- Prohardver app (nem hivatalos)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjanni
tag
Szerencsére a soundbar áramtalanítása megoldotta.
Vannak érdekes dolgok. Azt vettem észre pl. hogy az Atmos is néha eltűnik. Pl. Netflix appban van amikor kijelzi a képen az Atmos ikont a film adatlapon és ilyenkor a soundbar is átkapcsol és máskor egyik sem.
Mintha figyelné a sávszélességet és ha az nem elég az Atmos átvitelére akkor át is kapcsol a rendszer 5.1-re.
Ti nem tapasztalatok ilyet? -
gertitorpe
tag
Hogy nem dolby atmos a kijövő hang. A TV lejátszója sztereó hangot fog kiadni. A helyes sorrend: Külső lejátszó -> soundbar -> TV
A TV-ről akkor megy kisa DD+ ha a Netflix appját használod. Legalábbis az LG TV-kről ezt írták.Állítsd be rendesen a lejátszót a Rpi-n hogy dekódolás nélkül streamelje ki a hangsávot.
-
Danex
addikt
Mivel még nincs így csak azt mondom amiket ha jól rémlik olvastam a neten.
Normál esetben, csak akkor szólnak a surround (hátsó) hangszórók, ha olyan a forrás (ergo 5.1 vagy afelett), illetve ha a soundbar surround módba van rakva, ekkor a sztereo hangot felkeveri az összes hangszóróra.
Térhangzásnak jelentősen kell(ene) javulnia, mivel fizikailag mögötted van a hangszóró.
Ugyan úgy kompatibilisnek írják a forumokon, szóval vica versa lehet csatlakoztatni őket.
Néhány helyen azt írják, hogy kicsit halkak a hátsó hangszórók a többihez képest, ezt elvileg szoftverfrissítésben, illetve a menüben +6-os hangerőt adva a surroundra nem kéne, hogy baja legyen, de ugye a hangzás az elég szubjectiv téma.
a 9000-res, újabb, nagyobb a doboza, és elvileg a teljesítménye is.
Én megrendeltem most a MM-ból, mivel elég jó áron van, bár igaz lehet csak 1 hónap mire ideér, de ha nem jó maximum visszaküldöm. -
Gino20
őstag
Na ezek szerint bevált a link
. Örülök
mert_csokis: Igen, szerintem is nagyon jó vételek voltak és szerencsére nem kellett csalódnom az MM outletben. TV csomagolása alapján biztos nem volt kiállítva szóval valaki csak vissza küldhette és ugyan ez igaz a HW-Q60R-re is. MM benne hagyta a dobozban a ~ dec 15.-ei vevő számláját (személyes adatokkal
) meg a termékvisszaküldési lapot szóval ez is csak ki lett próbálva. Délutánig az enyém is dobozában volt, de már megy
. Lesz is ide pár szösszenet meg kérdés csak még gyűjtöm az infót
-
fjanni
tag
Még is jött a Q80R, könnyen kapcsolódott a Q70 tv-hez hdmi-n és a mélyládához BT-n. Rögtön lefutott egy sf frissítés is. Tv távirányító kezeli. Wifi-n is könnyen csatlakozott Smart things alkalmazással. A smart things-en Deezer és Tunein van, a Spotify mobilról a programból tehető ki wifin a soundbarra (ez a funkció csak előfizetéssel működik). Nagyon szépen szól a zene is rajta, óriási hangereje van torzítás nélkül de halkan is élvezetes.
Tetszik hogy nem kell a soundbart külön bekapcsolni mert a tv hdmi- n keresztül be és kikapcsolja, a Spotify pedig szinten felébreszti wifin. BT is bekapcsolja, csak be kell menni a mobilon a BT eszközökhöz és rákattintani a soundbarra. Egyébként BT-n is jól szól a sztereó.
A mozin 5.1 kellően dinamikus, nem zavaró a mély és ott vannak a magasak is (minden közép állásban). Ezt lehet finomítani mert vannak profilok es a freki sávok állíthatók (a hangszórók külön nem állíthatók). A beszédhang tiszta, köszönhetően a középnek. Annyi hogy tér érzet minimális van csak, nem igazán hallani hogy hátulról jön a hang de sajnos subfower nélkül ez minden soundbaron így van, plusz a szoba kialakítása sem optimális az oldalsó visszaverődésnek. Ha szükséges kell hozzá külön hátsó hangszóró. Az atmost még nem teszteltem.
Összességében 175ert leszállítva megérte, mert ennyiért ilyen tudású felsőkategóriás soundbart nem kapni. -
mert_csokis
senior tag
Akkor tegyük rendbe.
Sehol nem írtam olyat, hogy szerintem egyik soundbar sem éri meg a három közül. Nem tudom, ez honnan jött. Mindegy is.
Egyértelműen ajánlottam a Q60-ast, mint az egyik legjobb megoldást magyar szinkron esetére. Sőt, sok esetben használják még angol hangsávoknál is a klasszikus DD 5.1 és DTS-HD Master Audio 5.1-et. Tehát azokat is lefedi a Q60-as.
Azt sem írtam, hogy a Q80-as ne lenne komolyabb a kistesónál. Nyilván az, feljebb van pozicionálva.
Méretben és súlyban, minőségérzet tekintetében a vásárlónak éreznie kell a különbséget, hogy miért is fizetett ki egy százassal többet. Ezt ők pontosan tudják, grammra ki van számolva az egész cirkusz. Úgy játszanak a vásárlóval, ahogy akarnak.
A lényeg, hogy alapállapotban az 5.1.2 leosztással nem sokra mész Atmos hangsáv esetén, viszont a külön megvásárolható hátsó hangszórókkal 7.1.2-re tudod kibővíteni a rendszert.
Az már majdnem egy Q90.Az meg, hogy a teszt alkalmával műszeresen mit mérnek a srácok, és te azt mennyire hallanád ki, az két külön dolog.
-
mert_csokis
senior tag
Nem kepzelet kérdése a dolog. Ha normal 5.1-es jelet kap, azt mind a két soundbar ugyanugy fogja leosztani. De még így is csak virtualis terhatasrol beszelhetunk, hiszen az összes hangszoro egy rúdban kap helyet. Az, hogy nehany centivel odébb pakolgatjak őket rúdon belül, az nem valtja meg a vilagot.
A masik. Nem akarom, hogy egy vilag omoljon össze benned a Q80R-rel kapcsolatban, de azt ugye tudod, hogy az Atmos hangsav 7.1-es leosztasu. Ilyenforman a Q80R nem gyengen parasztvakítás ebből a szempontbol. Sima 5.1-es kiosztas, ami kapott 2 plusz csatornat. Tehat a valodi Atmos hangsavot nem tudja natívan leadni, le kell konvertalnia. Már torzul a hangkep. Ez a kivaltsag egyedul a Q90R sajátja.
Plusz adalék: a Q60R mellé is megveheto a hatso két hangszoro pár. -
RudY
addikt
Az a legjobb kiindulási pont, ha a felhasználandó anyaghoz választod a hangkeltőt. Ha főleg szinkronost nézel, akkor a DTS és az Atmos is szinte kihasználatlan plusz marad az általános DD 5.1 szinkronsávok mellett (amihez persze lejátszó is kell, ha a TV nem kezeli ezeket a hangsávokat).
A Q80R szimpatikus a hátsókkal együtt, de szerintem mindenképp hallgass meg valahol kiállított darabot. -
gertitorpe
tag
A Q80, gyakorlatilag egy Q90 hátsó hangszórók nélkül és batár jól szól. A térérzet valósznűleg nem lesz annyira jó mint egy több hangszórós rendszerben de a magas hangminőség kárpótol.
Továbbá a Q80, ahogy már mások is írták utólag egyszerűen és olcsón bővíthető két hátsó vezetéknélküli samsung hangfallal, amivel még olcsóbb is mint egy Q90. Ha megvan a keret (esetleg várj egy akcióra. A Media szokta promózni) ebben a modellben nem fogsz csalódni.
Nekem eddig megevett minden formátumot, ha külső eszközről (laptop, media box) így kötöd őket össze: lejátszó > soundbar > TV
Az Atmoshoz szerintem nem vagyok elég white fülű. Szerintem jó annyira mint más 'light atmos' ahol beépített plafonhangszórók helyett pattogtatod a hangot.
-
zolo96
tag
Szerintem Bluetooth-on csatlakozik. Először nekem is a Q60R-hez kapott optikával csatlakoztattam a soundbart egy Samsung nu8002 tvhez és ott is tudtam a hangerőt állítani. De nem kapcsolt ki a soundbar amikor kikapcsoltam a tv-t. Most hdmi-vel tökéletes. Meg szerintem jobban is szól, de lehet ez csak placebó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Futás, futópályák
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged