- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
14adam
addikt
válasz
frici70 #10259 üzenetére
Hát ez elvileg gyári sörlehűtő "cucc" amit a kocsmákba is használnak. Nekem ez arra fog kelleni,hogy a 2 órás sörforralás után visszatudjam minél hamarabb hűteni a sört 20fok alá. A múltkor írtam,hogy az első sörömet úgy hűtöttem vissza,hogy egy hordóba tettem rézspirált és a spirálon keresztül öntöttem át a forró sörlét,a hordó természetesen fel volt öntve hideg vízzel. Kétszer átfolyattam rajta a sörlevet és már lent is volt a hőfok 17fok körül ami tökéletes.
Amit a boltba kapni az pont a fordított elven működik,a rézspirálon keresztül a hideg vizet folyatják át. De szerintem ez nem olyan hatékony. Fontos a minél gyorsabb visszahűtés. Ezt a saválló spirált könnyebb is lesz takarítani majd belülről, a vendéglátásba is csak a saválló cuccokat engedélyezik a fertőzések elkerülése miatt. Sörfőzésnél nagyon oda kell figyelni a tisztaságra mert ha bekerül valami baci a sörlébe akkor már mehet a kukába a 20liter sör is akár mert megromlik.
Amúgy ma jutottam el oda a sörömmel kapcsolatba,hogy megbontok egyet. Kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz
A következő adagot jövőhéten főzöm. De ebbe kéne a segítségetek. Nem tudom eldönteni,hogy a következő is valami különlegesség legyen vagy maradjak a pilseni esetleg a müncheni világos sörnél. Gondolkoztam egy ipá-n is,de azt majd lehet később ha már jobban kitanulmányoztam a sörfőzés rejtélyeitIlletve a félig kész címke
[link] (lager szó cserélve lesz)
-
looser
addikt
válasz
frici70 #10217 üzenetére
Tudom, hogy nem az eredeti kérdésedről beszélgetünk, csak érdekelt a dolog. Nos, a Sörfőzés otthon Index topicban rákérdezhetsz, de a legtöbben sokallják az 5g / palack mennyiséget; nem egy embernek szétvitte már az üveget. Én kevesebbet használnék a helyedben, maximum 8 grammot literenként. Akkor tutira nem fogja szétvinni a palackot. Persze ha sok a maradékcukor, így is van rá esély, márpedig gondolom az apátságihoz fogsz kandiscukrot adni; szerintem akár azzal is erjesztheted. Legpraktikusabbnak eddig az a módszer tűnt, hogy amikor leerjeszted a sört és leszűröd, akkor kevered hozzá a cukrot (vagy megfőzheted a fertőzés elkerülése végett kevés vízzel és a szirupot kevered a cefréhez, majd így palackozod le. Én 10-15 liternél sosem csináltam többet (és főzni sem főztem még, csak konzerv, de az elmélet megvan :-)
De tényleg keress/kérdezz rá, szerintem sok a 10g / liter cukor.
Hajrá! :-)Szerk.: csak most olvaslak, akkor hasonló cipőben járunk :-) Nálam most egy ilyen várakozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Újabb fejlesztői videót kapott a Gothic Remake
- Milyen egeret válasszak?
- Horgász topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Macbook White 13" unibody
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest