- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kubista85
csendes tag
LOL
-
bostone
addikt
Egy problémám van csak a belépő kategóriával.
Az, hogy létezik egyáltalán.
A Samsung is patika mérlegen méri a hozzávalókat, de azért nehogy túl jó legyen. -
MikeWazowski
veterán
Az az alsó káva rendesen bántja a szemem, bár tudom olcsó kategória, de akkor is.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
pirosmajom
csendes tag
6. éves az A40-em, 4/64-es, a proci 20%-al gyengébb mint ez legalább. Játékon kívül mindenre használom, döccenés nélkül fut minden. Szóval lehet itt fikázódni, de minek.
-
bostone
addikt
válasz pirosmajom #4 üzenetére
6 éve még másképp festettek a dolgok. Talán ez is elmuzsikál hosszú távon valahogy. Akkor is jó tenne, ha lenne egy minimum szabvány.
Manapság egy céges mobilnak is több feltételnek kell már megfelelni. Működjön a céges üzenetküldő szolgáltatás, lehet többféle is egyszerre. Készíts fotókat, küldj képeket! Reagálj a küldött képekre! Reagálnék, de nem látom, mert nem tölti be…
Néha a tárcsázóra is várni kell. -
Saros139
csendes tag
Én vagyok vak, vagy tényleg nincs jack kimenet alul - a leírással ellentétben?
A Samung honlapon is USB-C fülhallgató kimenetet írnak.[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
Nekem 4,5 éves lesz az A40-em, de az hogy döccenés nélkül fut minden, az szerintem erős állítás. Én is játékokon kívül mindenre használom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azért valljuk be, kijelzőben a 120 Hz-es 1400 nit fényerejű A25 kimagaslik a mezőnyből.
Mi a helyzet a PWM-mel?
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
kubista85
csendes tag
Igen, mondjuk mai aron huszezerert laggolhat, de 85-ert kinos.
-
tms+
aktív tag
Bennem továbbra is az a kérdés, hogy 5-6 év múlva ezzel a RAM-mal, procival mennyire marad használható. Az eddigi alsókategóriás Galaxyk annyira nem voltak jók ebben. Nem hiszem, hogy a One UI és az appok 5 év múlva nem lesz használhatatlan ezen a hardveren. Biztos nagyon fájt volna 6 Gb RAM-mal indítani.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
veterán
Továbbra sem értem, miért nincs hangsúlyozva a tesztekben, hogy kapható belőle ilyen is, olyan is, és az elérhető variációk közül mi épp ezt teszteljük.
A25-ből is rendre a 6 GB ram van említve, miközben abból is van nagyobb is.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Szena67
tag
Billegő székláb alá túl drága és nem is túl környezetbarát, másra meg nem jó. EU helyében tiltanám ezt a sok szemetet, ami "telefon" fedőnév alatt a piacára ömlik, nem kéne már ez a sok eldobható xar
-
janeszgol
félisten
A kamera tök jó nappal. A kijelző jó.
Viszont drága a teló, pláne a 8 GB-os verzió. -
Fecó 11
csendes tag
Hogy kapott "Tetszik" értékelést? Több a hátrány mint a előny
-
veterán
Hát figyu,
(nem vagyok A15-A16-fan, én 103ezerért 8/256GB A25-öt vettem),
de a jó amoled kijelző, a minőségi IP54 ház, a jó nappali kamera, a hosszú terméktámogatás azért összeadódnak...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
titán
4 GB rammal telefont kiadni 2024-ben.... Ennyi memóriával már a 8-as android is döcögött.
-
ddaydome
senior tag
A telefon első osztályú ár / érték arányban.
Jó, hogy van ilyen is szerintem.
Az, hogy a legolcsóbb telefon is 90hz-en megy meg világbajnok. Van, ahol még 400e ft-ért sincs 90hz"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
scyllarus
veterán
A hardver meg a 60Hz-et sem bírná. Tök jól néz ki a speciben, csak épp másodpercekig bámulhatod az állóképet minden műveletnél. 90 Hz-en
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
winss
tag
Tök jó a 6 éves szoftvertámogatás, de ez a hardver mire lesz jó 6 év múlva?
-
veterán
Kérdés hogy globálisan nézve a telefonhasználókból vajon hány %-ot érint a 4-5-6-7 éves support. A telefonszolgáltatók az imei szám alapján simán ki tudnák listázni hány éves telefonok vannak forgalomban (persze vigyázva, GDPR, stb, semmi érzékeny adat)
A 3-4 éves support tuti kell, annak általánosnak kellene lennie. A 3+1-et, vagy a 2+2-t is simán elfogadom.
Épp ma világosultam meg azügyben, hogy a méregdrága RedMagic telefonoknál (talán!) 1+1 év. Döbbenet.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
janeszgol
félisten
Friss szoftverrel nem sokra. De ez változhat, ha a Samsung szeparálja szoftveresen a telefonokat. Ugye ma is van One UI core, de csak a legalján.
Egy 2019-es Xiaomi Redmi Note 7 ma is használható még alap dolgokra. Imádtam azt a telót, jó kamerája volt, jó kijelzője és a korában megfelelő hardvere. Viszont nem kapott frissítést,csak kettőt a megjelenése óta, így használható maradt.A One UI6-hoz a 3GB ram már nagyon kevés, a 4 GB pedig a nagyon minimum.
-
őstag
Ha már szóba hoztad a régi telefonok használati statisztikáját. Én arra lennék kíváncsi a nagy "mérnincsrá7évtámogatás" hangulat közben, hogy mennyi telefont használnak 2-3-4 stb éve mindenféle támogatás nélkül megelégedéssel.
Én évekig használtam támogatás nélkül telefonokat és nem igazán volt hiányérzetem. Sőt! Nézd meg bármelyik telefon fórumát, miről szól: jött update. És utána aggódva figyelik milyen problémákat hoz az update. A hamar telepítgetők pedig sorolják a problémákat (rövidebb üzemidő, akadozás, ez vagy az nem müködik), aztán várják a javító csomagot.[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
A35, ami sokkal jobb telefon, Pl MMben 110K ha beviszel egy fekete fehér kijelzős ezer éves nokiat.
Csak a tájékozatlan emberek vesznek a16 telefont. Szóval sokan.[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
Sose értettem azt, amikor a mi hiányzik rész jön, és ott fel van sorolva pár dolog. Ha minden benne lenne, nem ennyibe kerülne, és nem alsó kategória lenne.
-
Bagoly01
senior tag
Van két redmi itthon. Mindegyiken ezeréves android fut.
Sosem érdekelt milyen verzió van rajtuk. Mivel tök hibátlanul teszik a dolgukat.
Egyébként a várva várt frissítésekkel nekem is az a tapasztalat, hogy sokszor butítják a kamera szoftvert, ha egy új modell piacra kerül. -
K0vasz
aktív tag
a proci ilyen szempontból kábé mindegy, ha kicsit lassabban is, de mennek a dolgok
a 4 giga RAM viszont nekem már 2 évvel ezelőtt is kevés volt, konkrétan volt valami számla, amit egyszerűen nem tudtam csak a telefont használva befizetni, mert a böngészőből átment a netbankba a hitelesítésért, és amikor visszamentem a böngészőbe, újratöltötte az oldalt, és emiatt megszakadt a fizetési folyamat
szóval 4 gigával én már nem vennék telefont, mert bizonyos helyzetekben konkrétan használhatatlan, akármennyire olcsó is
-
mtix
kezdő
Jó sokan előkaptátok a kritikus oldalatokat. A valóság az, hogy ez most jelent meg, 3-6 hónap múlva már nagyon szép ára lesz.
Nemcsak azoknak lehet ez jó vétel akiknek nem futja drágábbra, de azoknak is akik keveset használják a telefonjukat.
-
Szena67
tag
Ha valaki árérzékeny ezért olcsó telefont szeretne válasszon inkább xiaomi, motorola vagy poco telefont samsung helyett, mert ez itt 3-6 hónap múlva is csak xar marad, hiába lesz olcsóbb. Baráti árú xiaomi, poco vagy motorola is tartalmaz legalább 6-8GB ramot és valami értelmezhető mediatek vagy snapdragon SOC-t, ha meg éppen nem a legkurrensebb modell, hanem az elődje, akkor még kedvezőbb is az ára. Vagy keveset használt/felújított telefon is sokszor jobb választás, mint egy ilyen raktárban felsepert maradékból készült, lassúságával bosszantó nettó környezetszennyezés.
-
veterán
Ezt Redminél megerősítem. Ez ügyben kb a k. anyukájukat.
Amikor megjelent a Note 10 Pro, abban az árjategóriában az volt a legjobb kamerás telefon. Megvette a gyermek, szuper, öröm-boldogság. Aztán megjelent a Note 11 Pro, és onnantól a 10 Pro kamerája "elbutult".
Nagyon közel állt a telefon a falhozcsapáshoz, és akkor mondta azt a gyermek, hogy soha többet Xiaomi. Ő ezt azóta is tartja, a Xiaomi nevű cég pedig magának köszönheti hogy kinevelt egy iPhone-felhasználót.(a családban van még 2 db redmi)
-
janes1976
őstag
2024-ben 4 GB RAM, az árat meg inkább hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
veterán
De itt élesben, direktben, személyesen tapasztaltuk meg.
Amikor megjelent a Redmi Note 11 Pro, el kellett róla mondani, hogy az a legjobb kamerás Redmi, és ez csak úgy volt lehetséges, ha a N 10 Pro lebutul, és baszki ez le is butult.
Beszarás.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
mtix
kezdő
Lehet erősebb a hardver a kínai telefonokban ugyanazért az árért, lehet nem. Van 6 GB RAM, vagy 8 vagy 32 (mert most épp itt megy a "pixelháború"), de közben lassabb lesz a háttértár, vagy gyengébb a kamerachip vagy vacakabb a mobilhálózat kezelő chip vagy a WiFi egy generációval korábbi vagy a képernyő fényereje alacsonyabb vagy régebbi gorillaüveg védi vagy az USB adatátvitel lassabb vagy az akku hamarabb elhasználódik vagy a képernyő hamarabb beég vagy az alaplapon a kondenzátorok hamarabb felpúposodnak, stb. stb. Túl sok alkatrészből állnak ezek a kütyük, hogy csak egy számra rámutatva lehessen ítélkezni fölöttük. Hidd el a Samsung is rakna bele több RAM-ot ha kijönne az árból amiért eladják.
Aztán a szoftver oldalon lehet spórolni még dögivel, közben a Samsung egész jól összerakott OneUI-ket ad ki és frissíti is a megígértek szerint a telefonjait. És a garanciáztatás kérdése megint egy jó téma, hazai képviselet nélkül bonyolult lesz a történet.
-
Szena67
tag
Sikerült itt jó sok mindent összehordani. Egyrészt púposodó kondenzárorok max. pc alaplapon fordulnak elő, nem telefonban, bele sem férne, azokban chip kondenzátorok vannak. De mindegy is nem fogsz tudni meggyőzni, mert a konkurens márkák hasonló kategóriában ár/értékben jobbak. Snapdragon és Médiatek SOC is azonos kategóriában jobb, mint a samsung exinos chip hálóztkezeléstől, energiahatékonyságtól kezdve kb. mindenben. Ez sem tűnteti fel túl jó színben az exinost. [link] Ha ekkora összegből kellene megoldanom a telefon kérdést akkor sem vennék ilyet. Ebben a szegmensben van a legnagyobb választék, így aki akar talál jobbat. 6 év egy már ma is a használhatóság határát súroló telefonnál meg csak a hiszékeny guppik beetetésére van. Ismerjük a samsungot arról az oldaláról, hogy a forrasztásnál úgy ötvözi a forrasztópasztát, hogy garancia idő lejárta után garantáltan szétporladjon a hőterheléstől, rengeteg kontakthiba és bizonytalan működés lesz az eredmény.
-
Alex123
senior tag
Azt vettem észre, hogy elhanyagolható különbségek vannak csak a tavaly megjelent Galaxy A15 szériához képest.
Ezért pl. akinek nem feltétlen szükséges az 5G kapcsolat/előfizetés még pár évig, neki teljesen elfogadható alternatíva lehet a tavalyi konstrukció is, mivel pl. az A15 4G-t már 50 ezer körül meg lehet vásárolni - és az már eléggé baráti ár - plusz az A15 széria is 2028-ig megkapja a frissítéseket, ráér majd utána váltani.
(mivel a proci ua. alatta gyanítom, hogy akár tovább is!)
Én a magam részéről "csalódtam" az A16 szériában, 1 év elteltével vártam valami jelentősebb fejlődést, ezt Így csak a fogyasztók tudatos "lehúzásának" vélem, 80-90 ezerért ezeket én semmiképp nem venném meg.
A tavalyi modell most best buy lett így, aki Samsungon és belépő szinten gondolkozik. -
Elk_hound
tag
Nem hiszem hogy a gyenge hardware miatt marad ki a 4k video. Az SD 625-el is tudta, (Mi A1) amihez képest a mai belépő szitű procik is erőművek. Marketing ez bizony.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Minden, ami Unreal Engine
- Politika
- BestBuy topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest