- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Elírtam a proci feszt az biztos. 1,28 a fesz és auto-n van
A PCI-E van fixálva 100-on. Ezzel a PCI is fixálva van 33on? Arra nem láttam beállítást.
A kérdés! Hogyan tovább? Meddig mehetek el a feszültségekkel? Kell e emelni a memória feszültségét? Vagy csak az számít, hogy mennyin megy? Az, hogy mekkora FSB, az nem? Ott nincs szorzó? Nekem nem olyanok vannak a memóriánál, hogy 1:1 és társai. Hanem 400/533/667/800. Ezek mit állítanak?
Eddig semmi melegedést nem tapasztaltam a procin. A memóriát nem tudom, arra hogyan vigyázzak? -
Soma01
veterán
Ja, és a PCI fixálva van 100-ra.
Megy a gép egyelőre 230 FSB-vel. Amúgy a mem is 1.95 voltot kap.Vagy így nem kell neki több? -
Soma01
veterán
Ha valaki tud, segíthetne a továbbiakban.
Most ott járok, hogy:
Alap/most
FSB: 200/220 (2000/2200 Mhz)
CPU fesz.: auto/1.95V
HT szorzó: 5/4 (1000/880Mhz)
Ram: 800/734 Mhz (DDR2 800-as ramok vannak)
Ram fesz.: auto/1 értékkel megemelve
230-as FSB-t megpróbálom, ezekkel a beállításokkal.
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
Meg is néztem és tényleg lett minden!
Már csak az a kérdés, hogy mit állítsak és hová? Mire kell figyelni, mi befolyásol mit? Minek mi a max? -
Soma01
veterán
Most csak az fsb-t raktam 210-re és a pci-t 100-ra fixáltam.
A TH felment 1050-ra, a mem meg 420-ra.
Mit próbáljak állítani? A HT feszültségét lehet százalékosan emelni. Eddig még semmit nem emeltem, a memóriát sem, procit sem.
Meg tudod nézni a manual-ban milyen lehetőségek vannak nekem? Nem nagyok tudom, inkább csak voltot lehet emelni.
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Szeretném én is húzni kicsit az X2 3800+-ost.
Ilyen alaplapom van: GA-M55plus-S3G [link]
Tudom, hogy nem egy igazi tuningos lap, de valamit csak ki lehet vele hozni. Elvileg a HT-t nem lehet állítani, de szerintem nem is kell, mert azt tartja úgyis... vagy nem?
Régen foglalkoztam már ilyesmivel. Nem tudom így a DDR2 és a HT világában mire kell figyelni, mit kell változtatni. 800-as memóriáim vannak duálban.
Emeljem az fsb-t és adjak egy kis feszt a procinak ennyi? Vagy mire figyeljek még?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest