Hirdetés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
Óh, de köszönöm!
Még így is sokkal részletesebb tájékoztató volt, mint amire számítottam.Napi rutinra lennék kíváncsi, külön programokkal ne ess neki. Majd valamikor, ha összejön egy 24 órás ciklus alatt, aktív kijelzővel mennyit fogyaszt beltéren. Szerintem video és böngészés 8 óra feletti átlagot kellene hozzon.
-
AtHoS
nagyúr
Jelentős részben Vivaldi-val böngészés (YT és hasonló videós oldalak nem voltak nézve), de tegnap este vonaton hazafelé Digi Online-nal Arena4-en NFL meccset néztem fülhallgatót használva kb. 1,5 órát
Minimális idő play- és galaxy store frissítések telepítése, Office365-tel PDF és egyéb doksik megtekintése.
Nem rögzítettem az energiafelhasználást, de arra emlékszem, hogy Poweramp 22,5%-ot használt az akkuból, az ment 10-12 órát biztosan BT hangszórón [Xiaomi Portable Bluetooth Speaker (BHR4802GL)] ebből kb.10 óra kikapcsolt kijelző mellett. Ami érdekes, hogy az S9 hangszórói sokkal jobban szólnak ugyanakkora hangerőt használva, mint a linkelt pici Bt speaker (tegnap késő délután merült be 10% környékére a BT speaker, akkor lekapcsoltam és az S9 saját hangszóróit használtam és egyből feltűnt, hogy hangos, halkítottam is rajta).Yeti netes kártyák publikus net APN-t használnak aminek az energiaigénye jelentős
net vs. online fogyasztás és ehhez hasonlítva Telekom MultiSIMA wifi-s használatot még ki kell találjam hogyan teszteljem, mert itthon a közeljövőben nem lesz időm vele foglalkozni, melóban meg nem mindig adódik, hogy aktívan tudom használni (telóról hotspot-tal tudnék neki wifi-t biztosítani).
Ha tudsz adni tippet a "hogyanra", amihez nem kell folyamatosan aktívan a Tab-ot nyomkodni vagy esetleg aktív használattal esténként 1-2 órákat használva több részletben is meg tudom oldani, akkor megnézem neked (szabin leszek holnaptól, de barátomnál segítek majd a házuk színezésénél, így napközben nem igazán fogok tudni a Tab-bal foglalkozni)
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Én azt furcsállom, hogy azt írta Bone123: "a teljes etetés pedig három órát tartott"
TAB S9-nél a Samsung Trio EP-T6530NBEGEU töltő 65W-os Type-C portját használva egy 5A-es kábellel 2% akkunál kikapcsolt kijelzővel a gépre dugva kiírta az S9, hogy Szupergyors töltés 2.0 és 1 óra 23 percet saccolt teljes feltöltésre (100%), amit hozott is percre pontosan.
S9 8400mAh vs Ultra 11200mAhAz S9 ~1,383 óra alatt (~1ó23p) csutkára tölthető, Ultránál a maradék 2800mAh-hoz pedig ettől több idő szükséges?
S9-ből kiindulva 8400 mAh ~84 perc alatt van csutkán, akkor Ultra esetén 11200 mAh ~112 perc alatt kellene maxra töltve lenni nulla közeli helyzetből kiindulva
szerk.
Az S9 Yeti mobilnetes SIM-mel használva (net APN) 6ó19p képernyőidőre volt képes és mellette ~12óra körül BT hangszórón rádió stream-et játszott, melynek jelentős része kikapcsolt kijelzővel volt[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
bostone
addikt
Egyénenként ez is változó lehet. Például olvastam itt a fórumon olyan igényről, bővítés lehetősége legyen adott. Ma már ez sem alap minden szinten.
Ami pozitív változás, az idők folyamán kialakult gyártási eljárások lehetővé teszik, hogy az "olcsó" táblagépek is jó összeszerelési minőségnek örvendnek, és határozottan működnek. Viszonylag egy kaptafára készül mind, az utolsó pestis járványt követően olyan műhelyekből is kerültek elő példányok, ahol alapvetően nem volt jellemző a cég profiljára ez a termék. A nagyon kínai egyedeket főképp külföldi forrásból már 50000Ft körül kétes garanciával vagy garancia nélkül el lehet érni, míg az itthoni piacon 90 vagy inkább 100000 volt a határ némileg ismertebb nevekkel.
Középen nagyon alacsony a kínálat, de 130 és 150-től felfelé kezdődtek az erősebb processzorral, minőségibb kijelzővel megáldott gépek.
A felső kategóriát egyetlen egy cég képviseli. 300000 vagy inkább 350000 az alsó határ. Viszont szolgáltatás, támogatás, innováció terén senki nem nyújt ettől többet, mellékesen biztos lehetsz benne, hogy minden téren a legjobb minőséget kapod. (Kijelzőben magasan a legjobb még mindig a piacon, nem androidos csúcs géppel összevetve is.)
-
bostone
addikt
Azt értem, ha valaki mobillal vigéckedik, bár szerintem egyre többen azért választanak a felső kategóriából, mivel kevesebb kompromisszummal jár a használata. Na, de táblagép sokkal ritkábban kerül elő, körülményes is lenne kiráncigálni a reklámszatyorból.
Mindazonáltal a középkategóriás táblagépek száma igen alacsony. Legfőképp az alsó polcos termékek száma nő manapság, aztán következik a Samsung S széria és leírtuk a kapható termékek egész sorát droid vonalon.Én el tudom képzelni, hogy valaki nem használja ki a benne rejlő adottságokat, mégis jó szolgálatot tesz nála egy ilyen szörnyeteg. Erősen él bennem is a késztetés, hogy beszerezzek egyet csak böngészésre és filmezésre. Otthon a négy fal között, ahol csak a család látja, hogy milyen NAGY tabletem van, de bizonyos viszonyok között a 11” sem pici. Abból meg már van több is, mint elég.
Ez én vagyok, a többiek meg azt csinálnak, amit akarnak.
-
pali1228
csendes tag
Annyit felejtettem el hozzátenni, hogy a hangszórókról írt vélemény jó, jó, de azért nem írja le milyen élmény is valójában. Azt kell mondjam életemben nem hallottam még hordozható eszközt így szólni, ez konkrétan brutálisan szépen szól, a hangerő is nagyon jó. A mélyek nem hogy használhatóak, hanem kifejezetten kellemesek, nagyon élvezetes vele zenét hallgatni is. Volt alkalmam összehasonlítani élőben egy iPad Pro 11" 2021-el, a Samsung simán lepipálja az iPad hangszórószettjét. Ha kettővel lejjebb veszed ugyanolyan hangos marad viszont sokkal teltebb hangja lesz, én mindig úgy hallgatom
Nézz a szemedbe!
-
pali1228
csendes tag
Eléggé ráment a fórum a tablet kihasználhatóságára. Azt kell, hogy mondjam, ekkora képernyőn annyira más bármit is csinálni, akár játszani, Facebookozni, videókat nézni, még böngészni is (főleg az asztali Chrome miatt), hogy hihetetlen. Az S Pen eszméletlen jó, főleg a mozdulatokkal, és ez miatt is simán lehetne használni akár egy tanárnak is prezentációkat tartani (wifin vagy kábelen kivetíteni projektorra és az S Pennel lapozni a diákat) vagy olyan lehetőség is van, hogyha az ember nem akar a pc elé leülni, mert elfáradt a nap végére, netalántán a laptopot az ágyába vinni, akkor csak kivetíti a gép képét a tabletre és kontrollerrel tudja játszani kedvenc játékát a tablet képernyőjéről nézve, mert amúgy a késés nagyon kicsi. Ez a rendszer annyi mindent tartogat, hogy csak fel kell fedezni. Még én is ismerkedem vele, ki tudja mennyi funkció van még ebben a masinában, de egy percig se bántam meg, hogy megvettem.
Nézz a szemedbe!
-
domos
senior tag
-
mhydas99
aktív tag
válasz maldini822 #81 üzenetére
Latom neked sem sikerult ertelmezned amit irtam. En sem ragozom tovabb akkor...
-
mhydas99
aktív tag
Latom nem sikerult ertelmezned amit irtam. Irtam, hogy ez a tablet wkkora tudassal es ennyiert, olyanoknak akik valoban ki is hasznalnak maradektalanul a tudasat retegigenyt elegit ki. Nagyon keveseknek kellhet ez valojaban. Tobb ezer embernek Magyarorszagon? Persze, siman. Az nem sok 10 millio lakosbol. Ezzel nem mondasz ellent nekem. Minden mas esetben aki ezt megveszi annak egeszsegere, nyilvan egy nagyon jo eszkozt kap ennyiert, csak nem fogja kihasznalni, ergo az esztetikai erteket leszamitva tobb szazezer forint megy a wow faktorra. Ennyit mondtam. Akinek nem inge...
-
mazsi
senior tag
Annyira nem hallottam róluk, hogy öt ilyenem volt. Boltban, rendezvényen sokkal egyszerűbb a használatuk, de mindnek van valami gyenge eleme. Legtöbbször a processzor, vagy a memória.
Ha pedig nem nőnek tovább a tabletek, akkor a telefonok fogják beelőzni őket[ Szerkesztve ]
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
maldini822
csendes tag
A hozzászólásodból kiderül, hogy számodra nem megfelelő, de szerencsére biztosan tudod(mert racionálisan gondolkodó ember vagy, aki tisztában van a vásárlók igényeivel), hogy mindenki hülye, aki ezért pénzt ad. Komolyan úgy érzem bocsánatkéréssel tartozom. De annyiban könnyítek a lelkeden, nem, nem kell azzal foglalkoznod más miért vesz ezt vagy azt. Ami neked a racionális másnak eszetlenség lehet. Nem ragozom, mert felesleges. De ezt ne erőltesd.
-
doooo
veterán
Ha sokat akarnak eladni belőlük, akkor nem fognak ennél tovább nőni. Túl kényelmetlen a kezelésük. Ha meg nagyobbat akar valaki, ott vannak a harmadszor említett 2-in-1 gépek (amikről úgy tűnik, soha nem hallottál még). Na azokat lehet tabletként használni és nagyobbak is, mint az S9 Ultra, meg a társai.
-
doooo
veterán
Mivel kezdte másolni? Ezek is Androidot futtattak, amikor tabletként használták őket (bár erős túlzás 2,5 kilóval tabletnek hívni). Persze, ahogy mondtam is, ez egy hibrid gép, 2-in-1, all-in-one, ezek egyvelege.
Normális tabletek viszont már rég léteztek akkoriban, minden gyártónál. A Samsung már Note tabokat csinált. -
mazsi
senior tag
Az Asus Transformer AIO sorozat 8-10 éve annyira beelőzte a korát, hogy a Samsung kezdte másolni Androiddal.
Egy gond volt vele: 3-4x annyi memória kellett volna mindegyikbe. Egy mentségük volt, hogy sokkal szarabb tableteket is évekig el tudtak adni.Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
mazsi
senior tag
válasz Jeanne d'Arc #70 üzenetére
Sosem volt jobb tablet méret, mint a 17"-os Asus tabletem pár éve. Azóta is az utódját várom értelmes áron.
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
a.sebi
őstag
Annyira szomorú , hogy egy ilyen technikai cuccokkal foglalkozó oldalon is beugranak ezek a facebook színtű kommentek …
Ha nem lennének ezek a zászlóshajók akkor az olcsó tebletek mai napig szart sem érnének . Ezeknek a termékeknek a piacradobásával lehet elérni , hogy fejlődjön az olcsóbb kategória .
( lássd Tesla üzletpolitika Modell S profitjából kifejlesztettett olcsó Model 3 )
Az hogy te a Tableteddel lennél képes csak felvágni , az a te bajod .
Azt meg ideje lenne megérteni , hogy még kis hazánkban is van bőven sok ezer ember akik ezt az összeget a munkájukkal 2 hét alatt megkeresik , vagy más esetben hamarabb .Egy premium felsőkategóriás termék egy jól keresőnek pont akkora nyüg vagy kissebb mint egy rosszul keresőnek egy 80 ezer forintos tablet . De te elmagyarázod , hogy mindenkinek elég az olcsó ….
Gondolom mindenki idióta aki esetleg nem 6 milliós daciaval jár , hanem egy premium autóval …
A jó hazai ,irígy mentalitás látszik ezeken a kommenteken .
-
veterán
válasz Jeanne d'Arc #70 üzenetére
Szia,
ágyban fekve ugyan miért ne lehetne használni?
Ágyban szerintem a 15-16"-ig nincs gond.
A 14-es laptop is pl full hibátlan:
Nekem inkább azzal a billentyűzettel van bajom. Én eléggé magyar bill. fetisiszta vagyok, így az a kiegészítő (tényleg!) tized-áron sem kellene, nemhogy ennyiért.
A tablet árával semmi bajom nincs, egy csúcs telefon is ennyibe kerül, vagy többe, mégsem sípol senki, hanem megveszik és kész. -
addikt
Ez már nem a klasszikus tablet méret, amit ágyba fekve használunk. Nekem inkább olyan mint egy notebook.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
bag53
tag
🤘
[ Szerkesztve ]
-
cyanID
tag
aCsak jelzem, hogy aki kedvezobben kb uilyen elmenyt akar az s8 ultra tokeletes, bill tok is kivalo, rendszer friss, ugyanugy nez ki mint új korában.
A dex telefonrol es errol is bt n keresztul teljesen jo tvn monitoron.
Office, lumafusion és a cikkbol nem emlekszem, hogy az SNote jegyzetekrol írtak e,de tokeletesen szinkronizáltak a note telefonnal.
Az pedig, hogy jegyzet atkonvertalas miyen egyszeruen megy bármilyen formába nem kell ecsetelni.
Mindez hangjegyzettel, videoval, pdf readerrel, szerkesztovel, aláírással, képszerkesztővel, mappázhatósággal, kép és videokivágással.Biztonságos mappa szolgáltatással.
És bár ez sem ide tartozik de sok éves note 10 re elvileg megszuntettek a biztonsági frissiteseket, és par napja mégis érkezett egy.
Elnézést a részleges off ért. De ez a samsung szisztéma, azért már elég jó.
[ Szerkesztve ]
-
hegedus001
aktív tag
-
PandaMonium
őstag
Nincs igazad, én 280at adtam érte billentyűzetes tokkal együtt, és ez a 12gb/256gb konfig, tehát nem is a legolcsóbb. Nyilván a bolti ára drágább, de meg lehet szerezni olcsóbban. Illetve a probléma azzal is van, hogy Te valamiért az S9 Ultrán lovagolsz, de az nyilván nem jó ár-érték arányú (és hétköznapi használatra értelmetlen is), a sima S9-et, vagy az S9 Plus-t kell venni.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
István971
tag
válasz Rigormortiis #16 üzenetére
Tudom ajánlani a xiaomi pad 6 pro változatot, történetesen gyorsabb a belső ssd mint a Samsung.
Ja és export render is gyorsabb. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
A jövő most van
-
Mercel
senior tag
válasz Csabulator #6 üzenetére
Tab S6-on használtam a DEX-et , már akkor is nagyon használható és előremutató volt.
Azóta pedig nem keveset fejlődött.
Ezzel együtt én is azt vettem észre magamon, hogy a legtöbbször DEX nélkül használtam ha csak úgy előkaptam.Marcel
-
kat
tag
Kíváncsi vagyok, mennyien fujjolnak majd, de én tökéletesen megvagyok a google office tudásával...😃
3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
VivienR
tag
Nekem az Ultra méret túl nagy. Jelenleg 9+-om van, előtte 8+ volt, de leolvadt a töltőportja, aztán a pletykák alapján a 9-es szériára IP68 védelmet mondtak, így 9+-ra váltottam. Sokkal jobb a hangzása, bár sajnos a korábbi kiegésztők pl billentyűzetes tok nem működik megfelelően, leginkább semennyire.
Pluszban annyiból jobb a 9+ számomra, hogy kevésbé zavar, ha párát kap, a 8+ azért védtem és inkább nem használtam olyan helyen, ahol elkezdett kicsapódni a pára.
A Dex remekül működik, a 4k-s videókat is gyorsan átrágja. A Lightroom is könnyedén bánik 100Mp-es képekkel is. Termux is jó, bár még csak ízlelgetem. Plusz mint hozzáférés távoli gépekhez használom, használtam. Mindezek mellett a szokásos felhasználás amiben kiváló az S széria: jegyzetek, tartalom fogyasztás...
Amitől még jobb lehetne: teljes értékű 365 office alkalmazások, hozzáférés a KVM-hez root nélkül. Talán egyszer az Adobe vagy az Affinity is hajlandó lesz komolyabban foglalkozni az Anddroidal. -
geezer
aktív tag
Kábé egy hónapja van meg, imádom. Egyetemi jegyzetelésre tollal, nem billentyűzettel, közben két ablakos módban mellé nyitva egy böngésző vagy file Explorer. Üzleti úton, repülőn, (még nem próbáltam, remélem elfér a lehajtható tálcán...), hotelben filmet nézni, nincs párja.
A gen2 proci pedig már az S23 ultrában is bizonyított, hogy brutálisan erős és hűvös.
Igen, elég nagy a dög, eddig Tab S7 plus volt, ahhoz képest is érezhetően nagyobb, úgy kell kezelni mint egy penge vékony notit. Ahhoz képest viszont pehely könnyű és mondhatni kompakt. -
batai15
félisten
Én telefonon használom. Szerintem specifikus dolgokon kívül ( komoly játékok , vagy képszerkesztő stb progikra gondolok ) szerintem teljes mértékben ki tud váltani egy olcsóbb notebookot a Dex.
-
-
MrOomen
tag
Egy-két észrevételem lenne:
-A billentyűzetes tok 135 ezer legalább 2 hete SESben. Nekem is rémlik a 170 ezres ár, de kapcsoltak hogy túlzás kicsit
-Nem Super Amoledet használnak az S9 szériában, Dynamic Amoledre váltottak idén.
-Az S pen 4096 szintű nyomásérzékenységgel működik.
-összefoglaló táblázatban 8/128 van az 5G-s modell mellett
+ régi teló leadás 30ezer minusz az árból, plusz tartozékot ha veszel (min. 10e érték) 10% a tab árából (SES). 545ezer ft ---> 463,5 ezer ft + a tartozék ára
vagy (775-30)×0,9= 670,500 ft + tartozékKöszi a tesztet, korrekt!
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
Tudom, hogy nem ilyen választ vársz (ezért OFF), de:
én Samsung S9-en (régebben) és most S20FE-n is gond nélkül használom a DeX-et, tipikusan kábellel, de néha WiFi-n is. Mivel van RDP kliens, így távoli gépre csatlakozva tökéletes desktop egy jó billentyűzettel. Stabilitási / teljesítmény gondjaim nem voltak soha (mondjuk az RDP inkább jó hálózati kapcsolatot igényel, semmint komoly CPU teljesítményt).Tény viszont, hogy lokális dolgokra (office / email / böngésző) csak lightosan használtam, de úgy sem akadt semmi gond...
-
DS39
nagyúr
Klasszikus tabletnek kényelmetlen, laptopok mezőnyében 600k-ért lehet jobbat kapni, ami munkára és játékra is jó.
iPad mini kihívó lesz-e, kedves Samsung?
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Nekem csak a kisebbik tesója van( S9+), de ez szinte mindenre elég.
Előtte S7 FE volt/van, de még ezeket sem lehet összehasonlítani. Nagyon kezes, nem kell várakozni a dolgokra, gyors. A megjelenítés és az Atmos hangzás is lenyűgöző. Az Ultra már nekem nagy lenne, de aki mondjuk rajzol, vagy az spen-nel dolgozik, annak ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Bone, mintha a számból vetted volna a szavakat, nagyon egyformán gondolkodunk nemcsak a konkrét termékről, de a használatáról is. De még a pro/kontra részhez sem tudok nagyon mit hozzáfűni.
Röviden: tabnak nagy, laptopnak meg béna. Teljesen nyilvánvalóan megvan a piaca, nem véletlen ugrott bele ebbe a Samu: a teljes termékfejlesztési ciklus mire a polcokra kerül soksok millió dollár, és nem a zimbabwei fajta. Én tényleg várom majd a tulajok beszámolóját, akik megosztják hogyan használják ki, milyen workflow az amit ez leegyszerűsít, kivált több eszközt DE egy 8”-10” tablet nem lett volna jó erre, de ez már végre igen.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
mhydas99
aktív tag
Pont nem irtam az ellenkezojet. Csak azt mondom hogy ha valaki racionalisan elgondolkozik ezen a tableten, a tudasat es az arat is szem wlott tartja akkor be kell latnia hogy ez nagyon draga. Persze ha valakinek a munkajahoz kell es ettol sokkal produktivabb lesz az mas kerdes, az vegye meg. De az nagyon keves ember az eladasokhoz kepest. A tobbi inkabb csak azert veszi meg mert ez a vagyai targya. Ennyit irtam.
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
válasz PandaMonium #31 üzenetére
Nyilvan egy 150 ezres tablethez kepest ez koroket ver ra minden szempontbol. De billentyuzettel es tollal egyutt 700 ezer, azaz 4,5szor tobbe is kerul. Brutalisan draga meg akkor is, ha ha a mai csucsot kepviseli. Ennyiert egy oled kijelzos, dedikalt gpu-s ultrabookot lehet kapni egy normalis, gyors es jol mukodo tablettel. Vagy egy Macbook air M1-et egy nem a legdragabb, de csucstelefonnal. Tudom igy feleslegws merni ezert is irtam hogy vinni fogjak ezt is. Csak attol meg nagyon draganak tartom a tudasahoz merten is. Aki ugy erzi szuksege van erre az ugyis megveszi. Es hiaba vehetnem meg en is, egyszeruen nem hasznalnam ki, plane nwm ennyiert. De ez en vagyok.
-
mhydas99
aktív tag
Az sosem baj ha eros hardver van egy alapvetoen olyan eszkozben amit napi szinten, sok mindenre hasznal az ember.
Ez a tablet talan a legjobb amit ma az androidos piacon kapni lehet. Ez nem baj, sot. Csak egy ekkora meretu es teljesitmenyu eszkozt, ennyi penzert szerintem profiknak eri meg igazan venni, vagy akinek ez akkora anyagi megterhelest jelwnt mint mondjuk egy kavet venni egy Starbucksban. Tabletrol beszelunk, ami kiegeszitokkel egyutt 700 ezer forint. Ez a durva szerintem. Tudom hogy elszalltak az arak, de 700 ezer forint..... -
veterán
Van akinek egy gyengébb vas is megtenné ugyanebben a méretben, és akkor olcsóbb lehetne az egész.
Az 550.000 Ft-os ár nem túlzó, hiszen a csúcs telefonok drágábbak tőle, és azokat is veszik mint a cukrot. A nemmagyar billentyűzetért annyi pénzt kiadni viszont az én szememben is értelmetlen. 700.000 Ft-ért már egész komoly belsejű kisméretű laptopokat lehet venni.
-
bostone
addikt
Elviselném ezt a tabletet, bár a kis tesó az S8 ultra is forgalomban van még. Lehet, az is elég. Bár egy kuponzsonglőr csodákra képes.
Az angol kiosztású billentyűzetért jó nagy tockos jár. Sok-sok évvel ezelőtt az Asus képes volt tabokhoz teljes értékű “motyót” kiadni magyarul.
Ezt sosem értettem, hogy valakinek “túl erős" egy telefon vagy egy tablet. Ez miért probléma? Árulja már el valaki.
-
domos
senior tag
Ez a nagy baj az alkalmi kipróbálással, nem ad teljes képet, de utána mindenki egyből véleményt alkot, sokszor tévesen.
Két dolog:
1. Az nem "valódi" kattintás, az üveg nem mozog, csak a haptic engine érezteti kattintásnak.
2. A viselkedés teljesen kapcsolható, ha szeretnéd úgy fog működni ahogy leírtad. (Settings -> Tap to click)ON:
Megjelenés napján vettem meg a tabot, 5G+512GB verzió, nekem nagyon adja, DEX is jól megy (bár azzal az S23U-n és Z Fold 5-ön sincs gond, SoC meg ugyan az szóval nem meglepő), kijelző a legszebb amit valaha láttam tableten. Egy dolog lenne nagyon jó: displayport bemenet az USB-C-n, hogy mondjuk laptop mellé kijelzőként lehessen használni. Tudom, vezeték nélkül működik a dolog, de az nem olyan gyors mint a vezetékes.If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
janeszgol
félisten
Frankó tablet. Drágának sem mondanám, mivel csúcs kijelző, csúcs hardver van benne. Ez telefonban is ennyi, itt meg jóval nagyobb kijelzőt kap az ember, ami ugye jóval drágább is.
Szuper videót rögzít. Az állóképek minősége viszont nem jó. -
Hallosz
senior tag
Szép nagy, mondhatni drabális hordozható eszköz lett.
A tapipadról ez a mondás, írás: "MacBooké pedig elvitathatatlanul piacvezető."
Mitől lenne az piacvezető?Tegnap volt alkalmam használni, MacBookot, (idei 14") itt szembesültem vele, hogy még mindig kattintani kell a bal egérgombbal. Ellentétben a bármelyik középkategóriás laptopon elég csak megbökni a tapipadot - bárhol - és parancs végrehajtva.
Itt nem Apple vs nem Apple a kérdés, hanem az, hogy mitől tekint valaki "piacvezetőnek" egy húsz évvel ezelőtti kattintgatós megoldást?
(pláne úgy hogy nem is azt használ munkára, hamem amit megírt a tesztben. Jelzem, teljesen érthető részemről)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szép még jó-drága.
Inkább a Surface! Rakat program nem érhető el droidon ami sokaknak kelhet. A klavi nélkül ez kényelmetlen.
Kékfogas plusz klavival ok.
Nevettségesen drága a kiegészítő ehhez.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Graphics
Jómunkásember
Ha már ekkora méretű eszközt kellene használnom, akkor egy laptopra neveznék be.
Ez tabletnek túl nagy, notinak ( számomra) túl kevés.
Az összeg láttán főleg inkább egy fullos noti és valami kisebb tablet kombóban gondolkoznék.Ettől függetlenül biztos van célközönsége.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Nekem a legkisebb Galaxy Tab S9-em van, azért vettem mert mindenhova céges laptoppal közlekedem, de ne azon kelljen már tartanom a magán cuccaimat (egyetemi jegyzetek, sorozatok, game streaming, stb.), így mégegy laptop indokolatlan lett volna (főleg a súlya és a cipelés miatt), de egy tablet pont alkalmas. Kicsit féltem, hogy kicsi lesz, de 1-2 hét használat után azt kell, hogy mondjam ez az ideális méret, nem is vennék nagyobbat. Minden kényelmesen elfér a képernyőn így is.
Akik értetlenkednek az ár és a teljesítmény előtt javaslom, hogy menjenek be egy MediaMarkt-ba és nyomkodjanak meg egy 100k-s random tabletet, aztán az S9-et. Egyből egyértelművé válik, hogy ez egy prémium cucc és nagyjából páratlan Android oldalon. Sőt, 2 év iPad-ezés után ez volt az első Android tablet amire azt tudtam mondani, hogy na ez van annyira jó, mint egy iPad.
What I cannot create, I do not understand
-
Nemeth-R
csendes tag
Nekem nagyon jó lenne a legkisebb is, én nem akarom, hogy a tablet laptop legyen, én szeretem a virtuális gépelést, egy jó autokorrekttel, betanított billentyűzettel, és két hüvelykujjal gyorsabb vagyok, mint Gizi néni, a TSZ-elnök gépírónője.
(és Isten óvjon minket az Exynos visszatérésétől)Ennél a mondatnál hangosan felröhögtem.
Köszi a tesztet. -
veterán
Bone123, javíts bele!
Az első oldalon a nagy sietségben kimaradt/félrement pár szó.
Ezt írod a laptopról: "...90 Hz-es töltés, adapter a dobozban..."
120 Hz képfrissítés, 90 Watt töltés akart lenni, nem?
(utána ezt a hsz-t töröld ) -
Beantech
tag
Jó cucc, de nem nekem. Fejlesztésre marad az ultrabook, kényelmesebb és olcsóbb is. Régebben gondolkoztam a kisebb samsung tabon tartalomfogyasztásra nem munkára de a fold eltüntette teljesen ezt az igényt.
Kiváncsi lennék azért globálisan mennyit adnak el belőle és mennyi ember használja valóban produktív munkára aktívan.
-
Songoman
aktív tag
Nekem S22-m van. Ha bemegyek a céghez valamikor elő sem veszem a laptopomat. Csak a Dexes telefont. Még sosem fagyott. Nagyon jó a multitasking. Szinte, mint egy windowsos gép. Gondolom ezzel a tablettel meg jobban kell, hogy hasítson.
-
mhydas99
aktív tag
Felreertesz, mar mondtam hogy erre a tabletre is van valos, valoban kihasznaltsaga miatti kereslet. Nyilvan keves a teljes eladott mennyiseghez kepest. Es igen, mindenki arra kolti a penzet amire akarja. Csak a nyit mondtam -es persze hogy 3z csak az en velemenyem- hogy brutalisan tularazott ez az eszkoz es a vasarlok tobbsegenek feleslegesen eros. Ennyi. De aki egy tabletre akar 700 ezret kolteni az koltse.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Mivel a Telekom imádja csak és kizárólag az Ultrákat forgalmazni (főleg pár hónap elteltével)... attól tartok, hogy ez lesz a kövi tabletem. Pedig a + azért racionálisabb választás lenne.
-
Tschubi
tag
válasz Csabulator #21 üzenetére
Én csak elolvastam a tesztet, és úgy látom abban benne van a kérdésedre a válasz. Persze lehet én értettem valamit félre.
-
ddaydome
senior tag
Szerintem borzaztóan szűk réteg lehet az, akinek ekkora tablet szükségszerűen kell. Jó cucc, tartós is lehet, ha nem ejted el a monitort......
A mi munkánk során a 10" környéke bőven elegendő aláírásra."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Csabulator
tag
milkabrams, Rigormortiis - köszi szépen, akkor a tesztekben, ahol említették a belassulását a rendszernek gondolom azóta szoftveresen javítottak már rajta. Jó tudni, hogy régebbi tabon és telefonon is jól megy!
Tschubi - köszönöm, de a tanácsaidat inkább tartsd meg magadnak, ha már értelmesen nem tudsz válaszolni.
"Time You Enjoy Wasting is Not Wasted Time"
-
DeFranco
nagyúr
Értem, tehát akinek ez kell, az hülye, aminek az az oka, hogy ez a te véleményed.
Ezt én szűklátókörűségnek hívom, de ez legyen az én bajom. Nem fogok most neked arra use-caseket hozni hogy milyen felhasználásra jobb pont ez mint egy ultrabook vagy egy ipad pro, megteszi az, aki ezzel dolgozik, te meg majd rajzolgatsz ultrabookra meg használod tablet módban.
-
SkyLine3000
addikt
Túl nagy, túl drága és samsung.
-
mhydas99
aktív tag
Ezt el is fogadnam ha nem lenne ekkora batar a kijelzoje...ilyen meretben, plane aki profi szinten igenyel egy eszkozt egy ultrabookkal jobban jar minden teren. Ha meg teljesitmeny, profizmus es minoseg akkor iPad pro. Persze tudom hogy sokan meg eszik ezt igy is, ertem en. Azon lepodom csak meg hogy mennyi az abszolut nem racionalisan gondolkodo ember. De az meg mar az en bajom.
-
BusinessGuy
őstag
Mondjuk az vicces hogy egy több mint félmilliós készülék amit egyébként pc monitor mellé a SECOND DISPLAY-el is promóznak konkrétan használhatatlan a Second display megoldással annyira lagolós fos, a gaming és egyéb funkciók amik a Tab s8-as szériában bent voltak itt eltüntek mint opció hogy legalább a lag megoldódjon, igy marad az hogy használod a SuperDisplay appot ami hangot nem tud áttolni vagy valami egyéb streamelős megoldást amivel a pc-t a tabletre tudod streamelni. Ez igy ebben a formában kalap sz*r, munkához használom másodlagos kijelzőnek A TAB s9u-t de sokszor ezen dolgozok másik szobában, és lévén a Second Disdplay használhatatlan a Superdisplay-nek nincs hangja igy rohadt gamestream megoldással szüttyögök ami sajnos nem tökéletes hiszen játékra van kitalálva..... A Samsung hivatalos európai fórumon már többen jeleztük megjelenéskor a problémát, annyira sem méltat a nagy samsung support és a hires terméktámogatásuk hogy beböfögjön egyet a topikba nemhogy javitani próbáljon az indokolatlanul használhatatlan feature-ön amivel még képesek voltak reklámozni is a TAB szériákat....
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Tab S8 plus-on és telefonon is használom a dex-et, tökéletesen működik, semmi gond nincs vele.
Aki még azt mondja, hogy a 150-200 ezres sávban lévő tabok mindenre legek: igen, én is így gondoltam, amíg egy Xiaomi Pad 5öm volt. Aztán lett a Tab S8+ és aztakurva. És ez még ahhoz képest is szebb!
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
PirosHello
senior tag
A teljesítmény -táblázatban az első oszlop az a Tab S9 Pro, nem S8 Pro.
Jó lett a Tab és a teszt is. Ennyiért viszont kenjék a hajukra (Tab S7+-t használok, tökéletesen jó mindenre). Ezt még 250-ért vettem, szóval sztem irreális lett az új ára. 45W os Samsung töltővel 2 óra alatt feltölti a 10000 mAh-s telepet, és igen éjszaka töltöm.[ Szerkesztve ]
"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."
-
YellowFlash
aktív tag
válasz FireFox1996 #8 üzenetére
de ne a legolcsóbb használt autód emlegesd, mellette egy "középkategóriás" (1.5M) használt autóval, amikor a cikkben szereplő tablet a saját piacán csúcsnak számít
a hasonlatodban inkább az 5-10M-os használt autók lennének a pontosak, itthoni piacon azok a csúcsokmert pl németeknél pörögnek a 15-20M-ás használt autók is
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
Tschubi
tag
Szerintem olvasd el a tesztet, benne van a válasz.
-
milkabrams
őstag
Egy darabig noti nélkül voltam, egy tab s7 helyettesítette, egy időben ment office app, tidal, chrome pár lappal és semmi gond nem volt, ez meg bőven erősebb cucc.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
FireFox1996
őstag
Aki ezt megveszi, mert neki tetszik több ok miatt, és megteheti, hogy megvegye.
Ha anyagilag megtehetme, akkor én is ezt venném meg.
Ez is ugyan olyan, mint minden más fajta vásárlásnál. pl. autó vásárlásnál a 20 éves suzuki swifttal is tudok menni A pontból B-be, és meg lehetne venni 150e ft-ért. De ha most venni kell kocsit, akkor én nem azt venném meg, hanem egy sokkal drágábbat fogok megvenni (mondjuk 1.5M ft-ért, így már 10-szer drágább), mert a suzuki nem tetszik, nem megfelel az elvárásaimnak, és nem ezért, mert mások előtt akarom megmutatni a kocsit...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
DeFranco
nagyúr
Nem én vagyok a célközönsége ennek a tabletnek, de el tudom fogadni (és a mindennapi munka során látok is rá példát) hogy létezik ennek a kategóriának célközönsége, igen, ilyen áron, ilyen teljesítményigénnyel.
Nekem nem kellene, nem használnám ki és főleg nem szeretném megfizetni (az ár töredékét sem) de ez nem azt jelenti, hogy nem lenne ennek racionális piaca.
-
Csabulator
tag
Dex-et használja valaki egy ilyen kaliberű tabletnél? Érdekelne, hogy milyen szinten van a Samsung megoldása. Használható-e érdemben, tehát nem fagy szét hamar, nem lassul be eszméletlenül, stb.?
"Time You Enjoy Wasting is Not Wasted Time"
-
mhydas99
aktív tag
Ennyi penzert hat.....szerintem a tablet felhasznalok kb. 2%-a letezik akinek valoban szuksege lenne erre a tudasra maximalisan. Oszinten, aki ezt wn yiert megveszi az azert teszi hogy felvagjon masok elott. Mert nem mondja senki hogy 150-200 ezerert nem lehet boven jo tableteket kapni....ok, azok nem amoledesek. Ennyi. Teljesitmenyben mire nem eleg egy felso-kozepkategorias proci 6 gb rammal,jo szoftveres hatterrel es 128 gb rommal? Ok, legyen benne microsd foglalat. De ez a Samsung reszwrol egy technologiai magamutogatas semmi tobb. Persze sokan meg fogjak venni.....komolyan nem ertem.
-
MODERÁTOR
-
Tschubi
tag
Igen, drága. De kiváló HW és SW, minőségi anyaghasználat és összeszerelés. Plusz a hosszú terméktámogatás. Ha jól sejtem Android vonalon most ez a csúcs tablet. Ez alapján akár még ajánlott is lehetne.
Az adatkommunikációnál nem tartom jogosnak a 10 pontot az NFC és infra hiánya miatt. Tudom, nem életszerű hogy valaki ezt lóbálja egy POS terminál előtt. De ma már egy alsó -közép osztálybeli mobilban is van NFC.
A kamera olyan, amilyen, szintén nem ezzel fognak fotózni, de egy videó chatre bőven elég.
És piros pont a négyhangszórós hangzásért, füles nélküli is élvezhető lehet a filmnézés.
Köszi a tesztet! -
pali1228
csendes tag
Én hétfőn szereztem be, a nagy méreten mindenki hasra esik, de amúgy brutál jó tablet. Akármit csináltam rajra jéghideg maradt, látszik, hogy a processzornak a töredékét használja ki a legtöbb esetben.
Nézz a szemedbe!
-
FireFox1996
őstag
Ez szuper nagy tablet. Elfogadnám
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple IPad Pro 11, M2, 4.gen, Folio és AppleCare+ 25.04.
- Huawei T3 10 MediaPad 48Gb újszerű, hátlap/kijelző hajszál karcmentes, mágneses tokkal, tartozékai
- Lenovo Tab M11 tablet
- Logitech Combo Touch billentyűzet iPad Pro-hoz 11" (1., 2. és 3. genhez)
- Apple iPad Pro M1 11" 256GB WiFi+Cellular + Apple Pencil 2 + ajándék tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest