Új hozzászólás Aktív témák
-
Monthy Pytho
csendes tag
válasz
VladimirR #15 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de nem jutottam előrébb
Megpingeltem a nevem.dyn.hu -t és ugyanazt kaptam mint a routerem IP címe.
a localhost ill a http://127.0.0.1/proba/proba.htm a saját gépemem működik, de a hálozat más gépeiről sem ez, sem a 192.168.1.4/proba/proba.htm, pedig a hálozat müxik.
Azt gyanítom, hogy ezt a ''forwardolást'' hibázom el.
Advanced
LAN IP Setting
DHCP Setting
Firewall Setting
Privilege
Virtual Servers
Routing
WAN MAC Clone
DDNS Setting
MAC Control
URL Blocking
UPnP Forwarding
Special Applications
ezen beállítások közül a virtual server így néz ki:
Az UPnP forwarding meg így:
Lehet még portokat megadni a Privilege, meg a Special Applicationsba, de azokhoz nem nyúltam.
Viszont a router tűzfal beállításainál sem tudom, hol kell átengedni a 80 as portot:
és van még a routing beállítás:
A többit nagyjából értem.
Mit állíthatok rosszul, mert a
http://nevem.dyn.hu/proba/proba.htm
http://nevem.dyn.hu
címekre azt írja, hogy a kapcsolódási kísérlet el lett utasítva.
köszönöm Monthy -
OddMan
őstag
Ha az ADSL szolgáltatód is 192.168.x.x címeket oszt ki, akkor a számítógéped és a routered belső (nem wan oldali) interfészének ip címét át kell tenni egy másik ip címtartományba.
pl.: router belső interfészének ip címe: 172.16.0.1
sz.gép ip címe: 172.16.0.2
sz.gép alapértelmezett átjárója: 172.16.0.1 legyen ebben az esetben
sz.gép netmask: 255.255.255.0 (ennyi elég lesz bőven otthonra)
sz.gép dns cím: a szolgáltatótól kapot dns cím kerül ide.
A routerben ezek után állítsd be az ADSL-t. Legyen DHCP-n a router, hogy miután csatlakoztál a router beállíthassa automatikusan a wan oldali interfészt (hálókártyát).
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Monthy Pytho #14 üzenetére
ha jol olvastam, akkor jol csinaltad a dolgot
''Józan paraszti (hozzá nem értő) ésszel a dyn.hu -s hostnévhez a routerem IP címe van rendelve. Hogyan tudom ezt tovább irányíteni pl a 192.168.1.4 alhálozati IP címen lévő APACHE (127.0.0.1) virtuális szerverre?''
nem kell tovabb iranyitani, mert irtad, hogy a 80-as port a Te geped ip-jere van iranyitva, szoval ez OK
tehat ami kell, hogy jo ip legyen beallitva, valamint, hogy a 80-as port forward-olva legyen a Te gepedre (ez utobbi, mint irtad megvan, szoval marad az elso ellenorzese)
nezz el ide (Bővebben: link) ez megmondja a router-ed kulso, publikus ip-jet, aztan ellenorizd le, hogy ugyanaz van-e megadva a dyn.hu-s cimnel
ellenorizni ugy tudsz, hogy megpingeled a dyn.hu-s cimedet (start menu, futtatas, ping teneved.dyn.hu - vagy hogy mukodik a dyn.hu-nal - es ott ki lesz irva a hozzarendelt ip) a kettonek ugye egyeznie kellene
helyi halorol pedig elvileg el kellene erni a webszervert, has mashogy nem, hat ip alapjan (pl http://192.168.1.4/index.html) -
Monthy Pytho
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is Micronet cable router sp888 v3 van a gépek előtt.
Abszolut kezdő létemre, szeretnék az otthoni hálozatom egyik gépéről webszervert üzemeltetni. ADSL előfizetéssel (PPPoE) ai IP-m nem fix.
Az apache és a Mysql programokat az EasyPHP programmal könnyen telepítettem. a www könyvtárba a próba oldalt bemásoltam, és így mint szerver tökéletesen működik a SAJÁT gépemem, de sem a hálozaton, sem a webről még nem elérhető.
Host nevet a dyn.hu -n regisztráltam, ami ugye elvileg a windows kliens segítségével mindíg korrigálja a hozzárendelt IP címet az éppen aktuálishoz.
A router ''virtual server'' opcióinál a 80-as portot a gépem belső hálozat IP címén engedélyeztem (vagy irányítottam?).Tűzfalakat kikapcsoltam.
Józan paraszti (hozzá nem értő) ésszel a dyn.hu -s hostnévhez a routerem IP címe van rendelve. Hogyan tudom ezt tovább irányíteni pl a 192.168.1.4 alhálozati IP címen lévő APACHE (127.0.0.1) virtuális szerverre?
Mit kell még a routeren beállítani?
Elnézést ha nagyon laikus a kérdés, de ha írnátok egy erről szóló MAGYAR nyelvű linket, annak is nagyon örülnék. Valós segítségnek meg mégjobban
Köszi Monthy -
Gomez20
csendes tag
Az mitol van hogy az 1es port-ra ha dugom a gepet akkor az latja a routert de ha a tobbire akkor meg nem?
-
Gismo
addikt
1. Ha be kapcsolod a DHCP-t a routeren, akkor a gépeknek állísd be ''Az IP cím automatikus lekérése''-t DNS és Átjáró legyen a router IP-je!
2. Mielőtt hozzákezdesz ehhez az egészhez, szedj le MINDENT, ami az ADSL-el kapcsolatos!
3. Indísd el a Netsetup.exe-t és úgy állísd be a kapcsolatot mintha kábeltv-s neted lenne, mert úgy fog működni!
4. Aztán add meg a routernek az ACCOUNTot és PASSW-t! Állísd be a DHCP-t!
És voila van neted!
Sztem az volt a gond, hogy nem töröltél le minden ADSL-hez kapcsolódó dolgot!
És ha nála ment azonnal akkor a gépeden volt vmi beállítás gubanc!
Ha télleg nemtood mit tegyél akkor format és tök előrről lehet kezdeni, de az legalább biztos!
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
na visszavittem es ott 5 perc alatt beuzemelte az arc!!! hat csak amultam bamultam. pont mindent ugy csinaltam neki megis ment azonnal!
na mind1 en mondtam hoyg nem vagyok elegedett kaphatnek e mast? mondtak hogy levasarolhatom hat vettem egy 5portos 100mbites switchet meg egy webcam-et amivel most szopok rendesen megint
hogy nekem sose jon ossze semmi......
-
pschio
őstag
a jelenseg ugyan az maradt
-
pschio
őstag
jo lenne egy ilyen dlink cucc. a baj csak az hogy nincs a mistralban
olyat vennek ha tudnek. en szegedi vagyok es itt mindenhol 10500 egy dlink router ugyan az a tipus mint amit irtal
a kabel egyaltalan nem hosszu mellesleg egy dlink hubbal volt osztva eddig a net es azzal nagyon szepen ment. azert megprobalom a 10mbit full duplexet -
maniac
senior tag
meg lehet egy olyan gond is szvsz, bar eleg ritka, hogy amikor hosszabb picit a kabel akkor csak 10mbiten tud mukodni, probaldd meg beallitani a halokartyad 10mbit full duplexre, hatha. masik hogy szvsz vegyel dlink di604-t az tuti mukodik faszan, meg eleg minosegi darab, 5 ev garival, en vandor computerben vettem tegnap, ott van az infopark setany 1ben. (ja es afaval 8900)
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
tanacstalan vagyok. konfigolni sem tudom rendesen ezt a szart mert hol van setup hol nincs. dhcp be van kapcsolva ip-t automatikusan kernek a gepek. erted bejon gyorsan a setup oldal kattintok parat aztan kesz le is allt. tovabbi setupolas nemlehetseges. ilyenkor cuccok aramtalanit es akkor vagy bejon vagy nem. kisse erdekes. most viszem vissza tegnap vettem a mustärban. visszaveszik? mert nem akarok gariztatni 2 hetig. van valami 3 napos baromsag ugye? nagyon remelem mert rajukboritom az asztalt. asszem egy ilyenre cserelem le:
SURECOM EP-4904SX 4 PORT
Bővebben: link
nagyon remelem hogy mukodni fog ez a szar. kicsit csalodott vagyok. amuyg rajottem nem nehez ezt beallitani mennie kene. leszedtem az adsl tarcsazot auto ip keres beallitva. setup neha bejon neha nem. router 10bol ha egyszer connected allapotu. dhcp bekapcsolva bongeszo beallitva probaltam ugy is hogy nem allitok semmit a bongeszon. de netrol nem hallott. -
maniac
senior tag
szvsz nezdd meg a logot.
a gepednek adjal automatikusan lekero ip cimet, ugyanis ahogy latom dhcp szerver bevan kapcsolva, ez adja ki az ip cimet a tobbi gepnek szoval nincs ertelme kezzel allitgatni a gep ip cimet szvsz. azta a logban azt kene megnezni hjogy mit csinal es mi miatt nem enged fel egybol. nekem dlink di604-esem van (tegnap vettem a 2.-kat mer 2,5 ev utan bedoglott elozo), az is 3x ugrik mire felcsatlakozik. -
steve@prhw
őstag
A háromból egy kártyával való működés, illetve a kapcsolódási gondok tényleg garizási dolgot vetnek fel.
De:
- A dhcp-t kikapcsoltad a routerben?
->> Ha igen, a gépen megadtad DNS-szervernek a router IP-jét?
->> Ha nem, akkor ne állíts IP-t!
- A másik gépeken is kézzel lőtted be az IP-t? Pingelni sem lehetett róluk a routert?
- A jó gépet rossz helyére dugva továbbra is jó volt?
- Proxy nem kell, üresen hagyhatod. -
pschio
őstag
ha valaki egy configot el tudna kuldeni nekem annak nagyon orulnek.
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
segitseget szeretnek kerni mert sehogy nem sikerul konfiguralom a rooterem!
vettem egy micronet sp888 dsl/cabel routert de egyszeruen nem sikerul beizzitani. a helyzet a kovetkezo:
dialcom adsl modem bedugvan a wan csatiba a gepek kabelei bedugva a rooterbe.
bongeszot inditom beirom 192.168.1.1 bejon a konfigos oldal. probaltam a setup wizardal de nem sikerul. configure resznel kivalasztom a PPPoE-t megadom neki a felhasznalot meg jelszot. ugyanitt van meg egy MTU nevu mezo amiben 1492-es ertek van megadva (ez nem tudom mire jo). connect on demand disabled, le apply-zom megjegyzi
halokartyamat is beallitottam megadtam neki egy ip-t: 192.168.1.11 (alhalozati maszk 255.255.255.0) (atjaro 192.168.1.1) ez a router ipje is. idozona beallitva
statusban megjelenik hogy:
WAN IP Configure : PPPoE Connection
WAN Status : Connected
Firewall Settings :
NAT : ENABLED
Hacker Attack Protect : ENABLED
DHCP server : ENABLED
Block Hacker Scan : ENABLED
Remote Management : DISABLED
a connected statusz azonban nem sikerul elerni elsore sosem.
mellesleg ha sokaig nem kattingatok a setupban akkor egy ido utan
operation time out lesz es akkor ki kell kapcsolnom a modemet
hogy ujbol mukodjon/bejojjona router setupja.
kerdeseim: a bongeszoben be kell allitani proxy-t? tarcsaznom kell akkor is ha mar router osztana a netet? jol allitottam be? mert ha igen miert nem mukodik? a tobbi topicban nem sikerult valszat lelnem a problemamrahogy tudom beallitani hogy a router mindig rajta legyen a neten? (a szolgaltato 24 orankent bont) miert van az hogy a 3 halokartyam kozul csak az egyikel jon be a setup oldal? van egy compaq (ezzel mukodik) egy intel es egy alaplapi halokartyam (ezekkel connection refused) ezt rohadtul nem ertem. ha valaki esetleg elkuldene nekem egy mentett config
beallitast az nagyon jo lenne. 3 gepre szeretnem oszatni a netet.
mindenkinek koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 16G OC
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest