Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adolfka_
tag
válasz
bokrosolajos
üzenetére
köszi a választ, de kicsit beszéljünk még erről: Lehet pontatlanul fogalmaztam és azért kérdezem meg újra a dolgot, mert nem tudom másnál is fenn áll-e ez a probléma.
Te milyen kormánnyal játszol egyébként? Ugye nálam az f430-van, lehet csak itt van gubanc.
Szóval én nem használtam anno a Shift1-ben sem az "auto center" effektet, annak kormányomhoz levő driverrel lehet állítani a mértékét (0-100%) és egy gombbal a kormányon ki-be lehet kapcsolni bármikor. De driver is azt javasolja, hogy ne legyen bekapcsolva, hanem a játék szabályozza és ahogy említettem, nem is használtam és ez így kellene, hogy jó legyen.
Szóval ez a "fizikai modellezés" vagy effekt a Shift 1-ben szuperül működött, volt "súlya" a kormánynak s pont azt akartam érzékeltetni, hogy egy igazi autóban is így van, pl ha lassan veszel egy kanyart szinte lépésben, mondjuk befordulsz egy utcába nyilván könnyebb tekerni a kormányt a szervó és az alacsony sebesség miatt de amint lassan gázt adsz, akkor a kormány ugye azonnal tekeredik vissza egyenesbe, ha elengeded a kormányt ez tökéletesen érzékelhető, az autó törekszik arra, hogy egyenesen "fusson" ehhez nem kell semmilyen "jól beállított" futómű, ez minden autónál így van, ez egyszerű fizikai törvényszerűség. Nyilvánvalóan minél nagyobb a sebességed, annál keményebb a kormány ellenállása s annál érzékenyebb is a mozdulatokra, ez csak a sebesség mértékétől függ és ez megvolt az Shift 1-ben, bármilyen autóval, alapbeállítás mellett is.
Na most én ezt hiányolom a Shift 2-ből, lassan megyek, lépésben, próbálgatom az autót, egyrészt túl könnyű a kormány, alig van ellenállása, lépésben haladok tovább, eltekerem majdnem koppig valamilyen irányba (még mindig lépésbe haladok) elkezdek gyorsítani finoman, úgy hogy a kormányt szinte nem is fogom s a kormány nem kezd el visszapörögni középállásba. Ugyanezt a középállásba való "visszakívánkozást" illetve fokozott ellenállást a tekeréssel szemben szintén nem érzem nagy sebességnél sem. Ergo, az Shift 1-hez képest úgy érzem döglött a kormány..
Remélem nem magyaráztam túl. Ti is ezt érzitek vagy ezzel a nyűgömmel egyedül vagyok??
üdv
-
heihachi
addikt
válasz
bokrosolajos
üzenetére
Figyelj, teheted itt a gúnyos megjegyzéseidet, de lepattannak rólam.

Van egy másik autós játék, ahol az itteni tuningnál és setupnál lényegesen komolyabb dolgok vannak. Na annak a játéknak a közössége "Mérnök úrnak" nevez, tiszteletből a tuning és setup terén nyújtott közösség érdekében tett tevékenységem okán. Egy másik játékban (pont az általad sokat emlegetett, és a jelek szerint nem igazán jól ismert játékban a GTR Evo-ban) MOTEC i2 Pro után állítom a setupot, ha láttál már ilyet, akkor tudod, hogy ezek után az itteni setup nem fog gondot okozni. Nálam a setup nem ott kezdődik, hogy egy első kerék hajtású, 90 lovas olyan autót, ami soha nem csúszik meg szétállítgatok és utána beírom a fórumra, hogy a jaj milyen ügyes vagyok, sikerült beállítanom, és nem csúszik meg.
Emellett a megjelenése óta, kb minden héten egy-két napot GTR Evo-zok. Szóval a falról lepattanás nem az én pályám. Lehet egyébként neked is többet kéne nyomnod a GTR Evo-val, mert akkor nem kevernéd össze a SHIFT2-vel. Vagy csak offold a sok segítséget

Ha te nem érzed, hogy itt még az első kerekes kocsik is túlkormányzottak, megy le a seggük az ívről, olyan, mintha a hátsó kerék lenne kormányozva, és akár mit csinálsz ezt nem tudod eltüntetni, mert ez a SHIFT1-ben is már koncepció volt, akkor hiába írod itt be, hogy GTR Evo szintű irányítás meg hasonlók, mert csak magadat járatod le. Mindenki látja rajtad kívül, aki már játszott GTR Evo-val, hogy a hasonlóság a két játék közt csak annyi, hogy autók vannak mindkettőben. Esetleg, aki a Mario kartot is túl élethűnek tartja, na annak lehet, hogy a SHIFT2 és a GTR Evo egyforma élethű
Vagy lehet, hogy a SHIFT 2 már élethűbb a valóságnál?Ez a játék soha az életben nem volt, és nem is lesz szimulátor. De még a GT5 vagy a Forza 3 szintjét sem üti meg, azokat illik úgy hívni, hogy szimulátorosabbak, pedig azok is még elég messze állnak egy GTR Evo-tól, de egy iRacinget meg ne is említsünk. Ez valahol a két említett konzol exkluzív cím alatt helyezkedik el minden szempontból (élethűség, tuning, setup), erre már a szimulátorosabb jelző kissé túlzás, attól, hogy néha fékezni is kell, meg lehet setupolni, még nem lesz szimulátor. Talán 2-3 rész múlva, sikerül felzárkózniuk az említett két vetélytárshoz (most is azt szerették volna, de hát nem jött össze). És onnan már csak néhány rész a GTR Evo szint.
Ettől még, hogy nem szimulátor, soha nem is volt, és soha nem is lesz, még lehet jó játék, és egyelőre rövid távon szerintem az is. A Burnout Paradise is jó játék, aztán az se volt soha szimulátor. Ha azt hiszed, hogy bizonygatnod kell, hogy ez szimulátor, és azért játszanak vele az emberek, mert attól lesz jó játék, akkor el vagy tévedve. Éppen azért játszanak vele, mert nem az.
Új hozzászólás Aktív témák

- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest