- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
ittakary #23666 üzenetére
Bloatwarenak számít az összes előre telepített, de nem használt program. Nehéz megmondani pontosan, hogy mi számít bele ebbe a kategóriába, mert függ attól is, hogy te mit szoktál használni. Én ROM telepítése után rutinból tudom, hogy mik a számomra abszolút felesleges rendszer appok amiknek:
A) soha nem veszem hasznát: kapásból törlöm
B) előfordulhat hogy valaha kell, de csak nagyon ritkán: hibernálomA törlésre/hibernálásra a legkényelmesebben használható program a Titanium Backup Pro.
Van a neten több elérhető lista is arról, hogy kb. mik a bloatware-ek egy ROM-ban, illetve vannak scriptek, amik CWM-ből futtatva automatikusan törlik az ilyen appokat, de mivel verzióról-verzióra változhat a rendszerappok elnevezése, ezért nehéz frisset találni.
A) Én nagy vonalakban a következő kategóriába tartozó dolgokat törlöm kapásból (a teljesség igénye nélkül):
- Zenelejátszó (sajátot használok ezért az Apollo nem kell)
- Videóvágó
- Minden háttérképpel kapcsolatos app (statikus és live wallpaperek, wallpaper picker stb..)
- Launcher (sajátot használok ezért Trebuchet nem kell)
- Email / Exchange (Gmailt használok)
- Live Broacast Channel (fogalmam sincs mire való, de soha nem kellett)
- voice dialer (soha nem használtam, de ha kéne a google voice is tud névjegyekben keresni)B) Ezeken kívül még van pár rendszerfolyamat, meg google app, amiket fagyasztani szoktam pl: android.backup..., android.sharedstorage..., CyanogenMod acc..., Dev Tools, DRM, Google Backup Transport, Google Txt, Html Viewer, Input Devices, Key Chain, Picasa Upload, Pico TTS, Service Mode, Shell, Vocie+, VPN dialogs
Ha még nem vagy benne biztos, hogy mi mire jó, akkor ajánlott törlés helyett fagyasztani szépen lassan egyesével a dolgokat, és ha problémát észlelsz, akkor visszaolvasztani azt ami okozta. Ha sokáig nincs probléma, akkor törölheted azt ami nem kell. Ha nincs kedved ezzel szórakozni, akkor viszont használj inkább Slim ROM-ot, abban alapban kevesebb a Bloatware (de azért lehet ott is találni bőven írtani valót).
A Devil kernel, amit linkeltél nagyon nem jó!!! (i9300-hoz való)
Töltsd innen--> jelenleg a Devil4.3_galaxysmtd_20131022[recovery].zip a legfrissebb
-
dbalazs123
aktív tag
Fél év némaság (de passzív figyelem) után bejelentkeznék egy gyors infóval:
Megjelent a CM 10.2 stable verziója. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra! Nekem 4 nap használat után nagyszerűen muzsikál. (előtte a Snapshot M1-et és az RC1-et használtam és azok is tökéletesek voltak, úgyhogy nem hiszem, hogy a stable-ben létezhet bármilyen bug)
Devil kernel használata és a bloatware kiírtása ajánlott.
Amióta töröltem az FB appot pár hete a telóról visszatért a hitem a kis SGS-be...
-
dbalazs123
aktív tag
-
dbalazs123
aktív tag
Google Playen kismillió tárcsázó app van, amit a gyári helyett használhatsz. Biztos van köztük olyan is, amiben működik a swype-os hívás. (azt hiszem az exdialerben van ilyen beállítási lehetőség, de már nem emlékszem biztosan)
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
Twitch #20794 üzenetére
- Miután feltelepítetted a progit indítsd el és állítsd át a beállításokban a default stat type-ot "since boot"-ra (de lehet nem is kell átállítani, mert ez az alap).
- Töltsd fel a telót, és használd nap végéig (vagy amíg a telód le nem merül kb 30%-ig).
- Ezután válaszd ki a felső legördülő menüből az "Other"-t, és nézd meg, hogy az "Awake" és a "Screen On" időtartamok között nagy-e a különbség. Attól függően, hogy milyen appokat használsz, és mennyit vagy neten ez normális esetben nem kéne hogy 10%-nál nagyobb legyen (persze csak ha nem használtál gps-t).
- Ha nagy a különbség, akkor a fenti legördülő menüt állítsd "Kernel Wakelock"-ra és nézd meg mi tartotta ébren. Néhány sor végén ott egy kérdőjel, amire kattintva meg tudod nézni, hogy az adott wakelockot mi aktiválja. Valaminek a nevéből is könnyen ki lehet találni.
- Ha a "PowerManagerService" értéke nagy, akkor állítsd ismét a legördülő menüt "Partial Wakelocksra". Ez fejti ki bővebben az előbb említett wakelock okát. Ha valamilyen app váltotta ki az ébrenlétet, azt valószínűleg ez alatt fogod megtalálni. Ha ismeretlen a wakelock eredete, akkor guglizz rá, valahol biztos már érdeklődtek felőle a neten.
- Ha a "Kernel Wakelock"-oknál az "svnet" értéke túl nagy, akkor valószínűleg valamilyen netet használó app ébresztgeti fel a telót csak egy-egy pillanatra, de ilyenkor a kernel az "svnet" segítségével még 6 másodpercig fenntartja a kapcsolatot. Ilyenkor a "PowerManagerService"-nél lehet nem lesz nagy értéke annak az applikációnak, ami felelős az ébrenlétért. Az ilyen appoknak az "Alarms"-ban tudsz utánajárni. Ehhez először az advanced menüben engedélyezned kell ezt a funkciót, mert root-ot igényel.További részletek a program használatáról:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809 -
dbalazs123
aktív tag
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
jjeahh #20694 üzenetére
Követtem a trendet és visszatértem f4k r4-re. Ez tényleg fényévekkel gyorsabb mint bármelyik JB. Akit a sebesség érdekel, annak be kell látnia, hogy itt vannak az i9000 határai. Aki hajlandó a szolgáltatásokért cserébe lemondani némi sebességről annak továbbra is tökéletes a JB. Nekem csak a hardware buttons mod hiányzik, mivel rég meghalt a home gombom, de majd valami alternatív appal megpróbálom a recents-re és home-ra való navigálást megkönnyíteni.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
RockHaRD #20658 üzenetére
Lagfix nem kell semmilyen 4.x ROM-ra mert más fájlrendszert használnak (yaffs) mint a GB (rfs). Nekem a GamerZ ROMok mindig belassultak eddig. Sok sikert hozzá! (Ha nem jönne mégse be, ajánlom a 04.26-i Helly Beant. Ha nem tweakeled feleslegesen, abban nem fogsz csalódni.)
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
jjeahh #19883 üzenetére
Amiket írtál nagyon jók, egyedül szerintem az appokat ne lövöldözd, mert a rendszer úgyis betölt annyi appot a ramba, hogy csak a minfree által fenntartott hely maradjon üres. A folytonos kilövés betöltés miatt viszont a cpu többet megy -> akku jobban merül. Ami a háttérből ébresztgeti a telót, azzal meg a greenify úgyis elbánik a maga szofisztikáltabb módján.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
jjeahh #18930 üzenetére
Én próbáltam, és nekem eddig nagyon bejön!
Nem tudom mi a működési elve ennek a proginak, de tényleg kompromisszum mentessé teszi a teló használatát. Szép fogyasztást eddig is tudtam produkálni, de csak ha legyalultam minden olyan appot, ami folyton futtatta a háttérszolgáltatásait.
Kb. fél éve nem használok Facebook appot, mert elegem volt, hogy folyton ébresztgette a telefont. Egyszer próbáltam írni egy tasker taskot, ami mindig visszafagyasztotta használat után, de úgy elég macerás volt, és néha úgy is sikerült kiolvasztva maradnia. Ezzel a greenify-al viszont soha nem maradnak a háttérben a beállított appok, és a teló szépen le tud menni aludni (BBS approved).
Ráadásul az igazi szépsége az egésznek, hogy nem maga a programokat kilövő program tartja folyton ébren a telót mint pl. egy task killer esetén.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
Mometazon #17254 üzenetére
Én az aláírásomban szereplő Slim 4.2.1 RC2-t használom már több hete, és tökéletesen megy. Az xda-s fórum oldalán megtalálod a telepítési útmutatóját (csak egy kicsit különbözik attól, ami az első hsz-ben van).
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
Mometazon #17246 üzenetére
Sajnos a képernyővibrálás előfordul, amikor a telefon 2g kapcsolaton kommunikál. A hiba kiküszöbölése végett annyit tudsz tenni, hogy engedélyezed a 3g-t. A szoftverfrissítési útmutatókat az első hozzászólásban találod, ahol minden nagyon részletesen le van írva. Érdemes alaposan elolvasni mielőtt belevágsz.
-
dbalazs123
aktív tag
Semmi értelme nincs az AOSP/AOKP romokon az lmk-t állítgatni. A pontos magyarázatért nézzétek meg a Thunderbolt script fórumát, de annyit tapasztalati alapon is megmondhatok, hogy az egész csak folyamatos mikrolaggokhoz fog vezetni. A minfree folyamatosan próbálja majd felszabadítani az általad beállított mennyiségű RAM-ot miközben a rendszer a saját maga által meghatározott érték szerint próbál újakat nyitni.
-
dbalazs123
aktív tag
-
dbalazs123
aktív tag
Cáfoljatok vagy erősítsetek meg, de most több kísérlet elvégzése után arra az eredményre jutottam, hogy a JB LMK beállításaiba TILOS beleavatkozni.
Az egy külön dolog, hogy ha kicsit több üres hely marad a RAM-ban, akkor könnyebben tölt be a teló előre nem gyorsítótárazott alkalmazásokat, de JB-n valahogy az LMK nincs összehangolva az ActivityManager-rel.
Amint az LMK-t elállítom ez a kettő a háttérben elkezd élethalál harcot vívni az appok bezárásáért, és megnyitásáért. A kisebb igényű folyamatok esetén, mint az UI megjelenítése még fel se tűnik a probléma, és az LMK által többé kevésbé felszabadított RAM-ba valóban könnyebben töltődnek be az alkalmazásadatok, így az egész rendszer gyorsabbnak tűnik. Azonban amint erőforrásigényesebb dologra (pl. egy játék) kerül a sor, azonnal feltűnik, hogy bizonyos időközönként erős laggok jelennek meg. Ha az LMK helyett a "background process limit"-et próbáltam használni a RAM tisztán tartására, akkor a helyzet kicsit jobb volt, de a laggok ugyanúgy megvoltak, csak relatíve ritkábban jelentek meg.
Hallgassatok tehát pikachu01 szavára és JB-n ne piszkáljátok az LMK-t!
Amióta erre rájöttem, smoothabb és lagmentesebb a telefonom mint valaha.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
radicspeter1 #15932 üzenetére
Engem eddig nagyon meggyőzött. Benne van minden szükséges beállítási lehetőség, és mégis nagyon letisztult, átlátható és jelenleg még gyors is (minden animáció akadásmentes, és a játékok közül lagmentesen viszi az összes "benchmarkom": a Beach Buggy-t, a Ski Safari-t és a Subway Surfers-t). Ha nem lassul be 1-2 nap után mint a Beast, akkor megvan az új kedvencem!
-
dbalazs123
aktív tag
A Beast Rommal kompatibilis az alapjául szolgáló CM10 Romhoz való SuperLauncher?
-
-
dbalazs123
aktív tag
Én próbáltam az új elitet. Elsőre nagyon tetszett, és tényleg villámgyors, de később rájöttem, hogy egy idő után nem tudok wifiről netezni. Csak rácsatlakozik a hálózatra, de nem "kékül be". Ha újraindítottam a telót bekapcsolt wifivel, akkor a wifi ugyan ment, de úgy elkezdett akadni az egész rendszer, hogy használhatatlan volt. Lehet a sema kernel miatt volt amire a mackayt lecseréltem. Modemcsere sem segített. Devillel el sem tudtam indítani, mert a phone folyamatosan fc-zett. Most én is visszatértem a 14.1 v4-re. Nekem még nem volt problémám vele.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
SFAkos #13086 üzenetére
Lehet kicsit idejétmúltnak tűnök, de szerintem Elite V4. Nekem 220 órája megy mindenféle probléma nélkül, és továbbra is eszeveszett gyors. Szerintem mielőtt bármilyen cserébe kezdenél érdemes utána járni bbs-el, hogy mi okozza az Android OS wakelockját. Néha könnyen kezelhető a probléma, csak tudni kell az eredetét. Nem mindig a ROM tehet róla.
-
dbalazs123
aktív tag
Valaki találkozott már olyannal, hogy a media server sokat tartotta ébren a telefont? Mi lehet ennek az oka? Hogy lehetne kiküszöbölni?
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
dbalazs123 #12028 üzenetére
Na ezt én biztos nem csinálom meg... Kénytelen leszek elviselni így ahogy most van
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
dbalazs123 #12021 üzenetére
Sajnos mégis hardveres a probléma. A gombot preboot előtt a rendszer tiltja le, de csak azért, mert folyamatosan érintkezik. Most megpróbáltam a 3 gombos download mode-ot úgy, hogy csak a hangerő le + power gombot nyomtam, és úgy is bejött. Most az a dilemmám, hogy elkezdjem szakbarbár módjára szétszedni a telót, és megpróbálni megnézni, hogy rozsda okozza-e és hogy tudok-e rajta segíteni, vagy hagyjam így, hiszen elvileg így is lehet mindenre használni a telót?
-
dbalazs123
aktív tag
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mi okozhatja a home gomb elszállását? Biztos vagyok benne, hogy nem hardveres a hiba, mert download vagy recovery modeba simán le tudom vinni a telefont, de onnantól a home gomb megszűnik létezni. Már recoveryben is csak a power gombbal tudok navigálni. Megpróbáltam egy 3 fájlos JVZ-t reparttal, de ez se segített. Ennél radikálisabb ötletem nincs. Mi állíthatta el, és hogy hozható vissza a gomb?
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
dbalazs123 #11934 üzenetére
Mai utolsó update:
Az előző updatet hagyjátok figyelmen kívül!
Szóval ott tartunk, hogy van a,
context: facebook
task: a secure settinges fagyasztás-> a teendő csak annyi, hogy a tasknál be kell húzni, hogy "if" a kis címkénél kikeresni hogy screen, és a második mezőbe beírni, hogy "on" --> %SCREEN ~ on
--> Így nem fog folyamatosan futni a facebook off profil, de mégis csak akkor fagyasztja vissza az fb-t, ha bekapcsolt kijelző mellett lépünk ki belőle.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
dbalazs123 #11933 üzenetére
Update:
A második hátrány kiküszöbölhető:
- A második profilban a megadott taskot váltsuk vissza exitről entry taskra
- A contextnél be lehet húzni egy olyan kapcsolót, hogy "not". --> not facebook
- Adjunk ehhez a profilhoz egy második contextet: state: screen onÍgy ha önmagában csak a screen megy el, akkor nem fagyasztja vissza az fb-t, csak ha bekapcsolt screen mellett lépünk ki belőle!
Mondjuk ezzel csak az a baj, hogy a profile folyamatosan aktív, amikor nem vagyunk fb-ban.
-
dbalazs123
aktív tag
Akit érdekel kitaláltam egy jó kis akkukímélő módszert a hivatalos fb app használatára.
Kellékek:
- Tasker
- Secure Settings
- FacebookKell két profile az egyik egy gomb megnyomására kiolvasztja a facebookot, vár egy kicsit, aztán elindítja. A context egy később az asztalra kihelyezett gomb megnyomása lesz.
Az első profile így néz ki:
context: button widget clicked
task: (név: fb)
1.lépés
+plugin: secure settings --> edit gombot megnyomod: package manager --> kérdőjel: facebook app kiválaszt --> enable behúz --> save
2. lépés
+task: wait: 6 seconds
3. lépés
+app: load app --> facebook kiválasztA második task nem csinál mást, csak az appból való kilépés után visszafagyasztja azt:
context: application: facebook app kiválaszt
task: (név: freeze fb)
1. lépés
+plugin: secure settings --> edit gombot megnyomod: package manager --> kérdőjel: facebook app kiválaszt --> disable behúz --> save
Ha ez utóbbi kész, akkor hosszú kattintás a "freeze fb" nevű taskra: move to exitA végén nincs más teendő mint kirakni egy shortcutot az asztalra: Task Cut --> kiválasztod az először létrehozott profilt (fb) és kiválasztod hozzá a facebook app ikonját, és kész is vagy.
Innentől kezdve erre az ikonra kattintva várni kell 6 másodpercet amíg a program kiolvasztja az fb appot és megnyitja, majd amikor elhagyod az appot, automatikusan visszafagy.
Előny: nincs nem kívánt telefon felébresztgetés, szinkronizálás
Hátrány: kicsit tovább tart az indítás, ha elmegy a kijelző újra be kell lépni -
dbalazs123
aktív tag
válasz
ZoliM@ster #11925 üzenetére
bocs, nem értem miért lett dupla...
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
ZoliM@ster #11925 üzenetére
de jobb ha nem nézegeted feleslegesen ha eddig nem zavart, mert utána fog
-
dbalazs123
aktív tag
Rájöttem a 3g drain okára és most a fogyasztási grafikonom már mobilnettel is úgy néz ki mint egy alföldi tájkép (még akkor is ha álló tájolással nézem). Be van kapcsolva a fast dormancy, és itthon szerintem ezt egyik szolgáltató sem támogatja.
Én a következőt tettem: build.prop editorral átírtam a fast dormancy-t 1-ről 0-ra, utána mivel néha a media process is okozott kisebb ébrenléteket a biztonság kedvéért töröltem a media storage, a download manager, a camera és az összes videó, zenelejátszó és képnézegető program (mxplayer, poweramp, és quickpic) alkalmazásadatait. Újraindítottam a recoveryben, wipe cache + dalvik, utána reboot. Megvártam amíg a médiakereső szépen lefutott (kb 15-20 perc, és ez alatt merült vagy 10%-ot az akku), és azóta a fogyasztásom egyenlő szinte a 0-val nem számít mobilneten vagyok, vagy wifin vagy csak sima gsm hálózaton.
Az is közrejátszik persze hogy nem használok whatsappot, vibert, fb-t, g+-t, skype-ot, nincs bekapcsolva a location sharingem, le van törölve az összes fölösleges rendszeralkalmazás (még az amúgy is ritkítottat is tovább ritkítottam) + minden fölöslegeset kiszórtam a startup-ok listájáról is. Aki tudja nélkülözni ezeket, annak nagyon ajánlom, hogy törölje le őket, mert így tényleg nagyon sok felesleges ébrenléttől lehet megkímélni a telót.
-
dbalazs123
aktív tag
Egyébként érdemes még kipróbálni ezt a background process limitet, ami már a legelső ICS-el bekerült a beállítások közé, de soha nem mertem hozzányúlni. Az elite xda oldalán is írják:
"-RECOMMENDED AFTER INSTALLATION, LIMITED TO 2 TO 3 TIMES 2ND PLANE (go to developer option in setting and set »Background process limit» 2 or 3)"Nekem attól volt tegnap ilyen brutális az akkuidőm, hogy ezt bekapcsoltam. Lehet csökkenti egy kicsit a rendszer multitasking képességeit, de annyira úgy sem vagyunk eleresztve ram-ból. A system és service jellegű alkalmazásokhoz nem nyúl ez a beállítás, csak az active és inactive alkalmazások számát maximalizálja. Szerintem elég ha fut a launcher + 2-3 app amivel éppen foglalkozunk.
Csak arra kell figyelni, hogy ezt minden újraindítás után be kell állítani, mert ilyenkor visszaáll a standard limitre.
-
dbalazs123
aktív tag
-
dbalazs123
aktív tag
Hű ilyet még életemben nem láttam
Igaz, hogy ez az első töltési ciklus a telepítés után. Lehet el van kalibrálódva és pár perc múlva szó nélkül elsötétül?
De akkor is 5:40-et ment a kijelzője (igaz csak a számológép ment rajta, mert egész nap gyártást terveztem egy egyetemi beadandóhoz, de ez akkor is durva). 10 órája működik folyamatos wifi kapcsolattal! És állítólag még 54%-on van.
Ilyen még nem volt soha amióta megvettem. 5:15 volt a napi max kijelző idő az akku fénykorában GB-n, akkor amikor egész nap nem futtattam semmi komolyat (és akkor már 5%-on volt az akku, nem 54-en!!!!).
Na erre kíváncsi leszek....
-
dbalazs123
aktív tag
Mindent megtalálsz hozzá az első hsz-ban.
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
Tarantula33 #11610 üzenetére
Lehet a saját honlapjáról is... de onnan egy kicsit... krhmm... nehezebb:
適用型號: Samsung Galaxy S i9000
零售價: HKD178.00規格:
電芯: 高容量鋰電池
電壓: 3.7V
容量: 1700mAh -
dbalazs123
aktív tag
válasz
samfishR #11600 üzenetére
Igen alapvetően azt kell feltenni cwm-ből a szokásos módon:
clear cache+dalvik+factory reset és utána mehet az installHa hiányzik a GTalk, vagy szeretnél invertált gappsot akkor a ROM-bal található UPOS Extras nevű progival szedd le a szükséges zip-et, és azt is telepítsd CWM-ből (amit letöltött azt az /sdcard/YAOS/ mappában találod). Ha szeretnéd 240p-re állítani, arra is le lehet tölteni cwm-es zipet, de ez természetesen a build.prop szerkesztésével is ugyanúgy megoldható (csak ne felejtsd el törölni a Play Store datát az újraindítás után).
#11601:
elite JB xda topic -
dbalazs123
aktív tag
válasz
Sh4rKy #11598 üzenetére
Ez nem rendszerfüggő. Autokillerrel, vagy más progival lehet rajta hangolni ha nem tetszik. Szerintem a 60-70 bőven bőven elegendő. Az androidnak éppen az az előnye, hogy bent tartja a RAM-ban azokat az appokat, amiket nagy valószínűséggel használni fogsz, és csak annyi üres helyet hagy, amennyi egy-két új progi elindításához szükséges. Amikor elindítasz valamit, és lecsökken a RAM, akkor úgyis töröl valamit a rendszer amire épp a legkevesebb szükség van, hogy újra legyen hely.
-
dbalazs123
aktív tag
Tényleg veszett gyors. Lehet hogy az animációk lefelezett ideje miatt tűnik így, de tény, hogy ennek ellenére sem akad meg a teló. Engem ez most meggyőzött! Utoljára egy éve volt elite ICS a telómon, akkor is a sebessége miatt szerettem. Úgy érzem ez most marad egy darabig.
-
dbalazs123
aktív tag
Ha akkut szeretnél cserélni mindenképpen tudom ezt ajánlani:
Momax 1700mAh-> a kicsit nagyobb teljesítményével még simán befér a gyári hátlap mögé, és kb 20-30 perccel több kijelzőhasználatot tudtam vele elérni mint a gyárival
-> a minőségével sincs gond: egy éve használom, és még nem veszített jelentősen a kapacitásából -
dbalazs123
aktív tag
válasz
prebuds #11537 üzenetére
Igaz, hogy nem tudjuk mekkora erővel vág rá, és a biztonság kedvéért egy jó ütéselnyelési képességekkel rendelkező könyvet tett alá, de azért az mégis mond valamit, hogy szinte képtelenség a neten találni olyan videót, amiben egy SGS normál erők hatására használhatatlanná vált volna, míg iPhone esetén szinte nem is találsz mást...
-
dbalazs123
aktív tag
"cserébe viszont olyan gyors mint ha SlimBean cracket szívott volna! "
És ez azt jelenti, hogy annyival butább, vagy annyival gyorsabb?
Sőt ami még jobban foglalkoztat:
Annyival gyorsabb, vagy annyival gyorsabbnak érzed?--> amikor látom a itt a fórumon hogy: "még smoothabb", "még butterebb", "még vajasabb", "brutálgyors", stb...és ezeket megpróbálom összevontan kezelni az elmúlt két év hasonló állításaival, akkor elgondolkozok, hogy vajon ez csak a belső kognitív disszonancia leküzdésére tett kísérlet (amit az okozott, hogy ismét eltöltött az illető 2 órát a telefon romolásával, beállításával, és a butterság tesztelésével és ezt az implicit költséget úgy próbálja meg elfogadhatóvá tenni, hogy tudat alatt szándékosan gyorsabbnak észleli a telefon működését) vagy a telefonunkból egy evolúciós folyamat során menet közben kézi szuperszámítógép lett, és így megkérdőjelezhető a hír, miszerint a pár napja üzembe helyezett Titan a világ jelenlegi leggyorsabb rendszere.
Na de most tényleg. Gyorsabb?
-
dbalazs123
aktív tag
Slim Bean 2.9
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
jjeahh #11462 üzenetére
Teljesen igazad van, + legyünk őszinték: abban a világban, ahol az előre számolt termékéletciklus már lassan rövidebb mint két év, igen kevesen tartják meg a telefont annyi ideig, hogy észleljék a kijelző hibáját. Ha ebbe az irányba haladunk tovább, akkor a gyártók jobban tennék, ha nem a kijelző élettartamát növelnék, hanem a többi alkatrészét csökkentenék, ezeket lebomló anyagokból gyártanák és már el is jutottunk az eldobhatós telefonokig... csak hogy mindig be legyenek biztosítva a következő évi eladások...
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
csampei #10057 üzenetére
Ezeket nagyjából az összes ROM tudja
Talán a gyári ROM-ok jobbak ebben a három kategóriában (a kisebb erőforrásigény, és a jobban megírt driverek miatt), de az ICS-ek, JB-k viszont a szebb felülettel, a folytonosabb animációkkal teszik teljesebbé a felhasználói élményt.
-
dbalazs123
aktív tag
Teljesen egyetértek veled. A JB-t így tudnám összefoglalni: "iszonyat smooth, csak türelmesnek kell lenni vele". Sajnos nekem elfogyott a türelmem. Csalódásomban kipróbáltam a Meso ROM JW8-at. Érdekes tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.
Az appok indítása iszonyat gyors. Minden olyan gyorsan jön be, mintha a RAM-ban lett volna. A jó öreg samus fényképező alkalmazást is felüdülés volt használni, és kicsit talán jobb képeket is csinál mint a portolt ICS kamera. A játékok futása is zökkenőmentesebb. Az akku fogyasztás zseniális. Nem kell folyamatosan a bbs-sel nyomozni, hogy nincs-e valami ami ébren tartja a telót. Egyszerűen ha nem használom, nem fogyaszt 2g/3g/wifi-vel sem.
Ami zavar, hogy a ROM sokkal kevésbé van egybe mint egy ICS. Nem olyan könnyű elérni a kívánt funkciókat, nem lehet olyan jól testreszabni. A legrosszabb, a képmegjelenítés. A görgetések akadozva jelennek meg. A böngészőkben az élsimítás, a scrollozás szintén nagyon gyenge. Az animációk teljes hiánya kicsit spártaivá teszi a rendszert.
Még nem tudom, hogy marad-e, de mindenképpen érdekes tapasztalat volt. A GB egy tökéletes telefont farag a vasból, de hiányzik az a kézi számítógép feeling, amit az ICS biztosít. Ha van valami infótok hogy lehetne a görgetést jobbá tenni, akkor ne tartsátok vissza. Böngészőként a Dophin itt nem annyira vált be, mint ICS-en (folyton akadozik). Van valami jó alternatíva (teljes értékű browserre gondolok, az Opera Mini nem alternatíva)? Launchernek az ADWLauncer EX-et használom, mert egyszer megvettem a 10 centes akcióban, és kicsit fejlettebb mint a Launcher Pro. Ennél van esetleg jobb launcher?
-
dbalazs123
aktív tag
Van itt valaki aki egész nap 3g-n van, és JB-t használ Devil kernellel? Mennyi szokott így az svnet awake time-ja lenni? Mostanában mindig 2óra körül jövök ki. Kicsit sokallom. Normális ez az érték?
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
assemble #6565 üzenetére
Igen én is úgy tudom, hogy nem magasabb az fps szám, hanem csak azt küszöbölték ki, hogy felére, harmadára essen az fps, amikor a proci túl elfoglalt, hogy betöltse a következő képkockát. Ergo csak az átlagos fps szám lett magasabb. A néhány másodperces leállások oka valószínűleg a rendszer kiforratlansága.
-
dbalazs123
aktív tag
Mostanában én is szenvedek a magas system fogyasztással. A rossz típusú devilen, modemen, túl sok szinkronizálgatós appon kívül találtam még egy dolgot ami okozhatja: a google now for ICS... Ennek a notification-jeit kell kikapcsolni, hogy ne ébressze fel folyton a telót.
-
dbalazs123
aktív tag
Valaki nem tudja, hogy a magas svnet fogyasztást mi okozhatja? Próbálkoztam már modemcserével, de nem nagyon akarja megoldani a problémát. Ezúttal szeretném ROM csere nélkül megúszni...
-
dbalazs123
aktív tag
válasz
radicspeter1 #5929 üzenetére
Jól tartja magát a kisöreg
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest