Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hopsz
tag
Na most az van hogy át raktam wmv-be és igy behoza mind ketőt

Most már csak 1 kis ismerkedés kell hogy tudjak csinálni 1 saját AMV-met
-
Nimrod
addikt
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Most a megszokott formátumba konvertáltam, wmv max gualityvel, az eredmény olyasmi mint az avi. Most várok, hogy iMovie alatt sikerül-e behozni.

Ami kimaradt, hogy az én beállításommal durván harmada lett a fileméret.
[Szerkesztve] -
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
Bocsi, hogy csak most írok, de a költözés miatt most nem tudok mindenre 1 órán belül válaszolni, mint normális esetben
Hopsz: A honlapomon lévő leírásban van rá megoldás (átkódolni tömörítetlenbe). Egyébként én K-Lite codec pack (full) -t szoktam fölrakni (a Mega verziója felejtős!).
A .mov-hoz sajnos nem tudok hozzászólni... egyszer én is próbálkoztam vele, de kb. ugynaolyan eredményeim lettek, mint Nimrod-nak... Sok sikert hozzá és kitartás! (Ha találnál valami jó kis beállítást ne felejtsd el légy szíves megosztani velünk.) -
Hopsz
tag
Hello nekem 1 olyan problémám lenne (Vegas 7.0) most kezdeném el a progit és amikor betöltöm a a videot (avi formátumban van) akkor csak a hangját adja ki video sehol.
Mi lehet ennek az oka és erre a megoldás?
Most néztem meg 1 másik videot arra kiadja mint kettőt , az a video 2 perces amire nem adja ki csak a hangot az 23 lehet ez a baj?
Lécci segitsetek.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Tömörítéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Adott egy film, mp3-as hangsávval, durván öt perces az egész és elég mozgalmas is, nyers filmek 700*600-asak (saccra) és Fraps-al vannak tömörítve. wmv-be szoktam tömöríteni mindent 100%-ra téve, picit nagyobb mint kéne de tökéletes YouTube és hasonló helyekre. Egy megrendelőm viszont .mov-ban kéri a készterméket és most próbálgatom, de nem akar összejönni. Első nekifutás, render as, quality maxra, 3 giga. Picit nagy (pláne hogy a nyers filmek összesen 1 gigát tesznek csak ki)... Aztán compression Indeo 4.4 (vagy hasonló) és videocd, kis méret. 70 mega, ez már jó lenne de túl kicsi és túl rossz a minősége (alapon hagytam a minőségi beállításokat). Hogy állítsam be a render as paneleken a dolgokat, hogy kábé 640*480-as, jó minőségű, 100 mega körüli legyen a végtermék?
Volt szerencsém a napokban egy .mov videóhoz, nagyjából ekkora felbontásban és jó minőségben, még hosszabb is volt és 130 mega körül foglalt.
-
Blackon
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő Vegasosként fent akadtam egy másnak talán jelentéktelen problémán ehhez szeretnek segítséget kérni.
Counter Strike Source-hez szeretnék movie-t csinálni. A kimentéssel és a konvertálással már minden rendben van. Nagyjából sikerült is kiszerkeszteni a hangokat is Sound Forge 8.0 segítségével, abban otthonosabban mozgom valamilyen szinten. Viszont kiszerkesztés után ha az egész egyben van. A betöltött avi-ba hogy tudom elmenteni a módosításokat? Vagy hogyan lesz a vegasban kiszerkesztett ''képsorokból'' újra film amit egy mezei windows media playerrel letudnék játszani? -
frenzy.cs
csendes tag
Akkor tudsz valami olyan formátumot, ami kis méretet csinál, de nagyon jó minőségbe, mert az fontos lenne... yah és persze asztali DVD lejátszó is ha vinné az se lenne baj
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
frenzy.cs
üzenetére
A probléma gyanítom nem az MPEG beállításoknál lesz, hanem a ''project settings'' -ben. Ezt elérheted a menüből, vagy ALT+ENTER. Itt állíthatod be a felbontást a képek méretére: 1024x768-ra. Ha számítógépes környezetben készültek a képek (vmilyen képszerkesztővel, vagy digit.fényképezőgéppel), akkor a ''pixel aspect''-et állítsd ''square 1:1''-re. Ha sz.gépen (is) nézitek majd a videót, akkor pedig állítsd ''progressive scan''-re.
MPEG tömörítést meg próbálgasd. Valahol át lehet állítani 10bit-esre a kódolást, de most nincs elöttem a Vegas, fejből nem tudom, hogy a renderelésnél a ''custom'' ablakban pontosan melyik fülön van. -
frenzy.cs
csendes tag
Hello mindenki!
Lenne egy nagy problémám! SV 7.0-val dologzom (vagy inkább ismerkedem), de már ott problémáim vannak, hogy amikor lementem a kész fílmet, akkor az nem teljes képernyős. Igazából a fílm sok kép összerakásából áll, és az összes kép 1024*768, de amikor lejátsza, akkor keretbe rakja... Ha valaki tudna egy jó mpg beállítást, hogy ne rakja keretek közé, és nagyon jó minősége legyen, azt nagyon megköszönném!
PLS HELP! -
lacibacsi
addikt
Hali!
Milyen vírusvédelem van a gépeden?
Mert nekem a Norton csinálta azt, hogy a ''Norton Protected Files''-ba pakolt be mindenféle olyan fájlokat, amik egyébként csak ideiglenes melléktermékek voltak szerkesztéskor. Megoldás 1: gyakran üríteni a ''Norton Recycle Bin''-t. Megoldás 2: Kikapcsolni a Nortonban ezt a lehetőséget.
Egyébként a szerkesztés alatt valóban csak a project fájl képződik, a nagyobb hely a renderelésnél kell csak.
DV capture esetén pedig több programban is van lehetőség közvetlenül mpeg-be bedigizni az anyagot, csak akkor a minőségromlás miatt jobb ha elfelejted az utólagos szerkesztést.
Üdv!
[Szerkesztve] -
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Akkor nem számottevő, hála az égnek.

-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
''undo''-ként a visszavonási fájlokra (nem ez a kiterjesztésük) gondoltam, de ezekszerint a *.veg fájlokban tárolja ezeket az adatokat. Ezeknek mekkora a mérete? Csak pár Kilobyte, vagy M/Gbyte nagyságrendűvé is duzzadhatnak?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Elvileg elég gyorsan végeznie kell vele. Nem tudom pontosan, hogy milyen elv alapján végzi a tömörítést, de azt gyanítom, hogy a DV-> uncompressed alatt való tömörítés soráv ugye keletkezik egy csomó ''szemét''. Amire nincs szükség. Szal a tömörített, vesztett részt is újrakódolja. Szóval gyakorlatilag a semmi foglalja a helyet ilyenkor...
Nem igazán értem mire gondolsz az aundok megtartása alatt... fejtsd ki kérlek...
(A végleges renderelésig semmilyen változás nem történik valójában, csupán egy project fájlban [.veg] menti el a módosításokat) -
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Értem, köszönöm.
Ezt a HuffYUV-tömörítést röptében csinálja, vagy egy újabb munkafázis?
2x 200 GB vinyó van a gépben, de kevés...Gondolom az undo-kat is megtartja, azért lehet kevés a 30 Giga. -
BigBadPlaYeR
senior tag
A Vegas a szabvány DV codec-et használja. Akármivel digized be a DV kazit, egy óra anyag az 13GB lesz mindenhogyan. Ez a szabvány...
Annyit tudsz csinálni, hogy betömöríted huffuv-ba (vagy hogyan kell írni). K-Lite -ban van. Az kb. a felére-2/3-ra le tudja csökkenteni, de tömörítetlennek számít.
De hosszú távon mindenképp megérné befektetned egy plusz HDD-be. Nekem is csak a vágásra van fönntartva egy 130GB-os partíció.
Egyébként miért nem elég a szerkesztéshez 30GB? -
*Ropi*
félisten
Sziaszok!
Az lenne a kérdésem, hogy Vegas 7-ben hol a *sípszó*-ban lehet beállítani, hogy ha dv kameráról (Panasonic NV-GS22) húzok be anyagot a Vegas saját kodekjével (a többi program nem látja a kamerát az MS DV kodekjével), akkor ne tömörítetlen aviban tároja, hanem valami kissebb méretű formátumban? Kevesebb, mint 1 órás anyag kb. 13 GB
így. Ha azt még elkezdem szerkesztgetni, a 30 GB maradék hely kevés lesz neki.
