Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Bluetooth-headsetekről általában
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
aktív tag
Sziasztok,
Sony Alpha 7 IV árcsökkenésére érdemes még várni vagy inkább vegyem meg még márciusban?
A Fotoplusnál most 3+2 év garival és egy 128 GB-os kártyával elhozható. -
válasz
kovsol #43975 üzenetére
amikor a 35-ös meg a 75-ös samyangot vettem, addig nézegettem, amíg a fotoplusnál felment az ára 125-ről 150-re. mit veszthetünk alapon rájukírtam, hogy nem kaphatnám-e meg a tegnapi áron őket, amire azt mondták, hogy de. kértek terméklinket, kaptam rájuk egy hétig érvényes kuponkódot.
-
motocoder
aktív tag
válasz
kovsol #43933 üzenetére
Tavaszi akciók vannak az Aliexpressen ezek a kódok vannak:
$2 off $19: “AFAS2” or “AEAFFPL02”$6 off $39: “AFAS6” or “AEAFFPL06”$8 off $59: “AFAS8” or “AEAFFPL08”$12 off $89: “AFAS12” or “AEAFFPL12”$20 off $139: “AFAS20” or “AEAFFPL20”$40 off $239: “AFAS40” or “AEAFFPL40”$60 off $369: “AFAS60” or “AEAFFPL60”$70 off $469: “AFAS70” or “AEAFFPL70”Viltrox AF 35mm F1.7 Air 50-55 eFt körül megvehető így.
-
p_adam
addikt
De ahogy írod, az ár nyilván érdekel, és a kettő között van összefüggés...
Lehet Leica-hoz is hasonlítani, ami kisebb, de még annak is a duplája, mégis eladják, a régieket is eladták dupla akkora súllyal, mérettel és árral úgy, hogy DSLR keresőn eléggé kihívás volt a pontos fókusz... Vagy nézhetjük őket prémium cinema obikhoz is, szintén sokkal drágábbak. Van, akiket tényleg nem érdekel az AF (ellenben a focus breathing annál inkább), és nem is kifejezetten egy bajonettre vannak gyártva.Ez az optika meg inkább Samyang árazású, ami felvet némi kérdést, hogy akkor tulajdonképpen mi köze van ténylegesen a másik márkához. 24-70/2.8 FE meg már van, majd kiderül hogy az új annak a továbbfejlesztése másik márkanév alatt, vagy tényleg valami teljesen más.
-
p_adam
addikt
válasz
kovsol #43922 üzenetére
Pedig elég híres - és nem az olcsóságáról...
De ebben az esetben elég homályos, hogy nem-e csak márkanevet adnak Samyang optikákhoz, amiket drágábban lehet adni, csak ők tudják...
Pl. a Batis optikák is valójában Tamrontól voltak licenszelve. -
motocoder
aktív tag
-
rob01
tag
válasz
mAtThEw0319 #43846 üzenetére
A Sonynál csak az A1 II és az A9 III tudja a pre capture módot.
Az A7 modelleknél nagyon lassú a szenzor kiolvasás, ezért a gyorsan mozgó emberek/állatok/tárgyak torzak lennének. Meg a Sony -az utóbbi években- amúgy sem arról híres, hogy a vázakhoz új módokat adna hozzá firmware frissítéssel.
Itt egy táblázat a szenzorok kiolvasási sebességéről.
Van olyan váz pl: Canon R5 és a Panasonic S1R II, akik a kiolvasást úgy gyorsítják, hogy 14-ről 12 bitre csökkentik a RAW fajlt:
-
elbizonytalanodtam.
megyek nyaralni, apsc vázat viszek és 3 obit: egy 18-300-at, egy halszemet, meg valami 35mm ekvivalenst, csak ez utóbbit még nem vettem meg.az eredeti ötlet egy sirui sniper 23mm lett volna (fehér, hogy szép legyen a fehér zv-e10-en), de ahogy egyre több tesztet néztem, egyre inkább az derült ki, hogy az az obi szép, csak nem igazán jó.
akkor legyen a 23-as viltrox, ami tök jó, de tulajdonképpen kicsit drága ahhoz, hogy ilyen ritkán használt hobbiojjektív legyen.
helyette: ttartisan 23mm f1.8, olcsó is, állítólag nem is rossz... csak épp sonyra még nem kapható
de mi lenne, ha az obi ff-en is hasznos lenne? két rokon samyangom már van, a 24-es apsc vázon majdnem pont kiadja a 35-öt, kicsi, kompakt... viszont bótban még drágább, de még mpb-ről használtan is.és amikor már majdnem elhatároztam, hogy jó lesz a samyang 150e forintért, szembejött ennyiért egy sigma 20mm dg dn f2...
mit vennétek?
-
-
Taci
addikt
Firmware-frissítés a TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD (A058 modell) objektívhez!
Örömmel jelentjük be, hogy elérhető az 5-ös verziójú firmware a Sony E-bajonettes TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD (A058 modell) objektívhez.
A frissítés főbb újdonságai:
Javított autofókusz teljesítmény: Zoomolás közben, AF-C módban készült fotók és videók esetében az AF teljesítménye továbbfejlesztésre került.
Sony α9 III kompatibilitás: AF-S, DMF vagy MF fókuszmódokban az objektív mostantól támogatja a körülbelül 120 kép/mp sebességű sorozatfelvételt.
A frissítés telepítéséhez használja a TAMRON Lens Utility szoftvert, amely letölthető innen: https://tamron.hu/lens-utility/
-
TCr
veterán
Ezen a kettőn kívül nincs valami bestbuy FE obi, ami hasonló átfogású, de mondjuk fix 2.8?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Jack72 #43752 üzenetére
Sport- és rendezvényfotózás, sokszor kevés fényben? Én inkább vennék egy használt A7III-at, plusz egy használt/szürke Tamron, vagy Samyang 35-150-et. 800-ból pont ki is jön. Ide az f/5.6 édeskevés, főleg APS-C vázzal. Hidd el, küzdök én eleget a(z amúgy rohadt jó) 28-200-as tele végével, ráadásul full frame-en.
-
válasz
SkyTrancer #43692 üzenetére
s2-vel csak érzékenységet nyernél (és rengeteg pixelt vesztenél), az s3 már másik liga, de az jóval drágább is. azzal már fókuszban, képminőségben, utómunkabarátságban, felvételi időben sokat nyernél, de az még úgy is csak 12 mpx.
jó kompromisszum lehet az a74, de persze az se tökéletes. -
gboszi
senior tag
Valszeg lesz egy eladó Samyang 35mm/2.8 FE obim. Még nem raktam fel sehova. Itt megfuttatom hátha forumtárs igényt tart rá. Buék
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok, A6300 minden harmadik indításnál SD kártya hibát ír, kivesz betesz és jó. Erre létezik valami megoldás? Sandisk extreme pro 128-as micro sd van benne gyári adapterével.
-
Dißnäëß
nagyúr
De azokhoz legalább volt valami vezetékes bizbasz.
Pontosan amit linkeltél, olyannal mentem (a D800-al) a hegyekbe égboltot fotózni Újhold idején a 14 mili kis beretva Samyang-al anno. Volt bulb így - nyilván.
Appból is megolható lenne, valóban. Kiadja a jelet, hogy "nyisd ki és tartsd úgy" és max akkor szűnik meg a bulb, ha az appal a kapcsolat megszakad. Hogy ne maradjon úgy, ha szétesne a bluetooth vagy wifi a bulb alatt
Ennyi kellett volna csak, szoftver oldalról.
- - - - -
Nyilván rengeteg mindenben jobbak a mai milc-ek, mint öreg tükröseik, egyik az AF, másik a video, harmadik az IBIS - és nagyjából kezdünk is elfogyni
- de amikor valamire azt mondják, hogy "workhorse", igásló, az azért nem véletlen.
CaNikon milc-eket néztél már bulb szemmel ?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A Samyang objektívekről mi a vélemény? Felvetődött egy 135mm 1.8 fix, de a Sigma kifutott nem kapható, a Sony pedig nagyon drága.
A Google kereső feldobta a Samyangot, de azt abszolút nem ismerem. Egy a6700-ra tenném
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #43406 üzenetére
Vagy ez, igen. Syntex-ben most 20%-os akcióban van. Így ugyannyi, mint a Samyang 45-ös.
-
ez egy vallási kérdés
az én tapasztalatom, hogy az utángyártott eleinte lehet olyan jó, mint a gyári, de a gyári évekkel később is jó lesz. és egy igazán jó utángyártott nem is annyival olcsóbb, mint egy eredeti.
meg eddig én mindent (4k-ban felvett esküvőt is) meg tudtam oldani kameránként két gyári akksival meg egy jó usb töltővel.50: samyangot nézd meg esetleg.
-
-
gyapo11
őstag
Nekem is van egy Sigma 12-24-es obim, és elektronikus adapterrel A7-en is működik, bár nem olyan jól mint a Canon vázon. 10 ezer körül lehet kapni a kínai adaptert, ha ezt hozzáadom a Canon bajonettes obi árához, akkor már akár a harmadát-felét is elérheti egy Sony obinak. Lehet, hogy Sigma adapterrel sokkal jobban muzsikálna az A7-en, az nyilván drágább. A Sony E-s obit persze nem tudom a dslr vázra föltenni, de talán más milcekre se, a dslr obi viszont minden milcre fölmegy ha van hozzá adapter. A nem elektronikus adapter viszont nem vezérli a blendét, az AF rövid gyújtótávon nem olyan lényeges, de az is működik, csak kevés fényben vadászgat, szóval nem olyan gyors.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
vadkörte #43154 üzenetére
Még nyomozgatok, mi lesz helyette/mellette az obi. De majd szerintem jövő hónapban, addig tanulom ezt.
Nincs kidolgozott workflow, teljesen kezdő vagyok a fotózásban. Telefonnal a Pro módot szoktam használni, de ennyi az előzetes tudásom. Illetve néha úgy érzem, hogy amit telefonnal lehet, abból az átlagnál többet ki tudok hozni. Néha
Lightroom Classic PC-n, sima Lightroom telefonon.
(#43155) Neck : Lerekeszelés alatt a zárásra gondolsz 3.5-ről 4-re?
Féltem a magas ISO-tól, még meg kell tanuljam, mennyit eszik meg a gép és mik az én elvárásaim.(#43156) Neck: Na hát ennyire még nem értek hozzá.
A Crop factort viszont teljesen kifelejtettem említeni.
(#43160) qnadam Nekem szerintem tegnap a processzor kezdett el visítani az AI denoise-tól
Vagy csak nVidia-n megy GPU-ból? Procival egy fél perc volt kb. a denoise a RAW fotón.
Stabiliziációra megpróbáltam egy online AI videó stabilizáló megoldást, az elég smooth eredményt adott. Nem tudom, hogy mekkora limit van rajta a free use-hoz, vagy, hogy pl. arcokat biztonságos-e feltölteni
Akkuval viszont nagyon jól bírta. A 323 képet az egyik megmentett akkuval elvileg 12%-nyi merüléssel megoldotta.
-
Neck
veterán
válasz
qnadam #43160 üzenetére
Abból a szempontból jogos, hogy az expo, zársebesség, rekesz legyen téma szerint rendben, sikerüljön a kép, max valamivel zajosabb lesz - de azzal még lehet mit kezdeni.
De ezt a denoise fetisizmust nem nagyon értem. Régebben sokkal zajosabb fotókra is csettintettünk, most meg ISO3200-nál már mindenki izzad, hogy menjen a denoise.Már α6500 alatt se nagyon zavart, de α7III-α7IV-α7C2 óta meglövöm 12800-on, és az én szememnek még az is teljesen oké.
Persze, ha halálra nagyítod, van némi zaj, de 4k-ra méretezve, tévén nézve, teljesen rendben van, ugyanazok a színek, éles, kontrasztos, stb.
Persze kinek mire kell.
-
norbert1998
nagyúr
Köszönöm.
Tegnap kimentünk egyet egy ilyen domboldalban lévő, nyugati fekvésű, forgalommentes útra fotózni hárman motorral. Még csak egy fiókban talált 4 GB kártyám volt, hát az nagyon hamar megtelt. A 323 fotóból (némelyik JPEG+RAW, némelyik csak JPEG, mikor láttam, hogy fogy a hely) 193 maradt, ami vállalható
Két dolgot vettem észre. Mozgó tárgyat követni és azt befotózni úgy, hogy a tárgy (motor) éles legyen, a háttér meg nem, nagyon sok próbálkozás után sikerült elfogadhatóra. Nem mozgok eléggé szinkronban a motorral.
A másik pedig, 16 mm és az F3.5 együtt kb alig ad bármilyen bokeh effektet, kis híján, mintha telefonnal fotóznék. Sőt. Az elvileg f1.9 és 26 mm ekvivalens (Xiaomi 12), 1/1,56". Feltételezem, hogy ez jobb legyen, egy f1.8 50 mm prime lencse nagyságrendekkel hozzátenne.
Kicsit benne van a tegnapi bénázásban az is, hogy force-oltam az ISO-t 300 alá, és mivel a lencse nem épp fényes, záridővel kellett megoldani mindent. Viszont amikor valami éles lett és az ISO is elég alacsony, akkor én teljesen odavagyok, hogy milyen szuper éles képeket lőttem. Meg hogy a RAW nem egy fakó katasztrófa, amiből vért izzadva alkotok használhatót. Nincs az a szituáció, amikor a telefonom 50 MP-es Sony szenzorával (12 MP módban) olyan fotót lövök, ami megközelíti ennek a fényképezőgépnek a közepesen elfogadhatóan sikerült képei élességét sem. 50 MP módban meg nem érdemes róla beszélni, az csak dísznek van benne szerintem.
-
KawaBazsy
aktív tag
Én is így vagyok vele, bár a mobilom még egy Sami S10E, s mivel az újabbakból nincs ilyen kompakt méretű, nem is cserélem le. De nem hasonlítanám az A6000+Sigma 18-50/2.8-al képminőség tekintetében, a képei max vállalhatóak, utómunka után. De így is azonnal látszik a különbség, s a fényképező szettem is elég kompakt méretű ahhoz, h nyaraláskor ne zavarjon. FF szettet nagy üveggel én se szívesen cipelnék..
-
Ijk
nagyúr
válasz
mikrofon #43105 üzenetére
Rengeteg E bajonettes obi van, egész könnyűek is. Pl. Samyang 75 1.8. Persze kérdés a gyujtotav, fenyero, fix vagy zoom.
Úgy tudom Sony objektívek képesek 15fps-nel magasabb sorozatra, ill. videóban focus breathing kompenzalast. Meg persze GM-ek AF bajnokok, nem mintha a több gyenge lenne. Hobbi szinten ezek nem fognak hatraltatni. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #43099 üzenetére
Mire gondolsz, az Oly 12-100-ra? Az sem megy ekv. 24 alá, bár sokszor persze az is elég, de mégsem tudsz "uvázni" vele.
Plusz ugye az f/4 az fullframe-en már inkább f/8 (ISO, bokeh). Meg ugye amikor még m43-on voltam, akkor nem volt normális videós AF. Ez volt a legfőbb cél a Sony FF-re váltáskor. És az sem titok, hogy a Tamron 28-200 is sokat nyomott a latban.
Még mindig eléggé egyedi ez az üveg, és ahhoz képest nem is drága, sőt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ph_5.5 #43090 üzenetére
Ahhh, erről lemaradtam.
Mondjuk a 28-as kezdő itt is kicsit mehhh. De hát ugye nem mindegy, hogy 650 ezer, vagy másfél milla.
Csak ne tekeredne ez is a "másik irányba".
Tudom, szokjam meg. De ha van mellette egy-egy Sony és/vagy Tamron, Samyang, stb., akkor azért idegesítő tud lenni.
Vajon ennyire nem érné meg gyártani külön Sony E-s változatot a zoom obikból, vagy szimplán kitart a Sigma emellett az irány mellett, mert csak?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kk831228 #43054 üzenetére
Kb. másfél hete van nálam. Két éles bevetésem volt vele, két esti focimeccs, ahol már kevés lett volna a 28-200 f/5.6-os vége.
Pár napig még biztos itt lesz, de valahogy nem fog el az érzés, hogy kimenjek vele fotózni. Ahhoz azért elég batár is (de mondom, tudásához képest meglepően kicsi és könnyű), meg valahogy annyira nem is mozgat meg.
A 70-es alja egyelőre nagyon szűk nekem. Lehet, hogy megszoknám (mondjuk egy 24-70 GM II mellett
), de jelenleg inkább vennék egy Tamron 35-150-et, hiába rövidebb 50 millivel.
Amúgy nagypályás focimeccsre egy kicsit már kompromisszumos, rövid a 200 mm is. Sokat kell crop-olni belőle, ha már félpálya környékén, vagy még messzebb van az akció. Ideálisabb lenne egy 3-4-500-as vég. De azokból meg aztán főleg nincs fényerős cucc, vagy csak nagyon horror áron.
Meg is lennék lőve, ha rendszeresen kellene valami ilyen melókra. A Tamron 50-400-at nézegettem, az még talán megfizethető kategória (főleg külföldről), de már annak is f/6.3 a vége. Fel kéne mennem fixen ISO 12800 környékére, ha tartani akarom a rövid záridőket. Szóval nem egyszerű történet (ez sem).
-
Gaben92
őstag
válasz
kk831228 #43037 üzenetére
Maga az akció a Sonynál van és az összes viszonteladójánál de nem tudom Magyarországon fut-e. Gyakorlatilag annyi a lényeg, hogy vigyél be bármit ami digitális, (akár egy 25 éves Canon DSLR-t is), vegyél egy új Sony gépet és amit a bolt ad a bevitt cuccodért a Sony még megtolja valamennyivel.
A boltban ahol venném 3849€ az A7IV+Sigma 24-70 DG DN II kombó, ezt tudom kihozni 2599€-ért ha leadom az A7III-at. Szóval 850€-t ad a bolt a vázért és a Sony erre még ráhúz 400€-t, így jön ki az 1250€-val olcsóbb ár, annyiért meg biztosan nem tudnám eladni az A7III-at szóval egész jó a deal.
-
Primary92
senior tag
Erősítsetek meg, hogy a Samyang obiknak (75/1.8, 35/1.8, 18/2.8) egy A7III-mal sokkal jobb lesz fókuszálási képessége, mint az A7II-vel. Ha igen, akkor lecserélem így közel 10 év után.
Összehasonlítási alapom nem nagyon van, mert kitobim van még, meg Sony 10-18/4OSS, amik kielégítően működnek, de alapból sokkal nagyobb a mélységélesség.
-
nfsu17
veterán
válasz
gboszi #42931 üzenetére
Tamron 28-tól indul, ha az elég, veheted, sztem az lesz a legolcsóbb.
Sigma 24-70 első generáció szeret belül porosodni. Szép nagy darab.
Szvsz míg nem néz bele a képbe a por, nem oszt nem szoroz.
Samyang: passz, sztem olyan mint a többi.
Sony: ha van pénz lóvéra, akkor BB, minden más esetben kb 95%-át hozza a többi is.
Mindegyik elég jó már 2.8-on is, széleken lehet itt ott különbség.
Én anno azért vettem a sigmát, mert 28mm nekem sok volt, samyang talán nem is létezett, sony drága volt. -
gboszi
senior tag
Sziasztok biztos volt már téma, csak nagyon nehéz visszakeresni:
FF-re keresnék alapzoomot. 24 vagy 28 tól 70-75 tartomány.sony, sigma, tamron és samyang amit látok. A sonyt leszámítva olyan 200k nagyjából mind, tehát nem az ár dönt
tapasztalat? Tipp? Persze neten mindegyikről találok videót, hogy szuper jo, brutàl must have
Részemről a samyang felé hajlok, mert van egy 85/1.4em s nagyon szeretem.
-
haruspex
aktív tag
A zv-e10 is egy vicc, szerintem, ha vlog kamerának nézed. Kicsi, könnyű olcsó fényképezőgépnek viszont értelmezhető én 2 év biztosítással vettem 210 alatt, és ennyiért nem is nagyon van konkurenciája. (Nyilván meg kell küzdened utána a sonys dolgokkal, borzasztó kezelhetőséggel, a minőséggel, a tényleg kisméretű fényerős fixek elenyésző számával, ha vannak egyáltalán, a régebbi sony objektívet gatya képminőségével stb, cserébe sok mindent lehet hozzá kapni.)
Ez viszont még egy IBIS-t sem kapott, és fél milliót közelíti az ára. Megint megtolják majd youtubos megmondóembereket, és fogyni fog ez is, mert sony, aztán majd erről is kiderül, hogy videónál melegszik, meg ha még mozognál is, leveri egy dji pocket, jönnek hackek, ventilátor, catalyst browse stb. stb... Én inkább egy z30 12-28-at választanék helyette.
Sőt igazából eléggé érik bennem az elhatározás, hogy nagylátó helyett, kirándulni kéne egy zv e1ii, csak irracionális az ára, a videózás gondját meg nyilván ez sem oldja meg feltétlen, olcsóbban meg már lenne Oppo find x6 pro, , ha nem elég, a gép még mindig ott van.
-
haruspex
aktív tag
És akkor most lehet fogadni, hogy az új kitobjektív optikailag ugyan az-e mint a régi, ami talán megüti dslr kitek szintjét..... Ismerve a Sony humorát szerintem igen....
Hogy konstruktív legyek a régihez a csináljunk használhatót a használhatatlan project keretében vettem egy Neewer nagylátó előtétet, itt van vele egy próba fotó:
https://drive.google.com/file/d/1J3CDRxH2BtZHSk5hDSzTXot70CITeKLt/view?usp=drive_link
A jótól nagyon messze van, de itt van egy nélküle kittel:
https://drive.google.com/file/d/18ZI3IBjEoEHK94GlnfDPU4BaGyxd2EwO/view?usp=drive_link
EZ sem jó, (valamilyen értelmesebb lencsével pl 12-32-vel szívesen kipróbálnám) Mondjuk aki stabilizált nagylátót szeretne Sony apsc-n annak marad ez, vagy a 10-18, ami drágább, de legalább szintén nem jó. -
Laby
őstag
Köszönöm!
Viltrox PFU RBMH 23mm f/1.4 STM E (Sony E) ez az objektív, hogy a francba lehet 125 ezer forint újonnan?
f1.4-ért általában csilliárdokat kell fizetni, auto fókusz is van benne. Mi a hátulütője, hogy ennyire olcsón ilyen jó specifikációs objektívet lehet venni tőlük? -
Sziasztok!
Újra jöttem egy kérdéssel - már lassan jó lenne a végére jutnom a sztorinak
A7C, 24-105 és 85 1.8 mellé keresek egy nagylátó objektívet 24mm alá.
Eddig a 16-35 f4 volt a kiszemelt, most ugye jött az új 16-25 is, de nekem túl drága, eléggé elborult ára lett.. és a minap bevillant hogy mi lenne ha “csak” vennék egy 20mm 1.8 G-t?! Ahogy itt olvastam többen használjátok, talán nagy megelégedéssel is
Vélemény?
Kirándulások, túrák alatt használnám..Év elején vettem egy Samy 18 f2.8-t, de annyira nem győzött meg, szerintem eladom.
-
porterglobe
újonc
Sziasztok! A6400. Kiveszem a kártyát letölteni a fotókat, visszarakom, azt írja "no memory card". Formázni azért tudom, utána minden rendben. Nektek is csinál ilyet? Sandisk extreme 128
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kovsol #42756 üzenetére
Nem is kell ennél több (oda). Rohadt jó kis gép, főleg a használt árához képest. Nekem is - ha levonom az akkuk, meg a kiegészítők árát - került vagy 120 ezer forintomba.
És azóta már rohadt sok helyzetben használtam.
Elsősorban azért vettem, hogy egyrészt passzoljon a (videós) színvilág a meglévő A7III-akhoz (ezt is Rec709 HLG3-ban használom), és a lehető legolcsóbban tudjak "korlátlan" hosszúságban rögzíteni. Az meg külön öröm, hogy övtáskában (vagy akár csak zsebben) tudom mindenhova vinni, és egyáltalán nem zavar, hogy nálam van. Ezt a fél napot is végig fotóztam és videóztam vele, és brutál kényelmes volt, hogy nem kellett a nagy vázakat, meg obikat magammal vinnem.
Azóta vettem egy kis mágneses Ulanzi pántot is hozzá, hogy a páromnak is kényelmes legyen, amikor néha beviszi a suliba, meg rendezvényekre. Beállítom neki kb. full automatára és tolja a szuper képeket, videókat.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kk831228 #42752 üzenetére
Ez tök igaz, csak kihasználom ? Mindig ez a kérdés.
Ugyanis ennek csak kontraszt alapúja van. Na de már az E-M10 mk1 (!) is tudta az eye AF-et, és azt biza odatette, nem hazudok, tizedannyit hibázott, mint a nagy D800 + nem volt se front, se back-fókusz.
Borzasztóan jó tracking ? - nem kellett. Nice, de a piros vonal feletti feature.
Statikus témára, modellekre ? A kis tücsökpöcs darálta a haver bnőket, ismerősöket, meglepődtem milyen minőségben (üveg kellett alá ott is azért).
Tájképre ? Nem kihívás nyilván, betettem hiperfokálra, rögzült, átkomponáltam, katt, viszlát.
Makróra ? DMF+zebra, ultra királyság.
Szenzor ? -> Sony.
Stabi ? Fogott mint állat, érzésre dupla akkora hatékonysággal, mint a nagy Sony.
Szóval amikor azt látom, hogy vázat (mk2) kapok 100 alatt, hozzá nagyon jó üveget szintén vállalható pénzért és 16-20MP körül megállok + nincsenek 12800-as ISO igényeim és úgyis a legnagyobb kidolgozott képem 4K-s (ami ~8MP), akkor ... akkor miről beszélgetünk ?
Lehetne hozni egy irdatlan listát, mi mindenben megveri a Sony ezt.
Csak egyiknek sincs haszna, szignifikáns hozzáadott értéke nálam most.Azt hiszem, ezt hívják racionalizálásnak.
Akkor lesz újra Sony-m, ha már megvan a motor is, az aranytartalék is, meg pár dolog még. Egyszerűen overkill a teljes Sony fullframe liga. (A mai. Ami 2 év múlva tegnapi lesz, féláron).
Nekem.
Ti lehet, hogy tök jól kihasználjátok a vázaitokat 90% feletti szinten (meglepődnék, ha így lenne, de ne zárjuk ki).
-
Taci
addikt
Német MediaMarkt és Saturn oldalakon ÁFA-mentes napok vannak (-19% elég sok termékre - bár nem mindenre).
A Tamron 35-150mm-t így el tudtam hozni (németországi címre szállítással) 495e Ft-ért (1270 EUR). Itthon bemutatáskor volt 650e Ft, azóta 700e Ft körül van.
Az EU-n belül vásárolt Tamron objektívekre pedig itthon is él a garancia, sőt itthon is meg lehet díjmentesen hosszabbítani 5 évre. (A 70-180mm-esemmel már megcsináltam tavaly.)Hátha ti is találtok valami jó ajánlatot.
-
kovsol
titán
AI denoise az GPU-ból számol. Nekem RTX3060 12GB kártyával meg szokott lenni 5-10sec alatt a 24Mpixeles file.
kk831228 Ha olcsó asztali kell, és MAC vonal akkor egy Mac Mini -re érdemes lehet benevezni amiben már M-es csipp van.
Nekem egy M1-es chippes iPadon is hasit nagyon a LR, de érdemes hozzá cerka. Utazáskor szoktam csak ezt használni, állandó szerkesztésre az adatlapomon lévő asztalit használom.
Egyébként LR+PS párost használom legtöbbet, de CaptureOne -t is gyakran használom.
-
Ijk
nagyúr
Pl Samyang 75-el lőttem.
Ez meg egy 135 f3.5 takumar (20k-s manual obi)
-
Neck
veterán
válasz
kovsol #42650 üzenetére
Az az 50-300 szerintem fixen "megöli" a 70-300-at. Nem tűnik úgy, hogy sokkal nagyobb lenne (~120 gramm difi?) mint a 70-300, az árkülönbséget is le lehet nyelni, cserébe 50-ről indul ugye, ott a stabi, újabb a fókuszmotor, extra gombok, 9 lamellás blende, satöbbi satöbbi.
Egy 40-135 f2.8 kéne, ami érezhetően kisebb/könnyebb, mint a mostani 35-150 f2-f2.8
Már vinném is, a 20-40-el együtt. -
Ijk
nagyúr
válasz
qnadam #42642 üzenetére
Ismerem az előnyeit, de akkor sem érzem azt hogy átlag fotósnak rohanni kellene váltani.
Sony vázak vannak nagyfelbontásra, AF-re, magas iso-ra, global shutterre is már kihegyezve, nem igazán tudom hogy tudják más gyártók behozni a hátrányt. Nembeszélve a GM üvegekről, de még ott vannak az újabb Sigmák is, Tamron, Samyang, Voigtlander, mindenhol E-mount a magas prioritás, most kezd bejönni a Z bajonett és talán a Canon is.
Nem igazán látom hol van az innováció amiért emberek szaladnak drága vázakat cserélni még drágábbra. Egyedül a görbe szenzornál látnám, fix obis gépeknél, amivel jóval kompaktabb üvegeket lehetne készíteni, de nagyon hallgatnak róla már vagy 10 éve. Másik a valós MF ill. nagyformátumú szenzorméret brutálisan nagy felbontásokra, de valahogy megakadt a gazdaságosság 44x33mm érzékelőnél. -
kk831228
addikt
Jajj , ez a Sami 135 elèggè jó ajánlat , van itt valakinek az eladón kìvül?😅
-
Gaben92
őstag
válasz
deny330 #42560 üzenetére
Add el külföldön…. Rendesen meglepődtem, nálunk a 14 DG HSM rommá akciózva is 1000€ Sonyra újan, amúgy meg 1200-1400€ között megy. Pedig Magyarországon drágábban szoktak ezek kijönni ahogy hallom.
Kérdezz rá azért a helyi Sigmánál, amiket írtam azok a Sigma Nordic árai ami a finn/svéd/norvég piacot fedi le, talán Magyarországon értelmesebb áron van, de benne van, hogy központosított.
-
Ijk
nagyúr
válasz
kk831228 #42528 üzenetére
50 1.2-t használom legtöbbet amióta megvan, szorosan mögötte 35GM. Újszülötthöz szerintem bármelyik fényerősebb 50-es megfelel, de gondolom később is akarod használni, akkor meg nem árt a gyors, precíz AF. Ha megengedheted magadnak akkor egy 50 1.4GM-el nem nyúlsz mellé, ha drága akkor Samyang 50II például.
35 is jó egyébként, de egész alakhoz 50 jobb. Beltérben viszont 35 használhatóbb amikor már elindul kúszni ill. a lábán. -
gboszi
senior tag
válasz
Dißnäëß #42470 üzenetére
wow mwg lettem szólítva.
Nem vállaltam be a tamron 28-75-öt, helyette lett egy samyang 35, sony 50, samyang 85
A 85 samyang 1.4 !!!
Nekem nem gond a csere, meg szeretem, hogy be vagyok kicsit korlátozva (megszoktam)
Nagyobb tele valszeg átalakítos vm lesz majd, ha kell... -
kovsol
titán
Sony 85 1.8 AF teljesítményére nem lehet panasz amúgy, főleg nem azon a szinten ahova pozícionálva van. Én fotóztam vele már futó kutyákat is, és nagy eséllyel az A7III előbb lesz kevés, mint a 85 1.8
Még az A9III 120FPS módot is támogatja, annyi, hogy 60FPS felett blende értéket nem lehet módosítani már sorozat közben, fixálja a kezdő értékre. Mondjuk úgy érzem ez nem akkora érvágás még -
Dißnäëß
nagyúr
Samyang Tripont -25% [link]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Kleroo #42272 üzenetére
Mi, hogy ? Történt vmi gebax ?
Ha most szállnék be, nem szállnék be.
Beindult egy újabb tech leap Sony-nál, a global shutter-el, csak a base iso "kell", hogy lentebb szálljon (vagy ki tudja, kell-e), de mindenesetre ami most még A1-ben van, az le fog jönni a többibe is, 1-2 év szvsz. R frissítés az V miatt nem lesz egyhamar, de ha RV célkeresztben, érdemes RIV-re is vetni egy pillantást (ár/érték és megvan a 2.8 kitobi is mellé), amúgy meg ha nem R vonal, akkor "sima" AIV, ezek az említett vázak AF-ben nagyon jók, a többi meg apróság, amikkel (vagy nélkülük) lehet élni
Azaz, 1st world problems..
Egy kis 8-bit, egy kis rolling shutter, egy kis kijelzőfelbontás jajnemelég éssatöbbi .. totál a teljesen jó
red linegreen line fölött megy a diskurzus nagyjából mindenről, szóval tényleg, masszív 1st world problemz. Kivéve mikor beragad a redőny, de arra nem sok váz hajlamos, csak 1-2, ahogy láttam.Viszont engem audio-s totyikban egy digiben elég jártas koma meggyőzött arról - bár Te is mondogatod már egy ideje - hogy 12MP mi mindenre elég. Szóval egy jövőbeli A7 nálam az RIV után/mellé tuti valami S-es lenne
Talán már karcolják majd a kövi modellel a 16MP-t addigra
és úúúúúú... tv-ben is inkább csúcs 4K mint kompromisszumos 8K, akkor is, ha 85".
-
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok! Használ, vagy használt valaki közületek Sigma 16mm f/1.4 DC DN C objektívet? A kérdésem a fókusz motor hangjával kapcsolatos lenne. Nemrég beszereztem egy ilyen obit, a képei szépek jól dolgozik az autófókusz is bár sötétebb jelenetnél kicsit komótosabb viszont azt vettem észre az eddigi objektívekhez képest elég hangos a fókusz állítás nagyobb különbség esetén mikor bevált néha hallani hangosabb kattanásszerű hangot is. Ez mennyire normális? Tamron 18-300 zoom obim pl teljesen hangtalan hozzá képest. Illetve a napellenző is kicsit kotyog, ez ki lenne kopva esetleg, (nem látszik kopás külsérelmi nyom rajta) vagy gyárilag nem a legstabilabb? (Egyik Samyang obimál szintén van egy kis lötyögése gyárilag pl).
-
-
válasz
Dißnäëß #42183 üzenetére
Érted, nem kérdés.
OT-t ne keverjük ide, az külön állatfaj, szerintem nem napi közlekedésre való.
Nem tudom miről beszélsz, ha nincs becsukva az ajtó teljesen és elindulok, egyből satufékez az autó és megáll.Okosotthont ne... pont vár a garázsban, 12 db kütyü (nyitás/ mozgás érzékelő, relék), amit ide meg oda terveztem be, de 2 hete nem jutok el oda, hogy nekikezdjek beilleszteni őket a többi már üzemelő 3 tucat mellé és még a wifivel is szívok, mert a kútaknában állandóan leakad az egyik.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
zsida.kornel #42114 üzenetére
Szerintem van azért, mert most hogy egy chart-nál egy oszlop magassága itt-ott kicsit nagyobb vagy sem, annyira nem zavaró, de amikor konkrétan hiányzik az oszlop valahonnan, vagy nagyon-nagyon lent van, az már szemöldök felvonó.
A Samyang mérve felbontásügyileg annyira nem konzisztens, 24 milin nagyon véres a torka, tájra nyilván rekeszelünk, de tágon értelmezhetetlenül gyenge, ahogy mész ki középről a képen és még bőven a szélek előtt már sehol sincs. 2 csillagot kapott és a képminőség-konzisztenciát említi a review végén is, bokeh sem annyira jó, mint a Sigma-nál (az előtte lévő bokeh egy dolog, hiába jó, ha a hátsó bokeh a fontosabb).
A Sigma ezzel szemben lényegesen jobb 24-en és bokeh-ban is.
Ha le tudsz mondani az aljáról, a Tamron G2 sokkal jobb választás szerintem (innen már csak a 24-70 2.8 GM II van tovább, ergo a Tami piszok jó lett), de nem lett rossz a Sigma 28-70 2.8 DG DN C sem, érdekes.
Magánvélemény, de egy standard zoom legyen inkább alul jobb, mint a tele végen, mert többször tájazik az ember vele (vagy szoba, stb), mintsem 70 körül végezzen komolyabb minőséget váró dolgokat (szafarihoz/állatkerthez kevés, felette meg ott a 85-ösök garmadája). Lehet másnál más a preferencia aztán.. szóval akár 24 az alsó vége, akár 28, az ott legyen értelmezhetően jó-nagyonjó tágon is.
-
válasz
zsida.kornel #42114 üzenetére
személyes tapasztalatom egyikkel sincs, de az olvasottak alapján a sigma azért jóval kiforrottabb dolog. a samyangot imádom egyébként, de ez az első zoomjuk.
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
Samyang 24-70 2.8 vagy Sigma art 24-70 2.8 között vacilálok, valaki próbálta már mindkettőt? Millió tesztet megnéztem de olyan szignifikáns különbséget nem láttam, ami zavarna. A samyangnál viszont láttam redditen kb 10 hónapos posztot hogy leszakadt a lencséről a bajonett, kommentben olvastam, hogy mással is megtörtént közben, és a Samyang valami javítókészletet küldött hozzá és fizették a javítást.
Ez a hiba még létezik vagy volt egy frissítés azóta?
Sigmánál olvastam a porosodást, de azt javította a sigma elvileg. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, ha esetleg lenne itt vki, aki élőben engedné nekem az orra előtt felcsavarni a vázamra a 35-150-ét pár kattintás erejéig, feeling, kezelés, kép... egy 5-10 percig, személyesen találkozva valahol (pl. BME előtti nagy parkolóban), azt megköszönném sörrel, csokival, mozijeggyel, egyéb finomsággal (Pölöskei Cola szörp?)
Szóval elhatároztam magam egy 35-150-re (próbálni Tamron/Samyang mindegy, venni a Samyang-ot fogom), már csak fognom kellene élőben, hogy milyen, mert hosszabb távra venném. Ennyi kb. Ha senki.. az sem gond, gondoltam, megkérdezlek Titeket.
Hálásan köszönöm.
-
magyargyerek
tag
válasz
motocoder #42061 üzenetére
[Kingston Canvas GO Plus SD Memóriakártya, 128GB, Class 10, UHS-I] én ebből a múlt héten kettőt vettem. Egyiket üzembe helyeztem a kis ZV-E10-be. Eddig jónak tűnik, 4K videót is szépen veszi. Aztán megint beújítottam egy új objektívre a kis APS-C gépembe, a Sigma 10-18 lett megvéve. Eddig volt neki a Viltrox 23 f1.4 és most össze tudom vetni a két fajta obit. Főleg videózom és végre találtam egy olyant ami nem mossa agyon a hátteret. Tudom szakmai berkekben a háttérmosás nagy divat de én meg éppen ellenkezőleg, utazási és kirándulós vidiknél azt szeretném ha minden...a háttér is éles. I gen a mélységélességgel is kell, lehet variálni tudom, stb. A kis sigma f8-on már mindenhol éles.
-
Dißnäëß
nagyúr
Na, 2 ftp server app nem jó, a harmadikkal megy, de nem jelzi a sebességet. 120 megás raw olyan 10mp körül jön át így, hogy a teló az access point, kicsit jobb, mint az N-es otthoni router, de nem világmegváltás.
Mondjuk 10mp-enként egy kép... nekem belefér. Általában lassabban kattogok, vagy burst-ökben és utána szünet.
Jpeg-ek hamar fenn a telón, pikkpakk.
-
Dißnäëß
nagyúr
Az FTP egy protokoll, a gép csak szerver címet kér illetve hogy secure-e vagy sem, én most a simát próbáltam.
Ez PC-n Windows alatt Filezilla server például, Linuxok alatt melyikhez melyik "járó" ftp démon, lehet Raspberry Pi (linux) is, Android telóra is van FTP server alkalmazás (csak minek, ha 128G a belső tár és én a RAW-kat is átküldetem vele), ...
Szóval most én ott vagyok, hogy kimegyek a Duna Partra valamikor egyet csalingázni és elég egy netet osztani telón (wifi hotspot), amire a gép ha rákapcsolódik, 5G-n van a teló ugye (jó lefedettség) és elvileg egész komoly sávszéllel tudja amit fotóztam addig, vagy amit fotózok, élőben a kattintás után máris tolni fel egy szerverre.
Mondjuk egy próbaszerverre, amit elindítok gyorsan AWS-ben, egy kis mini instance, de akár az otthoni NAS is lehet, router tudja a port forward-ot és a DynDNS-t is, szóval miközben jó mobilnetes lefedettségű (4G-5G) helyen vagyok, instant kattintás után már tudja a gép tolni fel a RAW-t, JPEG-et, vagy mindkettőt, FTP-n keresztül a célszerverre.
És ez egy zseniális cucc, sportfotósok ezt már jó ideje tudják (stadionok, wifi mesh, rákapcsolódnak és kattintás után már megy is fel a kép akárhova is, helybe vagy nem helybe, válogatásra-szerkesztésre... mire lemegy egy focimeccs, a képek egy része már átválogatva. Mire ő visszaér a szerkesztőségbe vagy haza, már mindet látta valaki úgy, hogy ő még egyet sem.
Szóval jóság ez, és nem kell hozzá cloud meg előfizetés meg minden nyavaja.
A protokoll lehet secure FTP is, ha nem VPN-ezik az ember, de ha a telója, ami a hotspotot is adja (és a gépváz rácsatlakozott) mondjuk VPN klienssel meg be van lógatva az otthoni netre, akkor annak IP cím régióját célozva a sima FTP is jó, nem fog beleszagolni senki, hiszen egy védett csőben (a VPN-ben) megy. Csak publikus neten keresztüli küldés esetén secure-öznék.
Ha megvan a séta, majd jelentek, mert ez ugye elmélet (oké, gyakorlatban is működik, lepróbáltam), de 1-másfél órán át kíváncsi vagyok, milyen lesz maga az egész élmény.
Darálós fotózásnál érdemes csak JPEG-re korlátozódni nyilván, míg közepes-lassú tempós megfontoltabbnál mehet a RAW is.
-
kovsol
titán
válasz
Dißnäëß #41963 üzenetére
Szerintem túldramatizálod. Tele a piac használható 50mm közeli alternativakkal.
Sony 55mm f 1.8 ZA egy régi klasszikus darab használtan olcsón ki lehet fogni, sokan szeretik.
Samyang AF 50mm f1.4 Sony E II Is most akciós.
Kis méret kedvelőinek ott van a SONY FE 50mm f/2.5 G, de az 55mm f1.8 is pici.
Sigma is több modellel rendelkezik. Sony GM stb -
Gaben92
őstag
válasz
Dißnäëß #41954 üzenetére
Kijönne belőle mondjuk 5 pizza.
Nem is azért néztem (nyilván nem vártam, hogy 1.2GM szint) hanem mert gyakorlatilag ingyen van. Az igazság az, hogy nincs nagyon oda az 50mm-ért, amiatt nem vesz Sigma 50 Art-ot. Fél, hogy 1000€-ért a szekrényben pihenne folyamatosan. De 125€ kipróbálásra nem vész, aztán ha megszeretné a gyújtótávot akkor jöhetne a Sigma félelem nélkül. -
motocoder
aktív tag
Jó áron SD kártya: Kingston Canvas GO Plus SD Memóriakártya, 128GB, Class 10, UHS-I. 5700 Ft
-
Gaben92
őstag
Sony FE 50 1.8 mennyire lesz csalódás Sigma 35/85 DG DN Art-ok mellé?
Véletlenül belefutottam egybe aprón bagóért (125€) aztán elgondolkodtam rajta.
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol #41917 üzenetére
Sokan azt mondják GM amatőröknek overkill, profiknak éri meg. Szerintem meg pont fordítva, ha profi lennék esetleg AF pontosság miatt lenne nekem előnyös egy GM, egyébként egy Viltrox, Samyang jóval kisebb beruházás főleg ha már 4-5 objektívről beszélünk. Terepen folyton ott a kockázat hogy megsérül vagy ellopják. Közben egyetlen megrendelődet sem fogja érdekelni hogy a GM képminőségben kicsit jobb. Nekem egy GM vagy 1.2-es fényerő kizárólag a magam technikai szórakoztatására van.
Utómunka is nekem nagyon kevés, leginkább az expozíciót, csúcsfényeket állítom, profi esküvőfotós meg sokszor kapásból rádob egy profilt ami teljesen elüt az orig fotótól. Ilyenkor megint nem látom sok értelmét egy objektívnek aminek pont a magas mikro kontraszt, kontraszt, felbontás miatt szinte hozzá sem kell nyúlni.Hétvégi random kép első biciklizésről. Tökéletesen meg lehet örökíteni egy F4-es obival is, nekem viszont pont az a lényeg hogy a nem éppen művészi környezetből minél kevesebb látszódjon. Csak expozíción és csúcsfényen állítottam, camera standard profil.
-
kovsol
titán
Ettől függetlenül ne bánkódj! Mert a Sony 50 f1.2 GM top objektív marad akkor is ha a Sigma hoz alternatívát.
Egyébként most sorra jönnek az olcsó 50mm obik a kinaiaktól is. Viltrox is beindul úgy fest. Azért ők is jönnek fel, és szerintem nagyon klassz, hogy nem csak Sigma ART, meg Sony GM vonalon lehet mozogni majd. Azért legtöbb embernek a fele, harmad áron egy viltrox, samyang stb is megfelelő lehet.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Sosem így tesztelem és két Samyangot meg egy Tamit már adtam vissza, még boltban. A szembe épület fala nem csal, pontosabban beállítom az obit - ismerve, hogy hova esik azon a falon a szemem, ahova a gépet is emelem - mint Te 4 képnél egy vízmértékkel.
De figyelj, mindig a végeredmény játszik, itt most töprengés van, ha jól értem a szitut..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol #41816 üzenetére
Hja, szokásomhoz híven nézegettem chart-okat is, szubjektív véleményeket is, képeket is, YT-ot is, milyen a bokeh, milyen erős a fringing (faágak vs. fehér felhős égbolt) és hasonlók és brutál lett a Samyang az árához képest és féltem attól, hogy egy féltégla lesz, de neeeem. Dustin Abbott is megnézte, mások is..
Nálam eldőlt.. a mostani büdzsémből, amit obira szánnék (pluszminusz..), behúzhatok 1db 135 GM-et, vagy 1db Samyang 135-öt és hozzá 1db Tami 28-75 G2-t.
Soron kívül Kínából megrendelem még a Brightin Star 9 mili f/5.6 -ot is, beteg üveg, kell..
Ez így jó kis pakk lesz az R IV-re.
(Esetleg még Sony 85 1.8-at is leviszem 1.4-re 3rd party-ból, ezen még agyalok). -
Dißnäëß
nagyúr
Ez nekem "hoppá". Volt már ? [link]
Tami és Samyang 35-150 ..Komment szekciót is érdemes nézni.
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok!
FF rendszerre megfizethető utazóobjektív még mindig csak a 24-70? Úgy kb. 120 ezerig bezárólag gondolom nem sok esélyem van (használtan).
-
kovsol
titán
Ha már szóba került a 135mm.
Nem tudom láttátok-e, de a Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art (Sony E) 270e Ft ért szórják egy ideje. [link]
Kár, hogy ez még a DG HSM széria. Viszont hátha valakinek nem tünt fel, hogy már hónapok óta egész normális áron van.A 135GM-től dobbanna a szívem, de arra nagyon nincs keret. Ez a Sigma meg mocsok nehéz
Samyang még árban, meg méretben is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Update 04.02. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest