulajtól megvéve nálam állt kb 1 évig a dobozában, majd betettem gépbe, hadd szóljék. Dióhéjban a gép: OS: x86 XP SP3, Aopen AX4SPE-UN alaplap ICH5 i865PE chipset, P4 3.0GHz HT Prescott cpu, 3GB 400MHz DDRI ram, Corsair VX550 táp, és egy HD3850 AGP.
PCI slotok kiporolva, váltogattam is mind az ötben a karit, nehogy IRQ akadás legyen. Eredeti CD-ről, vagy Creative honlapjáról a X-Fi series driver 2.18.0013 telepítése után a kövi hibaüzenetbe futok: The audio device supported by this application is not detected. The application will exit. Magyarul: "A program által támogatott hangeszköz nem található. A program kilép."Tehát XP-n próbálkozom. Eszközkezelőben a Hang-, Videó- és Játékvezérlők alatt driver install után megjelenik 'X-Fi Audio Processor (WDM)' néven, ám sárga körben felkiáltó jellel. A Tulajdonságok lapján pedig "Az eszköz nem indítható (kód:10)" látható. Vezérlőpult/Hangok és Audio alatt minden ki van szürkítve, "Nincs audioeszköz" olvasható.
Hardvervarázslóban a gyári install CD-n keresve az XP nem talál drivert, ha manuálisan futtatom a CD setup.exe-jét, akkor pedig a fenti "nincs támogatott eszköz" hibát kapom restart után. Érdekes, hogy a barátom (az 1. tulaj) ezt a CD-t használta, és semmi gond nem volt anno.
Win7 32 és 64bit-en is volt tesztelve a kari, x64-en ment a 2.18.0013 driverrel kb úgy fél-egy óráig, a gép tulaja elment hazurról, és mire visszaért, már nem szólt...32bit win7-en ugyanazok a hibaüzenetek mint nálam XP-n.
A PAX driverek készítője által javasolt driverekkel ugyanazokat a hibaüzeneteket kaptam, Daniel_K 'X-Fi Support Pack 2.0'-ja pedig el sem indult, mondván nincs támogatott eszköz a gépben.
Érdekesség még, hogy a kártyán lévő gyári cimkén SB0460 termékkód van, ami tudtommal az XtremeMusic/X-Fi Platinum azonosítója (az XtremeGamer Fatal1ty Pro-é SB046A vagy SB0466), Everest 5 pedig 'Creative CA20K1 X-Fi Xtreme Fidelity Audio Processor' néven ismeri fel a kártyát, ami ugyancsak megegyezik az XtremeMusic-kal. Minden driver telepítési kísérlet között használtam Driver Cleaner Pro-t, driver.cab cleanert, Driver Sweapert, CCleaner registry pucoldáját, Auslogic registry pucoldát és registry defragját.
Tehát, várom bárkinek az ötletét, aki már látott ilyet, használt ilyen kártyákat, vagy van bármi javaslata, hogy mit lehetne csinálni, h végre szóljon a nyavajás.
Előre is köszönet!

-
-
Zagaran
tag
Sajnos nekem úgy néz ki sikerült egy hibás darabba akadnom.
Már feladom, másik konfigban is ugyanaz a hiba. Driver mielőtt teljesen feltelepülni egyszerűen kifagy a rendszer. Vista-t is próbáltam, hátha csak az én xp-ben van a hiba de azzal is ugyanez a történet. :S
Viszont még egy lehetőség van. Az esetleg lehetséges, hogy csak asus lapokkal akadjon a hangkari? Mert nagyjából ugyanaz a két lap, némi chipset eltérés van csak. (nforce mind a kettő). -
D@ni88
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
Audigy 2 ről váltok.
Sajnos a gyári driver nem ment fel rá, meg se találta a kártyát, a Daniel_k meg egy bizonyos mély szinten kivágta az 5.1et, és sisteregni kezdett mindaddig amíg nem nem váltottam 2.1re majd vissza 5.1re... Minden féle daniel_kt kipróbáltam egyikkel ez volt a gond, másikkal az.
pax driver nekem alapból nem jött be.Meg jobb lesz így is a váltás, mert a XtremeGamer lowprofil míg az Au2 teljes, és kitakarja a vga-mat... (micro-atx rulez) Remélem tényleg beválik.főleg hogy 9kért veszem a kártyát

Amúgy ezek nem nagyon szoktak bedögleni ugye?
-
D@ni88
addikt
holnap jön egy XtremeGamer hangkártya hozzám, melyik drivert érdemes hozzá feltenni? gyárit vagy valami daniel_k, pax?
-
Zagaran
tag
válasz
Recon666
üzenetére
Most új xp jön másik konfigra. Abban is kipróbálom.
Csak azért kérdezem, hogy van-e valakinek valami tippje mert hasonló hibát produkáló augigy 2 már járt nálam. Az driver telepítése közben nem kifagyott hanem kék halállal restartolt, de soha senkinek nem sikerült működésre bírnia.

-
Recon666
Közösségépítő
Sztem ott egy alapos takarítást kllene csinálni az x-fi driverekel keress vmi programot ami kitörli a hozzá tartozó fájlokat pl:ccleaner főleg az adatbázisba tartózó fájlokat ha igy sem jó rakd ujra a windowst.
-
Zagaran
tag
Újra itt. Még mindig az x-fi driverével szenvedek.
Újabb fejlemény találtam drivert, leszedtem feltelepítem vagyis inkább csak telepíteném.
Viszont mikor a drivert rakta mielőtt végezne kifagy a rendszer az utolsó fájl másolásakor.
Ez lehet a hangkártya hibája? Vagy másik driverrel próbáljam meg? Esetleg találkozott más is hasonló hibával?

-
dudika10
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Ha dinamikusan állíthatóak a kimenetek akkor a hangkártya driverében ott kell lenni, hogy milyen kimenetként/bemenetként szeretnéd használni melyik csatlakozót. Általában a fejhallgató kimenetébe lehet belehallani az egeret, mert az erősített. Viszont ha a fejhallgatót is sima 2.0 kimenetre állítod akkor megszűnik a recsegés.
Abban nem vagyok biztos csak, hogy a p5b-n állíthatók a csatlakozók, nem emlékszem.
Ha állíthatók, akkor nézd meg, hogy az a csatlakozó amibe az elosztót dugtad (gondolom a zöld színű) sima sztereo kimeneten van-e. Ha nem akkor tedd át arra.

Ha nem működik akkor meg érdemes egy Xonar DX-el szemezgetned vagy a platinummal, az Audioval semmiképp.

-
Recon666
Közösségépítő
válasz
superecneB
üzenetére
Mert az xtreme audio valójában nem X-fi az audigy-se lévő hangprocesszort használja!
A következő árkategória ami pci-e: X-fi titanium 18.700
Asus Xonar Dx ~ 18.000Ezek a kártyák sokkal szebben szólnak, össze sem lehet hasonlítani őket az xtreme audival.
-
dudika10
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
A fülest ne fejhallgató kimenetre állítsd hanem sima sztereo kimenetre.
Akkor nem lesz erősítve a jel, és nem lesz sistergés.
Bár halkabb lesz a fejhallgató azonos hangerő beállításon, de ha nem valami nagy impedanciájú akkor ez nem lesz probléma.
Ha jól emlékszem, a P5B-n is meg lehet ezt csinálni. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
superecneB
üzenetére
Üdv a titaniumom is pci-e os és nincs semmilyen zaj, sistergés. De az extreme audiot én kerülném a helyedbe.
-
superecneB
őstag
Üdv!
Arra lennék kiváncsi, hogy a Creative-Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express kártyát mennyire zavarják a gépházban lévő elektromos zajok? Jelenleg az integrált hangkártyám (asus p5b) eléggé "beszívja őket" pl mikor mozgatom az egeret fülesen hallom h sistereg az egermozgatás hatására. -
gofry
senior tag
Felmerült bennem egy kérdés:
A régi xtreme musicon ugyebár van egy aux-in csati amin pl a tv tunerem tudom bekötni, a titaniumon és egy újabb creative kártyán ilyen nincs. Van valakinek ötlete, hogy fel lehet e kötni rá mégis valami úton módon? -
Recon666
Közösségépítő
-
levior
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy SB Platinum kártyát használtan és lenne egy pár kérdésem. Az egyik PCI slotban szaggat a kártya, egy masikban ez a problema nem lep fel, de akkor meg szoftveres problemai vannak. Nem mukodnek a progik, mert a W7 nem talal Creative termeket a gepben, de egyebkent hang van. Mar annyi drivert es cuccot letoltottem h nem tudok bennuk kiigazodni.
Pax PCI X-Fi All OS Creative Software Suite 2010.7z - 497MB
XFI_AuzenUAA_1_5.exe - 85MB
XFI_AuzenUAA_1_0.exe - 84MB
Pax_PCI_XFI_OS_V6.25.rar - 132MB
PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.60.exe - 59MB
SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013.exe - 54MBMelyikkel probalkozzak, mi a kulombseg az AUZEN es a PAX driverek kozott? A regieket teljesen szedjem le es a kartyat is unistall a device managerrel?
-
gofry
senior tag
Sziasztok én ilyet még nem pipáltam:
.vennék fel line-in ről és a felvétel valamivel később is indul mint ahogy annak kéne de ez még ok lenne megoldható, viszont a visszajátszott felvett hang...zene bármi összevissza ugrál? Mintha bitek maradnának ki. Kizárólag akkor ha külső jelforrásról veszek fel, ha a stereo mixet rögzítem akkor semmi gond. Tapasztalt már ilyet valaki?
W7 64 bit 8 giga ram, core quad 9400
x-finél is ez van , asus xonárnál sokkal durvább, alaplapi aszott HD audioval tökéletes. -
M1k133
tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Lehet hülyeséget kérdezek, de lett egy PCI-e -s X-fi hangkártyám , de olyan remek alaplapom van , hogy az egy szál PCIe1x slot-ba semmit nem lehet rakni.
Megoldható -e vagy lehet az hogy a PCI-e 16X-es (narancssárga) , Slotba tenni a hangkártyát , vagy az csak kimondottan Grafikai foglalt , mert belemegy és lehet is rögzíteni és a dobozon is az van hogy 1-16X-es Slot ig , ami számomra azt jelenti hogy akár a nagyba is lehet tenni.Várom segítségeteket!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
HyP3b0y
üzenetére
Üdv ha az X-Fi Titaniumra gondolsz, én azt használok már egy hete és windows 7 64 bites oprendszeren tökéletesen szól, használható minden beállítás, az uj driverrel vmint a youpax-al egyaránt. A kártyával tökéletesen megvagyok elégedve. szépen szól teszi a dolgát és néhány plussz fps-t is el lehet érni vele a játékok alatt. Gyárilag jár hozzá a dts connect pack és a dolby encoder. Ára: 18,750FT itt: http://www.hardverker.hu.
Kép Youpax driverrel:

-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Ennek a kártyának a szoftveres támogatására lennék kiváncsi, milyen win7 alatt?
Az alaplapi kártyám még XP alatt tökéletes volt, de vista és 7 alatt pl.: nem hajlandó külön kezelni a fejhallgatómat az 5.1től(így cserélgetnem kell hátul az fejhallgatót az első hangfalakkal(előlapba nem dugom, mert lerúgom
)), xp alatt megmondhattam mit dugtam be az egyes helyekre, vista és 7 driver makacsul eldönti mi van benne(persze rosszul...)
A másik, hogy az xp driver nagyon szépen kiosztotta a csak 2 sávos videókat/zenéket 5.1-re, vista/7 pedig szól a jobb-bal,centerbe bekeveri ezt a 2t, mély szól ahogy kell, de a hátsók borzalmas krákogó hangokat hallatnak...(a hangfalak jók, hisz 5.1es filmnél tökéletesen szólnak)Tehát kiváncsi lennék, hogy ez a kártya eleget tenne-e az elvárásaimnak?
(egyáltalán elfér egyszerre 5.1+fejhallgató+mikrofon?)Előre is köszönöm!!

Szerk.:Ja és hogy milyen árban hol érdemes venni?
-
Fidai
csendes tag
Hali! A többi X-fi tulajhoz lenne kérdésem hogy nálatok az X-fi(nálam, titanium pci-e) kártya processzora(és a ramja is) mennyire meleg? Én sima netezés közbe nemnagyon tudom rátenni az újjam, 65-70 fok körül biztos van, ez mennyire normális?
üdv -
törölt tag
Nekem amikor gond volt a múltkor a karival, úgyan úgy gond volt a pax-os csomagal is.
Most megint a gyári legfrissebbet használom, tökéletesen működik.
Vagy attól javult meg hogy ráeresztettem a ccleaner a win7-re,
vagy attól hogy a déli chip energiavezérlést állandó bekapcsara állítottam az alaplapom biosában,
vagy mert meg takarítottam a kártyán a jack dugók kis kapcsolóit.
Azt hiszem az utóbbi volt, de sajnos azt csináltam utóljára. -
szponzor
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a X-Fi Surround 5.1-es külső hangkártya hangzásában mennyiben különbözik a PCI-os társaitól? Egy 2.1-es rendszerhez (Logitech Z-2300) keresek hangkártyát az alaplapi helyett, és megtetszett ez a külső kártya! (gépemben nincs PCI-Express)
-
Bari81
tag
Jó ez a cucc, csak a titanium kártyát nem támogatja.
-
schawo
titán
X-Fi "akármi" kártyát tuti ne vegyél zeneszerkesztésre/rögzíésre. Mire van szükséged "zeneszerkesztés" címszó alatt? Felvételeket szeretnél készíteni vagy MIDI+VSTi a terv?
Első esetben a keret nem lesz elég, mert ekkora összegért nem fogsz sokcsatornás rögzítőmodult szerezni. Ha MIDI+VSTi a terv, akkor a latency az egyik lényeges elem. Az ASIO csak egy eszköz az alacsony latencyhez, de az ASIO megléte nem definiálja az alacsony latencyt. Itt esenek ki a hagyomásnyos asztali hangkártyák/modulok.
Az alábbiakat ajánlanám megfontolásra:
USB:
Behringer UCA202: 8-10k
American Audio Genie Pro: 14k
E-MU 0202: 29-30k (de használtan ki lehet fongni olcsóbban)Firewire:
Swissonic/Phonic Firefly 202: 20k (x) (saját hirdetés, ha megengeded)
Behringer FCA202: 29kHa van Firewire csatlakozód, akkor érdemes megfontolni a használatatát a jellemzően jobb latency miatt.
-
Recon666
Közösségépítő
Üdv most vettem egy Sound Blaster X-Fi Titanium pci-e hangkártyát és nagyon meg vagyok vele elégedve előtte egy Sound Blaster Audigy Se (selejt
edition volt és elképesztő a különbség köztük, mindenkinek ajánlom a titaniumot Ára : 18,700ft volt. Eredetileg asus xonar DX\D1 lett volna csak egyik számtek bolt se tudott már szerezni de szerintem ez is gyönyörűen szól, csak ajánlani tudom, Windows 7 64 bites változatával használom és tökéletesen megy az új driverrel. -
D013
aktív tag
Sziasztok!
Zeneszerkesztésre adtam a fejem, laptopom van, természetesen hangkártyában gonolkodom, de ez az a terület ahol nem nagyon értek a szabványokhoz. 20-25 között szeretnék USB-s hangkártyát venni, és a Creative-nak van is egy ilyenje, 20k környékén:[link], csak azt nem tudom hogy egy full kezdő zenekreálónak ez elegendő-e vagy ez inkább ilyen házimozi feelinget biztosító cucc. Úgy tudom ez az ASIO 2.0 elég fontos egy hangkártyában ha komolyan akarunk zenéket szerkeszteni, mixeket felvenni. Ki is néztem egyet:[link], itthon is kapható, 25 ezerért. Szóval az lenne a kérdésem hogy melyiket a kettő közül, és ha egyiket se akkor mit
Előre is köszi a segítséget! -
megema
őstag
Mivel kérdezték pü-ben, hogy hogy sikerült megoldanom, leírom ide is, bár ezzel a normál X-Fi tulajoknak nem segítek sokat

Ezt a hangkarit (Supreme FX X-Fi) egy Rampage 2 Extreme alaplaphoz kaptam. Az alaplapon nincs integrált, ezért mellékelnek egy ilyet, amihez a Creative a nevét adja és a kezelőprogramokat, viszont a driver SoundMax... Tehát nem igazán Creative kártya...
Egyszerűen annyi volt a gond, hogy a SoundMax drivert kellett volna először felrakni, de mivel Creative, meg X-Fi volt ráirogatva a karira, gondoltam akkor az X-Fi szoftvert rakom fel és csak utána vettem észre, hogy van SoundMax driver is (illetve driverből csak az van). Azt is telepítettem, de nem tudtam elindítani az X-Fi Control Panelt. Miután mindkettőt leszedtem, SoundMax fel, utána X-Fi fel. Így elindult, bár az X-Fi Control Panel elsőre így is visszapofázott, hogy nem kompatibilis, de rámentem a másik hardver választására, akkor ugyanazt kiválasztva elindult és be tudtam állítani, hogy 5.1 legyen. Nekem ennyi volt

-
kandi88
tag
-
Zagaran
tag
válasz
kandi88
üzenetére
Az általad említett drivert már próbáltam, de feltelepül restart és nem csinál semmit.
Még egy kezelő felület sem jön elő.
Vagy vista alatt máshogy viselkedni a dolog? Mert én csak xp-vel próbáltam.
Ezért szeretném megpróbálni gyári lemezzel hátha azzal felismerné.
Próbáltam szüz xp-n is, hátha csak akad az integrált hangkari driverével de úgy sem sikerült felismertetni xp-vel.
-
sakal83
addikt
Csao
Van egy MSI Creative X-FI Xtreme Audio hangkarim.
Minden működik vele, kivéve az, hogy a mikrofon nagyon halk.
A hangok menübe ezt írja ki:
"A windows észlelte, hogy a következő eszköz hangkiemelési problémákat okoznak:
Digitális hang (SPDIF) (Sound Blaster X-FI Xtreme Audio (Vista))
Kívánja letiltani az eszköz illesztőprogram-fejlesztéseit?"
Mi lehet a megoldás, hogy normálisan tudjak skypolni?
A termék honlapján ez a legfrisebb driver (2009.11 havi), win7-re is ajánlják.
A kártyán lévő chip kód: CA0110 -
kandi88
tag
válasz
Zagaran
üzenetére
Szia!
Mit értesz összes driver alatt? Egy drivert kell leszedni és az a webupdate-en keresztül letölt neked mindent és ott ki lehet pipálni, hogy mit szeretnél telepíteni. Nekem is X-fi Music hangkarim van és ezzel a driverrel használom:
Creative Sound Blaster X-Fi series driver 2.18.0013
Ezzel tökéletesen működik és szebben szól mint a gyári cd-n levő driver!
Ezt onnan tudom, hogy először én is a gyárival használtam de alig szólt... utána telepítettem fel ezt és azóta is minden okés! 
-
Zagaran
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült szereznem egy X-fi sb 0460-as kártyát, elméletileg XtremeMusic.
Le is szedtem az összes x-fi drivert creative oldaláról de nem ismerte fel egyik sem.
Esetleg nem tud valaki linket vagy ftp-t ahol a gyári lemezt el lehetne érni? Esetleg ha valakinek van tippje működő driverről linkel azt is szívesen elfogadom.
Köszönöm a segítséget.

-
-
gyurczy
őstag
Sziasztok!
X-FI Xtreme Gamer hangkarim van, de gamer módban valamiért iszonyatosan zajos a cucc, a másik két módbna oké. Mitől lehet ez?
-
Bari81
tag
Hali!
X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro hangkarim van és win7 64 -el használom.
Azt szeretném kérdezni, hogy a volume panel betölti magát a Pax PCI X-Fi All OS Software Suite Summer 2009 csomaggal? Mert én megoldottam faszán mikor os-t telepítettem, most minden jó, de valahova elkevertem azt az unofficial update telepítőt amit anno találtam a neten és kijavított sok dolgot amit a official webupdate nem old meg. -
megema
őstag
Hello!
Végre sikerült összeállítanom az i7-es gépemet, de van egy apró problémám. A Rampage II Extreme laphoz kapott X-Fi Supreme FX hangkariból sehogy sem tudom előcsalogatni az 5.1-es hangot. Az Asus SoundMax (
) drivereket mellékelt, a Creative programok mellé. Így a programok nem tudnak elindulni, mert nem látják a kártyát. Win 7-ben beállítottam az 5.1-es hangot, tesztelésre kattintva működik is az összes csatorna, viszont Media Playerben és YouTube-on hallgatott zenéknél is csak sztereó hangot produkál. Próbáltam az X-Fi Support Pack 2.0-át, de az sem ismeri fel a kártyát. Van valakinek valami ötlete? 
-
JaniACE
tag
válasz
Biriboyka
üzenetére
Kösd úgy, ahogy a leírásában van.

A mélynyomó csak akkor fog megszólalni, ha valamelyik alkalmazás megszólaltatja (mondjuk a powerdvd 5.1 csatornás film lejátszásakor), vagy ha game modeban kipipálod a bass management fülnél az Enable Bass Redirectiont. (5.1 hangszóróbeállításnál)update: audio creation mode esetén nincs bass redirection, entertainment modenál pedig a THX beállítások(speakers&headphone)-nál lehet csak beállítani.
-
Biriboyka
senior tag
X-Fi XtremeGamer + Zalman 5.1-es fejhallgató. Nem tudom úgy normálisan összekötni, hogy mindent halljak. Vagy nincs mélynyomó és csak a center szól vagy nem megfelelően szólnak a sugárzók vagy nem tudom mi.
Hogy kell összekötni normálisan és beállítani a szoftverét?
A Zalman-on fekete, szürke és világosszürke csatik vannak. -
partymaci
aktív tag
válasz
jedimesterek
üzenetére
KMPlayerben nekem bekellett állitanom a beallitasok/Audio felsolgozas reszben hogy mi legyen a leképző eszköz(az első zoldbetűs rész alatt) : Speaker (Creative x-fi)
+ fent van még AC3 filter is, probald meg hátha ez a gond
-
törölt tag
-
jedimesterek
csendes tag
Helló!
Nekem olyan gondom van,hogy nem jön át az 5.1 hang SPDIF-en optikai kábelen.A hangkártya egy XFI Titánium PCI-E,XPSP3 op.rend.,pana házi mozi,KM Playert használok MKV lejátszásra.Én már szinte minden beállítást kipróbáltam,de csak sztereóban szól.Tudna valaki segíteni,hogy milyen beállításokkal lehet 5.1-et kinyerni?
Előre is köszi. -
kandi88
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy X-fi Music hangkártyám és a gépház elején található microphone és fejhallgató csatikra is szeretném előrevinni a hangot! Milyen kábellal lehet megoldani azt hogy összekössem a hangkarit és a frontpanelt? -
Pete87
tag
Amikor beteszem a hangkarit nem minidg ismeri fel a Win7. Aztán ha nagynehezen felismeri valami nagy csoda folytán, akkor meg nem tudok belőle hangot kicsikarni. Egyszer tudtam pár napja (valami csoda folytán
), de fél óra zenehallgatás után restart, és elszállt az egész (azaz, már megint az elejénél voltam, h nem ismeri fel :S)
Azóta már csináltam winreinstallt is... De még mindig nem működik
Driverrel kapcsolatban: Nekem egy CD-m van hozzá. Nemtudom, h mennyinek kellene lennie... De ami azon van driver, az nem megy fel
Valami hibát ír ki. Az oldalon található drivernek nevezett file meg Web Update 
Tehát sehol sem találtam (eddig) hozzá normálisan működő drivert
Az általad említett youpax driver-t honnan tudom letölteni?
Köszönöm a segítséged!
-
Pete87
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, h van egy Creative x-fi gamer fatality-m, és nem tudom meüzemelni Win7-re (x86)

Valaki esetleg tud ajánlani valamit? -
-
Shuki
tag
Helóztok!
Van egy sb x-fi extreme gamer hangkártyám, és kezdek aggódni kicsit, hogy valami komolyabb baja van...Mostanában ugyanis gyakran azt csinálja, hogy zenehallgatás közben összevissza cseréli a csatornákat (creative pro gamer 500 as cuccal használom). Próbáltam már új drivert telepíteni, nem sok minden változott.
Megy a zene, és egyszer csak mondjuk a front centert berakja a hátam mögé. Ilyenkor visszaállítom, és x ideig jó aztán megint elállítódik. Ez lehet a hangrendszer hibája is?
Valami ötlet,hogy mitől lehet?
Köszi ha segítetek!
Üdv
S. -
Bib
addikt
Hali!
Érdeklődnék hogy audigy 2 zs karimat érdemes lenne e lecserélni egy x-fi titaniumra vagy gamerre?
Egyáltalán mi a különbség a kettő között?
Amire kellene :zene,néha film meg játék.Ami a problémám cod2 alatt eax 3 bekapcsolva néha akadozik a gém.Igazából kb 6 éve együtt élek ezzel
s már a 3. gépembe is ez az audigy 2 van.Az x-ram ebben segítene ?
Köszi a válaszokat előre is . -
jolti05
őstag
Előzmények:
partymaci:
Az SVM-et valoban nem tamogatja az audió, talan akkor az erolködőben probald meg átállítani a dolgokat. Ha jólemléxem az éjszakai üzemmód felel meg a yamahanal a bass redirectionnek, azaz a mélyebb hangok, robbanasok, hangerejének csökkentesere. Vagy ha teheted vegyel legalabb egy hasznalt music-ot + liscenszt. Egyébként a belinkelt resznel nekem sincs pipa, és jelen esetben nem is tudom mi célt szolgál... de google a barátod biztos megmondja.
JaniACE:
Bár nekem XtremeGamerem van, de ha rácsatlakoztatom az spdif_io tüskesoron lévő 5/6 tüskékre [link] az alaplapi hangkártyám digitális kimenetét, akkor a karikázott rész helyén kiírja a jelforma tulajdonságait és dekódolja azt. (Ehhez fel kellett tennem egy patchet, ami engedélyezi a hw-es digitális dekódolást és az audio control panelben az spdif i/o fül teljes (spdif input setting állítható) megjelenítését). A bitmatched fülnél látszik ugyanaz ami nálad be van karikázva.
kandi88:
partymaci fórumtárs jól mondja El is felejtettem írni, de az én erőlködőmön is van éjszakai üzemmód ami egy hangszintre hozza a zajokat. Általában ez már minden korszerű erősítőbe be van építve! A licensz se hülyeség csak azért fizetni kell... de aki megvette itt a fórumon az nem panaszkodott Szinte mindenkinek bevállt
Sziasztok.
Amiket megnéztem: A Bass Redirection ki van kapcsolva, a Night Cinema üzemmód pedig -sajnos- semmit sem segít. Ugyanúgy halk a center. Másik hangkártyát (sokszori újragondolásra) nem szeretnék venni, vannak most ennél fontosabb dolgok, és ha már hangkártya, előbb inkább vinyóra kellene a gépbe.
JaniACE: [link] Nem hiszem, hogy vannak rajta olyan tüskék, amire szükség lenne az alaplappal való összekötésre.
Ez a licence dolog hogy működik? Mennyibe kerül, és mit nyújt cseébe?
-
FoBCRaistlin
őstag
Hi mindenki!
elérkezett a pillanat, amikor meg kell válnom a kedves kis Live! 5.1-esmtől a win7 miatt.
kérdésem/kérésem annyi lenne, hogy tudnátok dobni egy listát tudás szerinti sorrendről?
Vagyis kezdve az extrem audio-tól a Titanium akármiig hogyan alakul a sorrend.
sajnos nagyon kiestem a hangkari világból, és nem tudom mi legyen a Live! utódja.
esetleg egy indoklást is megköszönnék!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amennyire tudom, az XtremeMusicot az Xtreme Gamer Fata1tyval váltották, lehet ez még egy megmaradt legyártott lapka az előd szériból

)), xp alatt megmondhattam mit dugtam be az egyes helyekre, vista és 7 driver makacsul eldönti mi van benne(persze rosszul...)
Volt nekem is Music de én is az

) drivereket mellékelt, a Creative programok mellé. Így a programok nem tudnak elindulni, mert nem látják a kártyát. Win 7-ben beállítottam az 5.1-es hangot, tesztelésre kattintva működik is az összes csatorna, viszont Media Playerben és YouTube-on hallgatott zenéknél is csak sztereó hangot produkál. Próbáltam az X-Fi Support Pack 2.0-át, de az sem ismeri fel a kártyát. Van valakinek valami ötlete?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)