Átnyálaztam már minden lehetséges beállítást, de nem találtam sehol.
Köszönöm a válaszokat előre is! 
[Szerkesztve] -
Gááboor
tag
-
icons
addikt
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Hát set-top boxból akarok DVD minőségben (ugyebár 720*576ban) átvenni.
Az a baj, hogy Vegast sehol se találtam, úgyh az nem lesz meg sztem sajna. -
BigBadPlaYeR
senior tag
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Ha DV kaziról jön (meg elvileg bármi másról) akkor gyakorlatilag teljesen mindegynek kell lennie... Mert a kazettán lévő digitális adatot, gyakorlatilag csak ''átmásolja'' a számítógépre.
Szóval minőségben gyakorlatilag nincs különbség. Kezelhetőségben meg mindenki eldönti, hogy mik az igényei és ehhez mérten választ programot. Ulead-ról nem tudok nyilatkozni. Mikor utoljára használtam kb. egy szinten volt a Movie Makerrel, csak stabilabb volt
-
icons
addikt
Mindenki szerint a SV a legjobb digitalizálásra? Ha valaki használt többet is, melyik jobb? SV, Ulead VideoStudio9es, vagy bármi más.
-
Söjeee
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? A vegassal ''átkonvertáltam'' egy dvd-t mpeg formátumba és ki vágtam azt a részt ami kellett belőle. Minden stimmelt. Lementettem és rossz a minősége az egésznek. Mien beállításokat kell beállítani ahoz , hogy jó minőségű videóót kapjak?
Segítsen valaki! PLEASE! -
K9
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Hello!
pü ment (x264). -
Söjeee
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? A vegarrral ''átkonvertáltam'' egy dvd-t mpeg formátumba és ki vágtam azt a részt ami kellett belőle. Minden stimmelt. Lementettem és rossz a minősége az egésznek. Mien beállításokat kell beállítani ahoz , hogy jó minőségű videóót kapjak?
Segítsen valaki! PLEASE! -
Gááboor
tag
Szevasz
Az lenne a kérdésem , hogy hogyan kell beállítani a dvd archtect-et hogy a hangot is elkészítse. a renderelés után minden ok. de a dvdarch. nem rakja hozzá a hangot. -
Lajos1908
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Valószínű, hogy igazad lehet, ugyanis mp3-as a hang, az hogy VBR-es-e azt nem tudom, de mindenestre kipróbáltam másik progival, ahogy ajánlottad és végül az már sikeresen átkonvertálta. Köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Lajos1908
üzenetére
Üdv!
Végső soron meg lehetne oldani, hogy a VOB-ot visszanevezed MPEG-be és utána újraigazítod a hangot a Vegasbam. De utána azt újra kéne renderelni, ami óriási minőségvesztéshez vezethet;nem javaslom. A hiba forrását kéne megtalálni.
Viszont gondot okozhat, hogy ha a videódban a hang, vagy akár a kép VBR-es! Nagyon gyakori hibaforrás még a lejátszásnál is, nemhogy az újrakódolásnál, a VBR-es MP3!
Amennyiben ez a helyzet, VirtualDub-al át tudod kódolni CBR-be a hangot és utána próbált átkonvertálni DVD-be.
Esetleg próbáld ki a WinDVD vagy a Sothink Movie DVD Maker-t (utóbbi ingyenes). -
Lajos1908
csendes tag
Hi!
Nekem a következő a problémám: egy DivX-es avi-t konvertáltam át DVD formátumba a VSO DivxToDVD programommal, de az átkonvertált filmben késik a kép a hanghoz képest. Azért nem értem az egészet, mert eddig semmilyen hiba nem volt a konvertáló programommal, eddig minden filmet tökéletesen átkonvertált, és biztos a konvertálásnál van a hiba, mert az eredeti tömörített avi-ban nincs képi/hangi csúszás, leellenőriztem.
Szóval tanácsot kérnék, Sony Vegassal meglehet oldani az utójavítást vagy hol a hiba?
Aki tud segíteni, annak nagyon kössz. -
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
''Hogy érdet, hogy ''...a magamban vetett hitem kezdett csorbat szenvedni.'' ?''
sokat hasznalom a sony termekeit es eleg jol nyomom, de ha ilyen jellegu problemaval talakozom es nem tudok kivergodni belole, mindig azt hiszem, hogy en vagyok a hulye es ezt nem veszi be az onbecsulesem
kulonben koszi a segitseget.
ha ismet zsakutcaba futok a jovoben is sivesen zargatnalak
nem gondoltam kritzalni a videot, mert tenyleg hasznosnak talaltam, de ha mar itt tartunk, ugy gondolom, hogy a video kezdoknek szolt, de profi szemmel es szavakkal magyarazva, es sokkal tobb dolg volt benne mint amit egy kezdo felfoghatna.
ha a jovoben komolyan gondolod frissiteni a treninget el kell dontened, hogy melyik celkozonsegnek irod. semikepp ne vedd ezt kukacoskodasnak ugy gondolom hogy kello technikai tudassal rendelkezel a videozasban, ugyhogy csak ,batoritani tudlak.
na eleg a seggny-bol 
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Hogy érdet, hogy ''...a magamban vetett hitem kezdett csorbat szenvedni.'' ?
Írásban mindig is könnyebben fejeztem ki magam. De ezt így egy délután alatt meg tudtam csinálni, meghát írásban hogy néz ki, hogy kattintsunk ide, kattintsunk oda
Videóban szemléletesebb, de ahhoz már azért sztem illik beszélni is, stb. Ha több időt szánok rá, akkor előre megírt szöveg lett volna, akkor valószínűleg szebb megfogalmazásokat hallhattatok volna
De ez mind feltételes mód
Csak 2 vizsga közt egy délutánnál több időm nem volt rá
Meg igen, ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom. Talán az is benne van.
De néhol valószínűleg nem voltam tényleg elég világos, mert több olyan kérdést hallottam vissza, amire a videóban már választ adtam
Ja, és köszi a dícséretet
-
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
udv!
ezt szomoruan hallom
, de megnyugtato is valaszod, mert a magamban vetett hitem kezdett csorbat szenvedni.
koszonet
ui: tetszett a vegas es virtual tuto-d, bar hozzateszem irasban erthetobben fogalmazol
talan a sterssz a kamera elott?? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Hi!
Sajnos sokak jelentkeznek ilyen jellegű problémával. Egy másik fórumon pl. az FX-ek tűntek el nyomtalanul
Egy újabb verzió megoldotta a dolgot, de win+.net+vegas reinstallnál többet/jobbat én nem tudok javasolni... -
megintrich
csendes tag
hali
help me
a sony video capture nem jeleniti meg a transport menuben az advanced capture beallitasokat, ezert nem tudok batch capture-ozni.
van erre vlmi orvossag? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Egy másik topicban egy beállítási hibára hívták fel a figyelmemet. A honlapon én azt szerettem volna, hogy a videot regisztráció nélkül lehessen letölteni, csak 1-2 kisebb funkcióhoz kelljen regisztrálni. Sajnos amint belépne egy vendég a letöltések ablakba, regisztrációt kér. Amíg megoldom a problémát, addig itt a direkt [link]
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
Készítettem egy kis VirtualDub (video) Tutorialt. Nem egy Total Trainig, vagy Lynda.com munka, de ahhoz képest, hogy egy délután alatt hoztam össze, azt hiszem az alapvető funkciókat meg lehet belőle ismerni. Az oldalamról letöltheti, akinek szüksége van rá.
És nagy UP a topicnak! Szinte már egészen elfelejtették!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
Megújult a honlapom [link], és szeretném, hogy egy kicsit interaktívabb legyen, azaz a Vegas felhasználók alakíthassák, hogy az Ő igényeiknek megfelelően legyen felépítve; olyan leírásokkal bővíthessem, amit Ők szeretnének.
Például lehetne beküldeni program-leírásokat. Az FAQ-hoz tippeket, mivel kéne bővítenem. Esetleg egy ''Ti küldtétek - Tippek-trükkök'' rovat létrehozása.
A honalpomon a kapcsolat résznél, vagy akár privátban is üzenhetnek nekem a vállalkozóbb kedvűek. A többieknek jó böngészést
BigBadPlaYeR -
agyurma
csendes tag
Up!

[Szerkesztve] -
rEnk
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
hehe! aki egy ilyen oldalt összehoz az csaknem hülye... [link]

[Szerkesztve] -
BigBadPlaYeR
senior tag
Na, most engem meg hülyének néznek. Nem baj, sokat nem tévednek

-
chais
csendes tag
Hali!
Videosávot és hangsávot meglehet vágni úgy, hogy két részre szedje szét, vagy pedig csak úgy lehet hogy addig húzom visszafelé a videot ameddig kell és utána beillesztem mögé újra? -
IronMike
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére

-
IronMike
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
király ki is proszálom

-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
IronMike
üzenetére
Igen egyszerű. Fogsz egy text-et egy nagy ''R'' betűvel, jó rövidere veszed, fade neki mindkét oldalra és jó sokszor bevágni egymás után. Pl. Vagy hasonló módon ráraksz egy FX-et (mondjuk vmi ray-t), aminek a kezdő és végpontja az alaphelyzet, a közepe meg vmi erősebb érték és szintén sokszor bevágod egymás után a kép feletti sávba. Aztán ízlés szerint lehet variálni.
[Szerkesztve] -
IronMike
tag
Hali All!
Csináltam lassitást (squash mecsel szebb részeit), és amikor a lassitott rész megy, akkor azt szeretném ha jobb felsö sarokba villogjon az R betü. Ugy mint a Tv-be
Ötlete vkinek!?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Thx sikerült kiküszöbölni a jelenséget.
Akkor kérdeznék még vmit: Olyan dolgot szeretnék csinálni az egyik audiosávban hogy a zene utolsó8 másodperce elhalkuljon. Ezt hogyan tudnám elérni? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
üzenetére
Üdv!
Semmi gond, csupán beállítási probléma. Gyanítom, hogy be van kapcsolva a render ablakban a ''render loop region only'', vagyis, csak a kijelölt részt rendereli (a kis sárga háromszögekkel behatárolt terület). Ez akkor jó, ha csak 1-2 percet akarsz kirenderelni mintának. De ha jól értem, Te most már az egészet szeretnéd kimenteni. Vagy kapcsold ki ezt a beállítást, vagy jelöld ki a teljes videó-részt.
[Szerkesztve] -
aktív tag
Hi all!
Nekem az lenne a pproblémám a vegas-sal kapcsolatban, hogy csináltam egy nagyon jó kis videót vele, de nem voltam vele megelégedve és hozzácsaptam még pár klipet(cod2 fragmovie) és előnézetben minden jó és szép, de ha renderelem akkor elkezdődik a 4-ik kliptől és csak alig párat renderel belőle többet..
Segítséget előre is thx -
lacibacsi
addikt
válasz
megintrich
üzenetére
''no en kilepek''
Ne kímélj! -
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
no en kilepek
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Ha csak egy event-et akarsz nagyítani, akkor elég a pan/crop. Track motion a 3D-s mozgásokhoz kell legfőképp, meg mikor több sávot szeretnél látni egyszerre, vagy átúsztatni a képet köztük, stb. Ha pozitív irányba nagyítasz a számítógépen, az csak digitális lehet, tehát pixelesedik. Negatív irányban meg kisebb lesz a kép, kevesebb pixel, azért tűnik úgy, mintha nem romlana a minősége. Pedig valójában romlik
Csak a pixelek nem lesznek nagyobbak, csak kevesebb, ezért nem olyan feltűnő. Szóval ha zoomolgatsz, mindegy milyen irányban vagy mivel, minőségvesztés van. -
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
''Azt mondják, hogy mindenbe belekötök, de valójában csak alapos vagyok
----- ''
jol valasztott motto
udv
tehat amire ra kellett jonnom, hogy ha a track motionnal zoomolok (a project itt dv volt) a 720*576 ot nagyitja (digitalisan!? ha a kamerak zoomjara gondolunk) ami altal pixelesse valik a kep. nem ertettem miert, mert az eredeti kep felbontasa 5x jobb volt. az event pan/crop-pal viszont lehet zoommolni minosegvesztes nelkul (egesszen addig mig az zummolt terulet nagysaga a kepen nem lesz kissebb a project felbontasanal)
nem tom, ez eleg tiszta volt? talan eppen ezert nem eroltetem a forumozast, csak vegszuksegben.
ui:ha tovabbi magyarazat vagy tisztazas szukseges ne kimelj! -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Üdv!
A kérdést se értem, a megoldást meg végképp nem, lévén arról nem írtál semmit...
Ha már ilyen ügyesen megoldottad, homályosíts fel minket is, hátha valakinek még hasznára válik.
-
megintrich
csendes tag
válasz
megintrich
üzenetére
a kerdesem targytalan. a ketsegbeeses motivalja a megoldokepesseget. legalabbis nalam igy mukodott.
talan legkozelebb lesz eleg turelmem megvarni a segitokeszek valaszat
-
megintrich
csendes tag
udv
mikor beteszek egy nem 4:3-as nagyfelbontasu kepet a timeline-ba, es fel akarom nagyitani, hogy kitolcse a keparanyt a vegas nem zoommol bele a kepbe, hanem az alap 720*576-ot nagyitja, ezaltal a kep pixelesse valik, elvesztem a minoseget.
van erre orvossag? ugy tunik, hogy az elozo verziokban nem volt ezzel problemam. most a hatos verziot nyomom -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Wolf_David
üzenetére
Hello!
Az a bizonyos csúszka, az előnézethez tartozik, hogy pontosabban vághasd össze a képet és a hangot. Ha valódi lassítást akarsz, annak a leírását megtalálod a szignómban lévő linken. -
Wolf_David
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kezdtem használni a vegast, és egy bajom van, hogyha valamit, (hangot, videót) lelassítok, vagy felgyorsítok a 'RATE' csúszkán, és el elmentem, akkor nem gyorsítva v. épp lassítva menti el a hangot/videót hanem úgy ahogy volt eredetileg is.Biztos én csinálok valamit rosszul, örülnék ha valaki megmondaná mit csináljak hogy jó legyen...
Előre kössz!
-
ponix
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Hát én évek óta ace codec packot használok, persze mindíg a legújab verziót és még nem volt vele semmi bajom. Mindíg full verziót rakok fel, annak minden alkatrészével, vagyis nem válogatok közötük. és mondom, minden más média szerkesztő még a Movie Maker is tud kezelni mindent rendesen.
-
-
agyurma
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Kiválóan lehet a Vegassal egy lépésben DIVX-be tömöríteni.
Mielőtt bármit csinálsz, távolíts el MINDEN kodek pakkot és kodeket, legjobb, ha mindent, amit videót lejátszik vagy szerkeszt. Ez nem feltétele, hogy csak így lesz jó, hanem valószínűsíti, hogy kevesebb hiba jön be újra. Legjobb, ha ez után a Vegast is újratelepíted. Legyen majdnem olyan, mint egy szűz gép.
Ez után (én azért ezt mondom, mert nekem így működik) tedd fel a K-Lite Mega kodekpakkot, mely felteszi a QuickTime-ot és a Real-t is.
A Vegasban renderelésnél válaszd ki PAL DV-t, -> custom -> a video fül -> video format -> itt válaszd ki megfelelő kodeket. Nálam így DivX működik. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Mondtam, a külső codec-eket nem nagyon kezeli sajnos. Ez az egyetlen hátránya az Adobe-al szemben. Technikailag nem annyira kiforrott. Bár nekem semmi gond nem volt a wmv-vel... Géped nem tudom milyen, adatlapodon nincs kitöltve... Quictime, WMV, MPEG2, uncompressed AVI tökéletesen megy nekem...
-
ponix
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Agyam eldobom, 12 másodpercet 260 megás tömöríttetlen aviba csinálta meg a vegas amit a virtual dub 1.2 megára nyomott össze Divx-MPEG4-be
-
ponix
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
ezt dobja az xvid kodekre, wmv-re meg lefagy, unkompressed-be meg 10 gigás filmet csinál nekem egy power pointos 5 diás prezentációból. Azért ez komoly probléma a vegassal. Tud mindent amit kell csak nem tudod normálisan renderelni. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Preferences-ben, a General fülnél kapcsold ki az ''ignore third party codecs''-t. Ez annyit jelent, hogy külső codec-ek figyelmen kívül hagyása.
De sok külső codec-el gondok szoktak lenni, mikor én próbálkoztam vele anno... pl. mp3-at az Istenért nem akar tömöríteni. Szóval ha nem MPEG2-be renderelek, akkor tömörítetlen AVI és VirtualDub-bal XviD+mp3, vagy mencoderrel x264+mp3.
[Szerkesztve] -
ponix
aktív tag
sziasztok!
hogyan lehetne rávenni a vegas-t, hogy más kodekeket is használjon, ne csak a sajátját?
[Szerkesztve] -
BigBadPlaYeR
senior tag
Javaslom a Vegas-ban hozd szinkronba a képet és a hangot, majd a virtualdub-ban fűzd össze. A képhez igazítsd a hang-ot és akkor a VD-ban csak a hangot kell kódolnod.
Vegas-ban nyomd le a Ctrl-t és húzd a hangsáv szélét, ameddig szükséges.
Vagy jobb klikk a hangra, properties, time stretch, method: classic, new lenght: ...
Szóval hozd pontosan egyforma hosszra a hangot a képpel, a hangot kimented wav-ha, VDub-ban meg összefűzöd. Video mehet direct stream-be, Audio meg AC3 vagy MP3 codec. -
TIV
tag
sziasztok. olyan gondom van, h régen felvettem tvből egy filmet, annak a hangjárt bedigitalizáltam..megtaláltam neten a filmet jóminőségben, h azt ne kelljen bedigizni és most szeretném összetenni a hangot és az avi képét...beállítom szép és jó, csak az a baj, h más a frame rate a régi film és az avi rateje között és hiába állítom be a hangot a képhez, egyfolytában nő a távolság a hang és kép között..
hogy tudnám beállítani, h nyújtsa meg a hangot? és azt honnan tudhatom meg, h mennyire kell?
köszi -
WhiteSkyline
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Köszönöm szépen

VirtualDub -al meg is oldottam a problémát

-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
WhiteSkyline
üzenetére
Gyakori probléma. Válasz a szignómban lévő linken leledzik.
(az AVI-nak rengeteg féle kódolása van, a Vegas csak a tömörítetlen AVI-t kezeli) -
WhiteSkyline
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy nem régen vettem egy Sony Dsc-s500 digit. fényképezőt
és vettem fel vele videót amit elvileg használati útmutatóba avi formátumnak ír és össze akartam vágni Sony Vegas-al ami a legmeglepőbb hogy Sony - Sony és ráadásul Avi is mégis ha megnyitom vele a videót nem mutatja csak mint hangot
ez miért lehet?
nagyon megköszönném a segítséget és nagyon fontos lenne 
-
agyurma
csendes tag
válasz
Gááboor
üzenetére
Szia,
Visszafelé kezdem:
- CCE motort direktben nem lehet bállítani a Vegasban, csak egy külső progi közbeiktatásával (Debugmode FrameServer), de ahhoz már bármilyen más konvertáló progit tudsz csatlakoztatni.
Magánvéleményem, hogy nem kapsz jobb minőséget más konvertálóval, mint a Vegassal. Nekem a legjobb eredményt így sikerült elérni: állítsd a video rendering quality-t best-re az áttűnések miatt, video quality-t 31-re, dc coefficient 10 bit, 8 ezres bitráta (VBR vagy CBR mindegy). Sok kódololót kipróbáltam, csak a ProCoder jutott a nyomába.
- a hagyományos tv-ken mindig lesz egy olyan változó vastagságú csík körben, mely nem látható a felvételből. Ráadásul a kép világos-sötét váltakozásai miatti ''pumpálásával'' ez a csík hol kisebb, hol nagyobb. LCD tv-n ugyanazt látod, mint az LCD monitorodon, tehát mindent.
- a fekete csíkok eltüntetéséhez próbáld ki, hogy az Event Pan/Crop-nál állítsd a Match Output Aspect-re, tehát a nyersanyagodat (lehet, hogy kicsit a levág a látható széléből) a kimeneti formátumhoz nyújtja, torzítás nélkül. Ehelyett vagy emelett, a nyersanyagod paramétereitől függően változtathatsz pixel aspect ratio-n, vagy ezekkel kapcsolatos beállításokon. Először azért a project beállításait ellenőrizd, hogy megfelelnek-e a dvd szabványnak. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Gááboor
üzenetére
Üdv!
Hát egy kis vékony sáv a kép szélén TV-n nem szokott meglátszani. De nem értem, hogy miért van ott a sáv... mekkora a felbontása az eredeti felvételenek? VirtualDub-ban elég részletes infot kaphatsz róla. A kirenderelt anyagon is rajta van az a csík? Mert lehet, hogy csak az előnézeti ablakba nem fér bele normálisan a kép és amiatt rak ki egy kis csíkot.
Esetleg a DVD PAL separate streams (szétválasztott források) template. De a VBR-t átállítanám CBR-re. Teljesen felesleges, hogy még a változó 6-8MB/s bitrátával is számoljon, mikor a DV avi max 3,4MB/s-re képes. Szóval ez a separate két fájt, egy .wav és egy .mv2-t kreál. Ezeket a DVD Authoring progik gond nélkül kezelik.
Szóval a Custom résznél a video fülön állítsd be Constant bit rate-re és 4 000 000 már bőven sok. A project fülnél pedig átállíthatod a minőséget best-re.
A Cinema CE-ről, bevallom, még nem is hallottam... -
Gááboor
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
szia
Hát elég régi hozzászólásoddal kapscolatban kérdezek.. Tehát, hiába állítok be 720 x480 vagy dvd720x576 felbontást a renderelésnél vagyis dvd pal-t , mindíg lesz egy sáv körben . ami nem látszik egy szokványos tv-n visszanézve?
És mit érdemes be állítani a render as -nál dvd Pal vagy dvd architect pal video streem.
Ja és még. Lehet valahogy Cinema C. E. vagy mást beállítani ''motornak'' , hogy jobb renderelt minőséget kapjak?
Előre is kösz a választ a kimerítő kérdéseimhez. -
franky boy
csendes tag
Hali!
Csak egy érdekesség!
Ma próbálkoztam a DivXavi-kontra-Vegas-al.
Simán behúzza, timeline-ra tökéletesen felteszi, szerkeszthető, render-elhető, csak minden lassabb mint a tömörítetlen avi-nál!
Ha nem raktam bele áttűnéseket, nagyjából real time render-elt!(Dv avi-ba)
Olyan érzés, hogy a Vega simán operál tömörítetlen formátummal, csak a gépem gyenge hozzá. (3000+Amd Athlon)
Ha valakinek van ideje próbálkozzon, és jelezzen vissza!
Jó vagdalózást;
Ave
Laca -
jhony007
csendes tag
Köszi ROEL, azt nem tudod hogy lehetne az egyéb nem sub formátumu aláirást a DVDA számára értelmezhetővé tenni, vagyis átkonvertálni sub-ra? Illetve milyen DVD készítő progit javasolsz ami megbirkózik ezzel a nem túl bonyolult feladattal?
Vagy honnan lehet sub-okat letölteni? 
-
ponix
aktív tag
Üdvözlet!
Nekem is volna egyegyszerű kérdésem. Van egy 280 megás tökéletes minőségű tömörittetlen *.avi alapanyagom, ami kis szerkesztgetésre szorul. Megnyitom vegasba megcsinálom vele amit akarok, minden f**a. kirenderelem és egy sz**t kapok eredményül, ami abban nyilvánul meg, hogy a szövegek elmosódottak olvashatatlanok lesznek, ráadásul semmiféle kodeket nem hajlandó használni a sajátján kívül, ami azt jelenti, hogy még utána virtual dub-al kell tömöríteni. Kérdés: Hogyan lehetne rávenni a vegast, hogy ne csesszen el egy tökéletes minőségű filmet, és a szövegek olvashatóak maradjanak?
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na eleg a seggny-bol