Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Amacs

aktív tag

válasz PhoenixK #19 üzenetére

Jogos, erre nem is gondoltam, hogy a mostaniak még mind micro B csatlakozóval vannak. Bár ha jól tudom a szabályozás csak azokra vonatkozik, amik újonnan jelennek meg, amik már piacon vannak, azok még maradhatnak. Kérdés, hogy meddig.

Az FZ100 akku egy megváltás lenne ennek a kategóriának is, persze akkor vaskosabb markolattal lenne cserébe, de talán ez se lenne probléma.

Hot pixelek a full frame gépeken is ugyanúgy vannak, mert a szenzoron lévő érzékelők gyártási egyenetlenségeiből következően egyes pixelek hamarabb túlhevülnek, és túltöltődnek. Persze az igaz, hogy 1"-on, ekkora képpontmérettel mindez jóval erőteljesebben jelentkezik.

Egyébként hot-pixel szűrésnek lenni kell a fényképezőben, magyarul Hosszú Exp.Z.CS. néven van. Annyit tesz, hogy beállítod a gépet x másodperces záridőre, megcsinálja a képet, ekkor bezárja a shuttert, kiolvassa az elkészült képet a szenzorról, majd pont ugyanennyi ideig csinál egy sötét képet, ahol semmi fény nem érkezik be a szenzorra. Az így megjelenő zaj mintát pedig végül kivonja az eredetileg elkészült képből. Gyakorlatilag a legpontosabb módszer a hot pixelek kiszűrésére, mert azonnal megtörténik a zaj minta elkészítése ugyanolyan beállításokkal, ugyanolyan hőmérsékleti körülmények között.
    Közben most látom a képeket, amiket megosztottál, ezek már szűrt képek ahogy nézem, mert ha nem lenne bekapcsolva ez, amit itt részleteztem, akkor sokkal durvább lenne a helyzet. Majd egyszer érdemes kipróbálni milyen, amikor nincs megszűrve.
    Kellemetlen jelenség, mert amikor valami olyat akar fényképezni az ember, mint pl a star trail, akkor nincs lehetőség az elkészült képek után ugyanannyi ideig zajszűréssel bajlódni, szóval akkor muszáj valami képszerkesztő szoftvert ráengedni.

A kártyaolvasót úgy értettem, hogy CFexpress type A - SD UHS-II kombó foglalatot simán tehetnének bele, és akkor eszement gyors sorozatokat lehetne menteni, de ott maradna az SD opció is.

Valahogy a szoftver fejlesztés nem a Sony Camera részleg erőssége. Amire én használom arra általában működni szokott, de legtöbbször csak második nekifutásra, és vannak értetlen megoldások benne. Nekem volt GPS-es Sony gépem, rettenetesen merítette az akkut. Nem tudom mi lenne a tökéletes megoldás, de az biztos nem, amit most telefonon keresztül lehet csinálni. El tudnék képzelni egy GPS modult, MI Shoe csatlakozóba, saját akkuval. Persze böszme lenne tőle a gép, de legalább biztosan működne, de amúgy túl nagy a fantáziám.

Új hozzászólás Aktív témák