- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo #12473 üzenetére
Erdinger barna búzája emlékeim szerint finom, bár elég rég ittam. Valentins sem rossz. A Szentandrási Esthajnal '15 pedig isteni. Igaz, az egy füstös barna dupla búzabak volt.
Karácsonyi sör, télen is ízlett, az utolsót nyár elején ittam meg, szerintem még jobb volt, mint szezonban. -
juliabrilke
veterán
válasz
Dr.Zoo #12448 üzenetére
A 6 pack nagy doboz, amiben 4 kicsi doboz van.
Tehát 25x6, a bevásárló kocsi kicsit nehezen kanyarodott. Pénztáros csaj megjegyezte, hogy sajnos ezért csak egy szakácskönyvet fogok kapni, mert kellett volna még sört venni, hogy meglegyen a kettő.
Viszont a sörvásárlást egy ideig letudtam akkor szerintem. -
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo #12362 üzenetére
Szerintem nincs ezzel semmi baj, én legalábbis nem érzek semmit. Előtte ettem rendesen, jó kis minigrillben sült melegszendvics jalapeno paprikával, majd betettem hozzá a Motörhead-től a No Sleep 'til Hammersmith-t, hogy minden passzoljon egy jó sörhöz. Emlékeim szerint üvegesen és csapolva is ilyesmi.
Ráadásul még érmet is ért az Unpapd-en.Pontosan nem emlékszem, mikor ittam utoljára, csapon szerintem két éve egy fesztiválon, ahol épp a Paddy And The Rats előtt fedeztem fel, hogy van csapolva barnasör. Az egy órás koncert alatt három korsóval ittam meg miközben táncoltunk a porban.
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #12287 üzenetére
Hú, tényleg mekkora pöcs. A cikk linkeli az eredeti 444-es cikket is. Azt nem veszi figyelembe ez a tök, hogy a legtöbb étterem nagy ívben tesz a
kézműves, mikrokraft főzdék termékeire, pedig azok jó része elérhető igény szerint nagyobb mennyiségben is, változatlan minőségben; ez nyilván feltétel. Ehelyett a bevált, népszerű, reklámozott termékek mennek. Eskü, már az is megkönnyebbülés, ha Pilsner van valahol, de a Rizmajer, Legenda, Szentandrási is ki tudna szolgálni kisebb forgalmú helyeket. Nekem innentől Benke Laci bácsival egy kategória, bár gondolom, a Vegeta, ketchup, Erős Pista szentháromságtól azért odébb van a jóember. -
Jhonny06
veterán
válasz
Dr.Zoo #12233 üzenetére
Az egyik fejes édesapám gyerekkori barátja, nyáron 3 rekesszel kaptunk ingyen.. Eléggé megkedveltem, na..
Korrekt sör amúgy, csak nyilván az erdélyi mivolta miatt brutál felárral adják, 600-ért is láttam már valahol. Pedig azért nem jobb, mint egy Pilsner pl, sőt. Amúgy kicsit édeskés.
-
Batib
őstag
válasz
Dr.Zoo #12069 üzenetére
Úgy könnyű!!
Kaptam itt egy tippet a szentandrási sörökről. A honlapjukon az szerepel, hogy Jászbrényben egy coop boltban is forgalmazzák. Fölöttébb kiváncs vagyok rá, hogy így van-e.
Más: A Jászdózsai sörökről (köleses) van itt vélemény (ez is elérhető távolság)jsk: Köszi!
-
Batib
őstag
válasz
Dr.Zoo #12045 üzenetére
No, most jöttem haza a bevásárlásból. Vettem én is két doboz lidlis búzát, és találtam a tezsóba amerikai komlós Drehert. Csak azt nem tudom mikor tudom megkóstolni. A hétvégén Dreher Bak (uveges) és Fóti keserű méz volt a "menü". A Bak hozta a szintet amit vártam tőle, nekem ízlik. A Fóti-t most ittam először igen jó volt, de nekem csak ünnepibb alkalmakra futja. Legközelebb melyik Fótit próbáljam?
-
jegenye77
addikt
válasz
Dr.Zoo #12045 üzenetére
Én itt Németországban meg olyat, hogy kimondottan rossz búzasör még nem ittam.
Vannak kedvencek és vannak amiket bármikor szívesen megiszok egy vacsora mellé (után, közben, előtte).
De rosszat még nem ittam.
Otthon örültem mikor megjelent a Borsodi búza. Mondom az se lehet annyira rossz.
De! Lehetett sajnos. Még szerencse, hogy vettem mellé pár Edelweiss búzát, így nem maradtam szomjasan -
NoLF
veterán
válasz
Dr.Zoo #11628 üzenetére
Az egyetlen angol bittert ne fogyaszd ugyanakkor, mint a tobbit - csalodni fogsz.
Probald meg 12-16 fok kozti (tehat nem sorhideg, hanem kicsit magasabb homersekleten), ale-es korsobol fogyasztani. Lagerpohar semmikepp ne legyen, kicsapja belole azt a minimalis szensavat is.
Aztan majd kivancsi leszek
Amugy ez egy teljesen mainstream bitter, mindig akcios, regen sokat vasaroltam.
Eredetvedett, 3fele kent kornyeki komloval keszul, a battle of britain 50. evfordulojara fozte elsonek a sepherd neame. A spitfire az akkori egyik angol vadaszrepulo neve volt.
Meg az ettereme ahol melozom bristolban
-
jsk
senior tag
válasz
Dr.Zoo #11585 üzenetére
Megnéztem a nyitva tartást:
H: 6-14
K-P: 6-17
Sz: 6-14
V: nincs kiírva, de egy hónapban egyszer van csak zárva vasárnap (változó, hogy melyik), ha nyitva van, akkor 6-12-igA térképem annyiban pontatlan, hogy a piros pöttyöt az Arabica kávézó főlé képzeld. Az ott lévő bejáratnál van a bolt.
koxx: Megittam a Kilkenny-t. Elsőre ízlett (piszok szomjas voltam). Nem egy különleges sör, de számomra bőven iható. Viszont az eredeti árát nem éri meg. Ha valaha veszek még, akkor is csak akciósan.
A piacról hazafelé meg kellett volna állnom a főtéren sörös terasznál, most épp Primatort és Konrad-ot csapolnak.
-
jsk
senior tag
válasz
Dr.Zoo #11581 üzenetére
A Fornetti helyi franchise üzlete találta ki nagyjából két éve, hogy Primatort és magyar kézműves-kisüzemi söröket kezd el árulni. A bolt bent van a vásárcsarnok területén. Az egyik oldalsó bejáratnál.
Hétfőn - a Facebook oldaluk szerint - 14 órakor zárnak. A többi napon nem tudom - elvileg a piac 18 óráig van nyitva hétköznap -, mert szombat-vasárnap szoktam arra járni. Ha ma odaérek, akkor megnézem hogy van rendesen nyitva hétköznap.
Dilikutya: Köszönöm szépen az info-t. Amíg az Örsön laktam, addig mindig szemeztem a Fuller's sörökkel az Intersparban, csak hát 800 Ft volt egy üveg. Aztán átszakadt a gát a Fóti Romanovnál, és így már nem is olyan drága
-
Traxx
őstag
válasz
Dr.Zoo #11489 üzenetére
Én a Békésszentandrási feketével karmoltam be így, de legalább csak 1 üveggel vettem
Nagyon kávés íze volt, ami nekem nem jött be. Ha csak annyi lett volna ebből az ízből, mint a Pyromaniában, vagy a Katalin cárnőben, akkor OK (ezek kifejezetten ízlettek, most is az előbbit szürcsölöm), de ennyire intenzív kávés ízzel negatív listás lett nálam.
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #11475 üzenetére
Én kihagytam, ma mentem laborra és tuti nem bírtam volna ki, oszt mutatott volna valami bilirubin/húgysav hegyet ott nekem az értékekben, az meg eléggé nyugtalanító tud lenni :-)
Más. Olvasgatom a Ratebeer-en ezt a sört, kóstolta már valaki? Elég jól fel van pontozva, bár mondjuk csak magyarok által. Azért valami sokat próbált sörpápát is szívesen olvasnék, ahogy teszteli nálunk a mikrókat...
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #11188 üzenetére
Nem, teljesen jól látod, csak az antioxidáns szóról elsőként mindig a C vitamin jut eszembe...Szent-Györgyi Albert...én hiszek neki :-) Savanyít, élénkít, antioxidál, bármit jelentsen is ez utóbbi :-)))
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10991 üzenetére
40 leszek jövőre és 150 kg :-/
Rendszeresen járom edzeni (kardió, heti 3x,4x), de mellette nem tudok megfelelően étkezni. Ott rontom el, hogy azonnal akarom látni az eredményt, 1-2 hét sanyargatás, tetszik amit látok, de kezdenek visszajönni a régi reflexek. Csak egy sör, csak kettő, csak egy hambi menü, mert megérdemlem és másnap már eszembe sem jut a diéta. Pedig ezeknek csak jutalmazásnak kellene lennie és a mozgás mellett állandóan figyelni kellene a kajára. Na mindegy, ezt szerintem aki hasonlóval küzd már átbeszélte, magával, haverokkal, környezettel, családdal. Ja és már több doki megfenyegetett egy jó kis stroke-kal, agyvérzéssel....
K**va nehéz :-( -
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10986 üzenetére
Jobbulást! Nem lesz baj, ne izgulj!
Én (barom) csütörtökön, mondván hosszú hétvége, gondoltam elsörözgetek a városban. Szeretek streetelni (ital megvesz a diszkontban, azután leül valahol és nézi az embereket, zenét hallgat...), ezért úgy döntöttem, keresek ezúttal valami csendesebb helyet. A Tűzoltó utcai Aldiban vettem egy 7 dekás keserűt (Jagdstolz-bitter?) és egy üveges Valentins-t, majd a közeli parkban lecsüccsentem. Gondoltam, iszok egy kicsit, azután körülnézek az Élesztőben, úgyis ezer éve voltam ott. A lényeg: néhány óra alatt elfogyott a tömény és még három-négy sör mellé. És nem voltam rosszul, ettől ijedtem meg. Éjszaka kimentem wc-re és a fényben sárgának tűnt a bőröm. Azt hittem elájulok. Felkapcsoltam minden villanyt, néztem a szemem fehérjét, de szerencsére nem volt semmi.
Nem is tudom, miért írtam le, miután olvastalak, elkezdtem rákeresni a májgyulladásra. Nagyon szorítok neked, hogy ne legyen komolyabb a baj. Azt nem mondom, hogy itt számolj be részletesen, de azért jó lenne, ha adnál hírt majd magadról :-)
Nem lesz baj. -
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10825 üzenetére
Biztosan ízleni fog!
Bent maradok ma melóhelyen, húgomék gépét tesztelem, telepítem újra, random elhalálozgat, negyed óra, mire feláll...mármint a windows :-))
Napközben kiugrottam a Lidl-be és vettem négy túlélőpalackot (Veltins Pilsener, Argus Maestic, Tekilás és Gold), ezeket elszopogatom amíg fut a memtest meg a telepítő :-)))Az Aldiban emlékeim szerint hatos pakkban van a Valentin's, szerintem kétszázért remek ajánlat! Hazafelé beugrok oda is. Jók ezek a német láncok :-)
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10818 üzenetére
Hú, hát én tényleg mindent megiszok (nem vagyok büszke rá
) de ez a Perlenbacher(?) Festbier és a dark lager borzasztó. A sima üveges Perlenbacher régen bejött, ezzel nem tudom, mi a baj. A festbierben van egy édes vonal, ami leginkább a Barths-féle berúgósör édes ízére emlékeztet, nem tudom, mi lehet, talán glicerin? Viszont a 350-es Leffe kiváló, mint mindig, a Birra Morettit nem kóstoltam, a Faxe szintén borzasztó (szerintem) és a két angol is kimaradt (Bishop's Finger & Spitfire), de mintha NoLF már lehúzta volna őket néhány oldallal visszább. De a Lidl marad ettől függetlenül az egyik legjobb, úgy minden téren, minden héten van valami meglepi :-)
Ja és a Horizont sörök is nagyon ott voltak. Most éppen egy Paulaner Münchner Hellt iszogatok és hát nem cseh vonal, de állati jó :-) -
Traxx
őstag
válasz
Dr.Zoo #10775 üzenetére
Én a Bush-ra a téli időszakban fogok vadászni, de nem az Ambrée-re, hanem a Noel a kiszemelt, nekem sokkal jobban ízlett
A Duvel pedig lehet átalakult egy kicsit (vagy esetleg én?), de a korábbiakhoz képest nem volt olyan finom. Rossznak nem mondanám persze, de azért na...
-
válasz
Dr.Zoo #10732 üzenetére
Nem nem hoegarden, jó sör az szeretem, Red Ruinban csapolnak olyat. Hasonló, de ahhoz képest a hoegarden kicsit kommerszebb íz, ez kifejezetten erős gyümölcsös íz, és fehérebb a hoegardennél, majdnem tejszínű.
(#10733) Dilikutya Egyetértek, jó sörtől nem leszel másnapos, de jó bortól se, egy bor ami borhálónál 1000+ már bőven kellemes és nem lesz tőle bajod. Vagy rendes nem gány minőségű, nem cukrozott pálinkától se, ami nem túl erős (sokkal 50 felett ne legyen)
-
válasz
Dr.Zoo #10726 üzenetére
A belga sörfeszt mekkora volt.
A kedvencem valami teljesen fehér búza sör volt, de sajnos nem emlékszem a nevére.
Oda mentünk a sörfőzőnek készülő haverommal, azzal a gondolattal, hogy lelépünk 10-kor 3 2dl-es sör az semmi. Ehelyett megittuk a 3-at már az eléggé beütött belga sörből, ráadásul a testes barna söröket szeretjük. Aztán még megittunk 3-at utolsóra emlékszem az delirium tremens volt, közben bámultuk a K épületet a Duna másik partján
Nagyon berugtunk, de semmi bajunk nem lett tőle másnap.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo #10662 üzenetére
Tavaly az Auchanban épp egy nyári bulira válogattam sört, Krusovice-t vettem, ha jól emlékszem épp, aznap volt a kóstolója ennek a csodának, meg még pár pécsi Szalonnak. A dekoratív hostess csajnak, miután azért végigkóstoltam, változott-e a Szalon (nem), és milyen az Aranyszar-vas, kifejtettem, hogy ez úgy szar, ahogy van, és inkább a háta mögötti polcról válogatok kicsit drágábban.
Viszont másnap emlékezett rám, amikor megint arra jártam.Programajánló: XX. "Örökség" Világzenei Fesztivál 2015. augusztus 19-22.
A remek zenei programok mellett ismét nyilvánosságra lép a hamarosan megnyíló szolnoki Sörárium egy kis bemutatóval a sörfőzésről, kóstoló is lesz, valamint előreláthatólag a pesti Hrabal Söröző kedves leányzói csapolják 4 napon át a remek cseh söröket.
-
trebon
csendes tag
válasz
Dr.Zoo #10622 üzenetére
Igen, ezt is ajánlottam valamikor nemrég, de sajnos a legutóbbi kóstoláskor mérföldeket zuhant a szemembe. Szúrós, csípős íze lett. Pedig ez is protovini gyár terméke volt. Remélem egyszeri kisiklás.
Jobban belegondolva a tavalyi kvázi ihatatlan Argus búzák lengyelek voltak, remélem nem visszavitték a gyártást. Na majd csekkolom a vonalkódot. -
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo #10542 üzenetére
Én Martfűn kézművessört is láttam, csak nem vettünk, mert tálcás sör kellett házibulira. Amit végül a Sparban vettünk meg.
Persze gondolom az árnyalja a képet, hogy a kézművessör, amit láttam, szarvasi, az meg nincs messze, pl. a Szolnoki Lidl-ben még nem láttam ilyesmit.Az angolokra én is ránézek majd, Leffe, Hoegaarden nem érdekes, az van mindenhol.
-
looser
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr.Zoo #10522 üzenetére
hu, ez jonak tunik, viszont en iden csak Szigetre megyek Magyarorszagra, abba a programba meg nem fer be sajnos kimenni a kulvarosba. pedig tenyleg van par wow cuccuk.
Magyarorszagon meglepetesemre a dohanyboltokban is lattam par egesz jo cuccot, pl Leffe, Red Dragon. de utobbi 5 evben szerintem osszesen nem voltam egy honapot Budapesten.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr.Zoo #10515 üzenetére
hu, Kasteelt csak sajna 24es kotegben lehet itt rendelni, azt meg egyelore csak a Brewdog Jack Hammerjevel vallaltam be (kedvenc, szoval elfogy alapon). bar lehet kocsmaban van egyesevel is, kostolas nelkul en mar nagyobb tomegben nem merek semmit venni par extremitas utan (ld Mikkeller/Lindelmanns bazilikumos majpastetom sor formajaban)
a dohanyboltban van ez is mint a sarkany?
--
mennyi sor:
en egy idoben reggel 7kor mentem el itthonrol es este fel12kor ertem haza (70 oras het rulz), na akkor egy 0.33as 7.2es IPA jellemzoen fejbevagott.
egy erosebb imperialt (10% Brewdog Cocoa Psycho / Great Divide Yeti) megerzek, jellemzoen egy Tokyo*tol meg mar fejreallok. de az kb egy fel uveg bornak felel meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr.Zoo #10510 üzenetére
gulden draakot en tavaly kostoltam, nekem kb a dominans alkohol nemi belga barna izbeutessel jott le. de foleg alkohol.
nem igazan izlett.
Dilikutya: a38on olyan 800 korul megy a csapolt bellevue / hoegaarden paros, amikor arra jarok es belefer altalaban delutan ki szoktam ulni egy korsora, mindig remek.
viszont teny, hogy nem ott kell berugni. jo, tavaly nekunk a macskaban is sikerult, de ott kb surveyt csinaltunk a "hol tart a magyar kezmuves sor" kerdeskorben egyik baratommal. szent andras konnye, ale capone, c'est ne pas une ipa, keseru mez, hopfanatic no limit, meg talan meg egy vagy ketto ami kevesbe volt erdekes. altalaban decensek voltak egyebkent, a no limitet meg okkal mondtak az egyik legjobb magyarnak, siman a nemzetkozi mezonyben is megallta a helyet.
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10489 üzenetére
...és itt most nem Daneeka-ra gondoltál, ugye? :-)
Árpa Jankó is bekapcsolódott a sörhőmérsékletes beszélgetésbe a cikkével :-)
-
kangool
tag
válasz
Dr.Zoo #10491 üzenetére
Sziasztok! Itt még új vagyok. :-)
Van már itthon legalább 50 sörfőző, aki palackozza vagy csak a sörfőző környékén árulja. Szerintem van még hely a piacon. Nem vagyunk egy cseh vagy egy belga nemzet, de törekednünk kell rá.:-)
Csinálni kell egy-két jó sört. Vagy réspiaci sört, pl.fokhagymás vagy csokis. (tudom, van asszem Hámorinak csokis söre,de nem ízlik) -
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10487 üzenetére
Ó te szegény, ilyen áldatlan állapotot kívánok minden wannabe sörfőzőnek :-))
jookomak: kihagyom, ne hari, most edzés van minden nap és korlátozott fogyasztás :-/ De azért majd jó lesz :-)
Csak az üzemorvos megfenyegetett, hogy 1-2 éven belül kapok egy sztrókot vagy szívrohamot, ha így folytatom. Szóval kis kitartás kell. De majd hétvégén iszok valamit :-) -
Traxx
őstag
válasz
Dr.Zoo #10323 üzenetére
A Delirium nekem is baromira bejött, ezzel az üde gyümölcsös jellegével ideális nyári sör, 8% ide vagy oda
A Satan viszont nekem csalódás lett.
Más: voltam tegnap a nyíregyi belga sörfeszten, hát a tavalyihoz képest gyengébb lett. Egy Carolus Tripel volt, amit újdonságként kóstoltam, az nem volt rossz, illetve máshol egy Szarvasi Vörös paripa. Na ez mocsokmód ízlett, és nem is volt drága, szóval lesz még ilyen vendég
Tervben volt a Távoli Galaxis, vagy Bakancslista Belma is, de nem akartam most kipróbálni, mert már sok lett volna, majd legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest