- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Macrodroid
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #17 üzenetére
és az mennyire gáz, ha az 5-ös IRQt kapja meg a VGA ??
most értem haza, tegnap csak újra tettem az Oprendszert!
szóval, most állítottam, és hogy a Midi-vezérlő, meg a hang egymás mellett legyen,kapták a 10-11 eseket, míg a VGA az 5-öt ! jó ez így ?
csocs -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #16 üzenetére
Igen,lehetőleg a hang és a vga kártya ne akadjon semmivel.Nálam mikor a live osztozott mással akkor se volt baj, de jobb az külön.
-
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #15 üzenetére
ok,igazából akkor csak arra figyeljek,hogy a HANGKÁRYTA,meg a VGA kapjon külön IRQt ?
köszi amúgy az eddigieket is, csőváz -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #14 üzenetére
Na ez nálad nagyon tiszta. Berakod a pci-os hangkarit a PCI2 vagy PCI3 helyre(ezekkel nem osztozik az alaplapi cuccosok 1ike se),arra figyelj hogy a másik PCI szabad maradjon.Beállítod hozzá az 5-ös IRQ-t.Kikapcsolod az alaplapi AC97 és MIDI vezérlőt.Így az irq7 akár az LPT portnak is megmaradhat. Nálam ez mind így müködik SB LIVE-val.A többi PCI-omban ott ül 2db LAN, 1db io vezérlő(1lpt,2com), (ezek mind az alaplapi RAID irq-jával osztoznak) és a pci1-en a 2.VGA ami osztozik az agp-s vga irq-jával.
9 hónapja fagyás nélkül megy a gépen az XP mindenféle irq konfliktus nélkül.
Szóval a lényeg a videókari és hangkari külön IRQ-ja. -
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #12 üzenetére
nagyon szépen megköszönném Hogyishívnak!
az van,hogy megszoktam az AWARDos BIOSoknál minden PCInak én magam adom meg az IRQkat,és eddig midnig minden eszközöm külön IRQn mozgott!
na,most elmondom akkor mi van!
ATI R8500 (PIRQ0-an van most 10re rakva)
Realtek 10/100 hálókáryta ( PCI5-be van dugva,azt a PIRQ2ön van 11-est adtam neki, ezt el is fogadta,nem bírálta felül)
integrált MIDI vezérlő( 5/10 IRQ csak -5öt választottam)
integrált hangkari AC'97 (nem tudok neki semmit sem adni,hiába van a PIRQ1-esen,sohasem oda teszi, amit megadok neki)
-amúgy egyedül a IRQ7-es lenne üres a LPT1 miatt,mert arra van DMA, sőt,nincs is nyomtatóm
- USB disable,mert nincs egyenlőre USB cuccosom
most így néz ki a kiosztás (végeredményben jó, de attól félek,ha veszek egy PCIos hangkarit, akkor sem tudom oda tenni,arra az IRQra,amelyikre akarom):
IRQ 0 Rendszeridőzítő
IRQ 1 Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
IRQ 3 Kommunikációs port (COM2)
IRQ 4 Kommunikációs port (COM1)
IRQ 5 MPU-401 kompatibilis MIDI eszköz
IRQ 6 Szabványos hajlékonylemez-vezérlő
IRQ 8 A rendszer CMOS/valós idejű órája
IRQ 9 Microsoft ACPI szabványnak megfelelő rendszer
IRQ 10 RADEON 8500/RADEON 8500LE
IRQ 11 Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC #2
IRQ 11 Intel(r) 82801BA/BAM AC'97 hangvezérlő
IRQ 12 PS/2-kompatibilis egér
IRQ 13 Numerikus adatprocesszor
IRQ 14 Elsődleges IDE csatorna
IRQ 15 Másodlagos IDE csatorna
na,ennyi, szóval értesz,ugye ?? -
lesaux
veterán
válasz
J.J. András #10 üzenetére
Köszi, otthon megpróbálom.
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #11 üzenetére
Léci írd le milyen kártya,hányadik slotban,hányas irq,milyen eszközzel akad. Szóval teljes irq kiosztást,pirq beállításod és pci slot kiosztást.Kipróbálom mit tudok kihozni belölle. 1ébként van gond is belölle vagy csak nem szimpatikus az eredmény?
Nálam is van 1 pár eszköz azonos irq-n,de hangkártyát,videokártyákat sikerült külön irq-nak kiosztanom,pedig 1db pci slot-om van üresen. Valószinüleg már csak holnap este tudok utánanézni,kipróbálni. -
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #9 üzenetére
köszi hogy válaszoltál megint csak, de már ezt is,amit leírtál próbáltam!
nem teszi azt,amit mondok neki!
az a bajom,most nekem is 2 db eszköznek adja ugyanazon IRQt, de az egyik pont az integrált hangkártya, és a kutya-füléért sem akarja másik IRQra osztani!
ha lefoglalok IRQt, ahogy te írtad, annyit érek el, hogy semmiképpen nem használja ezen IRQt, és kifujt !
tipp, más valahogyan ? vagy ennyire hülye volnék ? -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #7 üzenetére
Ha megfigyeled pl. az usb2 vezérlőt és az i^2c bust (ez 2db sorors vezérlő az alaplapon) ezt mindig automatikusan állítja be az alaplap.Nálam pl. ezeket pont irq10-nek osztotta ki amit a videókártyám is használ.Lefoglalod a 10-es irq-t így azt az alaplap nem adja oda senkinek.De ettől függetlenül ha beállítod PIRQ-hoz akkor a hozzá tartozó eszközök ezt használják.
-
lesaux
veterán
Nem akarok ezért új topicot nyitni, de szerintetek a Win2000 nem írja felül a TUSL2-C-ben megadott IRQ-beállításokat?
Egy halom eszközt pakolt a 9-es IRQ-ra. Pedig 98 alatt gyönyörűen megoldottam BIOS-ban. -
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #6 üzenetére
ha lefoglalom magamnak az egyik IRQ címet, akkor azt hogyan oszthatom ki az egyes PCI Slotokban lévő eszközöknek? -mert azt csak a PIRQs beállításokkal tudom megtenni,nem ???-de azt meg az előbb írtad, ha lefoglalom,akkor a PIRQ nem használja! -segíts légysziiiiiiiiiiiii :O
csőváz -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #5 üzenetére
Az IRQ Resources beállításnál tudsz lefoglalni magadnak IRQ-t. Ha Reserved-re állítod valamelyik IRQ címet ,akkor ezt az IRQ címet nemfogja hozzárendelni 1ik PIRQ címhez se.
-
J.J. András
őstag
válasz
hogyishívnak? #4 üzenetére
aham értem, szóval nem lehet külön minden egyes PCI Slotnak adni egy IRQt, hanem így vannak összepárosítva!
és amikor megadok a PIRQ1-re egy értéket, hogy 7-es például, utána át kell állítani RESERVEDRE az IRQ number kiosztásnál, vagy maradjon az automatikus?
köszi -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
J.J. András #3 üzenetére
PIRQ0- AGP,PCI1
PIRQ1- PCI2,PCI3
PIRQ2- PCI5,HPT-370 (RAID VEZÉRLŐ)
PIRQ3- PCI4,PCI6,USB VEZÉRLŐ1
USB2 VEZÉRLŐ2 automatikus
Mikor beállítod a biosban a PIRQ értékeket, jobb oldalon látod milyen eszközök ülnek az adott PIRQ-n. -
J.J. András
őstag
válasz
J.J. András #2 üzenetére
nem olyna jelet akartam tenni, hanem ilyet : :(
-
J.J. András
őstag
Senkisem tudja srácok ?? :((
-
J.J. András
őstag
csőváz all !
nem tudom egyszerűen megérteni az alaplapi leírást, ezért fordulok ide, hogy hogy is működik ezen SoftMenu III-as BIOSnál az IRQ kiosztás! -bevezet valami PIRQkat, de aztán kész, megáll a tudomány, mert ott már semmit sem úgy csinál, ahogy én elképzelem azt! leírsát SoftMenu III-as BIOSról, meg megintcsak valami hasonlóan bonyolultat találtam (jah, és persze az is angolul) -szóval én egyszerű lélek vagyok! :)
várom a segítőkész hozzászólásokat
köszi, csőváz
amúgy egy ABIT ST6-os alaplapról lenne szó!
Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Macrodroid
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged