- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
villamos #6101 üzenetére
Ja, hát igen, erre asszem egyikünk sem gondolt. Digitális adást könnyű rögzíteni, hiszen azt eleve .ts állományban kapja a tévé. De az már macera, hogy az analóg adást mpeg2-be tömörítve kiírja. Ezt nekem itthon csak a DVD felvevőm tudja. Bár, biztos van olyan STB, ami az analóg és a digit adást is tudja rögzíteni, bár szerintem az nem 1-2 forint.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Carlo009 #6099 üzenetére
Ahhoz tudtommal 120Hz-es megjelenítés és 1.4-es HDMI kell. A 3D ugyanis a tévé szempontjából semmi más, mint kétszer annyi képkocka másodpercenként. A fele a bal, a fele a jobb szemedbe
Az 1.3-as HDMI csatlakozó viszont nem tud akkora adatátviteli sebességet, hogy a mostaninál kétszer több 1080p-s képanyag átjöjjön. És a 120Hz is hiányzik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
tomgabor #5987 üzenetére
Nemhiszem. Az inkább arra van, hogy ha olyan a HDMI kimeneted a videókártyán, amin nem jön át a hang, akkor oda tudod bedugni a hangot. Ilyenek lehetnek a régebbi videókártyák, esetleg a DVI-HDMI átalakítóval csatlakoztatott tévék. De pl. az én ATI 5770-esem HDMI-n keresztül tökéletesen átviszi a hangot. És szerintem a PS3 is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #5936 üzenetére
C650. Igaz, én nem vadászom direkt a videó állományokat, de nekem eddig minden hangot lejátszott. Persze fogalmam sincs, melyik volt DTS, meg izé, de szóval nem volt még, amit az elmúlt 1 hónapban (azóta van C650-em) nem játszott volna le.
A prohardveren tesztelték az Asus OPlayt. Ott vannak próba videók. Szerintem mentsd le, ballagj el a Mediamarktba (ha van a közeledben), és dugd be a kérdéses tévékbe. -
vlevi
nagyúr
"Tegnap este megnéztem a Thomson CRT TV-met, normál adásnál "felhősödik" mint állat, a fekete is csak szürke. "
Csatlakozom. Amikor nem otthon vagyok, kénytelen vagyok megint CRT tévén nézni az adást. Hát, valami rettenetFekete az sehol, kontraszt semmi, satöbbi. Ja, és utánhúzás is van, mint állat
Pedig eddig ezen a tévén néztem, és nem tűnt fel, hogy olyan szar lenne (70 centis panáról van szó)
Egyébként a digitálpláza 170-ért adja a 40c650-t és ingyért házhozviszi az országban bárhol. Bár, gondolom későn szólok -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Egy UE40C5000 és egy LE40C650 volt egymás mellett a nyíregyházi MM-ben. Az UE az LED-est jelent, az LE pedig a CCFL világítású. Viszont az UE40C5000 csak 50Hz, szóval kiesett. Igazából a képén nem láttam azonnal észrevehető különbséget, de hát nem is vagyok egy profi tesztelő, nem tudom mit kellene nézni.
-
vlevi
nagyúr
Én ennek a nagyobb tesóját nézegettem, az EU40C5000-et. De aztán, ahogy olvasgattam, nézegettem, inkább egy LE40C650-t vettem. Ez utóbbi nem LED világítású, hanem CCFL, de 100Hz-es. Ráadásul nem 5, hanem 6-os sorozatú. Nem utolsósorban pedig olcsóbban jutottam hozzá, mint az UE40-eshez.
-
vlevi
nagyúr
Most egy ideig nem tudok videózni, mert nem otthon vagyok. Talán hétvégén, ha sikerül beüzemelnem a videókamerát, bár kérdés, látni fox-e azon valamit, mert egy régi HI-8-as kameráról van szó, amit csak DVD felvevővel tudok digitális formába átalakítani.
Gépem nem hiszem, hogy visszafogná, egy 2.9GHz-es E7500 proci van benne, és egy ATI 5770. bőven 100fps fölött viszi a COD-ot full beállításokkal.
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, én mintha úgy látnám, hogy a tévén azért a nagyon gyors mozgások nem olyan jók, mint a monitoron. Nagyon gyors mozgáson azt értem, amikor COD-ban hirtelen hátrafordulsz, elküldesz egy sorozatot, majd vissza, jobbra-balra kapkodod a képet.
Persze sokat nem bohóckodtam vele, mert van a tévében játék mód, meg motion plus, meg mindenféle okosság, ezeket nem próbáltam, hogy van-e hatása. Biztos van valami, de már végignyomtam a COD-ot, és uninstalltam -
vlevi
nagyúr
Nekem nem szaggat sehogy sem. Néztem tévén pendriveról 1080-as videót, PC-ről tévé kimenetem (videókártya és a tv HDMI-HDMI összekötéssel), úgy is jó volt. Jácccottam is vele, az is rendben volt.
Mindezt Win7, Intelt E7500 proci, Radeon 5770 kártya és Samu LE40C650 tévén.
Egy érdekességet vettem észre. Amikor bekapcsolom a tévé kimenetet, a Win7 átállítja az alapértelmezett hangeszközt a hangkártyáról a HDMI kimenetre. Nem baj, sőt nagyon jó, csak nem tudom, én állítottam-e be valahogy, vagy ezt a Win7 alapból tudja-e? -
vlevi
nagyúr
válasz
HUTCHDB #5700 üzenetére
Az az exe még nem a valódi update, csak a "telepítője". Azt azt exe-t még a számítógépen kell elindítani, és amikor kérdez, akkor kell könyvtárként megadni neki a pendrive gyökerét. Utána pedugod a pendriveot a tévébe, onnantól már egyértelmű lesz.
Lehetne egyébként hálózatról is csinálni az updatet, csak úgy baromi lassú. Nekem valami 45-50 percet írt ki. Pedig a netkapcsolatom 30megabites, tuti, hogy ennek csak a töredékét használja a TV -
vlevi
nagyúr
Na, vaze, annyi történt, hogy kihúztam a tévét a konnektorból pár percre, vissza dugtam, megint csak azt az egy csatornát találta
Mérgemben ott hagytam a francba, és fél-egy óra után elment a kép, már az az egy szem TV2 sem jön be. Aszongyahogy gyenge a jel
Természetesen a DVD felvevő továbbra is tökéletesen lát mindent. Kábel átdugdosás nem segített
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, mit sikerült csinálnom a Samu LE40C650-emmel
Amikor hazahoztam a tévét, összedugtam, bekapcsoltam, végigmentem a kérdéseken, és megtalált mindent. Még a kábeltévé digitális adásait is. Persze azt megjeleníteni nem tudja "kódolt jel"-t ír ki, de ez így van rendjén.
Aztán tegnap próbáltam bohóckodni szobaantennával, kíváncsi voltam, talál-e földi digitális adást. Semmit sem talált. Persze az antenna sem volt az igazi.
Mindegy, visszadugtam a kábeles antenna vezetéket, és újra ráindítottam a csatornakeresést. És akkor lestem nagyot, mert a TV2-n kívül az égvilágon kívül semmit sem talál. Próbáltam légi, kábel, digit, analóg, mindenhogy, de semmi. Még azt is próbáltam, hogy azt az antennavezetéket dugtam a tévébe, ami bejön a lakásba, de semmi. Adás van, mert pl. a DVD felvevőm tökéletesen látja az analóg csatornákat. Próbáltam kézzel beírni a C8 csatornát (asszem ez nálunk az M1, a DVD felvevőn legalábbis az volt a neve), de semmi
Annyira emlékszem, hogy időközben a 2002-s firmát updateltem, 3003-asra. Ez kavart volna össze valamit?? -
vlevi
nagyúr
Na, most hirtelen csak egy dolog, ami érdekel.
Valahogy sikerült összehozni, hogy HDMI-n keresztül pixelre pontosan jó a kép. Viszont, hogy lehetne rávenni a gépet (Win7 Home, ATI 5770), hogy lehetőség szerint a monitort lássa már monitornak, és a tévét "kivetítő"-nek, ne pedig fordítva?
-
vlevi
nagyúr
""Mi az, hogy felhősödik?""
Hűbammeg, ezt nem is láttam, még jó, hogy LCD-t vettem.
Bocs, hogy firkálok összevissza,de itt viszonylag új vagyok, eddig máshol próbáltam infóhoz jutni. De szerencsére ajánlották a PH-t, és alig győzöm visszaolvasni a tavasz óta 6000 hozzászólást
-
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #85 üzenetére
De jó, hogy engem csak novemberben fertőzött meg az "elcédétévétkénevenni" vírus
Most 170eFt az LE40C650...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest