-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoubleW
csendes tag
válasz
mikesgabor #43811 üzenetére
Köszi szépen a válaszod!
Neked is köszi obalix
-
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #43783 üzenetére
Ööö, ne hidd el a kollégának, nem csinál érezhetően jobb képet az s3. Én is néztem s2-vel felvett videókat a fhd-s tvmen és tényleg jók voltak, az s4-mal pont ilyen lenne 3 méterről ugyanezen az 55ös tv-n. Ebben a kijelzőméretben talán egy i5/i5s tud jóval jobb képeket/videókat csinálni. S3-at meg ne vegyél, most már lényegtelen, hogy s2-d vagy s3-ad van. A minimum az s4. A legjobb, ha maradsz az s2-nél, amíg meg nem unod.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43780 üzenetére
Ezt értem. De ha az S2 -é is jó, akkor minek cserélnéd le S3 -ra? Itt azt próbáljuk elmondani, hogy ha minőségi ugrást szeretnél, akkor vegyél egy célhardvert. Ezek a telókamerák arra valók, hogy gyorsan csinálj velük egy képet, ha már úgyis nálad van. A minőséghez szenzor és optika kell, ami helyigényes.
-
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #43773 üzenetére
Ha fotózni szeretnél, tartsd meg az s2-t és vegyél egy kompakt gépet.
-
galaxys80
veterán
válasz
mikesgabor #43758 üzenetére
Kamera teljesítmény tekintetében egyértelműen megéri. Az S3 kamerája szerintem az S4-énél is jobb.
Teljesen elfogulatlanul mondom, mivel már egyik készülék sincsen a tulajdonomban. -
palee69
senior tag
válasz
Szerintem is inkább S4 vagy ha az túl nagy S4 Mini.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Szerintem nem éri meg S3 ra váltani akkor már inkabb S4. Szerintem....
-
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #43749 üzenetére
No igen, mikor adtad el 33ért? 28-30 a reális ára most a telónak, ha a vevő ismeri a piacot és nem tudod átcseszni.
-
galaxys80
veterán
válasz
mikesgabor #43749 üzenetére
Hát akkor azt nagyon rosszul hallottad.
Tulajdonképpen minden téren jobb, erősebb, mint az S2. Kijelzőben, a kamerában és a zenei képességekben pedig különösen nagy a fejlődés.
Egyedüli panasz a szoftverére lehet. De az meg emlékeim szerint az S2-ön is TW.A másik kérdésedre:
Nagy szerencséd volt. Én nemrég 28-ért vettem egy kártyafüggetlen telefont makulátlan állapotban minden tartozékával. -
törölt tag
válasz
mikesgabor #43729 üzenetére
"Csúszik el."
Ez jó. 2011 -ben jött ki az S2. Lassan 4 éve. -
törölt tag
válasz
mikesgabor #43718 üzenetére
267Mhz a gyári plafon. Dorival tudod húzni, de nagyon nem javaslom. A Mali400 sosem volt gamer GPU. Még a kínai telókban levő PVR 544 is alázza 3D teljesítményben. Keress olyan videót, Hogy "MK808 GPU tuning". Az MK808 egy Rockchip RK3066 -os, dual core miniPC. Abban is Mali400 van és a lapka ugyanúgy 45nm -es, mint az S2 -é. Ezen a csíkszélességen nem lehet 267 fölé vinni a Malit. Fogsz látni hatalmas hűtőborda, meg
ventilátor barkácsolásokat. A 28 nm -es RK3188 -ban már az 500 -as plafon értékéig felnyomják a Malit. Van 3066 -osom és 3188 -asom is. Az utóbbiban is karcsú a Mali, pedig kétszer akkora frekin dolgozik. -
Szatyor95
senior tag
válasz
mikesgabor #43718 üzenetére
Kernelcsere nélkül nem fog menni sajnos. A gyári kernel nem támogatja a túlhajtást.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
mikesgabor #43715 üzenetére
Dorimanx kernel De csak óvatosan nehogy túlhajtsd.
-
Szatyor95
senior tag
válasz
mikesgabor #43712 üzenetére
Lehetséges. Vagy főzött ROM, vagy egy módosított kernel kell hozzá. Viszont ha nem mostanában tervezel új telefont venni, szerintem ne próbáld meg. Azonnal nem igazán lehet kivégezni a GPU-t (persze brutális túlhajtással megoldható), de már rövid távon is okozhat végzetes hibát. Pláne mivel az S2 alapból egy forrófejű készülék.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Dorimanx kernelben úgy emlékszem lehet a gpu-t is húzni,a procit biztosan lehet.
-
oba
addikt
válasz
milyen rom alatt próbálkozol vele? ha nem gyári vagy gyári alapú rom akkor először próbálj meg áttérni egy olyanra, mielőtt ilyesmibe belevágsz (már csak a zárt mali driver miatt gondolom, custom romokon nem igazán működik 100% -on a gpu)
ha viszont gyári vagy gyári alapú romon próbálkozol akkor nyilván a fentieket ne vedd figyelembeén nem hallottam még olyanról hogy mobiltelefonban gpu -t lehet overclockolni... nekem már a feszültség értékek állítása is instabillá tették a telefont, cpu overclocknál meg melegedett keményen
de majd egy hátha jön egy hozzáértőbbilletve google
-
válasz
mikesgabor #43613 üzenetére
Én a sajátomon még sosem tapasztaltam olyan vagy hasonló foltot.
-
galaxys80
veterán
válasz
Nekem a régebben használt és a mostanin sem volt soha ilyen piros folt.
Nektek mennyi kijelzőhasználatot szokott bírni az S2 1 töltéssel kb?
Azt vettem észre, hogy mióta feltettem a FB appot 2 óra is alig jön ki. -
BalanceR
addikt
válasz
Nálam a Legutolsó gyári ROM van a telón rootolva...
A piros folt, csak alig észrevehetően van jelen , de az is csak homogén felület esetén, optika hiba, amit a szoftver vagy javít, vagy nem, megszűnni sosem fog...Fotózni én a Camera FV-5 appal szoktam, szerintem ez az egyik legjobb. ( PL Tud tömörítésmentes PNG-ben menteni)
Egy PNG-ből húzott képVideózni nem nagyon szoktam, de ha igen, azt sem a gyári appal, mert az egy FOS...
Összevissza fókuszál, és ha nem napfényben veszel fel vele, leesik a Framerate 15 FPSre... a Bitrate is alacsony.Az LGCamera nagyon bejött. Manuálisan lehet benne a fénymérést , WB-t kapcsolgatni, csak akkor fókuszál, ha te akarod,és szinte vaksötétben is tartja a 30FPS-t, mindemellett akár 70Megabites tömörítést is tud.
-
válasz
mikesgabor #43291 üzenetére
Jobbulást és kitartás!
-
TheBomberman
tag
válasz
mikesgabor #43289 üzenetére
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43286 üzenetére
Telepítés előtt cwm recoveryben wipe data / factory reset és wipe cache partition plusz format /system-et megcsináltad igaz? és utána indult a letöltő mód és odin kombó?
amúgy választ nem tudok rá, hogy mitől lett ez. (az android sz*r, winphone-t kell venni vagy almát és nem lesz gond
)
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43283 üzenetére
Akku ki, vársz egy picit vissza. indítod cwm-be, ha be enged wipe data / factory reset.
ha nem enged be download mode-ot próbálod ugyan így és egy romot felteszel. (utána érdemes wipe-olni)(#43285) mikesgabor
Nem tudom, mi történt? milyen rom stb?
Lehet nem wipe-oltál rendesen telepítés előtt, hibás partíció lett, vagy valami ilyesmi. -
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43259 üzenetére
Én is valami hasonlóra gondoltam, ezért is nem váltottam, köszi a beszámolót.
-
randras_83
addikt
válasz
mikesgabor #43223 üzenetére
A SIM nem a sebességet befolyásolja hanem a merülést. Bocs de nálam aki nem ismeri a kernel fogalmát az nem hiszem hogy túlságosan képben lenne a droiddal. Persze nekem aztán tök mindegy hogy mit törölsz, max lesz egy nem megfelelően használható S2-t. GB - n sem lesz rózsásabb az élet. Nálam az S2 is smooth a Nexus - ról nem is beszélek.
-
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43239 üzenetére
Úgy gondolom igen. Majd egy véleményt írj már kérlek ha felraktad. Üzemidő, stb.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43233 üzenetére
Kernel a motor. Kernel nélkül olyan, mint az autó motor nélkül. Csak karosszéria.
(#43234) logarithm: Fürgébb vagy!
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43233 üzenetére
Minden rom tartalmaz kernelt anélkül nem lenne semmi
cf root jap mehet pda szekcióba ha fent a rom.A kernel
Az Android rendszer alapját egy Linux kernel képezi. Ez a kernel végzi a munka ordas részét, nélküle a telefon és az Android használhatatlan alkatrész és fájlkupac lenne. A kernel vezérli a telefon hardverét, végzi a I/O feladatokat, felcsatolja a meghajtókat, kezeli az érintőkijelzőt, a hangot, a grafikát, szinte mindent. A felhasználó általában arra kényszerül, hogy a gyári kernelt használja, ha zárt a loadere. Az Android rendszer, és a kernel szinte teljesen elkülönül. Úgy tudunk könnyedén ROM-ot cserélni, hogy közben az alaprendszert érintetlenül hagyjuk. A legtöbb kernel rendelkezik Recovery Menüvel. Van, amikor a felhasználónak külön kell egyet telepíteni, vagy módosítani a meglévőt.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43230 üzenetére
Ha a philz-re gondolsz, akkor nem. Az jellybean kernel, a mappában van egy cf root azzal tudsz rootolni vagy keresel egy GB 2.3.6 i9100 costum kernelt
Mindig igazodni kell az adott android verzióhoz és gyári vagy aosp romokhoz, és úgy kell a kernelt belőni, mert nem működik minden mindennel így úgy
csak óvatosan.
(#43232) salgocomp
12 percig volt fent csak megnéztem milyende egyébként tuti 4napig bírná
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43226 üzenetére
Anno feltettem én is, atom jó
olyan fapados. (igaz sgs-en sokat használtam)
[link] (nem kell mindegyik file, értelem szerűen azokat tallózd be amik jb esetében is kellettek, legyen az a minta példa) -
galaxys80
veterán
válasz
mikesgabor #43224 üzenetére
Ez kb. Olyan, mintha WIN 98-at akarnál tenni a PC-re.
-
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43224 üzenetére
Az apppok/játékok többsége már 4.0+ androidot kíván.
-
randras_83
addikt
válasz
mikesgabor #43221 üzenetére
Én a helyedben egy 3 fájlos repart 4.1.2 - vel kezdenék. Visszaraknám full stock-ra a telefont. Memóriakártya nélkül megnézném mennyire lassú, merül stb. Ha 2 évesnél régebbi a sim kártyád azt is kicseréltetném.
Ha stockon, nem régi simmel merül, akksi csere. Ha már nem merül akkor mehet a memkari frissen formázva. Az viszont tuti, hogy ha nem tudod hogy mit miért törölsz rendszer szinten, akkor inkább ne piszkáld. Jobb az gyári állapotban. És azt se felejtsük el hogy ez egy régi telefon, csodát nem szabad tőle várni. -
törölt tag
válasz
mikesgabor #43212 üzenetére
Egész pontosan mit jelent nálad az, hogy "leszedted"? Általánosságban meg azt tudom reagálni, hogy ha nem tudod, hogy mi, hol van és hogyan működik, akkor nem kéne belemászni a lelkébe és akkor talán megbízhatóan fog működni.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43205 üzenetére
A CPU -t sztem igen, de a GPU -ra tudomásom szerint nincs lehetőség. Nincs nálad aktiválva vmi energiaspórolós beállítás, ami korlátozza a procit?
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43203 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43199 üzenetére
Nem épp egy Gamerfon. Egyébként n+1 oka lehet. Lehet, hogy az Adrenonak jobban fekszik az a játék, mint a Malinak. Lehet, hogy csak a governorváltással kéne pörgősebb üzemmódra ösztökélni. Esetleg egy másik kernel, amiben át tudod állítani az alapéttelmezett üzemmódot.
-
oba
addikt
válasz
mikesgabor #43192 üzenetére
milyen rom? ha nem gyári vagy gyári alapú akkor valszeg azért, ugyanis a zárt mali driverek miatt a custom romok grafikus téren gyengébben teljesítenek
ha gyári vagy gyári alapú rom akkor nem tudom -
törölt tag
válasz
mikesgabor #43159 üzenetére
Egy másik topikban láttam. Kipróbáltam, de inkább meg sem említettem itt. Nincs az az akkuspórolás, amiért ezt a szemgyilkos üzemmódot bevállalnám.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43157 üzenetére
Kicsit zavaró? Szerintem borzalmas és nagyon rontja a szemet. Lehet, hogy egy HD amoled -nél bejön, de sztem a 480x800 -ból már nem lehet komoly kompromisszumok nélkül elvenni.
-
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43150 üzenetére
7-8 telefonhívás, állandó mobilnet, ha itthon vagyok állandó wifi, néha egy kis játék, napközben pár fotó, esetleg videó, ezeket mind max fényerőnél. Játékra az új aksi is kevés egy feltöltéssel, persze ha sokat játszol.
-
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43147 üzenetére
Estére olyan 20 %-ra megy le ha használom a telefont rendesen. Ha érdekel az aksi írj privátot.
-
salgocomp
senior tag
válasz
mikesgabor #43145 üzenetére
Sajnos nem, ebayen sem találtam 2000es gyárit.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43141 üzenetére
Google a barátod!
Begépeled az angol szakzsargont és magyar találatokat kérsz.
-
Kékes525
félisten
-
szemesi69
addikt
válasz
mikesgabor #43136 üzenetére
http://mobilegeeks.hu/2010/09/28/szerviz-kodok/
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43104 üzenetére
Azért próbálj meg egy wipe cache és wipe dalwik cache-t csinálni.
-
salgocomp
senior tag
válasz
Haldoklik az aksi, nekem is ilyen volt, miután vettem egy újat, nem csinálja már.
-
Kékes525
félisten
válasz
Milyen régi az aksi? [link]
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43070 üzenetére
A fakó és a sötét nem egymás szinonímái. Én sötétet írtam. Minél sötétebb, annál kevesebb energiát igényel.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43068 üzenetére
Ez egy hasonlóan hibás megközelítés. Ha ismered a működést, akkor ki tudod használni a lehetőségeidet. Az IPS -nek fix háttérvilágítása van. Ennek energiafelhasználása független a megjelenített képtől. Az Amoledben nincs külön háttérvilágítás, mert maguk a pixelek világítanak. Minél világosabb képet kell megjeleníteniük, annál több energiát igényelnek. Viszont a fekete megjelenítése nulla energiájú. Szóval, ha Amoleden spórolni akarsz a kijelző fogyasztásával, akkor használj sötét háttereket! Nekem pl. az Apexben ki van kapcsolva a háttérkép. Így totál fekete a háttér és az alkalmazásoknál is a sötétet választom (ahol lehet).
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43066 üzenetére
Ez egy nagyon rossz kérdés, ezért jó válasz sincs. Attól függ, hogy milyen használattal. Kikapcsolva sokkal többet is. Kijelzőidőben a negyedét sem és akkor még Dori beállításait nem is említettem. De egy biztos. Csodák nincsenek, legfeljebb trükkök, amiket viszont bármelyik romon lehet alkalmazni.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43064 üzenetére
A probléma valós, de a leírt megoldást cáfolom. Konkrétan Wanam 14.1 -et használok (nekem nagyon bejön, bár elég régi rom) és amikor legutóbb frissítettem Dorit, akkor előjött ez a beragadó médiaszkennelés ügy. Aztán úra feltelepítettem EZT és helyreállt a rend.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43061 üzenetére
Sztem nem közvetlenül a prociba kéne belenyúlni, hanem governor -t váltani.
Wow! De jó, hogy eszembe juttattad! Tudja vki, hogy mit és mire kéne átállítani Doriban, ha én manuálisan szeretnék governorokat kapcsolgatni? Persze nem manuálisan szeretném, hanem automatizálóval, csak ahhoz az kéne, hogy Dori ne bírálja felül. -
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #43061 üzenetére
Heló, a képernyő merít sokat, az órajellel lehet szórakozni, nem lesz vele gond, de kb észrevehetetlen a kisebb fogyasztás, már ha használod is a mobilt. Én zenehallgatáshoz vettem le az órajelet régebben, addig, hogy még pont ne akadozzon a zene. Furcsa módon, akkor se lett sokkal jobb az aksiidő (pár százalékos javulás volt csak).
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43054 üzenetére
Ragaszkodsz a gyári kamerához? A Playen van egy csomó: camera ha nem tudsz dönteni, akkor itt megkérdezheted, hogy melyiket ajánlják: Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik Persze írd le, hogy mit tartasz fontosnak benne és milyen Android verzióhoz kell.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43039 üzenetére
odex vs deodex
"Úgy látom, van egy kis zavar e két fogalom terén, mivel elég sokan kérdezték már, hogy mik is ezek, úgyhogy akkor egy kis előadás:Vannak ugye a .apk fájlok, ezekkel semmi gond sincs, mindenki tudja, hogy mire jók. Tulajdonképpen a .odex kiterjesztésű fájlok speciálisan egy-egy adott .apk fájlhoz kapcsolódnak, és az a fő feladatuk, hogy helyet takarítsanak meg a lemezen.
Ezek az "odex" fájlok a hozzájuk tartozó .apk fájl egyes részeit tartalmazzák (összegyűjtve), amelyeket a rendszer optimalizál a tényleges bebootolás előtt. Ez egyrészről gyorsítja magát a boot-folyamatot (illetve inkább a boot utáni "tétlen" állapotot), mivel egyes, nagyobb erőforrásigényű fájlok rendszerszintű részletei már előre betöltődnek (lásd. egy téma).Az odexek árnyoldala, hogy pont emiatt nehézkes ezeket a fájlokat módosítani - ugyanis egy .apk-hoz egy (vagy akár több) egyedi, meghatározott .odex is tartozik, ami ugye egy elengedhetetlen részét képezi a fő APK-nak, de mivel előre betöltődnek egy meghatározz helyre, még a fájl elindítása előtt, hiába írjuk át vagy módosítjuk magát a .apk-t, az eredeti .odex-szel vagy odex-ekkel sajnos nem fog elindulni.
Itt jön képbe az deodex - ez tulajdonképpen az APK-k "újracsomagolása", magyarán egyesítése a megfelelő .odex-ekkel úgy, hogy minden apró kicsi részlet egy helyen legyen. Ez történhet egy sima fájllal, de akár egy ROM-mal is: egy ROM is lehet deodexelt, ami annyit tesz, hogy az összes ROM-fájl egyesítve, összesítve van, így nyugodtan lehet azokat - hozzáértéssel - módosítani. "
angol: [link] ADVANTAGES & DISADVANTAGES szekcióban a válasz.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43036 üzenetére
Systemben szerintem neked semmi dolgod nem akadt
max törölhetsz onnan gyári felesleges appokat.
így van particionálva az s2 16GB model:
/system kb 500MB
/data kb 2000MB (ide kerülnek a telepített appjaid)
/preload passzolomnem gyári romot használok.
/cache ide is valamennyi fent van tartva passz..
/internal storage kb 12000MB ami szabad felhasználásra van.(#43038) mikesgabor
igen odex-el együtt kell eltávolítani.
aztán csak okosan, mert lehet gondot okozni -> [link] [link] listák, hogy miket lehet törölni. -
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43033 üzenetére
Igen install a zip, utána lesz root.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43030 üzenetére
Igen, mivel odinal raktad, sajnos az nem képes root-ot adni, de mivel van cwm-emed, ezért már belső sd-ről rakd fel a .zip-eset
és lesz root jogod superuser megjelenik a menüben.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43028 üzenetére
Romolás 1x1. Ezt még csapd hozzá!
Bírom a doktor úr stílusát. Néha átjött hozzánk, amikor a környéken ügyelt. Haverok látták az autót és kérdezték, hogy kihez kellett mentőt hívni. Én meg mondtam, hogy semmi komoly, csak egy droid lett rosszul.
.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #43024 üzenetére
-
fjudors
aktív tag
válasz
mikesgabor #43022 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43018 üzenetére
Kíváncsiságból bepötyögtem a gugliba, hogy XWLSD. Erre rögtön dobta az I9100XWLSD -t. Sztem elég egyértelmű, hogy milyen rom.
-
Jumbozorz
senior tag
válasz
mikesgabor #43019 üzenetére
Nyomd meg a hangerő "le" gombot és a telefon újraindul.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43014 üzenetére
Ha valami gond történik olvasd el Somatom előző hozzászólását (#43013) Somatom és/vagy kérdezz.
Megelőztél.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #43008 üzenetére
zip -es verzió, signed kifejezéssel:
elfogadja a gyári recovery, mint szignózott, "hivatalos szoftverfrissítés". Vagyis, gyári telót, microSD -módszerrel lehet rootolni.CWM zip:
Ha már van CWM recovery, akkor azzal telepíthető. CWM nem kér gyári szignót.tar:
Ez Odinhoz való, vagyis PC -s flasheléshez (vagy mobile odin, mert ilyen is van). Odinos flashelésnél szintén nincs szignó hitelesítés ellenőrzés. -
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #43007 üzenetére
Philz kernel Innen tudod a neked megfelelőt letölteni. De NEM az alapsáv verziója alapján kell, hanem a build szám alapján. Mellesleg már írtam neked: [link] Idézek ebből: "Szoftveresen annyit csinálhatsz, hogy vagy felteszel egy a Build számnak megfelelő Philz kernelt (ezzel rootoltad a telot és a recoveryben csinálsz egy wipe cahce és wipe Dalwik cache-t) Ha ez sem használ gyári állapot visszaállítást. Lásd előző hozzászólást. Az XXLS8 csak a modem,radio,phone/baseband verzió. A build számot ugyanott találod mint amiket írtál, csak legalul."
Beállítások - Az eszköz névjegye(legalul) - build szám (legalul)
Kernel választáshoz Phil (a szerző) megjegyzése:
"What kernel to choose:
The important part is the Kernel code:
XWLPX-NEE
Kernel code is in red (LPX), for this example, you need an LPX ROM. However, often, you can mix kernels when they are close: LPF kernel with LPG ROM...
NEE code doesn't matter at all, I add it for reference. It is the CSC
XW: mixed, often doesn't matter for close regions. For example, XW and XX are often interchangeable. However, mixing a BU with an XW ROM or inversly, sometimes works, but often ends in a bootloop. In that case, either boot into recovery or download mode to reflash"Bootloop = Ha a telefonod újraindítási hurokba kerül. Újraindítás után mielőtt használhatnád a telefont ismét újraindul, aztán megint és így tovább a végtelenségig, ha nem avatkozol bele. (Boot újraindítás, loop hurok).
Azonban, egy jó tanács. Nincs királyi út a rootoláshoz sem, mint sok más egyébhez az életben. Azaz nem tudod megúszni az alapismeretek nélkül. Enélkül akár használhatatlanná tudod tenni a telefonodat. Tégla lehet belőle (papírnehezéknek még jó
)
Azaz alapismeretek nélkül NE CSINÁLJ SEMMIT!
Az alapismeretekre ott van az ezen oldal tetején levő összefoglaló. Azt át kell olvasni.
Ezen kívül: Android alapok kezdőknek (köszönet érte aggleánynak a PH fórumáról) Hogy is van ez? Android tudnivalók Nem naprakész, de azért segít. -
törölt tag
válasz
mikesgabor #42987 üzenetére
1.: Nyisd le az oldal tetején az összefoglalót és tanulmányozd!
2.: Ismerd meg a CWM működését, lehetőségeit!
3.: Töltsd le Justreboot linkjéből a friss signed.zip -et és másold a mikroSD gyökerébe!
4.: Indítsd el recovery -ben a telót és telepítsd a zip -et!
5.: Én szoktam "wipe -olni". Telepítés után nem hagyom indulni a telót, hanem újra recoveryben indítom. Ekkor már az új kernel recovery -jébe lép, vagyis a CWM -be.
6.: CWM -ben wipe cache, wipe dalvik cache, majd reboot normál módban.
Az egyes lépések hogyanját megtalálod az összefoglalóban.Remélem, hogy nem hagytam ki semmit! Kérek a tudoroktól ellenjegyzést!
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #42971 üzenetére
De nem ezt írtad. Azt írtad, hogy "mintha". Az egy érzést, egy benyomást jelent, nem konkrétumot. Mivel maga a funkció célja a jelenlegi érzésednek pont az ellenkezője, ezért jó lenne egy kicsit "tudományosabb" alapon is kipróbálni, mert így, még ha valós is a jelenség, akkor sincs semmilyen támpont, ami alapján ki lehetne nyomozni az okát.
Más!
Ha már akkuspórolásnál tartunk, használ vki E-Robotot, gyári, vagy gyári alapú rommal? Csináltam egy pár parancsot, de nálam nem akar jól működni a dolog és kíváncsi lennék rá, hogy S2 gond miatt, vagy csak az én Wanam-Dori párosom sztrájkol. -
törölt tag
válasz
mikesgabor #42964 üzenetére
Azért lássuk be, a kijelentésednek "tudományos" alapon van egy kis gyógyszerelgurító mellékhatása. Kicsit olyan Xaktás, scifi kategória.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #42961 üzenetére
Mivel kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #42959 üzenetére
Látod, ezt én sem értem. Szerintem akár töltődhetne is. De vannak ilyen furcsaságok ebben a Galaxy -sban.
-
törölt tag
válasz
mikesgabor #42957 üzenetére
Sőt, ha offline navi közben, online zenét hallgatsz a háttérben, akkor nagyon gyorsan merül. Viszont sokkal lassabban merül, ha közben autós töltőn van.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #42935 üzenetére
A kernel: az Android rendszer alapja, amely egy Linux kernel. Ez a kernel végzi a telefon működésének fő részét: A kernel vezérli a telefon hardverét, pl.: végzi a I/O feladatokat, felcsatolja a meghajtókat, kezeli az érintőkijelzőt, a hangot, a grafikát. Az Android rendszer, és a kernel szinte teljesen elkülönül. A legtöbb kernel rendelkezik Recovery Menüvel. A csere akkor szükséges, ha például rootolni szeretnéd a telefont (Windowsban ezt úgy mondanák, hogy rendszergazdai jogot adsz a felhasználói fiókodnak), azaz sokkal több mindent tudsz változtatni, beállítani, mint előtte. Ha ezekre nincs szükséges akkor felejtsd el, a 4.1.2-nek alapjaiban jó a kernele.
Az adott problémát sok minden okozhatja, rossz beállítás, vagy akár hardver hiba is. Ha régi az akksid és sokat használtad, akkor akksi csere megoldhatja.
Szoftveresen annyit csinálhatsz, hogy vagy felteszel egy a Build számnak megfelelő Philz kernelt (ezzel rootoltad a telot és a recoveryben csinálsz egy wipe cahce és wipe Dalwik cache-t) Ha ez sem használ gyári állapot visszaállítást. Lásd előző hozzászólást. Az XXLS8 csak a modem,radio,phone/baseband verzió.
A build számot ugyanott találod mint amiket írtál, csak legalul. -
würzburger
aktív tag
válasz
mikesgabor #42765 üzenetére
Hát bekapcsoláskor mit látsz a kijelzőn?
i9100 ez a normál s2
i9100g ez butitott keleti felhasználoknak
i9105 PlusEz a 3 típus külsőleg teljesen egyforma...
-
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #42765 üzenetére
Ez I9100-nak tűnik, bár nem túl részletes a kép. Az én dobozom is ilyen.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
mikesgabor #42651 üzenetére
Egyértelműen S2 de más javaslatra ne nagyon számíts S2 topikban.
-
randras_83
addikt
válasz
mikesgabor #42649 üzenetére
Na jó, de abból indulj ki, hogy alap esetben azzal használod. Igazából döntsd el, hogy mi a fontos és hogy akarod használni, az tuti, hogy az 1GB ram a GS2 mellett szól, szvsz a Sensation, ha a fotó is fontos akkor 4.0.4-es androidig használható jól. A GS2.n nálam éppen SlimBean van, a gyári rom eredeti formában kuka.
-
randras_83
addikt
válasz
mikesgabor #42646 üzenetére
Szerintem a HTC Sense-es rommal szebb képeket lő, mint a GS2, viszont pl CM-mel a Sensation már nem annyira patent.
-
F.B.I.
veterán
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #42623 üzenetére
Én anno használtan 70ért vettem...arra utalt a kolléga, hogy kezd értéktelen lenni a készülék
(igaz olyan srácot fogtam ki, aki T-nél melózott és eladás előtt fullra kicseréltetett rajta mindent (kijelző, csatlakozások, amit csak lehet) )
-
Burt1793
veterán
válasz
mikesgabor #42617 üzenetére
Az usb csati mindenképpen el lesz rohadva, 3 év alatt tönkremegy. A samsungnál 9 ezerért cserélték. Sajnos az alkatrész magában és beszereléssel együtt is ennyi volt és mivel nem akartam több időt tölteni a dologgal (netes rendelés...) berakattam velük. 20 perc alatt meg volt.
Ezt is megértük. 30 rugót ér a teló.
-
logarithm
őstag
válasz
mikesgabor #42617 üzenetére
Imei szám rendben van e nézd meg, dobozon illetve akku alatti matricán és a telefon névjegyében.
Hangszóró recseg e, vagy nem.
Usb csati rendben van e.
A kijelző beégést tesztelni: ezzel pl: [link]Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #42610 üzenetére
Igen. A topik többek között ezért is van.
Azonban ajánlatos előbb alaposan elolvasni az összefoglalót, ami ennek a lap tetején van, azért, hogy tisztábban legyél az alapokkal és pontosan kérdezhess, másrészt a segítségnyújtás is csak ekkor lehet hatékony, mert vagy nem érted, vagy félreérted és akár tégla is lehet a telód legrosszabb esetben.
-
Kékes525
félisten
válasz
mikesgabor #42608 üzenetére
Mit nem értesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged