- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
kisjimy #160795 üzenetére
Jelentősen jobb lesz a képminőség a 65S90D javára (vs Q80T), és ami nem elhanyagolható nem lesz inhomogenitás, DSE, bevilágítás, stb. 3-5 óra napi üzemórától nem fog beégni még nagy fényerővel sem.
Két dolog lehet csak problémás:
-ha a Q80T-t nagy fényerővel használtad és az S90D-t is úgy tervezed, akkor vedd figyelembe, hogy teljes képernyős fehér-nél a fényerő kb. a fele lesz, viszont cserébe kb. dupla HDR csúcsfényeket kapsz;
-a pixel-struktúra teljesen más, mint a VA-nál, szemtől függ, de PC-nél van akit zavar a triangular RGB OLED megjelenítés -
alaves
addikt
Másik megoldásként lehet kipróbálok egy viszonylag olcsóbb Axagon ada-17 vagy valamelyik másik USB-s hangkártyát. Az S90C tudja az USB-s hangeszközt. (C1-en a jack-re volt kötve a Creative fps1600.)
-
alaves
addikt
-
-
alaves
addikt
válasz
Treff #160614 üzenetére
Ha nem sürgős és lesz készleten, akkor a Samsung webshop-ot javaslom (én is ott vettem a 65S90C-t): 65S90D jelenleg 650 eFt + kupon kunyeráló topic-ból 5%+10% kupon, így 552 eFt. Ha pedig tudsz használni tanulói webáruházat, akkor még olcsóbb (10%). + érdemes figyelni a promóciós ajánlatokat (webshop lap alján 'Promóciós szabályzatok').
-
alaves
addikt
válasz
saalty #160559 üzenetére
Nálam hasonló történt pár hónapja: TV bekapcsolás után a telekom androidos box jelet nem ismerte fel sehogyan sem, csak a box reboot után. Biztosan nem tudom mi javította meg, pixelfrissítés (esetleg fw-ben is csinál valamit), fw update, gyári visszaállítás.
Valami beragadt az fw HDMI vezérlésben.
Próbáld ezeket:
-TV legfrisebb fw 2505.4 (samsung weboldal)
-TV 2 perces áramtalanítás
-TV reboot ha működik a Q90T-n: bekapcs.áll-ban a táv.-on nyomni 5 mp-ig a kikapcs.-ot, amíg újraindul
ha nem lesz jó
-gyári visszaáll.
Ha semmi nem használ, akkor Samsung ügyf.szolg. a TV 'távkezelés' (ha van a Q90T-n) engedélyezés után nagy reset-et és HDMI reset-et csinál. -
alaves
addikt
válasz
sayen2 #160508 üzenetére
Nem akarlak lebeszélni a Samsung-ról (jelenleg nekem is az van), de az általad megjelölt kategóriában ennyiért már miniLED-et is kapsz, jelentősen jobb képminőséggel és fényerővel. Pl. TCL 75C765 v. C855. Sőt az LG OLED77B4-en is gondolkodnék, ha a képminőség az elsődleges.
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #160496 üzenetére
Köszönöm, hogy kiegészítetted, igen még azokat a TV-ket is ajánlom, inkább az OLED-eket, hacsak nem feltétlen kell teljes ablakos nagy fényerő.
A C1-nek minőségi talpa van (talán aluminium öntvény szálcsiszolva), viszont egy hátránya annak is van: ha valakinek kellene (pl. nálam az íróasztalon volt az is) nem lehet kellően hátratolni, mert a talp hátsó része túl nagy, ezért gyakorlatilag a kijelző előröl nézve a talp 1/3-ánál van (S90C-nél pont középen így ~3-4 cm-el hátrébb van). -
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #160491 üzenetére
Még jó, hogy az OLED teszteknél legalább használható az rtings.
Egyébként valóban ha nagyítóval vagy nagyon közelről nézzük a TV-k kidolgozását az LG jobb a Samsungnál (S90C vs B7/C1), azonban ennek semmi jelentősége nincs (illetve annak csak aki erre kényes). Látszik, hogy a Samsung jobban spórol, maximális szintre emelték a költségcsökkentést (pl. talp).
Viszont ami számít, az elektronikai alkatrészek minősége és tartóssága, amelyet nem tudni. Az biztos, hogy a kijelző egységessége (homogenitása) tényleg fantasztikus a triangular RGB OLED kijelzőnek (rtings tabella szerint minden TV vonatkozásában is), amely elég fontos. Sikerült elérni a tervezőknek a célt: egyesítették a miniLED-LCD és a WOLED előnyeit, gyakorlatilag hátrányok nélkül. -
alaves
addikt
válasz
dom1n0 #160379 üzenetére
Most olvasom, hogy a 2011-es fw-ben már benne van a HDMI VRR QMS (Quick Media Switching), amely többek között pontosan a fekete képernyő problémáját hivatott megoldani (új One UI felület is van).
Én mindenképpen megvárnám a jövő hetet, mielőtt hozzákezdenének a hardver cincáláshoz. De ezt a Samsung központban is pontosan tudják (vagy nem). -
alaves
addikt
válasz
hyppo! #160395 üzenetére
Így van, ahogy írtad, de vedd figyelembe, hogy a kolléga ezt írta: "55CU7092-től egy kicsit izmosabb samu tv-t". Ez pedig a Q60. Ezért írtam, hogy célszerűbb a C805, csak pár tízezerrel drágább, de jelentősen jobb TV, mint a Q60 (az árkülönbözetet meghaladóan is jobb).
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #160388 üzenetére
Az ész megáll és ácsorog.
Hát ez baró. Háromszor elolvastam, amit írtál, komolyan, kínomban nevetek. A baj csak az, hogy rengeteg embernek okoznak ezzel bosszúságot, idegességet.
"Előzetesen nálunk sem tudták megvizsgálni a hibát, mert nem jött össze a videókapcsolat."
ez a legjobb
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #160386 üzenetére
Valószínűleg Bp. esetén más a helyzet, mint máshol. Igen, az a pali a Samsung-os képviselő, aki a helyszínen elbírálja a jogosságot (vagy a központ ha ő nem biztos benne). De amúgy ez milyen már, a többi gyártó rábízza a szerződéses szerelőre, a Samsung-nál pedig nulla bizalom a szerelő irányában
Tavaly pedig még azt is mondta, hogy a Samsung az utolsó utáni pillanatban fizeti ki a munkát, a többiekkel ellentétben.
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #160382 üzenetére
Amikor nálam a C1-ben cserélt kijelzőt a területi szervizes (szerződéses: LG, Samsung, Sony, Panasonic), pont ezt felejtettem el megkérdezni. Az biztos, hogy kimegy hiba esetén, illetve talán küldenek a központból figurát is, de hogy a helyszínen javítják-e, az kérdéses. Mondjuk ezt mondta: "Szívesen cserél kijelzőt LG-ben, csak Samsung TV-hez ne kelljen kimenni..."
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
Nem hiszem el, hogy senki nincs itt a topic-ban, aki 2023/2024-es Samsung OLED/miniLED/QLED TV + PS5 használ és le tudná írni, hogy mi a manót kell állítani a PS5-ön (nekem nincs).
-
-
-
alaves
addikt
válasz
daara #160214 üzenetére
Van rosszabb, van jobb, lehet próbálgatni, de ha zavar visszaküldöd és lépsz feljebb. Minimális felhősödéssel kb. azonos árban pl. TCL C805, C845, C765 miniLED, vagy drágábban, ha feltétlen Samsung kell, akkor QN90C. Vagy ha nem szeretnél kicsi felhősödéssel sem találkozni, akkor egy olcsóbb OLED, pl. LG B4.
-
-
alaves
addikt
válasz
TomBond #160156 üzenetére
Enable PVR (Personal Video Recorder) Feature
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here as it could reset all user imputed settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up then go to FMS and press center button. Once in FMS>press FMS again>press on factory app menu>Option>MRT option>scroll down to "com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support" >press center button select "True" and press center button>power off TV (press power button)
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160142 üzenetére
A Sony-nál is hasonló választ szoktak adni, amikor pl. jelzel egy blutooth-os vagy HDMI ARC-os problémát. Azt szokták írni, hogy csak akkor garantált a működés, ha Sony erősítőt, fejhallgatót, sondbart, stb. használsz a Sony TV-hez. Gratulálok az igen tisztelt gyártóknak.
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160142 üzenetére
Nem hibáztatom a válaszadókat, valószínűleg a munkaköri leírás/fizetés eddig tart.
A DLNA szabvány nyilván megegyezik minden gyártónál (eltérések lehetnek, amelyet a szabvány megenged). A több millió vásárlóból, akik 2023/2024-ben vettek Samsung TV-t biztosan nagyon soknál működik a NAS gond nélkül. Miben különbözne a NAS-ra telepített médiaszerver elérése egy PC/laptop-on lévőtől?
Tegyetek fel a NAS-ra serviio-t (Synology NAS - Serviio 2.1 Installer) vagy mit tudom én, van sok médiaszerver próbálgatni kell. Ha lenne NAS-om már leírtam volna ide a részletes beállításokat: NAS, médiaszerver (router-en ha az alapbeáll. kívül van valami módosítás).
Nem létezik, hogy ezt a fórumot olvasók közül ne tudná valaki leírni a pontos beállításokat... -
alaves
addikt
válasz
motocoder #160140 üzenetére
Akkor valószínűleg már csak az a megoldás, hogy közlöd a Samsung ügyf.szolg.-al azt az fw-t, amelynél még hibátlan volt és a 'Távkezelés' menün keresztül visszateszik azt.
Az esetleges "nem lehetséges válasz" nem elfogadható, ugyanis az a menü pont többek között pontosan erre a célra szolgál (gyakorlati példa USA, avs forum). -
alaves
addikt
válasz
motocoder #160138 üzenetére
- 2 perces áramtalanítás
- Összes beáll > Terméktám. > Eszközápolás
- Összes beáll > Általános információk és adatvédelem > Visszaáll.
Egyik gyártó, egyik fw-je sem tökéletes. Ha régen volt vagy egyáltalán nem volt visszaállítás, akkor az egymásra rakódott frissítések furcsa jelenségekre képesek. -
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160127 üzenetére
Ha a router-en nincsenek egyéni beállítások, tiltások stb., akkor Kicsirics77 fórumtárstól kérd el a nas és a rajta futó médiaszerver beállításait, verzióit. A PC-n, laptopon futó médiaszervereket érdekes módon látják a Samsung TV-k, nincs gond. Valami a nas-on nem tetszik az új tizen-nek. Jónak kell lennie, nem létezik, hogy ne működjön.
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160118 üzenetére
Az újabb tizenOS-nál már nem tudod "felvenni" a médiaszervert, egyszerűen csak megjelenik a 'Csatlakoztatott eszközök'-nél. Egy-egy próbálkozás után célszerű a TV-t újraindítani (5 mp-ig táv. off, amíg visszakapcsol a TV). Ha nem aktív a médiaszerver, akkor nem jelenik meg sehol a TV-n, sőt van amikor el is dobja (én a serviio konzolon szoktam olyankor leállítani, majd ismét indítani).
Akinél működik újabb (max 2-3 éves) Samsung TV-vel a NAS, jó lenne, ha leírná hogy milyen beállításai vannak (NAS, médiaszerver, router). Akkor előrébb lennénk, mert a neten is csak általánosságokat találtam, konkrét beállításokat persze nem. -
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160115 üzenetére
Samsung TV - NAS: a legfrissebb média szerver csomagot kell feltenni a NAS-ra és mennie kell DLNA-n keresztül wifi-n és utp-n is. A neten korrekt leírást nem találtam, hogy a NAS-on, a média szerver-en vagy a router-en az alapbeállításokon kell-e valamit módosítani, hogy a Samsung-nak jó legyen (TV-n nem kell és nem is lehet). Nálam PC-n fut a médiaszerver (serviio, PC utp-n, TV wifi-n) gond nélkül.
Az biztos, hogy a Samsung DLNA kezelése valahol eltér pl. az LG-től, mert pl. a lejátszás folytatása csak akkor működik, ha a serviio-n a TV-nek adva van Samsung profil (az LG-nél ált. profillal is megy). -
alaves
addikt
válasz
tillatrilla #160109 üzenetére
Samsung-nál nem mindig működik az OTA frissítés, smartThing beáll.-tól is függ, és hogy bejelentkezve van-e a TV a Samsung fiókba. Néha nézz rá a Samsung oldalra hogy van-e új fw és akkor USB-ről mehet. Lehet az új fw-ken bug is a fekete képernyő, bár nálam ritka (serviio van a PCn, a PC utp-n, a TV 5GHz-es wifin).
-
alaves
addikt
válasz
tillatrilla #160107 üzenetére
-Az a legújabb fw, amelyet írtál, rendben.
-PC-ről DLNA-val lejátszva a fájlt előfordul az a 8-10 mp-es fekete képernyő pl. HDD parkolás vagy terhelés, CPU terhelés, TV másirányú egyidejű munkája, stb. (nálam is szokott lenni).
-Beáll.: [link]
White balance-hoz nem célszerű hozzányúlni -
-
alaves
addikt
válasz
Erwinke #160070 üzenetére
1. Back + play egyszerre nyomni 10 másodpercig amíg villogni kezd a piros lámpa (párosítás megszüntetése). Utána TV bekapcsol, amely automatikusan újra párosít.
2. TV újraindítás: TV bekapcsolt állapotban táv.-on kikapcs. gomb. 5 másodpercig nyomni amíg a TV újraindul. -
alaves
addikt
válasz
Crimson56 #160049 üzenetére
A TV-n nem kell kerestetni a telefont. A telefon smartThings-ben hozzáadod a TV-t akkor a TV feldobja az ablakot, hogy beengeded-e a telefont, utána már a TV-n a Kapcsolat > Külső eszközkezelő > Eszközkapcsolat-kezelő > Eszközlista (ott lesz a telefon).
Kellhet még:
-TV újraindítása: bekapcsolt állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg visszakapcsol a TV.
-Telefonon: smartThings és gamepad: hosszan nyomva az ikont 'összes adat törlése'.
-Próbálj egy kivetítést ('vezeték nélküli megjelenítő') a telefonról a TV-re. -
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Crimson56 #160030 üzenetére
Na jó, nekem ehhez nincs idegrendszerem, próbáltam 1 óráig, de nem sikerült. Majd írjátok le ide, ha sikerült a smartThings + 'samsung virtual gamepad' app-al telóról a felirat helyzetét változtatni. Amúgy a smartThings-ig jó, ott a TV, virtual.táv., üzemóra, stb. működik. A samsung virtual gamepad-on ott a TV, de azt írja "a 65" OLED nem áll rendelkezésre, kapcsolja be..." Pedig kikértem a hely opciónál az ablakot, amelyen írja a játékvezérlő szöveget.
-
alaves
addikt
válasz
Gaben06 #160018 üzenetére
Ahogy történt nálad, nálam is ez volt. A 70%-os etanol tökéletesen eltünteti, bármely kijelzőhöz jó. Ha már van folt, lehet hogy 2-3x is meg kell ismételni a törlést azon a helyen (etanolos, majd száraz puha mikroszálas kendővel). A Samsung display olyan tükröződésgátló réteget használ, amely optikai tulajdonsága megváltozik olajos, zsíros anyagokra (tüsszentés, ujjnyom, stb).
-
alaves
addikt
válasz
Simivok #159985 üzenetére
70%-os gyógyszertári adalékmentes etanol. [link] A Samsung-ok bizonyos típusainál jellemző a tükröződés gátló réteg kékes elszíneződése, foltokban (bizonyos szögben és rávetülő fényben látszik csak). Bármilyen csekély mennyiségű zsír, olaj (kijelzőtisztító folyadék, tüsszentés, ujjnyom, stb ) szétmaszatolva okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest