Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skyline
senior tag
nah, mostmeg már Március
kicsit vicces
Bővebben: link -
Thunder78
őstag
válasz
Mr.Skyline #62 üzenetére
thx ... minnyá kipróbálom
-
Mr.Skyline
senior tag
most meg minden ok > Bővebben: link
de a T.E.C date az maradt!
[Szerkesztve] -
kovi
senior tag
Nekem az alaplap írta ki még valamikor régebben a 80GB-os Maxtoromról hogy Shech status failed, replace or... mittudomén.
5 nap múlva a vinyó a kukába landolt, ugyanis kattant egyet s többet sosem indult el. -
Mr.Skyline
senior tag
-
Thunder78
őstag
válasz
Mr.Skyline #57 üzenetére
Be tudnál szúrni egy linket az Active SMART-hoz? Megnézném én is, hogy mit jósol
-
Mr.Skyline
senior tag
mosmár végképp nem értem mi van! ha a T.E.C. date azt jelenti mikor fog meghalni a vinyóm, akkor még ebben a hónapban elhalálozik
ez tuti kamu.
Bővebben: link -
Mr.Skyline
senior tag
csináltam egy restart-ot bejött a windows és felugrott egy ablak, Active SMART ugatott valamit leokéztam és bejött a prg.:
Bővebben: link
ez is normális? -
Mr.Skyline
senior tag
felraktam közben az Active SMART 2.42 ver.-t
egyelőre nincsen T.E.C dátum, ha jól látom ez fut a háttérben és jelez ha valami galiba van! LoL! -
Mr.Skyline
senior tag
nos beillesztenék két S.M.A.R.T táblázatot amit a SppedFan-al csináltam a két lekérdezés között eltelt majdnem 3 hónap:
2004.12.03 > Bővebben: link
2005.02.23 > Bővebben: link
az értékek amik változtak azok normálisak?
nincsen gáz? nem igazán tudom mit kell, hogy nézzek
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
steve@prhw #50 üzenetére
''Ezért is nullázódik időnként. (Asszem pl. a felpörgési kísérletek számlálója szintén..''
Ezt ismét nem értem!
A SMARTban 2 efféle jellemző van: A ''Spin Up Time'' és a ''Spin Retry Count''.
Az előbbinél azt méri a SMARt, hogy a lemezek elfogadható időn belül elérik-e az üzemi fordulatszámot. (Ha nem, akkor csapágyhibára, főmotor hibára vagy tápcsati kontakthibára, gyenge tápra utalhat.)
A másodiknál pedig a felpörgéseket számolja, mert ez is igénybe veszi a vinyót. A gyártók 40-50ezer felpörgést mernek vállalni a vinyóikra.
Mi tehát a ''felpörgési kísérletek számlálója''? -
steve@prhw
őstag
Ez általában kábelhiba miatt fordul elő. Ezért is nullázódik időnként. (Asszem pl. a felpörgési kísérletek számlálója szintén.., ott hibás áramellátás is okozhatja a gondot.)
Ha cseréled a kábeled, korrigálod a csatlakozási hibát, akkor teljesen jogos, hogy ''élete végéig'' ne büntesse a vinyót a SMART... Ezért nullázódik (gondolom, bizonyos ''hibamentes'' idő után). -
mr_ricsi
veterán
válasz
steve@prhw #47 üzenetére
''Van olyan jellemző, amelyik idővel nullázódik, pl. UATA CRC Error rate''
Ha a CRC nullázódik, az nem normális üzemállapot, idővel sem megengedett, hogy ilyen történjék a vinyóval! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Mr.Skyline #45 üzenetére
Ez így jó.
(Sokat használod a vinyót ''nonstop'' üzemben?) -
steve@prhw
őstag
válasz
Mr.Skyline #46 üzenetére
Semmi konkrét hibája nincs, a jellemzők állásából ''saccolja'' a fitness értéket, de messzemenő következtetéseket ne vonj le. (Van olyan jellemző, amelyik idővel nullázódik, pl. UATA CRC Error rate). Időnként nézz rá, ha nem romlik, akkor nincs gáz. Rakd el ezt a képet, és figyelj a változásokra!
Mostanában elég sokan panaszkodnak a SATA-s samsung vinyókra. Mi folyik itt? Hamisítják, vagy romlik a minőség? Vagy nem elég kiforrott még -
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Mr.Skyline #45 üzenetére
Up!
-
Mr.Skyline
senior tag
megnéztem SpeedFan-al a S.M.A.R.T-ot! 1 80GB-os SATA Seagate vinyóm van:
Bővebben: link
ez így jó, vagy nem? -
Atlantis
veterán
O.K., kösz mindenkinek, megnyugodtam.(Egyenlőre). Remélem, megmarad a Seagate-m.
-
-
Igen a legtöbb gyártó 55 vagy 60 fokot ad meg maximális működési hőmérsékletnek.
Még annyit tudok hozzáfűzni ehhez a hőmérséklet dologhoz, hogy az én házamban elég sok vinyó van ill. az alaphőmérséklet is elég magas. 2,5 éve használok vinyókat 45-48 fokon (hűtés ill. légáramlás mellett ennyi), ezekkel eddig még nem volt probléma.
50 fok feletti tartományban még nem próbáltam. -
Iginotus
addikt
Végre leesett mi a smatr
ugyhogy be is kacsolom a kijelzését. (de egy ökör vaúgyok)
-
Den
veterán
az active smart monitorról írtam nem a seatoolsról.
A smart egyébbként mint flashcash is írta egy önnáló rendszer ami akkor is monitorozza a vinyót ha nem teszel föl semmilyen smart progit. Pár hónapja próbáltam mélyebben utánajárni, sajnos csak kevés infót találtam, de az alapján azt tudom hogy maga a smart elektronika egy algoritmus alapján valami statisztikai elemzést vagy ilyesmit csinál, ebből próbálja előre jelezni a meghibásodást. Itt a ph-n is volt olyan akinek bootoláskor kiírta hogy a vinyó tönkre fog menni mentse az adatait, és tönkre is ment rövid időn belül. -
A SMART a vinyó paramétereit monitorozó rendszer.
Vannak szoftverek amelyek a SMART paraméterek változását figyelik és különböző számításokkal határozzák meg pl. hogy mikor hibásodik meg a vinyó.
Na ezek a szoftverek tévedhetnek.
De ha a vinyó SMART-ja azt írja hogy a vinyó 65 fokos, vagy az ultra ata crc error rate 1, vagy a reallocated sector count 100, akkor gáz van hiszen ezek valós, nem kiszámolt értékek. -
Atlantis
veterán
Tartja magát, ma is ugyanazt az értéket írja ki. SeaTool-t megnézem...
Nemsokára belekerül egy házba, ott kap hűtést is. Remélem, akkor jobb lesz. -
Den
veterán
ezt en mondtam. ha sok lenne otven fok akkor a gyarto eloirna hutest, mivel nem ir elo, igy valszeg ugy terveztek hogy nem art neki. Ez az otvenfok tipikus para hatar, procinal is vinyonal is itt kezdenek parazni az emberek, bar azt nem tudjak megmondani hogy minek art es hogyan de azert csak mondjak...
-
drpele
senior tag
-
Prozac
aktív tag
de azért jellemző hogy itt valaki az 50 fokra mondta: nem sok.
A progiban meg 42 a riasztási érték. -
Panther
HÁZIGAZDA
És nekem az AIDA miért nem ír ki SEMMIT ha smartot akarok vele nézni? (Abit KT7A + Seagate 7200.7)
-
Prozac
aktív tag
Már látom, de nem ír ki nekem semmit oda
-
Prozac
aktív tag
az a TEC érték hol látható? nem találom...
-
-
Niquis
aktív tag
Nem megbízható, mert a paraméterek változási sebességéből saccol valami időpontot. Nekem kiírta hogy másnap búcsút vehetek a vinyómtól. Másnap már 2004. decemberét írta ki a temetés napjának. De van rá mód hogy ellenőrizd: a Seagate-khez a SeaTool nevű progi, az IBM-hez a DriveFitness, ha ezek aszongyák hogy jó akkor az (nagy valószínűséggel) úgy is van.
-
Male
nagyúr
Abból számolja, hogy mennyi idő alatt mennyit változott az adott érték -> a hőmérséklet nagyon átverős, mert amikor bemelegszik pl 32-ről 45-re (a Maxtoromnak mostanában ennyi a maximuma), akkor kiszámolja, hogy pár napon belűl meghal a vinyó. A többi érték viszont elég pontos.
-
inkab
aktív tag
Nekem 2002 ápr. 12-re jósolta az IBM halálát, és azóta is köszöni jól van.... Nem megbízható szerintem.
-
Den
veterán
''T.E.C. stands for ''Threshold Exceeded Condition'' and basically means a failure. If one or more attribute values are less than or equal to their corresponding attribute thresholds, then the device reliability status indicates an impending degrading or fault condition. ''
-
Atlantis
veterán
És az AIDA ilyeneket mért nem ír ki?
-
Atlantis
veterán
lehet, hogy volt már ilyen topic, de szerintem sokakat érdekel a SMART.
Első kérdésem az lenne, hogy az Active Smart 2.31-nél mit jelent a T.E.C date?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest