Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Már bánom, hogy eladtam a gyári 160as vinyómat, az legalább működött....
Ha 18k-ért vettem anno a vinyót, és most ugyanott 12-ért kapni, viszont én mást kérek helyette (asztali vinyót szeretnék), akkor vajon 18k-ba számítják-e be? Bár erősen kétlem, de azért durva, hogy fél év alatt leesik a felére az ára, amikor rendesen használni se tudtam, mert az megint más, ha rendesen működik és el akarom adni.
-
hzcs
senior tag
na most valami történt, megszaporodtak, már többszáz keletkezett, jó hogy lementettem róla mindent, most kb a hajamat tépném
És már a dlgdiag is kijelzi, hogy garis csere. Fene se gondolta, hogy ilyen hamar megadja magát egy vinyó, ez az első ami nálam romlott el (az előző hibásan érkezett). -
hzcs
senior tag
Azért nem cserélik, mert mindig csak 1esével jönnek elő a bad sectorok. Ha full erase-val törlöm a dlgdiaggal, akkor eltűnik a bad sector, áthelyezi tartalék területre, szóval nincs hibás szektor. Utána 1-2 nap múlva újra előjön 1, és ez az idegesítő.
Más: tud valaki olyan üzletet, ahol nem csak seagate-samsung-wd kombót kapni? Vagy más gyártó már nem is csinál notivinyót? Ettől a 3 cégtől már a hideg is kiráz, ha rájuk gondolok.
-
hzcs
senior tag
Az a baj, hogy 1-esével mennek csak a bad sectorok. Van egy hdd scan nevű progim, ott megadom a kezdő és vég szektorértéket, hol végezzen ellenőrzést (verify), és itt ha kiad 1 bad sectort, utána rámegyek a törlésre, ekkor kerül a smartba mint reallocated sector count, vagyis áthelyezett szektor. Viszont a smart értékek jók, egyik sincs küszöb alatt. Viszont ha az ipon a gyári diagnosztikai progival nézi, jelen esetben a dlgdiaggal (megírták, hogy ez a mérvadó), és az jónak mutatja, akkor nem fogják kicserélni, még akkor se, ha nem lehet róla visszaolvasni az adatot, mert smart szerint ugye jó. Pedig tudnék rá másolni, hogy ne lehessen visszaolvasni.
-
hzcs
senior tag
Nekem is iponos western digitallal van ki a mindenem. Ez már a második vinyó, az első kapásból szar volt, el se indult vele a gép, ezen már van 111 áthelyezett bad sector, és mindig jön elő 1, de lassan, és idegesítő, hogy nem tudom azt a részt használni, mert ha másolok rá, tuti lesz 1 bad sector, és nem tudom visszaolvasni az adatokat. Már megszívtam ezt 2 virtuális géppel (vmware fájllal), de a dlgdiag (amivel ipon is nézi) meg kiírja, hogy a vinyó jó, pedig nem. 18-19% a kondíció, hdd regenerator is talál mindig 1-2 bad sectort, de a smartba nem írja bele, minden érték a küszöb felett van, szóval nem is cserélik. 320 gigás WD Blue notivinyóról van szó.
Soha az életben többet wd, eddig csak a samsung vinyókat utáltam, de már ezt is gyűlölöm, hogy lehet ilyet eladni és nem kicserélni? Még jó, hogy nem azt mondják, hogy zárjam le az utolsó 30 gigát, mert ott van a rossz rész, de úgyis azt kell csinálnom, máskülönben elveszik az adat amit oda másolok.
SZAR EZ AZ EGÉSZ ÚGY AHOGY VAN! -
hzcs
senior tag
köszi, most néztem meg a smartot:
reallocated sectors count: küszöb 140, érték 189, legrosszabb 189, adat: 55
spin retry count: küszöb: 51, érték 100, legrosszabb 100, adat: 1
reallocation event count: küszöb 0, érték 115, legrosszabb 115, adat 55
current pending sectors count: küszöb 0, érték 200, legrosszabb 199, adat 2Ebből meg tudsz valamit állapítani? HDDSentinel szerint jelenleg 19% a kondíció, itt már cserélniük kéne?
szerk: azért ezt a 4 sort írtam, mert ezek előtt szerepel a sárga felkiáltójel, a többi előtt vagy zöld kör van, vagy nincs semmi.
-
hzcs
senior tag
Hali!
A notiban kicseréltem a gyári winchestert egy WD Scorpio Black 320gb példányra, amiből az első darab kapásból kifagyasztotta a gépet, ezt visszaküldtem, és kb másfél hét alatt kicserélték. A mostani (második) már újkorában sem volt valami jó, mert a hddscan nevű progival leellenőrizve volt a lemez végén pár bad sector, de formázás után nem írta ki, hogy lenne, chkdsk sem, ezért nem foglalkoztam vele. Most viszont nem tudtam róla 2 fájlt visszaolvasni, így törölni kellett. Hddscan mégtöbb bad sectort írt, de format és chkdsk még mindig 0kb rossz szektort írt. Jelenleg HDDSentinel szerint: Teljesítmény: 100%, kondíció: 20%, de ez 60valahányról indult és folyamatosan romlott az utóbbi 1 nap alatt. Low level formáztam, "simán" is formáztam, de bad sectort még mindig nem ír, de hddscan verify tesztje kimutat most is 2 bad sectort.
SMART adatok:
Reallocated Sectors Count: 81
Spin Retry Count: 1
Reallocation Event Count: 81Kérdésem, hogy ez elég a vinyó kicseréléséhez, vagy valami ennél is durvább hibának kell lennie, hogy szó nélkül kicseréljék? Mivel tesztelnek általában a boltban? Mert ha csak chkdsk-t néznek, akkor visszadobják, hogy jó a vinyó.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest