- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
- Újabb fotó mutat Pixelre hasonlító iPhone 17 Air hátlapot
Új hozzászólás Aktív témák
-
adonis77
friss újonc
SIM kártyás wireless routerrel szeretném megvalósítani a lakás felügyeletét.
A routerhez egy belső biztonsági kamerának, és egy ajtónyitás érzékelőnek kellene kapcsolódnia, és ezt a rendszert távolból, telefonon vagy laptopon keresztül szeretném vezérelni, illetve szeretnék betörés esetén riasztást kapni. Streamelésben, és más nagy hardware igényű berendezésben nem gondolkodom. Az általam elképzelt hálózatot egy pdf fájlban felvázoltam, amit mellékelek.
Ennek a kialakításával, működő képességével, és vezérelhetőségével kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni.
Jelenleg az alábbi készülékekben gondolkodom, de jobb javaslatot is elfogadok. A megvalósításnál az ár is szerepet játszik, nem túl drága megoldások érdekelnének.
Router TP-Link TL MR 6400 wireless N300 4G LTE Router
TP-Link TAPO C200 wireless beltéri biztonsági kamera
TP-Link TAPO T110, Smart ajtónyitás érzékelő
EgyXiaomi Redmi Note 10 okos telefonom, és
egy ASUS Vivo Book Notebookom van.
Azt olvastam, hogy a TP Link készülékekhez a TAPO programot kell letölteni a készülékre. Ezt meg is tettem, a telefonomra letöltöttem. A fentebb felsorolt készülékek még nem állnak rendelkezésemre, csak itthon van egy Epson Eco tank L3156- os wifi-s nyomtatóm, illetve a notebookom is wifi-s.
A szoftware-rel próbáltam kerestetni mind a wifi-vel működő laptomat, mind a wifis nyomtatómat, de a szoftver azt mondta, hogy nem talál ilyet. A szoftver a hozzáadható eszközök listája között csak kizárólag TP-Link-es eszközöket listáz ki. Ez lehetséges, hogy csak saját gyártmányt fogad el???
Ebben kérnék segítséget, illetőleg tanácsot, hogy
ez az összeállítás működő képes lehet-e? Ha igen, akkor a
rendszer hogyan működik?
A telefonomon felhívom a routerben lévő SIM kártya számát, és akkor mi történik? Hogy jutok el oda, hogy a telefonomon lévő TAPO program megjelenjen, és tudjam kezelni távolról a rendszerben a hozzáadott eszközöket? És mi van a laptoppal, ott hogy jelenik meg?
Jó volna, ha valaki adna egy rövid leírást, hogy hogyan lehet kezelni az eszközöket.
Köszönettel
adonis77
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen széket vegyek?
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Villanyszerelés
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest