Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Mi Band karkötő
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
Aktív témák
-
rene0619
aktív tag
Ha rárakok custom recoveryt, akkor utána nehéz visszaállítani a gyári állapotra? csak szervizelés céljából kérdezem...
-
tariattila
veterán
válasz tomsolo #17990 üzenetére
- gps calibrálás után jobb lett nálam, de a maps sajna nem egy igo
az iGO csak egy szoftver...tehát rá kell rakni és ennyi
A cursor mozgatás nagyon hiányzik a motorla billenytűzeten van ilyen - nem tudom van-e hasonló a marketben.
alap billentyűzeten elő lehet hozni a négy nyilat kurzormozgatáshoz!
egyenlőre ennyi... szerintem rövid volt ez az ismerkedés és sokmindent tud amit Te még nem
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MÁS:I9000AOJP4
I9000BUJP8
I9000JVJPF[ Szerkesztve ]
-
ronnni5000
tag
válasz user137 #17995 üzenetére
magyarul majd irod a számlaszámot ahova kell utalni a lét és aztán irod hogy mennyi idö mulva érkezik meg és mikor lehet átvenni igaz.....? miértp ont az árpádhid?? ottlaksz vagy mi??
pontosan majd mennyit kell akkor utalni?? emailem ronald.deaki@gmail.com (csak mellesleg ha majd kéne) -
user137
őstag
válasz user137 #17976 üzenetére
Fehér Hátlap Rendelős Projekt
*****************************Ennek a hátlapnak elég jó sikere van.
Eddigi jelentkezők:
- user137
- kali
- twine
- Vagany
- rankesz
- Bluegene
- Ibronk
- ronnni5000Mivel az eBay nekem is zsákbamacska, ezért
1. előre fogom elkérni a pénzt mindenkitől átutalással, h ne maradjon rajtam "ja akkor nem kell" felkiáltással az egész cucc, ha esetleg libatoll jönne a postán.
2. ezt mindenki megkapja holnap privátban is,
3. aki nem ért egyet vele, annak nem rendelek, nincs harag.
4. Nem fogok rajta nyerészkedni, a következő százasig fogom felkerekíteni az árat az egyszerűség kedvéért.
5. Átvétel Budapest XIII Árpád-híd. Posta igényt kéretik jelezni előre, örülnék, ha nem kellene 1-nél többet küldenem postával.
6. Reggelig még lehet szólni, fel- vagy leiratkozni, hétfőig kérem majd a pénzt, hétfőn rendelek.
Addig szóljatok, ha valami nem jó.Apropó, itt a link.
-
user137
őstag
válasz tomsolo #17990 üzenetére
Tapizós gaming telefon a Samsung Wave.
- ott jobb a store,
- jobb az install élménye,
- jobb a GPS,
- jobbak (és kevesebben vannak) a free appok,
- uaz az eBook reader van,
- kontaktok over GMail vagy over Bluetooth nekem hibátlanok voltak mind a kettőn,
- a Waveben jobb a Facebook és a "Call log" integráció
- Wave-nek jobb az akkuideje
- Wave-en van vaku
- a Wave fémből van
- a Wave olcsóbb (kivéve a mostani Telenoros akciót)
- A Wave C-ben fejleszthető -
ronnni5000
tag
sziasztok, androidhungary forumán már jártas vagyok itt ma vagyok elöször....
szeretnék pár dolgot kérdezni ha lehet..
feltettem egy jpo-s romot 308 pittel odinon az sgs-re és van rayta ryanza oclx és egy olyan kernel amitöl a telo ramja 341 mb ot lát és a cpum 1280-ra felment.. az lenne a kérdésem hogy a oclf ryanza ugy hallottam hogy a fixek közül a leggagyibb..ez igaz?? és ezzel a jpo rommal melyiket érdemes rá feltenni vagy elöször egy teljesen uj romot tegyek fel?? van elvileg 2-3 nagyon jo lagfixx de nemtudom hogy kell beállitani ezeket clockworkmod recoveryböl
köszi a segitséget!!!4 -
tomsolo
addikt
Üdv a topikban:
Új Telenoros SGS bontatlan dobozból (előttem beleztek épp szét a szállítmányt):
- recovery gombok ok
- downloadmode okEz inkább barnás mint szürkés tetejű, sd kattan, karima nem recseg (mondjuk ez utóbbit elég nehezen veszem észre mert vásárláskor kaptam hozzá egy case-mate tokot).
Első Androidos telefon eddigi benyomások az alap gyári rommal (így tizenhétezer hsz után biztos vicces véleményt nyilvánítani, de hátha segít valakin aki vásárlás előtt áll) :
- a market imho bűn rossz, és a variánsai se tetszenek. Az egyig legnagyobb probléma a béna kategorizálás ill - elég vicces - hogy pont a market keresőben nem működik/nincs a szókiegészítés vagy elírás javaslat.
- a market amellet hogy szar, rendkívül nehézkes - nem tudom hogy a lagfixek hiánya, de nem hiszem - mert mivel úgy tölti le egyenként a kis képeket (imho) rettenesen lassan lehet vele szkrollozni amíg le nem tölti mindet.
- free appokon lévő reklámok nekem egyáltalán nem szimpik, még akkor se ha kikapcsolt nettel megsem jelennek.
- nincs normális ebook olvasó csak vickek vackok (mobipocket hiánya égető, ebből a formátumból van egy nagyobb mennyiségem még a wm érából, iReader egy szép fos, Allreader szintű olvasó meg egyáltalán nincs (pl zip fájlban doc vagy rtf olvasás.)
- kontaktok csv to vcard importja elég vicces mind KIESEN mind Gmailon. (Itt egyébként rájöttem hogy simán ki lehet nyírni névjegyeket a telefonon mert egy bizonyos mennyiségű változás felett a gmail nem enged szinkronizálni és elszáll a névjegyes app mindig - factory reset megoldotta végül)
- samoled bár jól használható, nem olyan szép a randa dither miatt, pl egy 1 pixeles vonalat görgetni kifejezetten gáz. Ezzel nem azt akarom mondani hogy baj van vele, de nem ez a legszebb/legjobb kijelző jelenleg sem.
- Az engem zavar, hogy nem lehet egy bizonyos szint alá menni a kijelző fényerején - nekem este a brighness off világít a szobában. (remélem van/lesz hozzá valamilyen app/hack).
- az akkumulátor kijelzést nem érzem valami pontosnak - widgettel sem - néha hajlamosak beragadni egy/egy értéknél.
- gps calibrálás után jobb lett nálam, de a maps sajna nem egy igo
- fényképező nagy fényben elfogadható, alatta borzasztó, kamerának jobban elmegy
- a wifi nálam teljesen jó - jelenleg is a szomszéd wifijét használom. A beépített billzett Sagemes emlékeket idézett, hogy várni kell az ékezetes betűkre - szerencsére van a marketben jobb. A cursor mozgatás nagyon hiányzik a motorla billenytűzeten van ilyen - nem tudom van-e hasonló a marketben.
- Ár érték arányban felsorolt hibák ellenére ez a legjobb/sokoldalúbb androidos telefon - én mondjuk fejlesztésre vettem - imho tapizós gaming telefon kategória.
Rom cserét még meglátom, telefonként sztem anélkül is használható.
[ Szerkesztve ]
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
B.Ricsike
őstag
válasz CivicEsi #17986 üzenetére
Szerintem egy wipe / factory reset megoldja a problémát. Nekem is volt ilyen, az segitett. Ha pedig nem működik a 3 gombos recovery, akkor egy Gyári adatok visszaállítása menüpont kell neki. Utána jónak kell lennie. Különben is ha romot frissített, akkor ezt utána érdemes megcsinálni. (Wifi-re irom ezt)
Meg annyit, tanácsolok neki, hogy hiába nincs ide regisztrálva, az elsö hozzászólást olvassa itt el, illetve a PDAFANClub-on az SGS forumában is van egy FAQ rész, amit minden uj tulajdonosnak szinte kötelezö elolvasni!
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz CivicEsi #17986 üzenetére
Valóban, az újabb romok közül van olyan, ami nem képes csatlakozni a WiFi-hálózatokra. Ezért használom még mindig a JPK-t, és keresem a megoldást több, mint egy hónapja, de sajnos eddig eredménytelenül.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
CivicEsi
senior tag
válasz muveszur #17985 üzenetére
Gyakorlatilag annyi van, hogy miután egy USB driver letöltése után már látta a KIES a telefont, és a haverom rányomott a firmware frissítésre, és megváltozott a képernyő feloldási módja, illetve ha WIFI-re akar csatlakozni, akkor egy ideig keres, majd amelyik hotspotra tegnap még csatlakozni tudott, arra ma már nem tud, saját hotspot, tehát semmi warez.
Kiír egy olyat, hogy nem tud kapcsolódni, és kikapcsolja a WIFI-t.
És az alkalmazások között megjelent, egy olyan ion, hogy feladatkezelő, meg valami GPS.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
CivicEsi
senior tag
válasz muveszur #17983 üzenetére
Nem, nincs bereggelve, meg csak esténként ér rá netezni, általában engem felhív telefonon tanácsért.
A KIESEn keresztül frissítette a firmware-t.[ Szerkesztve ]
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
CivicEsi
senior tag
válasz muveszur #17981 üzenetére
Szia.
Újabb kérdés merült fel.
Próbálta a haverom azt, hogy telefonon keresztül az about phone-->system software updates nél frissíteni, azt, hogy frissít, de valami feleadatkezelőt, meg gps ikont húzott le csak, és ha a wifire próbál csatlakozni, akkor, keres egy ideig a teló, majd, fogja és kijelenti, hogy nem tud csatlakozni, oda ahova tegnap még gond nélkül, és kilövi a wifit.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
CivicEsi
senior tag
Sziasztok.
Lenne megint pár kérdésem.
1, Van e SGS-re 2.1 esnél újabb android?
2. Miért van az, hogy a KIES nem látja a telefont ha USB-vel csatlakoztatva van?ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
rankesz
veterán
válasz rene0619 #17978 üzenetére
Nálam még soha nem volt ilyen. A lejátszás amúgy valóban keveset fogyaszt, nálam 1 óra zene kb 4-5%-ot jelent akksiban, valószínű a cpu el tudja végezni a dekódolást visszavett órajelen is.
Jó lenne ha leírnád hogy milyen romverziód van, hogy akinek esetleg olyan van, ki tudja próbálni. Esetleg ha régi a rom, javasolnék egy frissítést. -
rene0619
aktív tag
Tapasztaltatok már ilyet? :zenelejátszás meg-meg akad:S úgy vettem észre, hogy amikor KB tornyot válthat a hálózat.... pedig nem nagy cucc a zenelejátszás, nem is zabál sok ramot és procit.. REmélem nem csak én egyedül vagyok ezzel a jelenséggel:S
-
user137
őstag
Urak,
Fehér Hátlap Rendelős Projekt
"Lightweight, strong ABS plastic coated with soft water-proof rubber, it has a thin design with no bulky look or feel."rendelek egyszerre többet ebayről, hogy a kőccségek értelmesek legyenek.
ÁRA 1500Ft
holnap reggelig tessék PRIVÁTBAN jelezni, akinek igénye van rá. Ha összejön a 10 ember, akkor mégolcsóbb lesz (~1300Ft).Igen ez az ebayes 2 fontos hátlap, hogy száradna le az angol posta keze miatta...
[ Szerkesztve ]
-
CivicEsi
senior tag
válasz r.zozoka #17957 üzenetére
Köszi a válaszokat, ki is próbáljuk, azért nem Desirét vett, mert az SGS jobban tetszik neki, meg mivel nekem Desirém van, és nem szereti, ha telefonból olyat használ, amilyen van a környezetében.
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
NorDezs
senior tag
válasz Vagany #17972 üzenetére
Újraindítottam a telefont, azóta már látom, hogy merül az aksi, viszont kíváncsi vagyok, hogy mennyit merül éjszaka. Remélem mostmár jó lesz, eddig simán bírt 2 napot, pedig nyúztam rendesen.
Más. Melyik romra érdemes frissíteni, és hogyan csináljam? Illetve megoldható valahogy, hogy az Angry Birds mentések megmaradjanak? Az asszony megöl, ha elölről kell kezdenie
A factory reset mit töröl a telefonról, és hogyan kell csinálni? -
Vagany
őstag
válasz NorDezs #17964 üzenetére
A többiek megerősítését várd meg, de én megpróbálnék egy wipe battery stats-ot.
Most hogy van 3 gombos recoveryd , a clockwork recovery-nek van egy sima update zip-es verziója ami nem cseréli le a normált (tehát a szervíz nem látja meg) csak az SD-n update.zip formályában van rajta. Índítod a sima recovery-t (hang fel + home + power) itt az update.zip-et futtatod és bejön a clockwork recovery, több opcióval mint az origi és itt futtatod a wipe battery stats-ot (asszem az advancedben van). Azt hiszem ez pont erre van, de én ilyet még nem csináltam, várd meg mások mit mondanak.-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
r.zozoka
aktív tag
járt már valaki úgy hogy nem tudott az xda forumba reggelni?
valaki tudna nekem linkelni egy ilyent?
-> YA-OK! Yet-another Optimised Kernel ( jah és ha lehet ne az sda-s linket )[ Szerkesztve ]
-
joker1982
csendes tag
Csá minden forumozonak szeretnék tanácsot kérni abban hogy milyen nem agyba dughatos fülhallgatott tudtok ajánlani ehhez a telohoz mert nem nagyon jött be a gyári
-
cseth
csendes tag
Van valami mod arra, hogy a jelzohangokat /e-mail es sms/ mas hanggal jelezze? Barmilyen program? Beallitasnal nem talaltam...
készköszkész
-
NorDezs
senior tag
Üdv,
Kb. 1,5 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy SGS-nek én is. Nem is volt eddig semmi problémám vele, viszont a 3 gombos recovery mód nem ment, és mivel frissíteni akarok 2.2-re ezért gondoltam, hogy megoldom Vagany leírása alapján ezt a problémát. Nem is volt semmi gond, tegnap előtt este meg is csináltam, és működik is, viszont azóta valami gond van az akkuval. Hiába van repülő módban, egy este alatt leesett a töltöttség 72%-ról 15%-ra. Feldugtam töltőre, teljesen feltöltöttem, és most meg nem jelzi ha merül. Van erre valami megoldás? Megdöglött az aksi, vagy csak valami szoftveres gubanc van?[ Szerkesztve ]
-
Nitrotitó
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám a júliusi Telenoros 8Gb-os Samsung Galaxy S Telefonomat.
85000 Ft áron
Sztupy 3.0 JPM/JP6 Rommal, minden tartozékával és Samsung kiterjesztett garanciával.
Tudom, hogy ez nem a hirdetési oldal, bocsánat!Ha valamit nem akarok megvenni, nem írok!
-
dancsuri
veterán
válasz vitezlejszlo #17955 üzenetére
Azt használom, de nem tapasztalok különbséget a JP4-hez képest (elötte az volt fent)
[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
r.zozoka
aktív tag
válasz r.zozoka #17958 üzenetére
Bakker, de megszivatott ez a kijeloles
1: weblapon nyomtam hosszat semmi sem tortent(igaz nem volt alattapont szoveg akkor)
2: vegre szovegre nyomtam elojott a kijelolees, de itt meg nem sikerult kibovitenem tobb szora
3: a kibovitese is ugy mukodott ahogy elkepzeltem csak bem akart reagalni, bezzeg most reggel nar korrektol sikerulget a muvelettehat elkepzelesem jo volt csak nehez volt eljutni a sikerhez
bagan: most lattam a valaszod, koszonom
lagfix, ha nem akarsz buheralni nagyon akkor market
1: z4root letolt telepit ( magatol ujra indul)
2: ryanza nevre rakeresel marketen es azt a progit telepited
-felteszed az ext2 toolst( te inditod ujra)
-elinditod a lagfix reszt a progiban( itt mar bem kitelezo ujra huzni)Van az odinos ut is, az azert jobb mert azzal ennel is popecebb lesz a vas
skynet galax s segedleteben van link hozza, letoltod megnyitod az odint, betallozol, start azt ha kesz a telo rebbot rocovery modba, itt tudod majd aktivalni a cuccot amit feltettel!
A masodik a jobban hasznalhato, de nehezebb telepiteni, aktivalni
sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
Bagan
aktív tag
válasz r.zozoka #17958 üzenetére
Egyszerre csak egyet tudsz. Mikor kijelolted, fogd meg a keret sarkat es huzd arra, amerre jelolni akarod a szoveget.
Mas: Hivatalos 2.2 rendszerem van KIES megpiszkalasal raktam ra, semmi tuning.
Neha picit beszaggat bongeszes kozben, meg a billentyuzet nem egybol jon fel, hanem varni kell kb 2 masodpercet.
Tudtok adni valami tuningot, esetleg lagfixet lehetoleg magyar, reszletes leirassal?
Koszonom!Szerk. nekem is azafele rom van amit Tornado felhasznalo ir, annal van ujjabb hivatalos? Miben jobb, hogy lehet felrakni?
[ Szerkesztve ]
-
r.zozoka
aktív tag
válasz CivicEsi #17945 üzenetére
1:idojaras widget: beautifull widget, weather weidget... Ezek hasonloak
2: erre is tuti van de ezzel meg soha sem foglalkoztam
3:ha a 3.2 van rajt akkor alapbol kilehet kapcsoln, ha nem akkor dcswitch-et tudom ajanlani vagy a extended kontrolt () tobb dologra is gyogyir, quick settings ez is tobb dologra jo es mind widgetesEmailra meg majd csak ir valaki valami okosat, egyebkent a teljes sense feluletet.is ralehet huzni, ha akarod, de skkor mar miert nem vett desiret.....
Tovabbi szep estet, forumozast
vitez...
Nem, de kivancsi pennek ramas: hogy tudok szoveget kimasolni egy weblaprol, sehogy sem talalom(probaltam kar a menuben jeresni meg probaltam hosszan nyomni a lapon, de semmi)
Valakinek otlet?[ Szerkesztve ]
-
T0rnad0
addikt
Valakinek sikerült már KIES buherával felrakni a JPA-JPP-JP7et? JPO/JPP/JPO van most, még akkor került fel ,amikor a németeknél kijött...
-
vitezlejszlo
őstag
Probalt mar valki bluetoothos billentyuzetet az SGS-hez?
Koszi
-
hülyegyerek
addikt
Másodszori komplett Sztupy 3.0-Speedmod kernel flesselés után hajlandó volt megcsinálni a no-rfs-advanced-et gond nélkül. Nem értem ,hogy a standardot miért nem akarta felrakni ...
Sebaj, az ext4 annyira brutálisan gyors a marketes OCLF után ,hogy csak kapkodom a fejem. Most az a véleményem ,hogy na igen ,ezzel kellett volna kezdeni .
(államat meg ismét keresem )hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
zippofcy
senior tag
Ma felraktam Odinnal a Sztupy féle 3.0 Froyot.
Nem vettem ki az SD cardot, utána a teló a saját belső SD tárhelyét se látta.
Ha kivett külső SD kártyával bootoltam akkor látta a sajátját, de utána hiába raktam vissza a külsőt, észre se vette (se format, semmi)
Beleraktam egy másikat, azt kezelte normálisan.
Megformáztam PCn, utána se látta.
Erre már mérges lettem, megformáztam a fényképezőmbe.
Na utána végre látta.A 2.1 JM5-öt ROMot már raktam fel Odinnal, akkor is benne volt az SD kártya, és utána nem volt semmi probléma.
A Zenkinz speedmod kernelt is felraktam, de nem találom a SetCPU ikonját (itt 1 percnél [link] )
azt külön kell letölteni vhonnan?Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
hülyegyerek
addikt
Na újra nekiugrok a speedmod kernelnek ,mostmár teljesen szűz (hogy rohadjon meg ) rendszerrel.
Jelenleg Creating /data -nál tart a no-rfs-standard ,remélem most a végére jut. Annyi előnyöm legalább van ,hogy most nem kell backup-olni mindentSzerk.: -így sem megy, u.ott megáll a tudomány ,ahol az előbb. Pedig a rendszer szűz ,mint egy 20 éves programozó. Szóval akkor kihúzhatjuk ,hogy valamilyen app. kavart be neki.
[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
Próbaképpen visszaflesseltem a sztupy 3.0-ban levő kernelt ,de sajna nem oldotta meg a problémát. Mostmár tuti ,hogy vissza kell raknom az egész hóbelevancot....
-
CivicEsi
senior tag
Sziasztok.
Haverom vet egy ilyen galaxy S-t és volna pár kérdés.
1, Hogyan lehet kitenni a kijelzőre, olyan widgetet, ami az időjárást mutatja, mint az én HTC Desirémen van ilyet:
2, Szintén az én Desirémen látta a sense email widgetet hogyan tudunk olyat a galaxyra varászolna, valahogy így néz ki:
3, Hogyan tudjuk rábírni a galaxy-t, hogy csak a wifi-t használja, illetve akkor, és csak akkor használja a mobilnetet, amikor mi akarjuk, és van-e erre widget amit kipakolhat a kijelzőre.
Előre is köszönjük.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
pisti2216
tag
Hello, Voodoo lagfix-em van fent, mielőt feltennék bármien kernelt lekel e egyeltalán szednem és ha igen akkor hogy .
-
csabám
addikt
válasz migabi24 #17939 üzenetére
Arra mentem végül. Nem bírtam várni Rátok Nyomtam egy Quadran tesztet és 1600 lett csak. . . Tudom, tudom, hogy sokkal fontosabb az h használat alatt mit produkál, de engem akkor is vhogy zavar az az 1600!
u.i.: ha lagfix beállítás után nyomok egy factory resetet akkor újra be kell állítani a legfixet?
[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
migabi24
nagyúr
válasz muveszur #17938 üzenetére
A startup tweaks "magyarul":
# Az összes partíció újra mountolása noatime-al
Az atime tartalmazza a fájlrendszer által egy adott fájlhoz történő hozzáférésének idejét, amit folyamatosan frissít. Ez azt eredményezi, hogy a rendszer írási műveletet kezdeményez minden olvasási művelet után, ami értelemszerűen lassulást okoz. Alapértelmezettként az összes partíció relatime-al van mountolva, amely az atime egy optimalizált változata. A leggyorsabb a noatime , amely az atime mellőzése, -jelenlegi ismereteim szerint- nincs szükség az atime-ra a működéshez.# Tweak cfq io scheduler
A lemez io scheduler átállítása nagyobb rendelkezésre álló flash memória érdekében. Az alapértelmezett értékek fizikai (forgó) merevlemezekre vannak beállítva. A tweak csökkenti a várakozási időt, engedélyezi az alacsony késési módot a cfq-nak, eltávolítja a vissza-keresések esetén alkalmazott "büntit", illetve egyértelműen kinyilvánítja a kernelnek, hogy a tárolóhely nem merevlemez.# Tweak kernel VM management
A kernel beállítása, hogy minél kisebb swapot használjon, mivel egyáltalán nem is használ swapot.
Az írás művelet részére fenntartott (üres) cache méretének csökkentése annak érdekében, hogy csökkentsük a lag-ot, mikor nagyobb fájlok írása szükséges.
A kernelt arra ösztönzi, hogy megtartsa a block-cachet, így az RFS fájlrendszer gyorsabbá válik.
A rendelkezésre álló szabad memória minimumértékének növelése, elméletileg ezáltal ritkábban szalad bele a kernel a "kevés a memória" állapotba.# Tweak kernel scheduler
A feladatütemező fairebb módon kezeli több folyamat együttes futását. Ez nagyban javítja a felhasználói felület és a programok válaszkészségét, gyorsaságát. Az értékek (kevésbé agresszív beállítás) a Linux alapértelmezett értékeinek 20%-ra vannak állítva, és kb az Android alapértelmezett értékeinek felére.# Miscellaneous tweaks
Az induló dalvik heap méretének manuális beállítása.Javaslom a misc tweaks mellőzését mindenkinek, az xda-s srácok már kezdik kivenni a kerneljeikből, valszeg az okozta a wifi-problémákat.
-
hülyegyerek
addikt
Na szóval ezt nagyon besz@ptam....
OCLF-et visszaállítottam alapra , recoveryben rányomtam a no-rfs-standardra. Nyomtam neki egy backup-restore-t ,el is kezdte a dolgot. Kb .2 perc múlva kiírta ,hogy "Something went very wrong.......Invalid argument. Elkezdett újraindulgatni. Akksit kikaptam ,visszamentem ,és rányomtam a lagfix disabledra. Újraindult,és megint csak u.a-azt a szöveget írkálja ,mint az elején,és folyamatosan rebootol.Tegyem újra az egész rendszert ( amit pedig nagyon-de nagyon el akartam kerülni ) ,vagy van valami megoldás ?
-
csabám
addikt
-
Skynet258
veterán
válasz hülyegyerek #17931 üzenetére
Ha felraktál egy ilyen kernelt, akkor a továbbiakban minek foglalkozol a Marketes OCLF-el? Állítsd vele alapra, töröld le, felejtsd el, és csak a Clockwork cuccot használd. Összes tweak lehet bekapcsolva, nekem is úgy van.
Kezdőknek pont ma írtam pár sort erről az egészről (neked már nem aktuális, de hátha valakinek majd jól jön egyszer)
-
hülyegyerek
addikt
válasz muveszur #17932 üzenetére
Éppen teszem vissza a fájlrendszert marketos OCLF -ről RFS-re ,aztán jöhet a no-rfs-standard (filózok az advanced-on) . Utána véleményezem a dolgot , bár most is elég szépen futott együtt az asphalt 5 és az nfs shift....
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17931 üzenetére
Hát-hát én a marketos OCLF-et örökre elfelejteném, ha ULK kernel van fenn... Ha jelen pillanatban a recoveryből beállítanál valamilyen lagfixet, akkor igencsak meglepetések érnének téged... Unlagfix, delete, aztán mehet a kerneles variálás...
A tweak között ha jól emlékszem az első 3 az ajánlott, mintha a 4.-kel WiFi problémák lennének... De ezt nem tudom megerősíteni...
Én most csináltam egy nAndroid Backupot, holnap lehet benevezek a JPA + YA OK! párosra... Ma már sajna nincs rá időm...
Viszont a jelenlegi felállás az nagyon tuti, ennél még sohasem volt jobb a telóm![ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
válasz muveszur #17930 üzenetére
Markecos OCLF van fent ,de kernel-felrakás előtt kikapcsoltam (visszaraktam RFS-re) , flesselés után viszont szintén a markecos verziót visszaállítottam EXT2-re.
A tweak options-ot bekapcsoltam (az összest) , bátornak éreztem magam
Természetesen Titanium backupot csináltam előtte, az ördög igencsak éber élőlény.hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17929 üzenetére
Tehát az OCLF-et a recoveryből választottad ki?
Ha igen, akkor utána tudsz bármelyik másikra is váltani, de ahogy Sztupy írta, minél többször váltunk, annál nagyobb a hibalehetőség..Hogy ezek mit jelentenek? Megpróbálom megmondani, de kérném az okosok véleményét is.
Startup tweaks...
Itt vanmak a tweakek angolul...nekem ez már eléggé magas jelen pillanatban.[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
válasz muveszur #17928 üzenetére
Természetesen flesselés előtt leszedtem az OCLF-et ,csak utána raktam vissza. Szerintem megpróbálkozom az no-rfs standarddal, persze csak akkor ha nem kell miatta újrahúzni a telót....
Tweak optionsnál mit jelentenek ezek a dolgok ? .
-IO scheduler
-Kernel VM management
-Kernel scheduler
-Misc tweakshardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17927 üzenetére
Ha a Marketből letöltött RynZa-féle OCLF van fent, akkor meg kell szüntetni a lagfixet, mielőtt bármiféle lagfix kernelt felraksz...
Fontos, hogy az OCLF, illetve a Voodoo lagfix nem azonos a kernelekből elérhető OCLF illetve Voodoo opcióval...bár fájlrendszer módosítása megegyezik velük, viszont másmilyen a megvalósítás menete, ezért tilos a kettőt kevergetni...Az OCLF-nél szerintem majdnem mindegyik lagfix lehetőség jobb az ULK-ban...Viszont a Quadrantban az OCLF a nyerő, engem viszont a gyakorlat érdekel...
A Lagfixek közül ajánlani tudom a No-RFS advanced-et (ez a legstabilabb), és a No-RFS standard-t (ez kevésbbé stabil, de gyorsabb)... -
hülyegyerek
addikt
válasz muveszur #17926 üzenetére
Igen ,nézegettem ,de pölö lagfixből melyiket érdemes feldobni (mondjuk olyat ,amelyik után nem kell mindent újratelepíteni...) ,tweak mire jó ,stb...?
Jelenleg OCLF van fent ,azt egyáltalán megéri cserélni ?
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17924 üzenetére
Néz bele mik vannak ott, mert rengeteg funkciót tartogat ez a két menüpont.
Van itt például lagfix, BacklightNotification, nAndroid, tweak-ek és sok minden más is...[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Írtam régebben a Google Chrome for Phone app-ról, azért nem ment, mert 2.2 kell neki minimum :S
Én voltam figyelmetlen, azért leírom, ha valaki szintén próbálkozna vele
Sziasztok!
-
hülyegyerek
addikt
Sikerült feldobni a speed K9 300MHz-s kernelt. Recoveryben ezek látszanak : advanced ULK ,advanced CWM . Melyiket érdemes bekapcsolni ,és mit okoznak ezek?
[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Valakinek már volt hasonló problémája itt a fórumon,és ő meg tudta csinálni szervíz nélkül. Keress rá szerintem.
szerk.: megtaláltam :
(#15445) Steve3
Sziasztok!Pár napja segítséget kértem, hogy nem működnek megfelelően a "home" és "back" érintőgombok. (ez a hozzászólás). "Irány a szervíz" volt a válasz. Már majdnem vittem is, amikor találtam egy hasonló témát az XDA forumon.
Factory reset után USB hibakeresés módban ráfrissítettem a touch key firmware-re és azóta rendben van a készülék. Most már több mint két napja tünetmentes a telefon, remélem marad is.
Gondoltam leírom hátha másnak is lesz hasonló gondja.[ Szerkesztve ]
-
yksz
aktív tag
válasz makaveli666 #17921 üzenetére
Akkor marad a szervíz ha egyén otlet nincs Azért koszi
Fly away my precious knowledge fly far away
-
makaveli666
senior tag
Indítsd újra, ha eddig nem tetted meg
Ha nem segített akkor wipe factory minden szar reset, hátha alapon, ha ez sem segít és nem akarsz szervizbe menni, akkor odin (persze előtte mindent ments ki, ha eddig nem tetted volna meg), ha ez sem segít akkor muszáj leszel szervizelni. -
yksz
aktív tag
Hali! Találkozott már valaki olyannal, hogy a két alsó érintő gomb bár regál érintésre (szépen felvillan) de nem végzik el a rájuk kirótt funkciót. Vagyis a visszalépogomb nem lép vissza, valamint a gyorsmenu sem jon elo. Tudja valaki ilyenkor mi a teendo? Szeretném megúszni a szervízt) Elore is koszi
Fly away my precious knowledge fly far away
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17918 üzenetére
Akkor elvileg teheted egyből fel a K9 Speedmod kernelt is, ha ezt nézted ki magadnak.
-
muveszur
addikt
válasz hülyegyerek #17915 üzenetére
Attól függ, hogy mit is akarsz egészen pontosan csinálni...
Most van egy olyan probléma, hogyha K8-as speedmode kernelről akarsz cserélni K9-re, akkor nagy az esélye, hogy nem bootol be a teló.
Ilyenkor az az ajánlott, hogy egy szűz, gyári ROM-t rakjunk fel először, és arra tegyük fel a K9-et. -
hülyegyerek
addikt
Emberek ! Speed-es kernel felrakásától még ugye nem kell újraraknom a telót ? Kernelekkel utoljára a JPK-nál sz@rakodtam rootolás miatt ,akkor sikerült is megdeglesztenem a készüléket .
-
wE-En
csendes tag
válasz rankesz #17907 üzenetére
Nem tudok hozzászólni, mert nekem a facebook nincs bevonva a játékba. A guglis teendőket + naptárat azt hibátlanul kezeli.
makaveli666: kicsit hülye vagyok, ezért már a megoldásra nem emléxem, de tudom, hogy én is szivtam vele, mire kigyomláltam a névnapokat. Nem a google naptárból szinkronizálja a névnapokat? update: előbb kellene olvasnom és utána hozzászólnom...
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
válasz makaveli666 #17912 üzenetére
Töröld a Pure calendar cache-t az alkalmazásoknál (ahol el kell távolítani) és frissíttess vele. hátha.
-
makaveli666
senior tag
válasz rankesz #17910 üzenetére
Megtörtént, de a pure calendra ugyanúgy írja töretlenül a névnapokat pedig letöröltem meg újraraktam azóta -.-
rattila: próbáltad beírni a fórumkeresőbe, hogy igo?
amúgy szeritnem jó... én igot meg sygic aura t használok, bár ez az aura még nagyon vicces dolgokat csinál, bár lehet a telefonom fos szar gps-e miatt...[ Szerkesztve ]
-
rattila76
csendes tag
Hello Emberek !
Galxyra I-Go-t próbált már valamelyikőtök??
Mert jó lenne tudni, hogy van-e értelme próbálkozni vele. -
rankesz
veterán
válasz makaveli666 #17908 üzenetére
Asztali gépen belépsz a google naptárba, és ott a naptár beállításoknál kiveszed a pipát a névnapok naptár elől, de akár le is iratkozhatsz.
-
makaveli666
senior tag
Ha valaki meg tudná mondani, hogy miért van az, hogy akármilyen külső naptárat teszek ki, a rohadék minden napot bejegyzésnek mutat, mivel a névnapokat mutatja. A gyári naptárból ki van véve, hogy mutassa a névnapokat... Valaki erre tudna megoldást? (fontos lenne )
-
user137
őstag
urak, egy Google Tasks-al szinkronizáló offline-ban is tartalmat tartó ToDo appot keresek, esetleg widgettel. Van valakinek tuti tippje?
-
muveszur
addikt
válasz csabám #17900 üzenetére
Eddig minden oké, most suliban vagyok, teszem vissza a dolgaimat. Eddigi tapasztalataim:
Nagyon gyors, nagyon stabil, szinte tökéletes.
Amim most van: sztupy 3.0, speedmod k8 300Hz, módosított twlauncher ami nagyon király,és lockbot...
A gyári android stock lockscreent nem mertem felrakni most laptop híján.Illetve ha mist sok időm lesz csinálok egy nAndroid mentést, és kipróbálok egy Migabi-féle felállást...
-
user137
őstag
válasz tariattila #17823 üzenetére
írtam a komának, h tud-e együtt shippinget, mert az ebay megtriplázta a szállítási ktg-et, ha 3db-ot beírtam. meglássuk mi lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titánium ! 3ÉV Media Markt GARANCiA
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro max white gyári független 100% hibátlan 2025.10.17. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest