- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
T.Peterka
csendes tag
Nagy szünet után frissen raktam fel a Lost Alpha-t 1.3000 + 1.402 big patch. Rendben megy minden...
kivéve, hogy néhány hanggal gondok vannak. Konkrétan a lépéshang "stereo" módja nagyon zavaró... Fülessel játszva random vagy balról jön alépéshang, vagy random jobbról... és akkor a másik oldali hangszórón semmi. Még csak nem is egyszer itt, egyszer ott mintha felváltva lépegetne, hanem random vagy a bal vagy a jobb oldalra dobja be a lépéshangot. Ugyan ez a bokrok hangjával, mikor belegyaloglok. Random jobbról vagy balról hallom a dolgokat, és elég fülsértő.
g_body_actor-t bekapcsolva ugye nincsenek lépéshangok, de úgy meg eléggé hiányzik, túl nagy a csend + a bokrok hangján ez nem segít.Sound settingsben végigzongoráztam mindenen. Valakinek hasonló, vagy ötlet?
-
T.Peterka
csendes tag
Kikerülhetetlen crashbe botlottam. A helyzet:
X-14ből tartok visszafele, viszem a dokumentumokat Velesnek. De a Darkscape töltőképernyőn mindig betölt a végén meg crash. Még hibaüzenetet sem dob, hogy mi baja, csak le az asztalra. Próbáltam Dark Valley meg Cordon felől is, ugyan az. Már tavaly végigjátszottam, sose volt gond vele. Valakinek ötlet hogy most akkor wut? Vagy földet rá? -
T.Peterka
csendes tag
Igen, ezt is akkor vettem észre, mikor a túlmelegedéssel szórakoztam a release első napjaiban. Aztán megoldódott az fps limittől a 2 percig tartó lámpa is.
Amit még észrevettem , hogy bizonyos fpseken a hangtompított gépfegyvereknél a lövedék becsapódásakor megakad a kép vagy kihagy pár frame-et. Minnél hosszab burst annál hosszabb akadás. Én vsync/triple bufferingel 58 fpsre korlátozva (mert úgy nincs input lag) játszom, és így előfordul ez, úgyhogy inkább nem rakok a fegyverekre hangtompítót. Tavaly tesztelgettem, és úgy emlékszem kb. 40 fps alatt , meg 80 fölött nem produkálta ezt. Nem tudom, hogy függ össze a kettő, de vannak érdekességek.
-
T.Peterka
csendes tag
válasz
Plazmacucci #5610 üzenetére
Semmi baj, te megpróbáltad.
-
T.Peterka
csendes tag
Jó, 120 fps -nél még nem látványos, de ha levennéd staticra, és mondjuk földalatti részen vagy fps limit nélkül elszáll 300-400 fps fölé, és hiába kevésbé terheli a kártyát, az annyi frame-et állít elő amennyit bír és ettől jobban melegedik. Meg lehet mérni, nálam egy 15-20 celsiussal megdobta a max temp-et fps limit nélkül. Nyilván nem fő meg, de ennyi túlzást azért meglehet engedni...
Plazmacucci: -
T.Peterka
csendes tag
Valaki tudja, hogy Static lightingban is van változó időjárás valamennyire?
DX 9 vagy 10-ben is tudnám játszani, de nem tudom ti hogy vagytok vele , de staticon baromi hangulatos
a komor látvány.Nekem így jobban bejön, a legelső stalkert idézi, amit még tényleg csak úgy tudtam játszani
Szerintem érdemes kipróbálni úgy is, viszont vigyázzatok arra, ha nincs vsync, és az fps sincs lekorlátozva, akkor zárt helységekben/föld alatt elszáll a végtelenbe, és megfő a vga
-
T.Peterka
csendes tag
Na már nekem is játszhatatlan. A végén járok, és amióta bementem az erőműbe, onnantól kezdve kb 3-5 percenként crash, dll hibával. Felváltva xrender_r1.dll meg xparticles.dll vagy mi. Azóta már kijöttem az erőműből, de a generátoroknál a laborig nem jutok el, mert folyton crash.
Próbáltam már úgy hogy kimásolva a program files-ból, meg egy teljesen másik meghajtón is, ugyanaz. Azt hiszem itt van vége a játéknak átmenetileg?! -
-
T.Peterka
csendes tag
Hmm köszi. Én is már elég régóta GP37el vagyok benne, és nem mindig vettem észre. Viszont most tovább próbálgattam és g_actor_body on -nal (vagyis mikor látszik a láb, de a hangja nem) nem produkálja ezt, csak akkor ha ki van kapcsolva, vagyis van a lépteinknek hangja. Szóval valahogy a lépés meg a gellert kapott golyó hangja összeakad. Legalábbis nálam.
érdekes, köszi hogy kipróbáltad!
-
T.Peterka
csendes tag
Valaki akinek G36 van épp a keze ügyében megerősítené nekem amit észrevettem?
Szóval hogyha sétálás közbem lövünk egy gyors sorozatot mondjuk a földbe vagy a falba, akkor közvetlenül utána egy pillanatra beakad/fagy a játék. minnél hosszabb a sorozat, annál tovább de csak ilyen max 1 mp.
De ha egyhelyben állunk akkor nem, csak ha sétálás közben lövünk. Még jobban észrevehető ha fal mellet megyünk, és a golyó a falra pattan vissza. Többnyire nagy tűzgyorsaságú fegyvernél vettem észre, de lehet azzal nincs összefüggésben. De elég idegesítő mikor mutáns ellen harcolunk, mert hátrálni is kéne, meg lőni is és így minden sorozat után beakad.
-
T.Peterka
csendes tag
Spoilerek
Ott járok, hogy átmentem a földalatt pripyatba, segítettem a tudósnak mintát gyüjteni. Következő küldetés hogy találjam meg a 26-os hotel szobát. Gondoltam előtte még visszamegyek az új Barba vásárolni kicsit. Vissza is engedett, feltételeztem hogyha át tudok mostmár jönni Pripyat déli részén vissza is tudok menni. De mikor mennék vissza a Bar felől , visszadob hogy can_reach_area_warning. Most komolyan, megint a radaron és az undergroundon keresztül kéne átmennem pripyatba, mikor itt nyil egyenesen jöttem át onnan? Valószínüleg bug, de kezd idegesítő lenni.
-
T.Peterka
csendes tag
Foxon és Petrenkon kívül hol lehet még előrébb repairelni? Most fogok Pripyat City-be menni, de még előtte javítanék a cuccaimon. Visszamentem a régi Bar helyére, és megtaláltam Petrenkot a pulthoz dőlve, de patch ide vagy oda, most még csak beszélni sem tudok vele. megnyitom a talkot és egyből crash mielőtt kiválasztanék akármit.
-
T.Peterka
csendes tag
Na rátaláltam egy "házi" megoldásra.
Annak akinek indokolatlanul gyorsan merül a flashlight, főleg föld alatti terepen az csökkentse az fps számát.
Vagy Vsync bekapcsolásával, vagy valami külső programmal (pl. MSI Afterburner) állitson be max fps limitet kb 100 alá. Vagy vegye feljebb a grafikát.Ezután már normálisan merült, csigalépésben, mindenféle config átírás nélkül.
-
T.Peterka
csendes tag
válasz
Lomha 8V #2629 üzenetére
igen, a patch nekem is javított rajta, teljes újrainstall után. Viszont egy érdekes dolgot vettem észre:
mikor lefelé vagy felfelé nézünk sokkal jobban fogy a lámpa, mint ha előre.Ezek szerint fps függő lenne hogy mennyire fogy?! Így érthető az is hogy a laborokban ahol pont hogy jobban kéne, ott jobban fogy.
-
T.Peterka
csendes tag
SaGa59
Az is volt már, zöld meg kék fajtájú is, de nálam nem sokat segít. Ha egy sötét szobába bemegyek, ha bekapcsolom a night visiont akkor se látok semmit a sarkakból vagy hogy mi van a padlón, csak ha bekapcsolom a lámpát. Csak néha, nyilt terepen látni vele jobban mint amúgy...
-
T.Peterka
csendes tag
válasz
Lomha 8V #2609 üzenetére
Én is most írtam át eddig jó.
S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\gamedata\config\misc\items ezen belül a devices.ltx és itt
battery_duration = 35000 alapbólAz az érdekessége hogy csökkenteni kell az értékét ahhoz hogy tovább tartson. Viszont ha túl alacsonyra van véve nem is világít.Remélem ez megmarad és nem állitja vissza.
Visszavonom pár perc után már most visszaállította és kb 10mp alatt elfogy. érdekes.
-
T.Peterka
csendes tag
Másnál is megkergült a lámpa ahogy haladt előre a történetben? Legalábbis nálam már x10-nél is felltünt (akkor még patch előtt), meg most x7-ben is új elemet rakok bele, és kb 30 mp alatt lemerül teljesen. 1 szobát végignézek lámpával már lemerült. :| A játék elején még nem volt ilyen.
-
T.Peterka
csendes tag
Azt hiszem most egy kikerülhetetlen crashbe botlottam?!
(Spoiler) Army Warehousesnál mikor futunk be a blowout elől, már bent vagyunk a házban, el is kezdődik a blowout, erre kifekszünk, még horkol is közben párat, mintha aludna, aztán crash akárhányszor próbálom. Valakinek sikerült túljutni? -
T.Peterka
csendes tag
Azt hiszem nálam bebugolt az Agropromos quest. már előrébb járok de még mindig nem tünt el hogy "Segítsek a stalkereknek a katonák ellen" . Visszamentem, és minden katona halott, de a quest nem teljesül.
-
T.Peterka
csendes tag
Stash SPOILER
A plafonon a szellőzőn a rácsokat figyeljétek, az egyikhez fel lehet ugrani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Magyar az űrben
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest