- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
Vaze
őstag
ezen a gepen a Notron antivirus progi fut es nem talalt semmit:(
-
Keitaro
addikt
Volt hasonlóm, win reinstall segített, de barátomnak is volt hasonló és kiderült, hogy csak valami vírusa volt ami leterhelte a prockót... Állandóan 100%on járt a mutató. Nézd meg a tiédet hátha neked is ez van
-
Vaze
őstag
bocs edig nemvoltam gepnel elolvastam a valaszokat
sok okos otlet van szal eloszoris ujravagom a wint,utana
meglatom hogy mi az abra...
valami van akor irok:)
koszonom a segitsegeteket... -
MaTT
aktív tag
Nem olvastam végig a topicot..bocs ha már volt.
Szóval én legutóbb akkor tapasztaltam ilyet amikor az Avril Lavigne vírus rámászott a gépre.Egy próbát megér..
Üdv
MaTT -
KERO_SAN
aktív tag
Formazd le a vinyot.
Probald mas vinyoval. -
bdav
őstag
Azt is érdemes lehet megnézni (még nem láttam ideirva, nemtom hogy csináltad-e), hogy mennyi állandóan futó progi / task van. 1részt ugye a tálca ikonjait ellenörizd, aztán alt+ctrl+del és bejön a task manager. Itt kiirja %-ban hogy mi mennyi proc. időt vesz le. Taskoknál (2k) legtetején van egy system idle nevü cucc, az maradhat magasan (a szám mellette :) )
-
marcee
addikt
Mondjuk bios frissítéssel kezdeném!
-
Vizes8as
csendes tag
A legjobban az hangzik hogy mindenhez szedd le a legújabb drivert 98 alá és cseréld 98 ra a rendszert ha nem megy akkor
még egy pár napig próbálgasd a dolgokat aztán fog és mond meg nekik (ahol vetted), hogy te nem ezért fitettél. Majd a boltosok letesztelnek neked mindent külön. -
yerico
senior tag
Esetleg nincs hálókártya a gépben? Avagy nem fut a háttérben valami alkalmazás, ami terheli a procit. Nalam az NT-men például a CD lejátszó progi képes 100%-ra terhelni a rendszert, úgy, hogy fut a háttérben, de semmi dialógust sem tesz ki.
-
marcee
addikt
Engem is felettébb érdekelnének a fejlemények, mert egy cimbora szólt, hogy egy sis chipset-es Asrock+P4Cel übergyengén muzsikál neki, még filmet sem tud nézni rajta. Szvsz ugyan az lehet a probléma, jó lenne, ha megoldanátok míg eljutok hozzá :D
-
petakpa1
őstag
Sis AGP driver?
-
karib
addikt
Ha az oprendszer újratelepítése sem segít, akkor turkálj körbe a BIOS-ban, pl. nincs-e kikapcsolva a CPU cache (régen lehetett, ma nemtom milyen opciók vannak ezen a konkrét lapon). Ha nem látsz gyanúsat, akkor is egy default értékek betöltése kikupálhat pár dolgotl, aztán neki lehet állni újrakonfigolni.
-
dobi
aktív tag
Ha még mindíg lassú lesz, akkor win98 install próba. Ennek a confignak 7200-es hdd-vel kp 8 perc egy 98 install. Ha ez stimm, akkor vmi driver gond lesz! (esetleg bios frissítés, de ha jól tudom akkor ez SIS-es lap, az megy amúgy is lassabb mint a többi Intel - Intel, AMD - VIA, Nforce)
-
esteban
senior tag
-
Vaze
őstag
2., BIOS-ban valahol van hogy ACPI, ne ezt kell ''disabled'' -re allitani
ez mire szolgal esha feltettem az uj xp-t akor allitsam vissza ugyan ugy ahogy eredetilegis volt? -
JOKSI
csendes tag
Szia!
Miután leellenöriztél mindent, mégsem megy renedesen a gép, telepitsd ujra az XP-t! Ha ujra telepited az XP-t ne telepitsd fel az alaplapi driver-t mert az lassithatja
le géped!
egyébként az aida32 meg mutatja az agp szorzó müködését, illetve az eszközkezelő merevlemez vezérlő alatt a winchester számát kell látnod Pl.
60l40g545, vagy valami hasonlót!
Jó munkát! -
Vaze
őstag
amugy meg a kerdesedre hogy mit csinalok keson a neten az hogy Canadabol potyogok:)
-
esteban
senior tag
Szerintem is windozer lessz a ludas, az a nethasznalat eseten felugro teljesitmenyigeny engem arra emlekeztet mikor a win ''inteligensen'' egy megszakitasra tette az osszes letezo eszkozt, igy (ez 256MB + Atlon750 volt annak idejen) vagy leveleket toltottem, vagy mozgattam az egeret a kepernyon ... zokkenozemtesen nem mentek egyutt a dolgok... azota ha win installra kerul a sor, BIOS-bol inteligencia torlese, aztan majd MI (kiralyi tobbes) eldontjuk mit hova, meg minek ...
... ps. lehet megartott az ebed ? ...
<off> mit csinalsz te meg ilyen keso tegnap este a neten :) ? <on> -
Vaze
őstag
oke ertettem megfogom csinalni ezeket a dolgokat koszonom szepen a valaszokat...
-
Tompo
aktív tag
''igen azis oke sajna nemtom hogy milyen kartya van benne marmint a markajat de jo kartya az biztos...'' Azért egy kicsit konkrétabb dolgokat is jó lenne tudni...
Alaplap driver: www.sis.com.tw
keressegy friss vga drivert, formázd le a vinyót, tegyél fel egy friss XPt (service packokat is hozzá), ha ezek után is lassú akkor próbáld ki MEvel is. -
Vaze
őstag
nemtalolok semmit.....
-
TitiRii
senior tag
Off:(bár nem egészen)
tegnap haverom gépe hasonló volt. 2.2 xp nf7-s 5122ddr(bár csak 1 db) msi ti4200 128mb,8x
nekem 2db 256,és 2.0 palmo,asus a7n8x-d,abit ti42000 64mb 4x
mégis ugy 25-30% al többet nyomot a gépem minden teszt alatt(3d mark,cpu tesztek,memoria tesztek)
érezhetően akadozott,cdrwt a nero nem találta meg,filmnél a kép random beakadt valahol,csak hang ment tovább.
ugyan arro la diskről telepítettem neki kb 2 hete az xp profot mint az enyémre.
agyatmostunk neki,xp reinstal,driverek fel,és megjavult
ON
ajánlom nektek is. -
Vaze
őstag
jaj ellnezest egyet elfelejtettem leirni...
ha peldaul irok neki az msn be akor a proci hasznalat felugrik 60% ig de voltmar olyanis hogy 100%ig felugrot csak azert mert irtam neki ez nem furcsa? -
Protoss
senior tag
Hali!
Kezd pl.: Norton Utililities csomaggal. Utánna mászhatsz rá különféle speccel.
Ha tudni akarod mi van tényleg a gépben, akkor Aida32 kivesézi rendesen.
Memoriára pl.: memechek.
98 alatt nagyon sokat segített a RegCleaner nevü progi, Xp alatt nem tudom, hogy mit csinál.
Üdv -
kgb
tag
VGA driver az OK?
-
klepto
addikt
Tudom, hogy vannak ilyen komplex tesztelő progik, de nem tudom a nevüket, és a letölthetőségük hejét :( Ha látja ezt egy tőlem okosabb, aki konkrétumokkal is tud szollgálni, az ne tartsa magában egy ilyen tesztelőprogi letöltési hejét ;]
Esetleg keress rá mondjuk Googleba rendszerteszt címszóval :P -
klepto
addikt
Próbálkozz egy teszt lefuttatásával. Lehetőleg olyan tesztelőt szerezz, ami először külön-külön minden alkatrészt tesztel és a végén egyben az egészet. Ha valmi rossz, akkor ez talán kiírja, hogy mi. Ha az alaplap sis-es, akkor az is csinálhat ilyet.
-
KERO_SAN
aktív tag
Probald meg leformazni az egeszet a microfos® izeken ez szokott segiteni...
-
Sanyo
senior tag
Lehet h nem az alaplap cd-rol kellett volna leszedni a drivereket, mert lehetnek tobb honaposak is. A gyarto honlapjarol szedjetek le azt amit az alaplaphoz ir es azt kellene feltenni. Aztan ellenorizni kene a biosban a processzor cache-k allapotat, remelhetoleg mind be van kapcsolva. :) Tulkeppen honnan szarmazik a gep, hol vette a haverod?
-
Vaze
őstag
szal egy 2.4 Ghz-s gepnek nemigy kellene hogy mozogjon lasan nyilik meg az internet stb... meg az en gepemis lefutja...
-
Vaze
őstag
fell lett instalalva az alaplap cd-je....
-
hobizoli
nagyúr
Talan fel kene dobalni az alaplapi chipset drev-it, nemde?
hobizoli -
Vaze
őstag
ha neked jo eredmeny egy ilyen nagy teljesitmegyu gep ereje helyet egy P2 es e akor gratulalok hozza es igy tovabb... na vicc felreteve egy RAM alis lett probalva stb.. de semmi komolyabb segitseg esetleg valaki??
-
esteban
senior tag
Szerintem kisse reszletezd, mert ez nem sok ... pl. Ha az ''Intel inside'' egy celeron, akkor PII teljesitmeny egy jo eredmeny ;] ...
Alap szinten: probald ki csak egy memoriaval, ellenorizd a drivereket, nezd meg az esetleges hw utkozeseket, bar XP ACPI, en elegge utalom ezt...
Na megyek ebedelni :9 ... -
Vaze
őstag
jaj bocs a lap amugy ASUS P4S533-E
-
Vaze
őstag
na az a neveto nemtom hogykerult oda nem direkt volt...
-
Vaze
őstag
Udv mindenkinek...
egy havernak szeretnek segiteni de fogalmam sincs hogy mi lehet a gaz...
szal a Config a kovetkezo...
az alaplap:P4S533-E
CPU:Intel Inside 2400MHZ
768Mb 333MHZ DDRAM
a problema az hogy a gep kb egy szintbe van egy P2 esel szal nagyon lasan mozog a gep es nem tudni hogy mitol oprendszer:XP Prof
ha valaki tud segitsen pls eloreis koszonom.....
Aktív témák
Hirdetés
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Netflix
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged