Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Mondjuk monitort nagyon közelről nézel (legalábbis szerintem gyakorlatilag mindenkinek jobban kitölti a látómezejét, mint egy TV), szóval ott sokkal inkább kijönnek a local dimming hibái nagyobb zónaszám esetében is. Az 576 amúgy már sajnos elég jónak számít a FALD-nál (persze nem feltétlenül microLED-nél).
-
törölt tag
"de nem is volt róla szó, hogy azon jó a megjelenítés (vagy csak én nem láttam)"
Pedig ezt írta, a végét én emeltem ki:
"egy 720p anyagot miért tud egy tízéves TV gyönyörűen megjeleníteni az FHD panelen"De szerintem nincs sok ebben a témában, mert minden további nélkül fölskálázzák ezeket a tévék.
-
bteebi
veterán
"Soha nem vennék ilyet egy rendes OLED helyett, mert a zónák miatt a felhősödést megszüntetni soha nem lehet."
Azért a TV eredeti funkciójára, TV csatornák nézéséhez alapvetően ideálisabb ez. A QD-OLED-eket baromi gyorsan be lehet égetni (nagyon meglepődtem rajta), de azért a WOLED-eknél is megoldható.
Nálunk meg simán lehet, hogy napi szinten menne 6-8 órát is, és gyakran van olyan, hogy TV-zés közben alszunk el (van inaktivitás figyelő, de nem egyszer ébredtem már arra, hogy NAS-ról lejátszás után visszalépett a program mappájába; annál mintha nem működne, csak TV-zésnél). Az OLED ehhez fogalmazzunk úgy, hogy nem optimális. Pixel eltolás ide, pixelfrissítés oda.
A felhősödés pedig 1000 zóna fölött azért már közel se annyira mérvadó. (Ennél a TV-nél az 1344 zóna 2,9×2,9 centis kockáknak feleltethető meg, az meg 2-3 méterről már nem olyan nagy.) Nyilván nem OLED szint, de cserébe kb. ütheted-vághatod, és nem lesz baja.
-
bteebi
veterán
Ez engem is érdekelt volna. Nem kevés az 1344... de azért nem is olyan brutál sok.
Tetszik amúgy, de mivel kb. feleennyiért lehet venni ugyanekkora OLED-et, ezért ilyet jó eséllyel sohase vennék. Mert ha még konkrétan tönkre is menne az OLED - aminek azért a legtöbb esetben érdemben jobb a képe -, akkor max. veszek helyette egy másikat, és akkor ugyanott vagyok, mintha egy ilyet vettem volna.
Persze hosszú, pláne nagyon hosszú távon (10+ év) pusztán anyagilag valószínűleg jobban járna az ember ezzel a TV-vel, már ha pl. napi 8-10 órát megy rajta az Eszmeralda vagy az Ezo TV.
#8: Jobban kijönne a matek. VA-nak alapvetően jobb a feketéje. Egyúttal azt is megmagyarázná, hogy hogy lett ilyen jó ennél a VA-nál a betekintési szög.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest