Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bacusuz

őstag

válasz Sebaj Fóbiás #32079 üzenetére

Szia!

Én is HGG-t használok, csak ajánlani tudom.
    Nagy lakásban voltak jelerősségi gondjaim előtt, de már megszűntek.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz Sebaj Fóbiás #32077 üzenetére

Digi ZTE F668 mögé szeretnék egy saját routert kötni.
    Miért nem kéred a Digi-től az átállítást?

Mivel nem lehet manuálisan bridge módba tenni a ZTE-t (és ha az alábbi megoldás jó akkor inkább hagynám is így), ezt korábban úgy oldottam meg, akkor még egy TP-Linkkel, hogy utóbbi WAN-ját a ZTE egyik LAN-jára dugtam, adtam neki fix IP-t, és minden portot átirányítottam rá. Innen már a TP-Link küldött tovább pár portot a megfelelő, szintén fix, 192.168.2.x IP-s gépekre. Ez így működött is.

Az első kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van-e? Vagy van esetleg valami technikai hátránya amiről laikusként nem tudok?
    Nagyjából megfelelő de ha lehet a ZTE-ben a saját router WAN portjának MAC címe alapján osszad ki a fix-ált IP címet, ez mehet majd DZMZ-be.
    A saját router-en szintén a kliens eszközök MAC címe alapján legyenek az IP címek lefix-álva.

A másik, hogy perpill a TP-Link helyére egy Asus RT-N18U került. Ennek a gyári firmware-jét lecseréltem DD-WRT-re de előjött vele egy olyan gond, hogy iszonyat gyenge a WiFi jele. Minden defaulton, alig van pár WiFi a közelben, egyedüliként volt a channel-en, és a mellette lévő laptop, telefon alig alig látta a jelet. Egyedül a TX-et tudnám állítani, de gyanítom ez nem pont az ami nekem kellene. És amúgy is hiába állítottam az 1-1000 skálán az alap 71-ről bármire, nem változott a jelerősség. Tudtok erre nekem mondani valamit? A gyári firmware-t visszarakva bika a jel.
    Inkább tegyél rá HGG-t (gyári alapú, annak tovább fejlesztett változata) vagy Tomato-t (a gyári alapja).
    HGG alatt lehet emelni a wifi teljesítményét.

Új hozzászólás Aktív témák