Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanci51

tag

válasz Genialis #61 üzenetére

Hali!!!
    Bizonyára van a kereskedelmi forgalomban is Y elágazó, bár én ezt az alaplapomhoz (Asus A8N Sli Delux)opcionálisan kaptam:
    két típus;
    1. S-Ata tovább (tápról) => 2db S-Ata betáp (vagy Pata),
    2. hagyományos (4 tűs) elosztó (táp szabad kivezetés) => 2 db S-Ata betáp (vagy Pata) + frontpanel a külső csatlakozásokhoz (a Rack lőve!).
    Csá!!!

• Sanci51

tag

válasz Genialis #59 üzenetére

Hali!!!
    1. A trendekről;
    Mint adathordozó, a jelenlegi hagyományos (ATA) merevlemezek határai korlátozottak (hardveresen – max. 4 ATA-t tudsz berakni, de akkor az optikaiknak nem jut hely, Bios frissítés stb… – és az Op rendszert tekintve – az XP pl.; csak 120 GB-ot lát (frissítés Sp1-Sp2-re – ezeken túl is trükközni kell ).
    Kézenfekvő (mostmár) egy olyan meghajtó konstrukció bevezetése, ami a fenti korlátokat feloldja, és egyszerű adatbuszok segítségével megoldható (egyszerűsítve: mint a Com1-Com2 stb…) az adatforgalom. Nekem úgy tűnik hogy ennek a folyamatnak az elején vagyunk… Persze mint fönt is olvashatod, nehézségek azért vannak Op-rendszer, alaplap csatolófelületek összekeverhetősége, stb…
    Ha viszont működik, akkor szuper bent is, és hordozhatóan is (ugyan úgy kezeled mint egy PenDrive-t, szemben a Rack-okkal – gép kikapcs, lemezt be, gép bekapcs, és ha felismerte akkor szerencséd volt).
    2. A tápokról;
    Nem az a lényeg, hogy mennyi az S-ATA csatlakozó rajtuk, hanem hogy az az egy csatlakozó hány db lemezt képes ellátni biztonságosan. Ezt megtudod, ha megnézed az adattáblán a 3,3 V-hoz tartozó Amperek számát.
    Nekem a Chieftec HPC-420-302 DF van Bővebben: link
    Csá!!!

Új hozzászólás Aktív témák