- iPhone topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thom111 #9064 üzenetére
A 780G-s S2H tényleg nem biztos, hogy megéri a felárat, de a jobb hangkari és a bekapcsolt állapotban sem bezavaró int. VGA miatt azt venném (a 740G/690G azért picit fogja a gépet akkor is ha van diszkrét VGA), plusz 1-1.5 hónap múlva szerintem 16k alatt lesz, mert jön az MA78GM-DS3H.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Erről van szó.
#8914 LALA_kiraly: A SB Live! a legótvarabb Realtek chipek szintjén mozog vagy inkább alattuk, ezen felül van egy adag bug az EMU10K1-ben amit sosem javítottak (minek?
), plussz ugyanúgy software-es DAC-et használ mint egy sima AC97. Az Audigy valószínűleg annyira nem rossz, de semmi kedvem mégegy PCI vackot tolni a gépbe és több száz MB-os driverrel terhelni, még rémlik mennyire jól vannak megírva egyéb szempontból is a Creative meghajtói...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #8909 üzenetére
Realtek persze, csak nem mindegy hogy ALC 662 vagy 889A.
A Sapphire is 883-assal szúrja ki a vevők szemét.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #8905 üzenetére
Én ezt nem vitatom (volt pl. K7S6A és N2U400A-m is, jó kis lapok, utóbbit haver még mindig nyüstöli), sőt, az ASRock lapokat is becsülöm, figyelnek a stabilitásra, látszik hogy igényesen vannak összerakva, de amin lehet, azon spórolnak, ennek pl. a hangchip a legfullosabb lapjaikon is áldozatul esik, nekem meg nincs kedvem venni valami Creative szemetet...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
raul560 #8872 üzenetére
Integrált VGA alá 2 modult pakolj, 2x1GB kell neked, lehetőleg CL4-es.
#8874 Stalker-2572: Tekintsünk el attól hogy minősítem ezt a megnyilvánulást egy AMD topikban, szerinted egy X3100-as int. VGA-val mit tud kezdeni? Fejtsed ki kérlek miért is lenne az jó neki, vagy bárki másnak?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #8847 üzenetére
Az ASRock sem tud DDR memóriavezérlőt varázsolni az AM2-es CPU-kba.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #8745 üzenetére
Én inkább shotit javasoltam volna.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #8733 üzenetére
Az tényleg nem túl sok, anyira nem is olcsó, akkor inkább 2x1GB Corsair TwinX CL4 10k-ért.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
raul560 #8720 üzenetére
Felejtsd el a tápos házakat ha nem akarsz pirítós konfigot. FSP 300 PNF-et vegyél, aztán mellé valami táp nélküli házat.
A SoundBlastert meg dobd ki a kukába, elavult, hibáktól hemzsegő szutyok, az alaplap hangkarija nagyságrendekkel szebben szól. -
VaniliásRönk
nagyúr
Éppenséggel az is egy érdekes kérdés, hogy melyik alaplapban mennyit megy egy proci, mert ez jól minősíti az alaplap tápáramköreit (az ANUS lapok le is maradtak rendesen), de ha már alaplapteszt és tuning, akkor elsősorban az alaplap végére kiváncsi mindenki.
Szerk.: Mondjuk az is egy érdekes meggondolás volt, hogy kérdés nélkül 1.45V-ot adtak a procinak, így a tuningba a túlfeszelés miatti melegedés is beleszólhatott.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #8567 üzenetére
Még csak pár napja került fel a GigaByte honalpjára.
-
VaniliásRönk
nagyúr
[link] Nem csak a legújabbnak vannak ilyen gondjai, és nem csak tuning mellett.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8561 üzenetére
Ha jól tudom a 790GX csak egy 780G, bár szerintem a 2x 8 PCI-E 2.0 sáv bőven elég a CF-höz, de marketing szempontból bukta.
Szerk.: Ha high-end deszkáról is lenne arca lespórolni valamelyik gyártónak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8540 üzenetére
Azokkal a ragacsos izékkel van a gond amik hővezető gyanánt kerülnek a FET-ek és a bordák közé, egy rendes borda esetében csak némi paszta van a két felület között.
#8541 Oliverda: Nem sürgős a csere, nem szeretnék régi SB-t az alaplapomra, még akkor sem ha ebből észrevehető hátrányom nem adódna.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #8350 üzenetére
Aki komolyan tuningol, az úgyis csak egy dolog határait feszegeti egyszerre...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8339 üzenetére
Valamivel?
Van ahol -30%-ot jelentett az a nyomorult patch.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem csak az amdcompare.com szerint.
A G2-esek már nem olyan betegek, hogy feltétlenül kell nekik +100MHz.
Szerk.: A G1-esek L2-je olyan durván meg lett nyomorítva, iszonyat lassúak voltak C2C a Windsorokhoz képest, legalábbis memóriatesztekben, de gondolom máshol is kiütközött pár %, ezért kaptak +100MHz-et. A G2-esek viszont már elég jól muzsikálnak annak ellenére, hogy ezeknek is maradt 20 ciklus a L2 késleltetése. (12 helyett)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#65675776 #8301 üzenetére
"Egyébként mi a konkrét probléma? Nem lehet közvetlenül hálózati feszt adni a RAM-oknak?"
Ezt miért kellett? Úgy ismersz, mint aki ész nélkül széthajtja a cuccokat?
Szerk.: Pl. a Ctrl+F1 idegesít, a Softmenu ott van az első menüpontban, azt szoktam piszkálni, a többi menüponthoz max. akkor nyúlok, ha CMOS Reset volt. (esetlag ha a RAM-ot piszkálom, de arra nem szoktam rágyúrni)
Az is kellemetlen tud lenni, hogy van össz 2 db. venti csatlakozó. (bár legalább mindkettőt lehet szabályozni feszültséggel is)
Az Abit kék-barna színkombinációja után nehéz volt megemészteni a szivárvány minden színében játszó lapokat, de szerencsére nem rajongok a plexis házakért, így gyakorlati jelentősége nincs.
Nem tudom mit csinálnak a chipsetek hűtésével (vagy a tápellátásával), de iszonyat melegek.
(Egyébként Abitnál is 2.3V szokott lenni a max. RAM-fesz.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
A teljes rendszer árához képest az 5-6k nudli, a tuning pedig a megfelelő alaplapon áll vagy bukik. Nemrég volt "szerencsém" egy MA69VM-S2 laphoz, mivel fixen 1.9V volt a RAM-fesz, még stabil működésre sem tudtam rábírni 800-as Kingmaxokkal... (hihetetlen milyen szemetet árul mostanában a Kingmax 800-asnak, még akkor is, ha az 1066-osak a többi 800-as árában vannak, azok egyébként nem olyan rosszak)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #8101 üzenetére
Akinek ilyen kártyái vannak/lesznek CF-ben, annak nem ilyen lapra van szüksége.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #8097 üzenetére
Ez PCI-E 2.0 4x, olyan gyors mint egy PCI-E 1.0 8x, az meg azért nagyobb kártyáknak is elég lehet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #8094 üzenetére
Jobb ha kilóg a VGA a sínből?
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #7999 üzenetére
Nem az FSB-vel van a baj (320-ig bírja), valahogy ezek a régi lapok nem szeretik a Brisbane-eket...
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
SB600, ha már cserélem a cuccot, legyen friss chipset rajta, nem kerget a tatár.
Gyuri27: Az Abit kitartó munkával kiérdemelte az ellenszenvemet.
Ha meg lehet majd hackelni a Catalystot, hogy HD3650-nel is menjen a CF, akkor még az is megeshet.Dízeles: Miért ne tudna? Más kérdés, hogy hacsak nem 4-5k körül jutsz a cucchoz, nem éri meg.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7991 üzenetére
Jól sejtem, hogy a HD3200@900+MHz és HD3450@900+MHz erősebb, mint egy 2600XT?
-
VaniliásRönk
nagyúr
C2D élménybeszámoló.
[link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7989 üzenetére
Nem véletlen, hogy az egész 3D leképezést új alapokra akarják helyezni, a jelenleg elterjedt technológiákban sokéves lemaradásuk van.
Egy "sima" DX váltáson is évekig görcsöl mindenki, ez még az ő pénztárcájukhoz mérten is nagy falat lesz.Szerk.: Ha B3-as lenne még örülnék is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #7975 üzenetére
Francba, megint átmegyünk fikázásba. A híreket igenis leközlik, még ha Faudtól származik is, hogy 30000 Radeon hibás, ennek hírértéke van!, amiket itt mellőznek, azok az AMD üres igéretei, amiket úgysem tart be.
#7978 TomBoy1986: Lehet hogy megint csak kóstolgatja az Intel a piacot. Ha bevezetik is nem szivesen, mert akkor csóri/más gyártótól származó chipsetre is lehetne erős, tuningolható konfigot építeni, az nekik meg nem biznisz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest