Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Új mobilszériát indít a Honor
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
vihartigris #36681 üzenetére
Ott van akkor a Sony 20mm f1.8. Ha az drága akkor alább kell hagyni az igényekkel.
Sony 350e
Tamron 120e -
sgery
őstag
válasz
qnadam #36674 üzenetére
Igen, A7C-re menne.
Legtöbb teszten egyébként ajánlott kategóriába esett.
Értem én hogy egy GM obi kisebbet torzít, színhelyesebb, élesebb a sarkokban - de nem teszi ezt 4-5x-ös árához képest arányosan hatásosabban.
Olyanok mint az obin élvő gombok, kapcsolók és az obi anyaga számomra teljesen másodlagos. ( a 24-105-ös obin a stabilizáló gomb pl zavar, mert táskába vagy kézben néha átkapcsolódik, olyankor pedig nincs videó gyro data > aztán nyaralás után otthon szembesülsz vele, hogy jó pár videó így készült..)A samyang 18 kevésbé vonzó, a tamron közeli makró fokusz nagyon tetszik.
-
válasz
vihartigris #36675 üzenetére
opticallimitsen nem húzták le egyáltalán, csak a torzítása durva, ha nem használjuk a profilt hozzá
opció lehet még hasonló pénzért a samyang 18/f2,8 is, azt se. vagy van még viltrox nagyobb fényerővel, de af nélkül
-
vihartigris
őstag
Samyang AF 24-70mm f2.8 299 890 Ft
-
válasz
kovsol #36632 üzenetére
a 70-200 jó átfogás, csak tegnapelőtt adtam el a canon 70-200 f4is-t, ami egy fantasztikus objektív, de az mc11-gyel elég bénán viselkedik. metabones-szal lehet, hogy jobb, de ha hozzácsapom a metabones árát, akkor már jobban megéri a natív, ami legalább biztosan stabil és gyors lesz. a sony olyan 700€ környéke, a canont meg 190-ért adtam el. azt pont 7 éve vettem 210-ért, szerintem ennyi értékvesztés belefér
akkor már csak a sigma 24-105-öt kell eladni, és akkor igazából mehet az mc11 is, a 12-24 alá kell majd valami olcsó adapter helyette, ott az af úgyse túl érdekes. a viltrox állítólag jó is, olcsó is. -
kovsol
titán
335 majd egy kis akcióval késöbb 300 alatt egész jó vétel lehet ez a Samyang objektív. Mondjuk ha valaki olyant akar fotózni ahova kell a gyors AF, akkor a 135GM -nek nem hiszem, hogy ellenfele lenne. Bár gondolom nem is akarnak GM objektívekkel versenybe szállni Samyangéknál
az más liga.
-
McDuglas
aktív tag
válasz
BlueSteel #36584 üzenetére
Saját táskáim:
Vanguard Havana 21
Kicsi válltáska, utazni kevés cucal. Váz 2 fix obival kényelmesen, 3 kicsit neccesen de elfér. Vagy elfér benne 2 fix + tt350s, vagy ha kipakolom az elválasztókat, akkor 28-75 2.8 + váz + ráfektetve a tt350s. A Samyang 85 1.4 kicsit neccesen fér el benne a térelválasztókkal.Vanguard Up-Rise 33
Pl. elfér benne TT685s + Minolta 70-210 F4-LA-EA4 + 28-75 2.8 + 1 (nem nagy) fix + vakukioldó. Igazi riportertáska, viszont ennyi cuccot vállon vinni tud megterhelő lenni hosszabb távon, túrákra, egész napos vállon hordásra nem javaslom. A vállpánt karabinere egyszer leszakadt, kb. 5 év használat után, gariban küldtek vállpántot.Talán Manfrotto, "generikus" fotós-hátizsák
Sokat nem tudok róla, gyorsan kellett valami amikor vettem, (beugrósnak a leszakadt vállpántos uprise helyére) a cuccomat kényelmesen elnyeli és háton hordva azért ugyan az a cucc ami leszakítaná a vállam sokkal kényelmesebb. Ha hosszabb rendezvényekre megyek még mindig ezt viszem néha, bár mostanában ritkábbak a rendezvényeim.Attól függően, mennyi cuccod van, nem biztos, hogy olyan táskában gondolkodnék, ami mindent elnyel és csak 1 vállon hordod, én a mai tudásommal valószínűleg a kis válltáska + hátizsák kombó felé mennék...
-
PNP
őstag
És van ára a Samyang AF 135mm F1.8-nak: 334 890 Ft.
-
kovsol
titán
Samyang AF 24-70mm f2.8 Sony E most a fotoplusban 300e Ft. Meg is jött az első akció rá
-
kovsol
titán
Tripont hírlevelében látom most akcióznak. Lehet más boltokban is akciós, nem néztem.
Ha esetleg most akar venni valaki pl Samyang objektívet lehet talál érdekes ajánlatot:
SAMYANG AF 12mm f/2 E (Sony E) 115e (APS-C)
SAMYANG AF 14mm f/2.8 (Sony E) 208e
Samyang AF 35mm f/1.4 (Sony E) 175e
Samyang AF 45mm F1.8 (Sony E) 116e -
Foglalt név
addikt
válasz
Primary92 #36562 üzenetére
Erről van egész jó wiki bejegyzés. Én most éppen a 10-18 kiváltására és a 17-28 kiegészítésre tesztelek egy TTartisan 11mm-t és egy Samyang 12mm F2.8-at. Az utóbbi szögtartó és ez erősen észrevehető a képek szélén.
Nagyon érdekes számomra, hogy azért szerettem volna halszemet, mert kvázi ránagyít a témára, de mégis ad neki kontextust, kvázi, mint a perifériás látásod. Egy szűk mélységélességgel szemben pont, hogy nem kivágja amit/akit fényképezel, hanem elhelyezi térben.
Aztán nézegetve a képeket, a 11mm inkább ezt csinálja, mégis valahogy a 12 képei elsőre jobban tetszettek, pedig nagyobb, lötyög a gyárilag ráépített toldó a bajonethez, ráadásul nem lehet végtelenbe állítani a fókuszt, úgyhogy az éjszakai összehasonlítás kútba esett. -
milszab
senior tag
válasz
McDuglas #36539 üzenetére
Az tény hogy kicsi meg papíron ott is a fényerő, de az élessége.... Hát nem véletlenül jöttem a sigmával. Ennek hagyjuk a minőségét. F4-5 körül jön meg az élessége.
#36540vihartigris
Tudom hogy nem, épp ezért kérdeztem. Igaz itt sony-sok vannak/vagyunk, de mondom hátha használja valaki így a gépét. Samyang a 12mm helyett kijöhetett volna egy 16-ossal mondjuk. -
milszab
senior tag
Sziasztok. Létezik olyan fix objektív apsc-re (más gyártóktól is akár konverterrel) ami kb azt tudja mint egy sigma 16mm, csak fele akkora méretben és súlyban?
Látószögben alá nem mennék, (a 12-őt próbáltam de az már túl nagy volt ez a hordó effektus vagy mi a széleken), illetve 18mm fölé sem mennék. A fényerő meg jó lenne 2 körül ha nem is 1,4.
Persze ne manual obi legyen. Vagy ilyen nem létezik..?!
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol #36534 üzenetére
Meg nem is fele súly, jóformán ugyanannyi ha jól emlékszem.
Van egy 135 asahi f3.5, kb.25k volt + adapter. Csak ez az adapteres MF nekem nem jön be annyira, Voigtlanderekkel sokkal jobb a visszacsatolás miatt. Ezért remélem esetleg lesz valami kisebb f2.8 samyang 150-200k kategóriában. -
vihartigris
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz
kovsol #36520 üzenetére
Szuper. Nekem is volt Mark 1-em, de sajnos a fullhd videója vállalhatatlan volt, így mennie kellett.
A csónakos kép ege miért olyan zajos iso 125-ön?Egyébként nem rossz a 16-50 kitobi, nyilván van jó nagy szórás is, de én ha az enyémet rekeszelem picit, teljesen pöpec éles a képterület 70-80%-a.
-
vond
MODERÁTOR
Ha ennyire fontos a jó stabi, akkor irány az MFT.
Nyaralásra (már ha eljutnék egyáltalán valahova) én sem vinném a gimbalt. Ahhoz túl körülményes. Viszont ha dolgozom, akkor nincs gondom vele, hogy akár egész nap, mondjuk egy esküvőn, 12-14 órán át használjam, cipeljem.
-
válasz
zümzümm #36403 üzenetére
natív obival (vagy mc11 + sigma arttal) teljesen jó a követés. amikor megvettem a 35/f1,8 samyangot, felvettem vele egy interjút kézzel wfo (kedvenc kifejezéseim egyike: wide fucking open), és a 73 videóban ugyan csak arcot követ, tök precízen lekövette az interjúalanyt, aki szintén mozgott. ugyanezt szépen tudja a 24-105 art is az adapterrel (bár érzésre kevés fényben mintha lassabb lenne, mint a natívak, de ezt igazából egy natív ugyanilyen sigmával lenne korrekt összevetni), és fotóban a szem is szépen megvan. a 70-200-zal is megvan a szem, ha sikerül fókuszálni, akkor pontos, de követni már nem követ.
-
Primary92
senior tag
válasz
vihartigris #36396 üzenetére
Az kirejzolja az FF képkockát?
A 10-18 kb. 12-16 mm között kirajzolja. -
Foglalt név
addikt
Sikerült végigvinni egy kéthetes északi túrát pár új játékkal, gondoltam megosztom az élményeket, hátha valakinek hasznos lesz (legrosszabb esteben "note to myself").
Írtam korábban, hogy mérlegelve a szempontjaimat, egy A7C+Tamron 17-28 mellett tettem le a voksom, illetve utolsó hétvégén az a6500-höz is behúztam egy Tamron 17-70-et a 18-200 helyett. Mivel nem tudtam, mire számítsak, így azért a táskában volt az utóbbi is, a Sigma 16 1.4, a 10-18 és a 28-60 mellett. Végül egyedül a 10-18 került fel az A7C-re, mikor a 17mm is szűk volt. Illetve ha több, mint 10 perces időablak lett volna a zöldfényre, valószínű előveszem az 1.4-et is, de ugye a legjobb fényképező, ami nálunk van.
Az FF tamron nagyon kellemes kombináció méretre az A7C-vel és kicsit lazább ISO beállításokkal szinte gondolkozás nélkül lehet vele kattingatni. Gondoltam első pár nap. A szokásoshoz képest jelentős mennyiségű elmosódott képet produkáltam, olyan, mintha a FF gép egy leheletnyivel később exponálna, mint az APS-C. A záridőm 1/15 körül mozgott és a korábban megszokott fél lépésnyi szünetem nem volt összhangban a géppel. Miután erre rájöttem nem volt viszont olyan szituáció, ahol ne lett volna a produktum értékelhető a stabi és néha a fény hiánya ellenére (Christiania nem a közvilágításáról híres).
A 17-70 egy kicsit más tészta, ez már inkább akar kifordulni az ember kezéből, nincs akkora összhangban a vázzal. Indulás előtt felmerült a Sigma is, mint opció, de mind a rövid, mind a hosszú végén hiányoztak volna a mm-ek, a stabiról nem is beszélve, mert a 3200-ig engedett ISO mellett sem voltak ritkák az 1/6 környéki záridők, amik kézből nagyobb kihívást jelentettek volna.
A kettőt összehasonlítva sajnos azt kell mondjam, hogy éjszaka, annak aki nem szereti a statívot, észrevehetően jobb az FF. Megcsinálta a 6500-as is, amit kértünk tőle, de abban a rendszerben nem maradt tartalék, érződik az izzadtságszag. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy alternatíva viszont nem igazán kapható, legközelebb talán a 24-105 van, ami ismét nehezebb.
Összeségében elégedett lehetnék, ha a 10-18 nem rakoncátlankodna továbbra is. Ha nem sikerül megoldani a kontakthibáját, akkor viszont lehet, hogy egy új beszerzése helyett inkább a 12-24-re kéne cserélni a 17-28-at. De ugye a plusz tömeg és fényerőkülönbség mindig ott van, nem csak amikor az extra átfogásra van szükség. -
Kristof93
senior tag
válasz
zümzümm #36381 üzenetére
A sigma adapter jól működik, eye af is, de szerintem sincs sok értelme. Sony-ra sokkal jobb objektíveket találsz mint bármilyen tükrös gépre, Canon ef-et beleértve. A személyes kedvencem a Samyang 85 1.4, de a Sony 135 1.8-ról is csak jót lehet hallani. Egyébként a Tamron 35-150 2-2.8 sem utolsó opció portrézni, nagyon rugalmas és a képminőség kiváló.
-
papaya
senior tag
Hogy én mióta várok már erre: [link]
Samyang 135mm f/1.8 FE"13 elements in 11 Groups
Shortest shooting distance:0.7m
Filter :82mm
size: Φ93.4 x 129.6 mm
weight:764g"Remélem valami emészthető ár lesz mellé, és instabuy.
Igaz, nekem a jelenlegi manuális Sami 135 f2 is jó lenne AF verzióban..
-
kovsol
titán
Jaj ne bonyolítsuk már itt túl!
Videó és az elektronikus zár nem használja a zárszerkezetet.
Ha használod a zárat akkor nő a számláló, szóval az valós adat.De simán lehet, hogy 0db expó van a zárban, de csináltak a géppel 100 óra videót, meg 10000000 képet elektronikus zárral.
Szépen is nézne ki, ha mondjuk csinálod a 120FPS videót, és a zár másodpercenként 120x nyitna zárna. Kommandósok is jönnének olyan puskarobogást adna a gép.
-
Primary92
senior tag
Megérkezett a Boya mikrofonom, de a Samyang AF 18/2.8 fúkuszálási zaja ebbe is elképesztően hallatszódik. Mindenkinek ilyen orbitálisan hangosan fókuszál? Fényképezésnél egyáltalán nem tűnt fel.
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok,
Kisebb vacillalasok kozepette vagyok. Szeretnek a Tamron 28-75 melle egy ultrawide-ot ami akar enteriorfotozasra is megallna a helyet.
Oszintet megvallva jelenleg csak 3rd party-ra enged keretet a budzse, szoval a Batis s egyebek kiesnek jelenleg.
Ket optikat neztem ki, ami kulonbozo okokbol kompromisszumosok:
- Samyang 18mm 2.8: Nyilvanvaloan gyenge a szeleken es ahogy olvastam van rendesen CA & vignette
- Tamron 20mm 2.8: A hordotorzitas elegge lerontja az osszkepet es a korrigalasok utan megint csak veszitek latoszoget ami nem tul idealis, plusz az af elvileg nem tul meses
Oszinten nincsenek nagy igenyeim, vallalom ezeket a kompromisszumokat inkabb ettol a ponttol hands-on velemenyekre lennek kivancsi. Ha valamelyikotoknek van tapasztalata barmelyikkel kapcsolatosan azt megkoszonnem ha tudna dobni egy velemenyt
A legnagyobb erv a Samyang mellett az, hogy tagabb ami nekem belterekre nagy pozitivum csak fogalmam sincs mennyire megy a kepminoseg rovasara ez. -
Turion
csendes tag
Én is meglepődve láttam az új Samyang 24-70-et, nem épp a Samyang profiljába illik a cucc, de az első benyomások elég meggyőzőek róla. Egyedül az tart vissza, hogy olyan új, hogy alig vannak még róla tapasztalatok. Pedig akár a befutó is lehetne nálam. Lehet kivárok vele tavaszig, mert télen úgyis ritkán veszem elő a gépet. Beltéren ritkán fotózok amúgy, portré is ritka, ellenben természetfotózni azt szeretek és persze kirándulni is viszem a gépet. Ezért is néztem eredetileg kis fixeket, meg mert csábító az 1.8-as bokeh. Sajnos nem láttam még a Samyang új AF-es objektíveit, így megközelítőleg se tudom belőni, mennyire lehet silány. De pentaxos voltam korábban és a 2.4/35-ös plastic fantastic obijuk botrányosan silány műanyag volt, meg a régi 100-300–as obijuk is. Na ebből tanulva inkább óckodok a nagyon műanyag konstrukcióktól. Ellenben a 2.8/100-as Samyang szerintem kiváló minőség, optikailag és építésben is. Nem tudom ettől mennyire esik távol a két AF-es jószág…
Jelenleg amúgy csak manuális obikkal operálok: 1.4/50 Takumar, 3.5/28 Ricoh és a 100-as Sami. Szóval minőségben magasan van a mérce, ezek valszeg engem is túlélnek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
nozs23 #36189 üzenetére
Én a Tamron 28-200-ról tudok nyilatkozni. Az úgy emlékszem, hasonló a 28-75-höz, bár az csak egy fél órát volt a kezemben. Teljesen jó minőség. Igaz, hogy műanyag a nagy része, de nem az a bóvli fajta. Érződik, hogy jól össze van rakva, és azért van benne anyag. A zoom gyűrű is nagyon szépen, finoman, de kellően szorosan jár. A bajonett fém és körülötte ott a szigetelés is. Amit hiányolok egy picit, az egy AF/MF kapcsoló, meg az, hogy nem kompatibilis a Tamron Lens Utility-vel.
Amúgy én erre a Samyang 24-70 f/2.8-ra leszek még kíváncsi. Pár külföldi tesztet néztem, azokban nagyon dícsérik. Talán valaki majd innen is be tud számolni róla.
-
m3ss
veterán
válasz
nozs23 #36191 üzenetére
a kommentem elso bekezdese inkabb a kerdezonek ment. nem kell felnie, nem fog a taskaban meghalni kirandulas alatt vmelyik muanyag 3rd party uveg
amugy eleg sok az az 1 stop, ha nem iso 200-rol 400-ra lepsz, hanem 6400-rol 12800-ra. es belteren pont ez fog tortenni. hacsak nem a muzeumban vagy este az utcan szorakozol 1/15-on a stabiddal. ez az egesz f4-es obi fullframe vazon otlet ha belteren is hasznalja az illeto nem egy jo dontes sztem. mar a 2.8 is hatareset. eloszor is manapsag nagyon jol fokuszalnak a gepek igy az f4-es dofnak a toredeke is eleg szinte barmire belteren. hiaba veszel csillivilli vazat ha majd az iso 6400-12800-as kepeket fogod nezegetni. foleg utomunkazni lesz problemas. dinamika, szinek...#36193kovsol attol hogy lefekszel a koszba vele nem is fog lekopni. amikor setalgatsz veluk egesz nap es folyamatosan surlodik a ruhahoz/ovhoz, gondolom attol kopik a vaz sarka nekem. tukros nem kopott semennyire ehhez kepest. szemkagylo is akkor esik le, amikor combomnak/csipomnek utkozik a kamera ha epp himbalozik.
-
kovsol
titán
Érdekes nekem a több mint három éves A7III-ról nem jött le a festék, és a szemkagyló akármi se amit múltkor írtál, hogy elhagyod. Soha nem esett még le. Karcot is keresni kell rajta.
Pedig én ha az van a 200-600-al rajta ledobom a földre is, meg fekszek vele a fűben. Fagyban, esőben is kint voltam vele terepen.Egyébként meg GM objektív is van műanyag külsővel, de azért mégis más minőség, mint a Samyang műanyagja. Tamron a kettő közt van.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Turion #36179 üzenetére
Ha már a Sony 24-105-ön is gondolkozol, akkor szerintem a Tamron 28-75 és a Samyang 24-70 sem elvetendő, és így az f/2.8 miatt közelebb is lennél a fixekhez fényerőben. Előbbiből nemrég jelent meg egy új, jobb változat, utóbbi meg elég friss még, csak előrendelni lehet. De tesztek alapján nagyon jó lencse, példás (nem műanyag) anyaghasználattal, építési minőséggel, jó rajzzal, gyors fókusszal, parfokális működéssel.
-
Turion
csendes tag
Köszi az eddigi válaszokat. Hajlok a 24-105 felé a strapabíróbb kivitel és a szigetelések miatt. A samyangok esetében főleg az olcsó műanyag kivitelezéstől félek, hogy netán egy kirándulás alatt meghal valamelyik a táskában. A 24-105 bár nem fényerős, de roppant praktikus. Mondjuk 400k-ért lehet is jó… 🤣 szívesen fogadok további tapasztalatokat még.
-
vihartigris
őstag
válasz
Turion #36179 üzenetére
Nekem van Sony 24-105 (príma üveg) és Samyang 45 is.
Nem rossz a képminősége a Samyang nem sem, de nálam nagyon ritkán kerül fel a vázra ( az én fotózási szokásaimhoz kevésbé passzol), ezért eladó sorba kerül.
Amióta megvan a Sony 20 1,8 azóta a 24-105-el ketten jól kiegészítik egymást.
Aki inkább fixekkel fotózik annak jó választás a két kiszemelt Samyang. -
Turion
csendes tag
Sziasztok!
A személyes véleményetek érdekelne, elsősorban technikai oldalról:
Vennék egy Samyang 1.8/24 AF és egy Samyang 1.8/45 AF-et, amik kiegészítenék a már meglévö 2.8/100-as obimat, hogy le legyek fedve a legtöbb helyzetben. A tesztek alapján nagyon jó üvegek. De gyakran hallom, hogy a Samyang minőségellenőrzése elég gatya. Feltételezem, hogy Sonyéknál jobb, így elgondolkoztam a 2/28 és 1.8/50 Sony pároson is. Képminőségben és fókusz zajban azonban a Samyangok győznek. Na és persze ott lenne a Sony 4/24-105 is, ami ugye zoom, nagyobb is, nehezebb is, drágább is, de G szériás és talán jóval tartósabb lehet minőségben, mint az összes többi együtt véve.
Ha a tartósságot is figyelembe vesszük, hogy hosszú élettartamra is vágynék, akkor melyik lenne a legjobb választás? Ez persze valamennyire szubjektív, de érdekel minden vélemény.
Köszi! -
Ijk
nagyúr
Sigma 90 2.8-at esetleg már használ valaki?
Volt egy Samyang 75 1.8-am, de becseréltem annak ellenére hogy optikailag elégedett voltam vele, de Voigtlanderek mellett egyszerűen nem tudtam elfogadni a műanyag mivoltát. Viszont valami tele csak kellene 85 1.8 és a Sigma között vacillálok.
Alatta 40mm-em van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #36059 üzenetére
Hajjjajjj.
Ez kb. az az obi (lenne), amit a megjelenés napján rendelnék megfele, akár nagyobb kölcsönbe is verve magam.
Amíg ideér (ajánlom nekik, hogy most már legyen belőle valami), addig talán kihúzom az APS-C-s Sigma 10-20-szal. Vagy elborul az agyam, és rendelek egy natív FF Samyang 18-ast. Ez még az az ár, amit talán hajlandó lennék kiadni egy picit kompromisszumos, fix UWA-ért.
-
Primary92
senior tag
A Samyang AF 18/2.8-on kívül van más nagylátó (<=20mm), ami kifutja egy SEL1018 árából? Használtan elsősorban.
Meguntam 10-18 által adott látószöget FullFrame-n. Szerintem egy éve nem volt a gépen.
-
kovsol
titán
válasz
vihartigris #36040 üzenetére
12-24 f4 mellé meglepne ha jönne, egy 14-24 f4.
Csinálhatnának esetleg egy 10-18 -t, mint ami van a laowa-nak, csak AF is lenne benne, meg optikailag jobb.
Egyébként a Canon kiadott egy 14-35 f4 -t. Na nekem az az átfogás tökéletes lenne, és méretre se óriási még.konyi79 akkor a 100-400GM menne az apróra nálad úgy érzem.
-
Foglalt név
addikt
válasz
vihartigris #35997 üzenetére
A 10-18 12-16 között lefedi az FF szenzort. Utána 17-28, a kit obi meg 28-60.
Az egytelen előzmény, hogy haldoklik a 10-18, amit írtam pár oldalal korábban, mikor a 11-20 és a 12-24 között nem tudtam választani. Aztán persze lett valami más -
vihartigris
őstag
válasz
Foglalt név #35995 üzenetére
"Ha sikerül megjavítanom a 10-18-at (kontakthiba), akkor 12-től 60-ig le vagyok fedve"
Ez a matek nálam nem jön ki sehogyan sem, nyilván van még ismeretlen tényező az egyenletben. -
KawaBazsy
aktív tag
válasz
Foglalt név #35995 üzenetére
A nagylátó nekem ritkán kell, csak a lakáson belüli, családi fotóknál, tájképeket is simán a 30-assal csináltam. :-) A kölkök a fő fotótémám, arra pont elég az alapzoom, itt igénylek jó minőséget. Nyaraláskor pl gyakran nem cipelem ezt a viszonylag kicsi masinát sem, emlék megőrzésre elég amit a telóm (sami S10e) tud, kicsit retusálva. A 2.8-as fényerő nekem teljesen elég, az 50-est is 2.5-ön használom, mer alatta lágy. Sz'al nekem most tökéletes ez a kombó. :-)
-
Foglalt név
addikt
válasz
KawaBazsy #35977 üzenetére
Ez elég jól néz ki, nekem is nagyon tetszetős volt, ahogy te én sem szeretem a böhöm dolgokat. Szemeztem is vele egy darabig, mikor a bejelentés volt, de sajnos nekem túl "tele".
Hétvégén hosszú küzdés után és az akciók hatására végül meghoztam a döntést és behúztam egy a7c+17-28 kombót. Ha sikerül megjavítanom a 10-18-at (kontakthiba), akkor 12-től 60-ig le vagyok fedve 700 pénzből.
Muszáj volt kipróbálnom persze úgyhogy kimentem a vásárba vele, iszonyatosan tetszik, hogy nem tolja ki az orrát zoom közben, megmaradt az egykezes használhatóság, a súlya is rendben van számomra. Nagyon agyaltam, elég lesz-e a 2.8 aps-c-n, de szerintem nem lett volna, ráadásul drágább volt az az opció -
vihartigris
őstag
Régen volt már új 50 mm 1,4-es objektív bejelentve.
Samyang 50mm f/1,4 FE II -
Foglalt név
addikt
Esti sétához keresnék valami megoldást, miután a 10-18-am elkezdett rakoncátlankodni. Egyébként sem voltam vele teljesen boldog még az a6500-on sem. A Sigma 16 1.4 akár viszont már sok is volt fényerőben.
Most egész durva kedvezmények vannak, bár így is sokallom, de ha valamikor, akkor lehet most lépnék egy a7c 12-24 F4 kombóra. A 2.8 még drágább és nehezebb is, ha az f4 kevés, akkor lehet, hogy hagyom inkább az egészet. -
Ijk
nagyúr
Sigma 35 1.2 előnye nem a + FÉ, hanem pl. hogy nyitott rekeszen is baromi éles és közben szép háttérmosasa van.
Elég sok szempont alapján választjuk ki az objektíveket. Nekem volt pl. Samyang 75 1.8, optikailag teljesen megfelelt, de Voigtlanderek mellett nem szerettem a gagyi műanyag konstrukciót. -
B1T3
addikt
válasz
kovsol #35870 üzenetére
Nekem is szimpatikus az az objektív. Kirándulni valószínűleg én sem a Tamron 35-150mm f/2-2.8-at vinném az 1165 grammjával, hanem erre a célra marad a Sony 16-35 f/4, az 518 gramm nekem még simán belefér hosszabb távon is.
Egy időben gondolkodtam a Samyang 24mm f/2.8-on is, az aztán minimál a napellenző nélkül 93 grammos(!) tömegével. -
válasz
FearFmRadio #35867 üzenetére
...amúgy szerintem nézd meg a samyangot meg a viltroxot is
-
válasz
FearFmRadio #35857 üzenetére
én is csak azt tudom mondani, hogy kérj kölcsön vagy bérelj, ha van lehetőséged. én elmondhatom, hogy a canonos sigma art 1,4 után 1,8-as samyangot vettem, mert úgy gondoltam, hogy ez egy teljesen jó kompromisszum nekem súlyban és árban, attól még neked lehet, hogy kell az a plusz fényerő.
-
nozs23
addikt
De, leírtam. Gondoltam megosztom a saját példámat is hátha átmegy, hogy viszonylag normál felhasználás mellett is előjöhet a több mp előnye.
Igazad van, megrendelőt nem érdekli.Szerencsére az összes munkámat megoldom fixekkel, 12 órás esküvőket végigtolok velük. Eddig nem volt problémám. Felkészületlen vagyok, ez van.
Nekem tényleges, profi felhasználás melletti példák kellenek, hogy egy ügyfél például mikor szabta meg, hogy már pedig neki 20 MP-nél több kell, többire nem vagyok kíváncsi.
Nem akarod felfogni, hogy nem csak az átadásnál számíthat ugye? De biztos arra is van példa (ilyennel személyesen még nem találkoztam). A leglényegesebb, hogy sokkal több mozgástered van vágni.Számomra véget ért ez a diskurzus, mert csak a provokálás megy részedről. De élj abban a hitben, hogy csak madarakra meg tájképre vesznek high mp gépeket, mindenki mást csak beránt a marketing gépezet.
-
Neck
veterán
A megjelenéshez közeli, eddigi legteljesebb pletyka feature-lista az a7IV-hez:
Sony A7IV rumored specs:
Newly developed 33MP sensor
BIONZ XR processor
15+ stops dynamic range
10fps
830 JPG+RAW buffer
15 stops of DR
Up to 204800 ISO
Eye AF, Animal Eye AF, AF, Eye AF movies
3.69m dot EVF up to 120fps
4k30 video is oversampled from 7K
4k 60p will be oversampled from 4.8k s35 mode and 10bit 4:2:2
4k streaming (and FHD 60p streaming)
S-Cinetone, 10-bit 4:2:2 HLG, All-I XAVC S-I, S-log3
5.5 stops of IBIS (+ AS)
5GHz Wi-Fi, USB 10Gbps live streaming
Battery lasts 610 shots
a7SIII design and same heatsink system.
same new Sony menu system of the A7sIII
S&Q dial
Full size HDMi
Fully articulating LCD screen
Improved touchscreen functions
UHS-II SD-cards and CF Xpress cards
priced 2799€ in Europe
I am still not sure about the USA price: But it might be around $2,499 or a bit more???Shipment start the first week of DecemberKiváncsi leszek, mennyire pontos.
Az érintőkijelzős működésen ezek szerint reszelnek, kiváncsi vagyok, ez mit fog jelenteni. -
Neck
veterán
De, ahogy Eötvös mondaná - Van másik
Samyang 24-70 f2.8 első marketingszagú videó
-
kovsol
titán
válasz
vihartigris #35626 üzenetére
12-24 melle be is raktam a kosárba. Aztán felébredtem.
-
válasz
FearFmRadio #35600 üzenetére
nézd meg még a samyang verzióját meg a viltroxot is. csak hogy könnyítsek dönteni
-
Neck
veterán
A5100 nem tud e-shuttert. Talán e-front curtaint igen.
Más:
Záporoznak az objektívek e-mountra.
Jön az új 70-200 GM Mk.2. 30%-al könnyebb lesz, mint az előző, lesz rajta rekeszállító gyűrű, durva AF, stb.Ezen felül, jön egy Samyang 28-70 f2.8 is, ez utóbbi parfokális lesz. Ezzel már 6!!! f2.8 alap zoom lesz full frame-re, ha jól számolom.
-
Gython
csendes tag
Sziasztok, egy E-mountos rendszert építenék viszont nem tudok dönteni, hogy egy fix Zoom obit válasszak, vagy 2 prime-ot.
Főként utazások során használnám, néha portréra, a portré miatt jó lenne a plusz fényerő, viszont utazás során kényelmes egy zoom használata.
Zoomokból valami hasonlóban gondolkodtam:
-Sigma 28-70 f2.8 ~ 275k
-Tamron 28-75 f2.8 ~ 286k
-Tamron 17-70 f2.8 ~ 299k
-Tamron 28-200 f2.8-5.6 ~ 299k (ez mondjuk pont nem fix, de tetszik az átfogása)Primeok esetében, ezeket néztem.
-Sigma 30mm f1.4 ~ 124k
-Viltrox 85mm f1.8 ~ 134kAmi még elméletileg eszembe jutott, hogy használhatnék valami teleconverter-t, vagy focal reducer-t, hogy növeljem/csökkentsem a gyutávot, de elég borsos áruk van.
A cserélgetés nagyon elriaszt, van esetleg valami régi, alap E-mountos váz amit használtan olcsón lehet szerezni?
És akkor mind2 objektív fel lehetne tekerve. -
kovsol
titán
válasz
Bogyó bá' #35495 üzenetére
Egy fix f2.8 -as objektív biztos nem a kit objektívvel akar versenyezni.
LEAKED: New Samyang 24-70mm f/2.8 FE autofocus and parfocal zoom Lens
-
FearFmRadio
tag
Érdeklödni szeretnék hogy milyen külső olcsó kijelzot érdemes venni? (szelfi fotózás miatt)
Vagy inkább vegyek egy nagy kijelzos olcsó mobilt és tavkapcsolat? Vagy esetleg egy régi ipad mini? Ios támogatja a kép kivetitést?Mostanába nem látok sehol eladó samyang 14mm af obit. Ennyire jó lenne hogy használtan ritka? Vagy alapból nem 1 jó minőségű? Volt MF-es verziom belőle ott sajnos a kep széle elmosott/homályos volt...
-
vihartigris
őstag
válasz
qnadam #35474 üzenetére
Samyang AF 24mm f/1.8
185eFt -
válasz
FearFmRadio #35469 üzenetére
korábban tettem fel pár képet a samyanggal, ha esetleg segít a döntésben. szerintem teljesen élhető obik ezek.
én legalábbis nagyon ritkán fotózok fix nagylátó szélével makróban kontrasztos dolgokatpersze logikus, hogy az ember a legjobb minőség felé megy, de az összbenyomásom nekem az, hogy a sony és a samyang kb ugyanazt tudja a gyakorlatban.
viszont a 28/f2 felpiszkált kicsit 130-ért, kár hogy nem 24mm
-
FearFmRadio
tag
-
Sancza
tag
válasz
FearFmRadio #35466 üzenetére
Szerintem érdemes ránézni a Samyang 35 f1.8 -as obira is.
[link]Én biztos ezt venném, ha most vennék 35ös obit (nekem bőven elég lenne az 1.8)
-
vond
MODERÁTOR
Nekem speciel akkor jönne rohadt jól az az 1 FÉ, amikor már az f/2.8-cal is csücskös az expóm. Például sötét lagziban, vagy sima esti, kevés fényes forgatások alkalmával. Amikor már amúgy is a határon van az érzékenység. Nagyon nem mindegy, hogy mondjuk 12800-as, vagy 25600-as ISO-val forgok.
Plusz azért az a szeparáció is nagyon kemény, amit nyújtani tud gyakorlatilag minden gyújtótávon.
Majd egyszer meglépem. Egyelőre jobban izgat, hogy végül milyen specifikációkkal, és milyen áron érkezik az A7IV.
-
Bogyó bá'
nagyúr
A CIPA bekaphattya! Így, ty-vel.
Az a6400-nak 410 felvételt kellene bírnia a picike akksijával.
Ma (egy motocross versenyen) 1251 db RAW képet lőttem vele (3-5 képes sorozatokban, de végig képstabival és követő fókusszal), és még maradt az akksiban 19%. -
vond
MODERÁTOR
válasz
qnadam #35325 üzenetére
Nyilván nem használnám annyit, mint egy zoom-ot, csak akkor tekerném fel, ha tényleg széles lencse kell, a többire meg egyelőre ott van a 28-200. Október közepén lehet, hogy megyek 1-2 napra Budapestre. Ha összejön, akkor kereslek előtte a próba miatt.
Abból indultam ki, hogy ha már vennék egy UWA zoom-ot, az akár több dologra is legyen alkalmas, ne csak 28-ig, 35-ig menjen, pl. elmehessek vele nyugodtabban streetfotózni. A Panasonic 20-60-asa nekem nagyon szimpatikus, de amit a vázaival csinál (főleg AF terén), az nem. A Samyang 18-as meg majdnem harmad annyiba kerül, mint a 17-28, vagy a 16-35, ezért elgondolkodtató.
A Viltrox-os Sigma 10-20-at is 99%-ban 10 (ekv. 14mm)-en használom a G9-cel és a GX80-nal, nagyon ritkán forgatok bele.
Lehet, hogy inkább a Sigmához kéne vennem egy EF » Sony E átalakítót, aztán nyomni APS-C módban, kb. 15-30-as átfogással, meg egy FÉ hátránnyal dinamikában, zajban.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
qnadam #35322 üzenetére
Én mondjuk jobban várom a 16-70 f/4-et, már ha egyáltalán lesz belőle valami. Kéne már vennem egy UWA-t a Sony-ra, de nagyon nem akaródzik se Tamron 17-28-at, se Zeiss 16-35-öt, mert árukhoz képest nagyon rövidek (nekem). Még a Samyang 18 f/2.8 lenne talán a legjobb ár/érték arányban. Aztán lábzoom és crop.
-
azt írja az apróbetű, hogy usb-c kábel kell hozzá.
de nem is értem, van a tamronnak dokkolója... mondjuk a legtöbb céget nem értem ezügyben (vagyis dehogynem, minél több pénz behúzása és össze-vissza döntések): a sigmának van dokkolója, ami csak a saját spéci usb kábelével megy, azzal a kábellel megy az mc-11 is, de azon keresztül már nem lehet az obihoz hozzáférni. tamronnál van a dokkoló, de ezek szerint áttérnek a közvetlen kapcsolatra. samyang saját dokkolót használ (ami gépre dugva egy mittoménmilyen nevű usb-soros adapterként jelentkezik be), a viltroxon közvetlen microusb van, yonguon c... -
Neck
veterán
válasz
nozs23 #35198 üzenetére
Már hogyne lenne közük egymáshoz?
Ha összehasonlítasz egy 24mm-es fullframe obit, meg egy 24mm APSC obit, az egyetlen difi az lesz, hogy a 24mm-es APSC obi vignettál ha FF-re teszed. De ez Full Frame-en különbség, APSC-n ugyanúgy fog viselkedni.
----
Az egyetlen lehetséges "probléma" a FF obival APSC-re csavarva az lehet, hogy az APSC szenzor pixelsűrűsége elég magas, magasabb a legtöbb FF váznál, emiatt sokat "vár el" a rácsavart obitól.
Ha a FF obi mondjuk új, vagy már régebben is magasabb pixelsűrűségre tervezték, mondjuk a7RIV-re (61MP), az APSC módban is 27MP, azaz magasabb pixelsűrűségre van tervezve, így jól fog teljesíteni APSC-re csavarva is. Ha kisebb pixelsűrűségre lett tervezve, mondjuk régebbi obik esetén, akkor előfordulhat, hogy egy APSC obi valamivel jobban fog teljesíteni APSC-n.
Sony A7S, A7SII, A7SIII: 12MP FF, 5.3MP APSC módban
Sony A7, A7II, A7III: 24MP FF, 10.7MP APSC módban
Sony A7R: 36MP FF, 16MP APSC módban
Sony A7RII, A7RIII: 42MP FF, 18.7MP APSC módban
Sony a6###: - FF, 24MP APSC módban
Sony A7RIV: 61MP FF, 27.1MP APSC módbanA formula egyébként FF - APSC visszaszámoláshoz, a FF MP számot el kell osztani 1.5 négyzetével. Azaz az APSC 24MP szenzor pixelsűrűsége egy képzeletbeli 54MP-es Full Frame szenzor pixelsűrűségének felelne meg.
Ez a dolog (szerintem) jobban számít, mint az a közvélekedés, hogy mivel APSC-n a FF obinak csak a "közepét" használod, ahol "jobban sikerült", ezért jobban fog működni a FF obi APSC-n, mint az APSC obi.
De persze sok függ a két összehasonlított obi optikai felépítésétől etc.
Simulacrum:
Nem tudom, mennyi előnye van egy ilyen obinak mondjuk egy 16-55 f2.8 G zoomal szemben. Az sikerült annyira jól, hogy kiváltson egy 24mm-es f2.8 fixet, és azért annyira nem szörnyen nagy. -
Simulacrum
senior tag
Közben Christopher Frost már jött is a tesztel vele. Ott fedeztem fel nála, hogy létezik már a Samyang AF 24mm f/1.8 obi is. Csinál is majd összehasonlítót róluk hamarosan. A két videó alapján a Sami abszolút nem marad el a Sigmától. Könnyebb is, kisebb is.
Bár talán a legjobb még APSC-re a 2.8-as fényerejű Sami lenne, mert azzal egy nagyon könnyű kis kirándulós szett lenne. -
végre bekerült az új camera raw-ba az objektívprofil:
samyang 35mm af f1,8 @1,8 majdnem nyersen (highlightok le, pici plusz kontraszt és vibrance) és profillal (+ egy kis defringe)
-
PNP
őstag
Tripontban 115e Ft az új, AF Samyang 12/2 (APS-C), olcsóbb, mint a régi MF változat.
-
válasz
Alvin_ti4200 #35111 üzenetére
van még samyang af 50/1,4 is, de semmit nem tudok róla.
-
kovsol
titán
Érdemesebb inkább az újabban kiadott objektívek árait hasonlítani.
Sony 35GM
650e Ft bruttó
1400$ <-oké nettó, de megoldható akár 0% Áfával, vagy ha mégse akkor ilyen 5-7% megy rá csak álamtól függően.
1700€ bruttó1400$ az kb 1200€ vagy 420e Ft. Ha rászámolom a 6% Áfát akkor is magasan a legjobb ajánlat.
-
ph_5.5
aktív tag
Mi mindig a feladatok miatt fejlesztettünk - kvázi a megrendeléstől függöt hogy mibe invesztálunk. És a fejlesztések is csak akkora összegeket szabad hogy felemésszenek ami meg fog térülni a közeljövőben. Max 2 év, ha nem hozza vissza az árát akkor az felejtős ilyen kicsi vállalkozásoknál.
#35018PuMbA Akiket ismerek és fotózásból élnek nem tudják 8-10 évig használni a felszerelést. Érdemben akkor váltanak- váltunk ha valami többlet tudás jelenik meg és érdemes kifizetni a felárat. Bár kérdés hogy igazából van-e felár. 2013-ben D700-al fotóztam. (2009-tól, tehát mondjuk 4 évet) D3 -al próbálkoztam de ott portré állásban még nem társítottak af mező választót, és kényelmetlen volt a használat. 2014-ben a D750 megjelenésekor hiába volt építésre visszalépés, a 2 kártyahely, nagyobb felbontás, sokkal jobb szenzor miatt váltás lett belőle. 660ezer volt a váz bevezető ára. És 150e a markolat.
Ehez képest most az utódmodell a Z6II 700e körül mozog, a markolat 160e. Közben eltelt 7 év. És 7 évnyi infláció. Évi 120-140 fotózásom van. 4 év alatt elkopik egy váz. 4 év egy obit is meg tud viselni, főként a nagyon gyakran használtakat. (másnál pl egy 24-70 mindenes, nálam 3 év alatt ment bele pár ezer expo összesen)
Szóval nem tudok általánosítani, de az a profi akinél 7-8 évet kibír egy váz az nagyon kevés expos feladatokat végez. És itt nem arra gondolok hogy sok selejtet gyárt hanem hogy a megrendelő akar választani és egy kampányfotózáson el kell lőni 1000 képet amiből 10 lesz használva- de az 10 olyan amin ülni kell retusban egy hetet.
Tegnapelőtt ételeket fotóztam. 20 expo volt kb egész este. Ebből 14 ment étlapra, falra. Előtte 2 nappal 40 expo, ebből 10 lett kiváalsztva reklámra. (nem óriásplakát csak sima web és nyomtatott szóróanyag) Tegnap ékszerkatalógus, 818 expo, ebből 28 kép lesz. Divatfotózás webshopnak 500 expo ebből 150 kép lesz retusra. Szóval könnyű koptatni a szettet.#35021lugosi
Elhiszem hogy külföldön is divat és mindenki beleugrik a fotzásba, de a többség itthon azt hiszi ez
1. aranybánya
2. baromi kreatív meló
3. csak úgy dőlnek a megrendelők mert annyi fotót lát...
Amikor rájön a gazdag anyuka hogy 1 vakuval detto mindig ugyanúgy fotózik, a háttér színe változik (ha változik és nem mindenki a batikolt feketét kéri) és mindig ugyanaz a preset kerül rá és csak az arcok változnak... plusz a férj hazavisz havi 2 millát ő meg 3 fotózással keres egy százast, akkor átértékeli 1-2 év után a nagy kreatív önmegvalósítást#35022qnadam
Két napja kérdeze meg tőlem egy fotózáson valaki milyen gépet használok... és nem a megrendelő hanem egy haverja aki ott nézelődött. Lelkes amatőr aki Pana rendszerben utazik. De megbízó még sosem érdeklődött hogy mivel dolgozom. Őket a végeredmény érdekli és az hogy minél olcsóbb legyenKözhelyként- mint amikor étteremben finom a pörkölt, nem a lábast dicsérik.
-
McDuglas
aktív tag
+1 a 28-75-re. Ha nincs másodváz, akkor esküvőn a fixezés necces szvsz.
Én mondjuk utoljára amikor esküvőztem, az A7 (mk1) mellé inkább béreltem egy mk3-asat, az a 28-75-el egy bitang kombó volt. A mk1-en meg ott figyelt a Samy 85 1.4 fixen.
Nekem már csak valami jó telezoom kellene obi téren, mert az la-ea4 + beercan kombó nem túl pontos AF-ben. Vagy, mivel nem a képminőség, meg az f4 a kevés, egy LA-EA5 + 7RIV is jó lehet. -
vond
MODERÁTOR
válasz
ph_5.5 #35014 üzenetére
150-nél többet még nem kértem, és a közvetlen kollégák sem nagyon. Inkább 120 az átlagár. 200 fölött már szóba se áll veled senki, max. a nagyon rongyrázós réteg, legalábbis errefelé. Nem tudom, a fővárosban mennyire futnak más árak. És ez a fullos csomag, általában két emberrel, 2-3 kamerával, highlights+doku egyben. Ha nem kell minden, akkor annyival kevesebb.
Ahogy írod, videónál az utómunka viszi el az idő nagy részét, legalábbis nálam. Van, aki ezt is megoldja 3-4 óra alatt, összedobálja a snitteket, nem igazán érdekli a végeredmény, jöhet a következő (ha van). Kezdek rájönni, hogy lejjebb kéne adnom a magam elé állított elvárásokból, és akkor gazdaságosabb lenne a biznisz. De nehéz, mert állandóan a tökéletesre törekszem.
Én nem technikai buzulok. Legalábbis szeretném ezt hinni.
Mindig az a cél lebeg előttem, hogy mivel, hogyan tudnám gördülékenyebbé, könnyebbé, élvezhetőbbé tenni a munkát. Idejét nem tudom már, mikor mentem ki csak úgy fotózni, videózni.
Ha csak hobbi lenne, akkor nem tudnék és nem is akarnék ennyi pénzt beleölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Filmvilág
- Új mobilszériát indít a Honor
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Pörgesd fel géped teljesítményét most! Rèszletfizetès 0% THM
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest