- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1637 üzenetére
Olyan beállítottságú vagyok ezen a téren mint te.
Szeretem a tuningot, de csak ésszel, azaz ne pörögjön indokolatlanul a gép, ha nem kell.
Nem nyugodtam, és miután az RMClock a második nView-ban sem ment nálam el kellett fogadnom, hogy ott valamit a lap nem tud ilyen téren, mert alapesetben a C&Q viszont tökéletesen működött, csak ugyebár akkor nincs tuning.
Összeraktam minimális szinten az nView-t ismét, amikor hallottam erről a CrystalCPUID-ről, ami a mostani lapomban tökéletes, és megnéztem ehhez mit szól az nView. Ugyanazt, lefagyott, ahogy visszavette volna a szorzót és a feszt.
Az asusom jól bírja mindkettőt, gyakorlatilag 10,5x250-es FSB esetén is tökéletsen működik a C&Q ill. a Crystal is (az utóbbit azért használom, mert jobban kordában tartható).
Viszont KN9 Ultrámban 286-os FSB mellett is ment az RMClock normálisan, illetve ment ott is egy jó darabig a C&Q szintén + Asus M2N-E SLI-ben is 2600 fölött még ment a C&Q normálisan, RMC-t azért nem néztem, mert az új procit még nem normálisan detektálja. -
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1632 üzenetére
Abit KN9 és KN9-S lapokkal egész komoly tuningeredményeket érnek el (300 FSB felett).
Míg az nView alapesetben tagadja meg a C&Q lehetőségét tuning esetén, addig ezeknél van lehetőséged OC esetén is valószínüleg egy bizonyos szintig használni, de egységesen jellemző, hogy valahol mindegyik lap blokkolja a dolgot, azaz egy szint fölött nincs OC és C&Q együtt, csak a határ más.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
joshua7 #1580 üzenetére
ö igen A64-k tuning első lecke CnQ ki....
nem éppen egésséges az amikor pl egy 1,6Ghz-s Sempron-t megráncigálsz pl 2,6Ghz-re és bekapcsol közben fesz le és volt gép nicns gép restart....főleg,hogy a legtöbb Sempron alapfeszen is elvisz ennyit...ugye 1,6Ghz-nél 800-n hajtja nem tudom mekkora Vcoral....ez 2,6Ghz-n már 1,3Ghz lenne ami khm korántsem biztos,hogy elmegy azon az alacsony feszen...
amugy meg aki tuningol az nem fog 10W spórolásért jajgatni...ez a vélemyénem....
tuning és CnQ üti egymást -
-
ftc
nagyúr
válasz
joshua7 #1477 üzenetére
lényegében emelsz 70Mhz FSB-t szorozd be 2-el és adda memo orajeléhez...ami a 800-s esetében 940-s DDR2-nek fell meg...
tuningos lap intVGA-l Abit NF-M2 nView(ha jól hallottam) vagy megnéznék Biostar T-Force lapokat illetve Jetway lapokat...
Jah a hátő rámegyen
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest