- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
DrSoul
őstag
-
csucsu_17
aktív tag
Bocs ez az elöbb nem jött össze!!
Na akkor Csá mindenkinek!!!
A driver 3.2-es. A karit próbáltam 260/230-ra húzni de 2001SE +1 :((( pontot hozott!!
igaz a vas ami alatta van nem az igazi
Kérdés: Ház és passzív hütőkkel meddig lehet húzni az 5 nanós ramokat és a kareszt???
Tapasztaltabbak segítsetek!!! -
csucsu_17
aktív tag
Csá ismét mindenkinek!
-
Out
addikt
Nos a kartya Pal-ra van allitva, de NTSC is ugyanolyan a kep....
Vegeztem egy tesztet, leirom a tapasztalatokat, hatha valakinek lesz ertelmes otlete...
Adott egy ATI ALL-IN_WONDER rage128 pro videokartya es egy Sapphire Radeon 8500LE 128 mb-os kartya....
All-In-Wonderrel: s-videon osszekotve a kartya a videoval, fekete-feher kepet ad... Composite-on osszekotve szines a kep...
Radeaon 8500LE: s-videon osszekotve fekete-feher kep, compositon osszekotve nincs kep, valoszinuleg nem kuld jelet a composite fele...
Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy esetleg kartyahiba lehet es vigyem vissza?? -
janati
őstag
válasz
csucsu_17 #92 üzenetére
Csá spanok!
Jól felhoztátok a régi kis topic-omat...:P:P:P:P
Jó kártyát vettél, ne izgulj. Nekem is dettó ue. van. Lehet húzni rendesen azokat az 5ns-os ramokat. (De nem lesz látványosan gyorsabb, max a 3dmark fog több pontot nyomni.)
Nem a húzás miatt van. Szerintem driver probléma. -
Out
addikt
Nem lenne hulyeseg ha lathatnam a hozzaszolasokat :D
-
csucsu_17
aktív tag
Csá spanok!
Nemrég vettem Sapphire 8500LE 128 megás videokarit.
-Első meglepetés hogy OEM volt Pedig dobozost rendeltem
-Második meglepi 5 nanós Samsung ram-ok vannak rajt
Alap freki 250/200
Húzás után (csak szolidan) 250/220
UT2003 lefuttatása után a játék képe benmaradt a desktopon csak frissítéssel
lehetett eltüntetni!!
Miért van ez? Ha a húzás miatt akkor szóljatok ha nem akkor megse állok 250/250-ig -
Out
addikt
Sziasztok!
A problema reszben megoldodott.... mar van kep a TV-n, de fekete-feher...
nos, ez biztos nem hardverhiba, ugyanis mar bootolaskor is fekete-feher a kep...
kartyahiba lehet?? esetleg a TV-vel van valami baj???? -
Out
addikt
Nos, ha minden igaz ma fogok kapni olyan euroscart csatlakozot amin van s-video dugasz... kivancsi vagyok hogy ugy menni fog-e a dolog, hogy a videokartya s-videojat osszekotom az euroscart s-videojaval..... remelem :)
-
Out
addikt
Igen, mielott kerdest felteszek azert olvasok egy kicsit... TV-out haladoknak ezt olvastam el...
Nos, videokartya hatuljan s-video csatlakozo, bedug videokartyahoz kapott kabel... a kabel masik vege egy olyan csatlakozoba megy amin van 2 rca 1 composite meg megegy ami nemtom mire kell :).... a composite csatlakozora kabel amely a videom euroscartjaba megy bele, termeszetesen a compositra...
Es videocsatorna atrak AV-ra, de kep nincs.... ennel reszletesebben nem tudom leirni.... remelem rajossz valamire....
Kabelek ellenorizve multimeterrel :) -
Sanya
nagyúr
-
Ugyenilyen kártyám van (lehet, eladom nemsokára), és a nagy dugdosás közepette néha félredugk, és akkor persze hogy nem érzékeli a TV-OUT a rákötött TV-t. Én sikeresen többször is a videó kimenetére kötöttem a TV-OUT-ot, persze hogy nem volt kép... Szóval oda kell figyeli alaposan!
-
Out
addikt
Hat, akarhogy dugdostam a kabeleket csak nem akar osszejonni a dolog
-
DrSoul
őstag
Bár nem tudok hozzászolni (pedig ilyen kártyát fogok venni jövő héten), de régen sok topicot láttam TVOut-os problémákkal... Talán a keresőben találhatsz valamit. Engem is érdekel, mi lesz a vége! :))
-
DrSoul
őstag
Sikerült megoldani a problémát?MErt most fogok ilyen kártyát venni,és érdekelne!
-
Bally
senior tag
FÉLOFF
''Pesten vannak 3.6 nanos példányok'' - igazad van, vidéken sehol nincs
Nem hiszem el, te mit gondolsz http://www.smilies.org/basesmilies3/1042300447.gif , Pest határán kívül csak a sivatag van?
(bocsi, de felidegesítenek az ilyen hozzászólások http://www.smilies.org/basesmilies3/1041677399.gif )
ON -
Nekem Sapphire 9100 (128 MB)[aláírás] van és alapból 250/200-on megy (vmilyen számomra ismeretlen 5 ns-es ram van rajta) de a boltban az eladó azt mondta, hogy a ram már +10 mhz-től is elkezd szemetelni, ugyhogy inkább nem nyultam hozza. Nekem igy is jo. Probléma eddig még nem volt vele.
-
-
Out
addikt
a problemat meg mindig nem tudtam megoldani.....
A monitoron a kep inditaskor csak akkor valtozott meg, ha a videokartyat es a tv tunerkartyat osszekotottem... ilyenkor a windozban is megjelent a displaynel a TV-re atkapcsolas, de hiaba nyomtam be, nem valtozott a TV-n semmi.... -
Out
addikt
Sziasztok!
Sapphire Radeon 8500 Le 128Mb -os videokartyam van, es tegnap megprobaltam a TV-vel osszekotni S-video-n keresztul, ugy hogy a gep es a Tv kozott egy video lett beiktatva, mert azzal tudom csak osszekotni egy euroscart csatlakozo segitsegevel... de a kepernyotulajdonsagok ATI display-nel, nem lehetett TV-re valtani... megtudja valaki mondani hogy ez miert van?? 3.5-os Catalyst driver WinXP
Ezelott a kartya elott egy ATI All-in-wonder rage128 pro kartyam volt, es azzal megtudtam csinalni ugyanezt.... -
válasz
GhanBuri Ghan #63 üzenetére
GF4 Ti4200 kártyánál találkoztam ilyen problémával, ott is volt fekete csík elul-felül.
Ezek szerint a GF4 MX440-nek jobban kongiurálható TV-OUT-ja van, mint az ATi Radeon-nak... És minőségben sem rosszabb. -
Remélem valaki csak találkozott ezzel a problémával és sikeresen megoldotta... Annyi embernek van itt ATi kártyája, hol vannak most azok...? :O
-
válasz
GhanBuri Ghan #60 üzenetére
Hát sajnos a régi NDK-s TV-n nincs ilyen beállítási lehetőség... :DDD
Valaki más...? -
GhanBuri Ghan
őstag
Ez erdekes, nalam se tolti ki teljesen a tevemeretet, viszont a teven harom db. meret beallitas van, ''nagyitas'', normal, 16:9, ''nagyitas''-on tokeletesen passzol a kep (eddig nem ertettem, mire szolgal ez a funkcio:)) Csak arra tudok gondolni, hogy valamiert ntsc meretben jon a tv-out, a tv pedig pedig pont ntsc-pal meretkonverziot tud.
-
No, kis topicfelhozatal...
Lecseréltem a jó kis Leadtek MX440-et egy OEM Sapphire Radeon 8500LE 128MB TV+DVI-OUT kártyára. Nos, 4ns ramok annak rajta, nem rossz, alap 250/400 frekin gyorsabb az MX440-nél, ami 270/400 volt alapból. Nincs vele gond, játékok alatt nincs hiba, CS fut tökéletesen.
Lenne egy kérdés a TV-OUT-tal: sajnos a nem tudom széthúzni függőlegesen a képet a TV aljáig és tetejéig, a Cat3.2 kontrolpanelből nem megy. Vízszintesen pedig okés.
(Az MX440-nek frankón szét lehetett driverből húzni, nagyon jó TV-OUT-ja volt.)
Valakinek volt hasonló gondja, és sikerült megoldani? -
Pypec
tag
Gondolom az 1.06-osra gondoltál?
-
Pypec
tag
Most veszem észre,hogy ez a paccs nem veszi észre,hogy fent van a gépen a játék,pedig a könyvtárat is megtalálja..
-
Pypec
tag
Hi !
Szerintetek melyik a legjobb driver a Sapphire 8500Le-hez 64Mb 4ns?
A Win2000 a jelenlegire 5.13.1.6071 -et ír , a kiadás verziója pedig
7.70-020418m-003683C-ATI
Az első két kötőjel között a dátum van az okés.
Most kellenének a javaslatok melyik lehet a jobb,mert ezzel a kártyával is akad a Haegemonia térképmozgatáskor és egyébként is. Normál bállítás és 800x600,ha jól emlékszem.
Ennyire ment az előző ATI-mal is. :(
DirektX verziója: DirektX 8.1 (4.08.01.0901)
A pagefile 193Mb used és 751Mb available
Memory:384 MB
Proci: AMD Athlon ~961MHz
Mindezt a divxdiag-ból olvastam.
Köszi
Üdv -
gresnyer
csendes tag
Bocsi elírtam 250/275 -ös gyárilag......Hupsz.....
-
gresnyer
csendes tag
Nekem egy ATI Radeon 8500 LE van. 275/275 gyári órajelekkel, de 283/310-en simaan fut..... Meeg 315-ön is ment, és még ott sem szemetelt..... 3.3ns os RAM-ok vannak rajta... Szerintem kifogtam..... Amiket leírtál nagyon gyengus eredmények... Szerintem az a Radeon 8500LE nem rendes frekiken megy, mert az LE hivatalosan 250/250... Ha nem ennyin megy vidd vissza, és kérj egy jobbat.
-
janati
őstag
Hahó!
-
janati
őstag
Na megvan az új kártya!!!
Nemtudommilyen Radeon8500LE 128Mb 5ns Samsung ramokkal, TV-outtal.
Most próbálgatom. Eddig meg vagyok vele elégedve. A ramot felhúztam a 240(480)-ra és így a Tualatin 1,5-ös procival, 256Mb rammal 6858-at megy a 3Dmark2k1se.
Szerintem okés. A képminőség uo. mint a BBA 7500-el.
Hogy lehet megnézni a kártyám gyártóját. Nincs ráírva semmi és zacsis volt, a cd-n szintén nincs felirat, csak a figura meg a PBA logo.
Vélemények??
Nekem tetszik...Most próbáltam ki a Doom3 alfa demoját. Az első pálya egész jól ment. -
janati
őstag
Basszus! Én meg pont azt gondoltam, hogy a dobozos az biztos jobb. Mivel általában minden cuccal így van ez sztem. Holnap viszem vissza és hozok egy másikat!! Remélem az már másfajta lesz, normális ramokkal!!
Ja, egyébként ezen a hibás kártyán volt valami, ami nagyon kellemes: VIVO. Ilyet se nagyon szoktam látni mostanában Ati kártyákon. 2 évvel ezelőtt volt Rage Fury Pro-m VIVO-s...
Szurkoljatok, hogy HIBÁTLAN, JÓ RAMOS, VIVO-s kártyát kapjak holnap.
Majd írok este, hogy mi lett. -
Bagoly
senior tag
Szinte teljesen biztos, hogy hardverprobléma. Driver ilyet nem nagyon csinál. Az 5.5-ös ram pedig több, mint felháborító. Itt lenne az ideje, hogy az ATI is kikösse az órajeleket a grafikusmagjaihoz. Tartom a véleményem, hogy a sapphire csak oem kiszerelésű kártyáin alkalmaz normális ramokat. (oem ATI kártyák, az oem-eknek szállítva ugy :) ) A dobozos sapphire szerintem nem valami jó kártya.
-
greenface
aktív tag
3M: A főnökkel egyszer találkoztam, tényleg nagyon rendes (pont gari problémám volt.)
Én is kinéztem különben a Sapphire 8500LE-t (egész Nyh.-n csak ott láttam, máshol csak 128-as 5ns PM-et), de drágállottam, így meg sem néztem, milyenek a ramok rajta. (R9000 lett helyette.)
Szerintem is vidd vissza. Egyrészt mer’ fagy, másrészt 250 helyett 183 mhz – ez már elég LELELELELE…. (Ha nincs másfajta, vegyél Sapp. R9000-et SZVSZ) -
khalox
őstag
válasz
Lazsa Boy #40 üzenetére
Ezek az aszinkron sebességek nekem elég furcsák.. Én próbálkoztam a sajátomon (275/275) aszinkron beállításokkal, de nem nagyon akart működni velük - sőt olyat is olvastam valahol, hogy nem is nagyon lehet. Ez függ valamitól, azon kívül, hogy gyárilag mit állítottak be rajta, meg hogy milyen a BIOS?
-
Polesz
addikt
válasz
Lazsa Boy #40 üzenetére
Hát ez kb az LE szintű kártya paramétere, ami 250/250. És ez 4ns-es ramokkal szokott szerelve lenni. Legalábbis az én Sapphire kártyámon az van. A nyákon a RAM-ok számozásának utolsó számjegye szokta jelölni általában a ram sebességét.
xxxxxxxxxx-4 = 4ns vagy xxxxxxxxxxxx40 = 4ns
stb. stb. -
Lazsa Boy
aktív tag
Nekem egy PM Radeon 8500 LE van és 250/240 megy tudnátok abba segíteni hogy hány nano-san a ramok?
-
greenface
aktív tag
Melyik boltban vetted? (Csak kíváncsiságból, nyh-i vagyok én is.)
-
karyo
senior tag
nem kizárt hogy hamisítvánnyal van dolgod.
-
Satu
tag
Azért arra még mindíg kíváncsi vagyok, hogy leszedted-e a régi kártyával a régi drivert?
-
Satu
tag
Azért ne keseredj el, ez mással is bőven előfordul. Én is mindent baromi jól eltervezek a vásárlás előtt aztán mindíg elkövetek valami hibát, úgyhogy kb. 50%-ban kétszer megyek egy dolgokért. A végére többnyire minden megoldódik.Ez meg amúgy is olyan áru, amibe nem lát bele az ember.
-
Satu
tag
Ja, most nézem, hogy két gépen is ua. a hiba vele, akkor logikusabb a kártyahiba.
Egyébként a Saphire az ATI hivatalos partnere, nem valószínű, hogy sz*rokat gyártana, bár konkrétan nem ismerem. -
janati
őstag
Az bizony, eredeti dobozos Sapphire. Én is azért vettem ilyet, mert itt (Prohardver Rulez!) csak dícsértétek ezt a PBA-t. Most akartam leváltani a BBA 7500-asomat erre. Azon bezzeg valóban 4 ns-os Hynix ramok vannak. Ez meg lassú is meg szar is. Azóta rájöttem, tuti a kártya szar, egész nap próbálgattam, mindenféle driverral. Sehogy nem jó. A legszebb amikor a betűket a desktopon összezúzza. Na én meg ''őt'' zúznám szét most a legszívesebben. Sebaj, kedden cserélik, majd leírom mi lett belőle. Köszönöm a hozzászólásokat, rendesek vagytok (nem először!)!! Azért ATI a király (a BBA biztos)!!!!!
-
Clark
tag
localhost: hát tényleg nem, mert én elmenneék :)))))) persze csak akkor, ha már nincs más megoldás. Először a ''környéken'' kell körülszaglászni.
-
zeg
őstag
A pontos frekik radeon 8500 esetén(GPU/MEM):
8500 : 275/275 3.6nanós ram
8500LE : 250/250 4nanós ram
8500LELE : 250/200 5nanós ram
8500LELELE: 250/183v.175 5.5 nanós ram
Persze ha ennél gyorsabbak a ramok, az nem bajhttp://prohardver.hu/pics/smileys/smile_2.gif
:D
Persze már hallottam olyan powermagic 8500LE-ről, ami 250/275-ön ment alapból. -
-
Dr.Burn
őstag
Szerintem is vidd vissza tuti a kártyának lesz baja!
-
Clark
tag
Hát tudod localhost, különbözőek vagyunk... Én pesti vagyok, de ha nekem nagyon fontos valami, akkor nem érdekel, hogy milyen messzire (vagy milyen időben, időpontban...stb.) kell elmennem. Találok megoldást hidd el.
-
Clark
tag
localhost: azt bízd csak rá. Szerintem ő is el tudja dönteni van-e rá pénze meg ideje vagy sem.
-
Clark
tag
Megpróbálhatod, hogy lejjebb veszel a memória sebességéből (underclock). De szerinte vidd vissza, kérd vissza a pénzt, gyere fel pestre és itt vegyél egy 4ns-os példányt.
-
Clark
tag
Milyen ramok vannak rajta? Mennyi az alap órajel (gpu/ram) ?
-
janati
őstag
Valaki biztos járt már hasonlóan... HELP!! Ha tényleg szar viszem vissza. De azért minden lehetőséget meg kellene próbálni.
-
Clark
tag
Hali!
Minkét gépen ugyanazt csinálja? -
janati
őstag
Ma vettem egy fent nevezett kártyát, és amióta betettem a gépbe csak szívok vele... A 3dmark2001se a High Polygon Count 8 Lights résznél lefagy, valamint a win asztalon kb 10 után összetörnek a betűk. Mi a pöcs van??? Már mindenfajta driverrel kipróbáltam két gépben is.
Az egyiken win98 van a másikon XP Prof. Segítsetek légyszi!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest