- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
saby97
tag
válasz
csabyka666 #4598 üzenetére
Ha nekem lenne egy gyorsabb és egy lasabb HDD-m, akkor valószínűleg a gyorsabbat raknám os alá. ...nem véletlen használják rendszer alá az SSD-ket sem. Egy régi, lassú lemezt én inkább hosszútávú tárolásra használnék.
-
saby97
tag
válasz
Exodius #4588 üzenetére
Nem hinném, hogy a függőből vízszintbe állítástól halt meg, mert a külső hdd-k is elviselik ezt, és már a desktop hdd-mmel is variáltam menet közben, semmi baja.
Elég undorító, hogy az ember már nem mer semmit lementeni sehova, nehogy meghibásodjon, vagy elromoljon a megható. Erre jó megoldás volt pár éve még a "kiírom DVD-re azt' jóság van", de ez már kezd kimenni a divatból és szintén veszélyeztetettek az adatok a karcok miatt.
Ezt az "elfordítom -> elromlik" dolgot maga az SSD fogalma és a flash memóriák kiküszöböli, de olyan mennyiségű tárhely, hogy csak tárolásra használd, nem lenne túl olcsó. Ráadásul ha valaki SSD-t vesz, akkor nem tárolni akar főleg, hanem használni.
Szerintem a személyes képeket írd ki DVD-re, azt meg jól csomagold be, lehetőleg légmentesen és úgy örök élet. A FLAC-ekkel már nem ilyen egyszerű a helyzet, megtelne pár DVD mire mindet kiírnád, szóval itt szerintem marad a convert to mp3 320kbps, és úgy írod ki őket.
...vagy veszel egy akkora pendrive-ot, amin elfér az életed és azt vákumcsomagolásban beteszed egy széfbe vagy egy időkapszulába
-
saby97
tag
Na igen, ez elég nagy lehúzás
20k-ért már terrásat kapsz.
-
saby97
tag
válasz
Ra's al Ghul #4565 üzenetére
Lehet, hogy nem tudott beboot-olni róla, nekem is szórakozott ezzel. Próbáld meg egy bekapcsolt gépbe (amiben van egy OS-t futtató HDD és fut is) becsatlakoztatni, vagy csak annyi, hogy ne a kérdéses HDD-ről boot-oljon (a bekapcsolt gépbe csatlakoztatás SATA-val működik csak). Ha így sem látod a fájlokat akkor tényleg elvesztek, valószínűleg leformázta.
-
saby97
tag
válasz
milszab #4566 üzenetére
Én ilyen kattogást egy régi HDD-nél tapasztaltam, az is volt, hogy felpörgött, volt hogy nem.
Nem akarom kijelenteni, hogy vegyél másikat, mert nem tudom, hogy orvosolható-e, de itt nem igazán kapsz választ, mert elég halott egy topic...
...pedig fontos lenne. Sajna én meg nem értek annyira a vinyókhoz, meg tapasztalatom se sok ezek terén.
Egyébként ha nincs rajta fontos cucc, telepítőlemezzel törölj minden partíciót, utána csinálj egyet és formázd le, aztán mehet rá az OS.
A másik, a képösszemosódás. Azért valószínűleg inkább a VGA/IGP felelős. Ellenőrizd a drivereket, esetleg ha módod van rá, tegyél be egy másik VGA-t egy teszt erejéig.
-
saby97
tag
válasz
Seangaijin #4538 üzenetére
Hello!
Szerintem vizsgáltasd be valamivel, hátha tényleg nincs vele baj... Pl. HD Sentinel
-
saby97
tag
Hát SATA-sat biztos megéri, mivel kompatibilis lefelé ha jól tudom (az új SATA3-as HDD működik a Sata és Sata 2-s alaplappal, de ha esetleg lapváltás lesz, ki tudod használni a SATA3 sebességét).
Azt nem mondanám, hogy a jelenlegit dobd el, de valami hibája biztos van
...egyébként a jumperek hogy állnak rajta?
-
-
saby97
tag
válasz
_DiEGO_ #4529 üzenetére
Hát szerencsére még nem adta meg magát
Mondjuk maga a konfig sem túl mai a C2D E6600-zal és egy GeForce 9600GT (OC)-vel, de 1366x768-on eddig többnyire minden játék ment full beállításokkal, de egyre sűrűbben van, hogy megakad valami és a lemezkihasználtságot jelző led világít ezerrel és 100% a lemezkihasználtság. Sajnos ezt programok is alátámasztottákEgyébként köszi a reagálást
-
saby97
tag
Elég aktív topic...
-
saby97
tag
Sziasztok!
Van egy kb. 2007-es Maxtor DiamondMax21-em. Idén felraktam a Win 7 64-bitet és érezhetően felgyorsult az írási-olvasási sebessége, de még így is csak ~30MB/s-mal másol. Megnéztem a specifikációját, 78Mb/s körül van a gyári átlaga, HD Tune-val is megnéztem, de valamiért egyre csökken a teszt alatt a sebesség. Másolásnál is ~60MB/s-ról kezd és hirtelen lecsökken 30 körülire. A jumpert is levettem róla, (egyébként két opciója van csak, a jumper nélkül SATA II a jumperrel SATA I) az alaplap is SATA II-s csatikkal van szerelve, nem értem, hogy miért kezd el csökkenni a sebessége.
-
saby97
tag
Elég halott egy topic...
-
saby97
tag
Sziasztok!
NFS: Most Wanted 2012-ben van, hogy meg-meg akad a játék, ami nem is lenne fura, mert nem százezres konfig, de van, hogy 46 FPS van és úgy akad be. Ilyenkor pár másodperc és megy tovább, csak néha már idegesítő. Gyanakodtam a RAM mennyiségre, a VGA kihasználtságára (ami egyébként nincs kizárva, mert 512MB-ból 508MB-ot eszik a VGA RAM-jából), de megfigyeltem, hogy mindig, mikor megakad a kép, a HDD használatát jelző led folyamatosan világít, amint egy kicsit elalszik, a játék is elindul.
Maga a HDD egy MAXTOR DiamondMax21 (STM380215AS). Lehet, hogy az 1 éves játék túl sok neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Western Digital Blue 1TB - WD10EZEX
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest