- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
Jóreggelt,
tiszta gázban vagyok. Csináltam egy nyomtatómegosztást sambá-n, felvettem bele a guest ok = yes-t, a guest account egy vendégfiókra van mappelve (map to guest-el). Nem tudom vindozon elérni a nyomtatót, authentication failure. Próbáltam úgy is, hogy először csatlakoztam egy megosztott mappához a samba serveren és utána akartam telepíteni a nyomtatót, gondoltam, ha már be vagyok jelentkezve a samba egy megosztására, akkor nem lesz gond a nyomtatómegosztáshoz való hozzáféréssel. De igy se müxik. Amúgy hogyan tudok vindózon megosztott nyomtatóhoz csatlakozni, ha a nyomtató használatához jelszó kell?
A nyomtatómegosztás másik Linuxos gépről elérhető, igaz, ott megadtam egy felhasználónevet és jelszót.
Még egy furcsaság: felvettem a nyomtatómegosztásba a browsable = yes-t, de mikor lefuttatom a testparm-ot, akkor a megosztásnál már browsable = no áll. Ugyanakkor a nyomtató megjelenik a network neighbourhood ablakban. Most akkor browsolható vagy nem?
Van valakinek ötlete, hogy merre tovább??? -
PWR
aktív tag
-
PWR
aktív tag
kicsit több info kene:
-van -e masik gep a halon, amiröl latni lehet a samba megosztasait (hogy biztos jol van-e konfiguralva a samba, ezzel ezt a hibat ki lehetne csukni)
-fel van-e telepitve az xp-n a client for ms networks protokoll
-van-e az xp-n tüzfal
-pingelhetö-e az xp-röl a samba szerver
Üdv: I. -
PWR
aktív tag
Hello, gondolom megosztasokat akarsz latni. A my network places alatt latod a samba azon megosztasait, amely megosztasra a samba serveren
browseable = yes van beallitva. A többi, nem browseolhato megosztast meg unc nevvel lehet felcsatlakoztatni (felteve hogy van megfelelö jogosultsag).
ilyen egyszerübb dolgokban tudok segiteni ha kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest