- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2534 üzenetére
Hogy lehet-e így haladni a pályán kívül,azt talán Feri (nem biztos) bizonyította valamelyik próbafutamon, még büntetést is szabtunk ki rá. Holnap előkeresem.Ez alapján mondtam.
Ez felér 3 db szélesítéssel, ezért írtam az 5 mp-t.Azt meg fenntartom, hogy az a három szó oda fölösleges, mert tulajdonképpen a tényleges jelentéséhez elég annyi, hogy - ezzel helyezést veszít a vétlen fél - Ebben minden benne van.
Még az is, hogy akárhány hellyel hátrébb kerül. És az hogy kivel, vagy kikkel szemben, az jelen esetben teljesen mindegy, a helyezés vesztésen van a lényeg. Az meg ott van.
De ha mindenáron még pontosabbá akarjuk tenni, akkor ne csak azt írjuk, hogy a harmadik félhez képest,hanem azt is, hogy az elkövetőhöz képest is(ez pl nincs benne a mostani jelentésében), és minden további, őt megelőző versenyzőhöz képest.
De szerintem egyszerűbb törölni azt a három szót. -
dzsavermadar
senior tag
Javaslatom van a szabályzat módosítására az alábbi pontokon.
A 8./c. pontba be kellene venni, hogy a pályával párhuzamosan haladni "versenytempóban" 5 mp-nél hosszabb ideig tilos. /5 mp büntetést javasolok hozzá/
A 8./g. pontból, ki kellene venni ezt a szövegrészt:
"Amennyiben a helycsere úgy történik, hogy a védekező autója nem sérül, de a fenti események valamelyike megvalósul, úgy a támadó játékosnak kötelessége visszaadni a helyezést a védekezőnek.Amennyiben ez nem történik meg, büntetésre számíthat."Ne kötelezzünk senkit arra, hogy visszaadja a pozíciót, mert bizonyos esetekben nagy hátrányba is kerülhet. ezt nem tehetjük kötelezővé. Lehet, hogy a vétlen nem is igényli.
És ahogy hallom, a versenyeken sincs ilyen.
Majd ha óvást nyújt be az egyik fél, akkor foglalkozunk vele. Addig nem a mi dolgunk.A 9./d. pontból szintén törölni kellene ezt a részt:
"harmadik félhez képest."
Csak ezt a három szót, mert ez van összefüggésben a 8./g. ponttalEzek a módosítások semmit nem változtatnak a szabályzat egységességén.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #2528 üzenetére
Erről van szó, ezt támogatom továbbra is!!!
Dani #2523
Erre szokták azt mondani:
Mindenkinek máshova van állítva a mércéje.
Nálam ezek szerint jóval magasabbra, mint nálad.
De ez nem gond, mert úgyis mindenkinek saját magával kell elszámolnia ez ügyben."Annyira senki nem lesz fair"
Ezt meg így nem írhatod le másról, még akkor se, ha te így gondolod, mert nem tudhatod, hiszen a saját mércéd szerint ítélsz. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2521 üzenetére
A véleményemet leírtam, úgy látszik, más a felfogásunk a Fair Play-el kapcsolatban.
A szabályt természetesen elfogadom, ha meghozzuk, de előtte ellenezni fogom.
Még hogy dupla büntetés.Szegényke
És a másik, akinek miatta ment tönkre az autója? Az az egész versenyt befejezte pont nélkül. Talán a vétlennel is kéne törődni! Talán még a vétkesnél is jobban! -
dzsavermadar
senior tag
válasz
KaraDani #2515 üzenetére
Te nem a Fair Play-ról beszélsz, és nem azt tartod szem előtt, hanem spekulálsz, hogy jöhetnél ki a legjobban az esetből, ha már hibáztál.
Én már most megmondom, hogy a vitás esetekben valószínűleg soha nem fogom elfogadni azt, hogy a "második kanyar után elengedtem", azt fogom mondani, "lehet, hogy tüsszentettél, és lecsúszott a pedálról a lábad", vagy ilyesmit.
De erre úgyis csak akkor kerül sor, ha valaki óvást nyújt be, tehát ha lerendezitek egymás közt, az a ti dolgotok, bármi is történt.A VB topikban is válaszoltam a kérdésedre.Ott pont ezt nehezményezted, amit itt meg szeretnél. Julezko a kanyarok után akarta visszaadni a pozíciódat, de mivel kétszer is hibáztál ellene, úgy gondolta kvittek vagytok. Most gondold át, hogy mikor is kell visszaadni a pozíciót?
A te elved szerint második maradtál, az én elvem szerint első lettél volna.Ezt a válaszomat a VB tagoknak is szánom.
-
dzsavermadar
senior tag
Mielőtt távolságot, vagy kanyarok számát is feszegetnénk a pozíció visszaadásához(ami persze pályánként más és más,
Javaslom a szabályzatba foglalni a "definiciót", persze a magyarázatom nélkül.
Azt jelenti a pozició visszaadása, hogy az esemény színhelyéről a vétlen fél megy el először, és a vétkes utána.
Mielőtt rákérdeztek,elmondom, ha a vétkes bámilyen szituációba kerül is a baleset után, azonnal le kell fékeznie,és akár megállással is, biztosítania kell a vétlen pozíciójának visszaadását.Azután ő is indulhat.
Nem tartom elfogadhatónak, hogy "lassan", "lassabban" tovább halad, és majd amikor valahol utoléri,akkor elengedi. Ez nem egyértelmű, hiszen ez idő alatt bármi történhet, bárki bármire is hivatkozhat.
A vétlen, viszont köteles ezt a pozició visszaadást köteles a lehető leghamarabb visszavenni, és nem hátráltatni még jobban a vétkes versenyzőt, a "tökörészéssel".
Ha nem kíván élni előnyével, akkor utólag lassítson vissza, de ne ott tipródjanak egymásra várva, udvariaskodva. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
KaraDani #2504 üzenetére
"9./d Balesetek, ütközések.
Ütközés fogalma: két autó fizikai kontaktusa a pályán. Kisebb koccanások megengedettek, amennyiben az autók nem sérülnek, nem történik baleset.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen fél egyensúlyt veszít, de nem sérül:
15 mp időbüntetés az adott futamon, amennyiben ezzel helyezés(eke)t veszít a vétlen fél, a harmadik félhez képest.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen felet kilöki, sérülést okoz: az adott futamon 20mp időbüntetés.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen kocsija annyira sérül, hogy nem tudja befejezni a futamot: a következő futamon 10 rajthelyes büntetés."Tehát, ha szerencséd van és mások nem előzik meg a baleset által, nincs bünti, ha meg igen, van bünti.
Egyelőre ez a válasz a kérdésedre.A sárga jelű sérüléshez nem tudok hozzászólni, mert megmondom őszintén, még észre sem vettem, hogy hol jelzi, meg milyen szintű sérülést okoz. Én még nagyon keveset gurultam.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2490 üzenetére
Igen, olvastam, csak most megpróbáltam összesűríteni a változatokat, és egyben véleményt is írni róla.
Annyit lehet még, hogy nem konkrét időt szabni meg a "szünet"-re, mert ez függ a létszámtól is, meg a pálya hossztól is, és az "esemény"-ek számától is. Lehet olyan is, hogy pár perc alatt végzünk, semmi esemény, azonnal indulhat a verseny módosítás nélkül.
Pl. a múlt futamon az én 5 pilótám teljesen ok volt az időmérőn. Csak a gyors kört néztem.
Nem mértem ugyan, de szerintem 5-6 percnél nem volt több.és ez 2 perc feletti pálya volt.
Tehát 5-6 gyors kör vizsgálata beleférhet 10 percbe is akár, és ha nincs módosítás, akkor alig csúszunk a mostanihoz képest. És ha végeztünk, és visszaléptünk, módosítottunk, ha kell, akkor indítani a versenyt, az eltelt időtől függetlenül, addig meg tart a bemelegítés.
Még közölni sem kell a módosítást, mert mindenki látja a rajt pozícióján, hogy mi a helyzet.
Mi meg ahogy végeztünk, gyorsan csak a neveket kiírjuk a VB topikba, ahol bárki meg is nézheti, ha akarja, és te is látod, hogy mit kell módosítani. -
dzsavermadar
senior tag
Két megoldás létezhet az időmérő elbírálásánál.
Egyik, hogy a verseny után elemezve időbüntetést szabnánk ki.
Ennek jó oldala, hogy az adott versenyen lévő hibáért, az adott versenyen kapná meg az érte járó büntit.
Rossz oldala, hogy csak az elemzés után derülne ki, és nagyon lelombozó lenne, ha derült égből villámcsapásként, esetleg a megszerzett helyről hátrébb kerülne valaki.Most nem a jogosság szempontjából nézem.
Tehát lezajlik a futam, és még senki nem örülhet az elért eredménynek, mert ki tudja mit hoz az értékelés. Ez nagyon rossz lehet.
A másik, hogy időmérő és verseny között (kb 15-20 p-re saccolom) szünetet tartanánk,legalábbis a VB és a vizsgált köröknek megfelelően be lenne állítva a sorrend, mégpedig úgy, hogy akinek rossz volt a köre, annak eredménye törölve, irány a sor vége.
A törölt eredményű versenyzők közötti sorrend, megegyezne a törlés előtti egymáshoz viszonyított sorrenddel.
Ez a megoldás kicsit nehézkesebb, de ennél mindenki "tiszta lappal" indulna, és a versenyen elért eredményének azonnal felhőtlenül örülhetne. Persze ha a versenyen "eseménybe" kerül, azzal úgyis tisztában van, hogy mi lehet annak a következménye.
De az már nem lesz számára meglepetés.
Én inkább ezt a második változatot alkalmaznám, mert ezt érzem a verseny szellemének megfelelőbbnek. Az olyan célért küzdeni, ami csak később derül ki, nem szerencsés.
Nagyon ronthatja a versenyhangulatot, versenyérzést. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
zsomboor #2480 üzenetére
Thx!
Ha találsz valami jót, szívesen veszem, kipróbálásra, aztán én is nekiállok most már tényleg a játéknak, mert ez így nem valami jó, hogy a gumijaim még az egyenesben is füstölnek, csikorognak, gyorsulás alig, fékezés, kormányzás nincs összhangban, és a váltásokkal sem vagyok egyáltalán megelégedve, A tipp a váltóról jó ötlet, majd próbálom. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Syrius XIX #2461 üzenetére
Egy jó setup kell és mindjárt barátságosabb az autó viselkedése.
Én még nem tapasztaltam, de előbb utóbb csak bejön. Idő, akarat és türelem kérdése.
Ha ilyent nem tudok magamnak produkálni, akkor fogok kérni legalább fél kör előnyt, hogy a chatstop-nak hamarabb legyen vége, ne kelljen rám várni órákig.
A replay-ból egyelőre nem kell választani semmit, mert storno besorolás alatt van.Feri
csak annyit kap segítségekből, amennyit a szerver enged. Az meg le van írva a szabályzatban.Dani
Persze, hogy hatékonyabb a manuál váltó, de nem mindenki olyan ügyes, hogy használja.
Én például, ha még 1 db bill pluszt kéne használnom, belezavarodnék, az biztos.
Nekem ez az 5 db is sok. -
dzsavermadar
senior tag
Kicsit távol voltam, aztán már olvashatok is órákat,hogy behozzam a lemaradást.
A fő lényeget remélem jól szűrtem le. Tényleg ne vegyük el senkitől mindkét estét. Ez jogos.
De ezért is kérdeztük meg, hogy ez kiderüljön. Az is jó lenne, hogy az időmérő hosszabb lenne, de az sem megoldható. Megfelelő felkészüléssel elég kell, hogy legyen ami van.
Javaslatom a hibás gyors kör büntetésére.
Abból indulok ki, hogy a versenyző jogosulatlanul előrébbről indul, mint illetné.
Tehát el kell venni tőle időt. Ezt pedig csak utólag tudjuk megtenni, tehát időbüntetést javaslok. különbséget lehet tenni itt a kis vágás, és a nagy vágás között.
Pl: kis vágás (ez véletlenül is becsúszhat, hogy észre sem vesszük esetleg, de attól még hiba.) kb 1 kerék szélességű vágás vagy szélesítés( 3 vagy 4 kerék a pálya vonalán kívül)
Ezt is nehéz nem észre venni,hiszen ilyenkor már az egész autó kívül van a pályán.
itt 5-10 mp büntetést javaslok.
Az ennél nagyobb pályaelhagyás nem észre vevését nem fogadhatjuk el. Ott kompenzálás a helyes magatartás, ellenkező esetben 20-25 mp büntit javaslok
Természetesen ezek a büntik az adott versenyre vonatkoznak -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2412 üzenetére
Több variációt is átgondoltam ez ügyben, de ez tűnik a legjobbnak.
Még annyit finomítanék, hogy aki nem ad le gyors kör nevezést, annak megnézzük a gyors körét, és ha jó, akkor alkalmazzuk nevezés nélkül, ha nem, akkor szólunk neki, és ha tud újat adni, akkor ok, ha nem ad újat, akkor ahogy írtad érkezési sorrendben.
A lényeg, hogy ne nekünk kelljen keresgélni, ha a gyors köre nem stimmel. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2410 üzenetére
Ezért gondoltam azt, hogy a többiek ennyit biztosan felvállalnak saját magukért, meg azért, hogy könnyítsenek egy kicsit rajtunk.
Próbába beleférhet, csak ne húzakodjunk most rajta annyit, ha nem muszály.
Sőt lehet, hogy jó is, mert össze lehet hasonlítani az esetleges változást, az az előttihez képest. Hogyan mentünk akkor, amikor tudtuk, hogy szigorú minden. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2408 üzenetére
Én is gyorstekeréssel nézem végig, de még így is a tegnapelőtti 5 ember 10 köre lelkiismeretesen végignézve több mint egy órát igénybe vett. Attól is függ, mennyi benne a gyanús esemény. Plusz még a kiértékelés.
A tegnapiba még bele sem kezdtem, mert nincs időm rá. Azért akartam tegnap este, de rögtön a verseny után elment a netem, mire visszajött és nekiállhattam volna, annyira elfáradtam,elálmosodtam, hogy nem láttam értelmét belekezdeni. Ezért elnézést kérek, ma valamikor(inkább estefele) igyekszek sort keríteni rá. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2404 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik,támogatom.Több idő jut gyors kört futni, nem kell annyira vigyázni, nehogy becsússzon egy hiba pont a gyors körbe, mit a szerver rögzít.
Annyit hozzátennék, hogy ennek az ellenőrzése őrült nagy, és időigényes feladat a VB számára. Főleg, ha a gyors körökkel gond van.
Mindenkinél megkeresni a jó és leggyorsabb kört, sziszifuszi munka.
Javaslat:
a szerver replay-ból, mindenki kiválassza azt a kört, amivel nevezni kíván, és "leadja".
Így csak ezt a kört kell ellenőriznünk, és ez már barátibb feladat.
Mindenki tudja a szabályokat, tehát meg fogja tudni ítélni, melyikkel nevez.
Ha mégsem fogadjuk el, akkor szólunk neki, és megad egy másikat.
Ha lesznek is ilyen "rossz leadások", hamar rájön mindenki, hogy mi az, amit már nem fogadunk el.(persze egyből is tudja, csak "hátha belefér")Mad
Hogy milyen igazad van. Az utolsó helyről indulva, eleve sok-sok méter, és sok-sok mp hátránnyal lehet eleve indulni. Ráadásul az első helyre kerüléshez, meg rögös az út, mert tele van szórva a pálya autókkal. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #2393 üzenetére
Szerintem bárki jelentkezik, fel kellene venni, legfeljebb a bajnokságban nem vehet részt,ha nem bírja a szerver.
Attól még egész héten gurulhat, és esetleg "tartalék" versenyzőként is funkcionálhat.
Nem baj,ha minél többen leszünk. Ha véletlenül összegyűlne még legalább 8-10 ember, akár két futamban is gondolkodhatnánk a következő bajnokságra. -
dzsavermadar
senior tag
Újra aktuálissá vált ez a hsz-em a jelek szerint, ezért ide teszem.
Javaslat -
dzsavermadar
senior tag
Szépen csináltad amit csináltál, azzal nincs is probléma, csak kisodródásnál, kicsúszásnál igyekezz vissza a pályára. Sajnos, ha épp jönnek, azt meg kell várni, míg elmennek.
Lehet,hogy nagyobb hátrányt szerzel, de szabályosan. Így viszont akár olyan pályaelhagyásnak is lehet venni, hogy jogtalan előnyhöz jutottál, pályán kívüli haladással.
Azt értem jogtalan előnynek, hogy így rácsatlakoztál a többiekre, holott mondjuk mögöttük kellett volna lenned mondjuk 4-5 mp-vel. Hangsúlyozom, amit csináltál, egyébként szép volt.
De most már csak beszéltem róla.Lassan kezdődik a Gridben a kulof, úgyhogy egy kis időre eltűnök majd.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #2325 üzenetére
A ponttáblázat Gyártók pontozásához szólnék.
Csatlakozom Smisa véleményéhez(ha jól emlékszem ő jelezte, csak nem javasolt semmit),
Miszerint nem egyforma a résztvevő autók száma, ezért egyenlőtlen a "küzdelem".
Én javasolnám, ha már írjuk, hogy egyszerűen vonjunk átlagot.
Minden verseny után a gyártóknak járó pontokat osszuk el az autók számával.
Ez a szám kerüljön be a táblázatba. Ez igazságos, és ugyanúgy kijönnek a különbségek, csak kisebb számokkal. -
dzsavermadar
senior tag
Smisa, és a többiek is mind.
Gondoljatok bele, nem csak itt, hanem bárhol az életben.
A Büntetés az nem az, hogy az éppen be nem tartott szabályokat, (határidő be nem tartása, gyorshajtás, be nem fizetett dolgok, számla nem adás, akármilyen közigazgatási vétség, stb)
úgymond a nullára visszavigye, hanem helyenként a többszöröse a vétek nagyságának. Azért Büntetés. A célja, hogy máskor ne akarjuk elkövetni, mert nagyon nem éri meg.
Ez persze nekem sem tetszik, mert voltam már szenvedő alanya, de ez sajnos ezért van kitalálva.Ennél már csak az igazságtalan büntetés a rosszabb.
-
dzsavermadar
senior tag
Persze Smisa, igazad van, de a ti időitek már kiélezettek a gyakorlástól, az enyémek még gyerekcipőben járnak. Lehet, hogy a billezés is másképp jelentkezik.
De ha még vissza tudod nézni a legjobb köreidet, lehet, hogy volt bennük pályaelhagyás is.
Nem mondom,hogy volt, de idáig nem figyeltünk annyira rá, becsúszhatott.
Azt viszont biztosra veszem, hogy nálad is van valamennyi időkülönbség egy sikán szabályos, és kicsit vágott bevétele esetén.
Ugyanúgy, mint egy kanyarból kigyorsításnál ha szélesítesz kicsit, mert a kanyart gyorsabban vetted. -
dzsavermadar
senior tag
Ezek csak számolások, lehetőségek, nem a konkrét számok a mérvadóak, hanem a lehetőség és az elv. Pályánként is eltérő lehet.
Mondjuk egy pályán van egy sikán, és két olyan kanyar, amit gyorsabban lehet venni, ha kicsit faragok belőle, vagy nagyobb ívben megyek ki belőle.
Ez három lehetőség körönként.
Gondold meg, lehet a hármon spórolni összességében 1.5 mp-t?
Én úgy gondolom lehet.
Ott az adott helyen ez nem látszik semmilyen formában, mert csak 0,5 mp átlagban.
Azt nem érzékeljük. Azt gondoljuk semmi nem történt.
Viszont ha összesítjük, akkor az 10 körnél már 15 mp. Az meg már jelentős.
Persze ha mindenki így csinálja, akkor nincs különbség, és nem is látható.
Ez csak a szabályosan versenyzők kárára látható.
Én ilyesmire gondoltam.Persze másnál másabb idők lehetnek, én a saját időimhez kapcsolódva példálóztam.
-
dzsavermadar
senior tag
A "pálya elhagyás" témájához fűzném ezt, de csak mint versenyzői véleményt.
Valahol már leírtam, de nem találom.
Mégpedig azért, hogy megpróbáljam érzékeltetni, hogy milyen különbségek lehetnek az alaptémához való hozzáállás miatt.
Az Oschersleben próbafutamon az időmérőn is és a versenyen is fokozottan figyeltem a pálya vonalának betartására. Ez sikerült is egy aprónak mondható pálya elhagyás kivételével.
Ez is inkább ügyetlenségemből fakadt, Egy pillanatra a harmadik kerék is leért a fűre.
Ez a fajta vezetési hozzáállás meglátszott az eredményemen is.Úgy a gyors kör, úgy a helyezés szempontjából. Az utóbbiban még az is közrejátszott, hogy néhány versenyzőtársamat elengedtem(ezt az érintettek nyilván észre is vették)
A verseny utáni elemzésben sokat beszélgettünk ebben a témában. Na, gondoltam kipróbálom lazábbra véve a dolgot. Bátrabban véve a kanyarokat, nem számít egy kis kicsúszás. Már az első mért körben kb.2,5 mp-t javítottam az addigi legjobb időmön.
A poén most jön. Egyszer sem mentem le a pályáról. Ha ezt tovább fűzöm, akkor bátran kijelenthetem, hogy további gyakorlással, esetleg kis pályaelhagyással + 2 mp-t biztosan ki tudtam volna hozni magamból(gondolom én). Ez pedig már a legjobb idők táblán kb. a 4.-6. helyet jelenthetné.
Összegzésben annyi, hogy amiről most a tárgyalások folynak az bizony jelenthet körönként 2-4 mp különbséget. 10 körnél nem is merem leírni mennyit.
Ezt is mérlegre kell tenni. -
dzsavermadar
senior tag
Ez érdekes volt, a 6. körben egyszer csak, hipp-hopp ott ültem KaraDani autójában.
Onnan kezdve, nem tudtam semmit csinálni.
illetve hátranézni, meg nézetet váltani engedett, de kilépni nem.
Legalább végignéztem Zodo-val folytatott párharcát.
Csak mikor a versenynek vége lett, akkor működött az "esc". -
dzsavermadar
senior tag
Mindenkit kérek, hogy a pálya vonalának betartására sokkal jobban figyeljen oda.
Végignéztem mindenki visszajátszását, és azt vettem észre, hogy elég sok "szélesítés, kevesebb "levágás" történt. nem túl nagyok, de mégis voltak. Persze egyik sem volt szándékos, hanem inkább azért, mert ugye nem mindenki profi. Én meg pláne nem, de mégis csak egy levágásom volt. Igaz le is maradtam.
Ez mint tudjuk a szabályok valamilyen fokú megszegése.
Nem kívánunk semmilyen szankcióval élni ez ügyben, legfeljebb a kritikus esetekben.
Viszont a Fair játék érdekében kérem fokozott figyelmeteket.Az időmérőn viszont még fokozottabban figyelni erre, mert ott komoly jelentősége lehet, tehát kritikusabban vizsgáljuk.
-
dzsavermadar
senior tag
Ez a hibajelenség történt.
Érdekes, miután előjött, azután akkor szűnt meg, amikor Neuro kilépett.
Amikor visszajött, megint rákezdte.
Többször ültem Neuro kocsijában,mint a magaméban. -
dzsavermadar
senior tag
Ma feltettem az új játékot, minden rendben ment. A csatlakozás is hibátlan idáig.
Viszont a térkép, az állítás közben eltűnt, és nem tudom visszahozni.
Neuro és YakQza is ugyanígy járt. Gondolom meg fog oldódni.
A garázsban állva, lehet állítani, méretezni, és látszik rendesen, de ha kimegyek versenyre, akkor nem látszik. A furcsa, hogy mozgatásnál (a garázsban ) nem csak a kis monitort veszi igénybe, hanem a teljes képernyőn lehet mozgatni.
Viszont amíg jó volt és láttam a versenyen,
ott viszont csak a képernyő feléig lehetett felfele vinni, és oldalra (jobb felé) a fele után eltűnt, és vissza se jött. Alapból a bal alsó sarokban volt. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #2070 üzenetére
Teszteltem a súly büntetés témában.
Helyszín: Brno. Természetesen azonos beállítások mellett
Először 8 mért kör súly nélkül - 2:19:4 és 2:21:x között volt az idő
Másodszor 8 mért kör 60 kg terheléssel - 2:19:2 és 2:21:x közötti idővel
Ezután újra visszamentem terhelés nélkül, két kört mentem, és 2:18:2-es időt.
De nem is az idők a lényegesek,hanem az érzés,
ami főleg akkor jelentkezett, amikor a súly után visszamentem üresen
Tapasztat. Úgy gondolom, hogy a 0 és 60 kg között kb 1 mp van legfeljebb, az üres autó javára. Legalábbis nálam. Ha elosszuk, ahogy a tervezet szerint van, olyan minimális a különbség az egymáshoz közel eső versenyzők között, hogy szinte elhanyagolható. Sőt.
Tehát nem tartom indokoltnak.
A másik, meg az érzés. Terhelten is bírta a súlyt rendesen, de a hangján lehetett hallani, és a kocsin lehetett érezni (aki sokat vezetett valóságban, az ismeri ezt az érzést) , hogy valami nem tetszik a kocsinak( a fordulatot felvette, de valami nem stimmelt)Kis túlzással, mintha húzta volna valami visszafelé. Érdekes módon keményen, de a lóerők azért győzték.
Ezt az érzést nem kívánom egyik autós társamnak sem, magamnak meg pláne.
Amikor újra üresen visszamentem, óriási érzés volt,mert könnyen ment az autó, és élvezet volt vezetni, mert jó volt a benyomás a fülnek, a szemnek, a szívnek.
Ne hozzuk be ezt a szabályt. Én nemet fogok rögtön szavazni.
Nagyon rossz érzés volt.De kipróbálhatjuk a hétvégén természetesen, bármi lesz is a szavazás végeredménye, hogy mindenki érezze, és lássa, hogy mit is jelent, mert nem vagyok biztos benne, hogy mindenki tesztelte, csak szavazott.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #2044 üzenetére
Holnap megpróbálok időt szakítani egy súly tesztre, mint billes, de még a játékot sem volt időm feltenni egyelőre.Azután nyilatkozom véglegesen.
Viszont szöget ütött a fejembe, amit Zodo mondott, Igaza lehet.
Ugye mi billesek többek közöttazért is vagyunk lassabbak, mert az irányítás nehezebb billel.
Viszont igyekszünk minél több segítséget kikapcsolni, hogy gyorsabbak lehessünk (ezt már teszteltem az egyik segítségnél, és ez jött ki, hogy így igaz).
Ha most bármilyen súlyt kapunk, ahogy mondjátok, az nem visszafog, hanem nehezebb irányíthatóságot von maga után, akkor még nehezebb lesz irányítanunk.
Ha meg segítséget bekapcsolunk, akkor meg még lassabbak leszünk.
Ördögi dolog, de mintha ez jött volna le a két tesztetekből.
Megkérek billeseket, hogy teszteljék, mert én nem biztos, hogy ráérek.
De igyekszem. -
dzsavermadar
senior tag
Mad és Ted
Nagy, nagy tiszteletem csak még nagyobbra nőtt!
Észre kell venni ennek a két gesztusnak a legfontosabb vonatkozását.
A csapat egyre jobban összefonódik. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1991 üzenetére
Az 1. verziót javasolnám kipróbálásra, és az 5 kg os megközelítést.
Ez szinte elenyésző különbséget ad az egy más közelében teljesítők között, viszont ott ahol nagyobb a különbség ott meg nyilván nagyobbat.
Talán ez kompenzálná legbarátibban a dolgokat. És senki nem lenne "sújtva".
Szép munka Neuro, thx! -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1921 üzenetére
Technikailag én nem értek hozzá, hogy mit lehet.Csak tippelem, hogy mit.
De azt jó lenne kipróbálni, hogy milyen az, amikor az egész stáb egy csoportban tud küzdeni. és nem kettő külön csoportban.
Gondolom a billes időket nem lehet felfelé nyomni, de a kormányos időket lehet lefelé.
Mondjuk csak három kerékkel indul, vagy mi?
De hangsúlyozom, hogy nekem így is jó, ahogy van.
Hasonlóan itt másokhoz, engem sem az érdekelt soha, hogy ki van kormánnyal, és ki billel.
Megy mindenki azzal, amije van, és kész.Én arra gondoltam, hogy az élen lévőkre kéne valami fékező, nem a hátul lévőkre,
És természetesen ésszerű keretek között, nem pedig durván, lefékezni őket. hadd küzdjünk mi billesek magunktól, és ne a játék kedvezzen az eredmény elérésében. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1916 üzenetére
Támogatok minden olyan megoldást, ami arra irányul, hogy élvezetesebbé tegye a játékot.
Nagyon jó volt Madman javaslata a múltkorjában, hogy gondolkodni kellene esetleg a kategorizáláson. Csak még nem fejtette ki, csak jelezte, és ezért sem szóltam még hozzá.
A másik vonal, meg a "túl jó". Ezt mondjuk inkább másként, mert a túl jó, az megérdemli mindig, hogy nyerjen. Inkább arról van szó gondolom, hogy közelebb hozni a kormányos és billes verseny eredményeket. Ha elfogadjuk a kormány "előnyét", akkor biztos kitaláljátok a módját, hogyan, és milyen mértékben lehet kompenzálni a különbséget(plusz súly?)
Nem is a végeredmény, helyezés miatt, hanem inkább azért tartom jónak, mert akkor az összes versenyző, aki a pályán van, mind egymással versenyzik, nagyobb lehet a csoportosulás, és ezáltal élvezetesebb mindenki számára. Ahogy most vagyunk, így néhányan elöl versenyeznek egymással, néhányan meg hátul. Köztük az űr.
Az idők alapján biztos ki tudjátok kísérletezni, hogy mennyi sört kell a csomagtérbe rakni, hogy lassabb legyen az autó, vagy ilyesmi.
De ezt is előbb próbáljuk majd ki közösen, teszt futamokon, mielőtt bevezetnénk.
Hátha nem is jó a gyakorlatban, és nem érjük el a valódi célunkat vele.
Nekem ez is jó ami van, de ha lehet jobb, akkor próbáljuk meg. Ámen. -
dzsavermadar
senior tag
Kedves smisa!
Kedves Baluuuka! #1886
Mi lenne, ha végre elolvasnátok a szabályzatot?"A leggyorsabb körért, verseny vezetéséért, tiszta vezetésért stb. nem jár semmilyen pluszpont, vagy egyéb jutalom."
És kedves #1885 Neuro
Ha már leírtad a szabályzatot, miért nem olvastad el? -
dzsavermadar
senior tag
Engem meg először kitiltott, mert nem ismerte fel az autót.
Gyorsan betettem az eredetit, azzal nem volt gondja, bár a kerekek sárgán maradtak.
Azután meg a garázsban mindig megjelent az a bezsongott képernyő, amit a múltkor már mondtam, és videót is adtam hozzá.
Ki kellett lépnem a játékból és vissza, hogy eltűnjön.
A végén meg nem értem már vissza a kezdésre. Ez van.
Na majd az új letöltés remélem megoldja. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1847 üzenetére
Hát még én, hogy sajnálom.
De gurulok, csak akkor nem, amikor átfedés van.
Tisztában vagyok az egész helyzettel, de én nem kívánok választani.
Félreértés ne essék, én el tudom dönteni, hogy éppen melyik eseményre mennék szívesebben.
Azért nem döntök, mert esetleg mindenki azt hinné, hogy itt, vagy ott kötelezem el magam.
Pedig ez nem így van. Tehát a félreértések elkerülése érdekében csinálom így.
Aztán gondolkodom még mindenen, hogy lenne jó. Nem akarok háttérbe húzódva, kivonulni.Köszi a garázs kulcsot.
Hidd el, én sajnálom a legjobban, hogy per pillanat így alakult, mert játszani nagyon szeretek, de háborúzni nem. -
dzsavermadar
senior tag
-
dzsavermadar
senior tag
Bizony elkészült.
Csak ezen a videón még nincsenek rajta a feliratok, stb. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Syrius XIX #1756 üzenetére
Persze, meg van beszélve, de ez a szívekbe van vésve, úgyhogy nincs gond.
Akinek meg véletlenül nincs, annak úgy is hiába mondanánk.
Az majd magától rájön.De jó lenne megnéznéd a prividet, és válaszolnál az autó festéssel kapcsolatban.
-
dzsavermadar
senior tag
Ráérsz majd valamelyik szabadedzésen a boxban átszerelni. Ha kell, majd adok szerszámot hozzá.
Ted
Syrius autója valószínű csak hétfőn lesz meg.
Azért én szólok, mert közösen ügyködünk rajta (tegnaptól), és magamra vállaltam.
Volt közben egy kis változás, és ezért van csúszás. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1694 üzenetére
Jók a beállítások szerintem, ugyan még ezután fogok majd elkezdeni tesztelgetni, meg beállítgatni igazán, de ennyi biztos elég lesz.
Neuro
A főpróba ötlet támogatva.Arról beszélnünk kellene még, hogy megkérnénk minden benevezett versenyzőt, hogy lehetőség szerint mindenképpen jelezze, hogy tud-e jönni az aktuális bajnoki futamra.
Tehát az "igen"-t is, illetve a "nem"-et is. Így legalább látnánk, hogy mire lehet számítani, ill. mire nem. Esetleg idő határt is szabva, ( mondjuk pl. szombat 12-18 óráig.)
Természetesen váratlan esemény közbe jöhet bárkinek, de ilyenkor már mindenki látja talán, hogy tud-e jönni. Természetesen kötelezettség vállalás nélkül, de megfontoltan.Med
Ha nem készül el az autód, én tudok kölcsönadni egyet. Ha megírod mit tegyek rá, meg is csinálom addig tartalékba. Kölcsön Honda
Ne már véletlenül a standard-al versenyezz egy szezonon át. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1673 üzenetére
Köszi!
Csak összejött ezek szerint.
Büszke vagyok magamra, hogy a sok magyarázat után, amit kaptam tőletek,
legalább jól csináltam. Ilyesmit most csináltam életemben először.
A Photoshopot nem tudtam kezelni,(még most sem tudom, mert nem értem),
Életemben nem hallottam még ilyen kiterjesztésekről (ddr,veh,mas)
Most meg bánni tudtam velük (igaz, izgultam mint a fene)
A lényeg,..............megint tanultam valamit tőletek. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1664 üzenetére
Itt van a Vectra festésem.
Dzsaver Vectra -
dzsavermadar
senior tag
válasz
dzsavermadar #1646 üzenetére
Ha ilyen mentem el, hogy PL: "dzsWindow.dds", akkor elmenti, de továbbra sem látszik.
Ha simán átnevezem csak, úgy, hogy hozzáírom a .dds-t, akkor látszik. Hiszen odaírtam. Ez is jó? -
dzsavermadar
senior tag
Válasz:
Ok, akkor hozzáírom. -
dzsavermadar
senior tag
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1628 üzenetére
Az elnevezések mögé oda kell írni a fájl tipusát is? (XXX.dds, XXX.veh )
Az eredetieknél sehol nincs odaírva.Zodo
#1500, és minusz 13, hátha segít. Neuro amit most ajánlott neked.
Nekem a régin nem segített, de hamar össze lehet dobni egy újat.
Csak én meg sem néztem belülről, de kívülről nem volt átlátszó semmim. -
dzsavermadar
senior tag
Szép ez, mit akarsz. Grat!
Csak nehogy a tetőn lévő leveles növény élvezete közben vezess.Ted, vagy Neuro
Az elnevezéseket esetleg pontosíthatnátok, illetve mire kell figyelni?
Csak az elkerülés végett.Neuro
Amit írtál adyz-nak, hogy "A kimentett dds fájlnak tökmindegy mi a neve (az enyém csak simán neuro), csak a veh fájlba is jól kell beírni, ahol hivatkozik rá."De kérdem én: Melyik az ahol hivatkozik rá?
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Mityu_76 #1600 üzenetére
Ez az oldal már megjelent itt, talán nem is egyszer.
Ted idetette az biztos. Nem pont a Hondákat, de az oldalt.
Figyelmesebben olvasd legközelebb a hsz-eket.
Igazad van, így egyénibb leszel.Zodo
Mondjuk időzabáló foglalatosság az biztos, talán azért fizetős.
Itt nálunk viszont ingyenes bármilyen segítség.
Szóval szívesen segítek bárkinek is a festésben, amit tudok.
Mindent nem tudok sajnos, de már elég sok mindent.
Erre a hátralévő pár napra felajánlom a szabad kapacitásomat bárkinek.
Bedolgozom szívesen. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ventur@ #1594 üzenetére
Innen válogathatsz bátran.
Honda Accord skinek
Ha bármi másban is tudok segíteni, szívesen állok rendelkezésedre, mert az enyém elkészült, és ráérek bütykölni, ha szükséges. -
dzsavermadar
senior tag
Na, én is eljutottam valahova a festéssel. A kerékfestés is összejött.
A videón időrendi sorban vannak a variációk, amit csináltam.
Az első, az eredeti kis átalakítása, a második már egy abszolút saját termék,
Aztán jött a többi. Volt vagy 15-20 variáns, de a végén csak pár maradt.
Még a színekben hezitálok, de valószínű az utolsó lesz a befutó.
Még lesz kis módosítás a "kötelezően ajánlott" feliratok miatt.
Ugyan fent van minden, csak nem ott ahol elvárható.
Itt van a videó a Vectrámról.Köszönet érte főként Ted-Mosby-nak,
és még sokan másoknak is, akik vagy így, vagy úgy hozzájárultak. -
dzsavermadar
senior tag
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1481 üzenetére
Igen, pontosan ezt csináltam, amit leírtál. Köszönöm, ne töltsd most vele az idődet.
Jó lesz nekem a fekete felni is, meg még próbálkozom. Köszönöm.Neuro
Lehet, hogy igazad lehet a graf beáll,-kal, mert több skint is próbáltam, és mindegyiknél ilyen volt. Ezekkel sem csináltam semmit, és mégid mindnek sötét minden üveg része.
Vectra festésekHoppá, viszont az én ablakaim voltak mindben. Megnézem.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1468 üzenetére
Egyelőre np, majd az új telepítés lehet megoldja.
Viszont nem tudom, hogy kell a kereket festeni.
Megvannak ezek a fájlok, de nem tudom, hogy kell, és azt sem tudom melyiket.
Vagy mindegyiket?(nem értek a photoshophoz)
Próbálkoztam, de csak annyira futotta, hogy az egész felni színes lett, de telibe.
Semmi küllő és hasonló. Mintha egy teli tárcsa lenne ott. Randa, fúj!
Érdemes próbálkoznom, vagy hagyjam a francba?És az első lámpabúrát hogyan lehet átlátszóvá tenni, hogy látszanak a lámpák. Most egy sötét búra látszik csak.
-
dzsavermadar
senior tag
Már többször is tapasztaltam ezt a képernyőt.
Idáig még csak a garázsban állva jelent meg. Csat-elni lehet tőle, de kimenni a pályára nem.
Sőt hozzáférek a beállításokhoz is. Ki kell lépni teljesen a játékból, és vissza, hogy megoldódjon.Tegnap is ezért léptem ki időmérőn, ha észrevettétek az eltűnésem.
RF hiba -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1443 üzenetére
Igyekszem csinálni.
MM
Én a Dzsaver Klán Rt színeiben nyomulok, a Balaton Team-et csak úgy mondtam.
Az Opelhez meg ragaszkodom, mert a választékból az tetszik a legjobban.
A többi nem érdekes.
Velem egy csapat sem járna jól, mert csak hátra húzó lennék az eredményben.
Én nem vagyok "vérbeli versenyző".
Én "független jelölt" maradok.
Az öntözéstől meg csak megnő, és egyre nagyobb lesz. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
motormouse #1449 üzenetére
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1343 üzenetére
Én nem magyarázok be semmit, legalábbis eszemben sincs.
Te írtad amit írtál. Szerinted, hogyan kellett volna értelmezni?
"...biztos csak viccelsz" , vagy "...nem gondoltad komolyan" ,
vagy mire gondolhattam volna?
Látod, figyelni kell a megfogalmazásra, ha nem akarod, hogy félreértsenek.
Ha azt írod, amit gondolsz, akkor meg fogadd el reagálást.
Ha kicsit átgondolod az invitálásodat, lehetett volna azt is írni, hogy
"val'szeg indítok pár sokfős versenyt"..AI ellen, aztán belőjük az erősségét....,
"hogy legyen benne kihívás is."
Én így írtam volna.
Viszont tudom, hogy természetesen azonnal változtattál volna a szinten, ha kell.
De látod, te nem értetted félre amit írtam, mert azt írtam amit gondoltam.
Viszont megpróbáltál "menekülni", amire nincs szükség, hiszen nem akarlak bántani.
Remélem ezt tudod.
Este biztosan találkozunk még, valamilyen szinten. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1340 üzenetére
Szia!
Én is itthon leszek este, lehet, hogy benézek. De nem hiszem, hogy játszom."jó kemény AI ellen, hogy legyen benne kihívás is".
Ezzel csak magadra gondoltál. Jól el leszel velük.
Nekem nem kihívás jól lemaradva utolsó helyen kullogni. (főleg AI ellen, amit be lehet állítani)
Inkább offline gurulok,kicsit puhább AI-vel. Tudod, kevesen vannak a te teljesítményed szintjén közülünk, és ha magadhoz méred/állítod a dolgokat, magadra is maradsz.
Akkor jó a beállítás, ha az esély azért megmarad mindenkinek.
Bárhogy is lesz, kellemes estét kívánok neked.Ted
Kellemes, nyugalmas, laza szolgálást kívánok neked. -
dzsavermadar
senior tag
Gyertek Le Mansba Gridezni!
-
dzsavermadar
senior tag
Ezt most nem tudom miért írtad, hiszen vissza lett kapcsolva a segédlet.
Tesztidőszakban vagyunk, változhatnak a dolgok, ha alá van támasztva, meg van indokolva.
Azért "TESZTIDŐSZAK".
Még van idő mindenre, és finomítani lehet még sok mindenen. Ami most van, az a gerinc.
A simítások ezután jönnek. Csak rajtunk múlik, mit finomítunk még rajta bármely témában.
De természetesen építő, megindokolt javaslatok után. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1304 üzenetére
Majd én válaszolok JJ helyett, bár nem kaptam felhatalmazást.
A fékrásegítés lett letiltva a szabályzat szerint.
Tegnapi ígéretemhez hűen kipróbáltam a különbséget.
A szabályzatban leírt beállításokat használtam, és mentem kb 10 mérhető kört.
Azután hozzáadtam a "fékrásegítés alacsony" opciót,
és azzal is mentem kb 10 mérhető kört. Mindezt a Monzai pályán,
Meglepően jelentős különbséget éreztem, ami főleg a kanyarokban jelentkezett.
Példa: fékrásegítéssel az egyik íves kanyar vételéhez elég volt kis gázelvétel előtte, és a kanyarban az első szakasztól már tolhattam a gázt, és gyönyörűen be lehetett venni.
Segítség nélkül ugyanebben a kanyarban hasonló cselekvéssel, tehetetlenül csúsztam mint az állat a bukótérbe egészen a falig nem is kicsit ütközve. Ezt többször is kipróbáltam, több kanyarnál is, és mindenhol ez a tapasztalat jelentkezett.
Összességében mentem 40-50 kört a próbák miatt.
Ez alapján merem mondani, hogy jelentős segítség a fékrásegítés az úton maradáshoz kanyarban. Gyorsabb nem lesz, de legalább nagyobb eséllyel a pályán marad.
Rásegítés nélkül ezeket a kanyarokat természetesen be lehet venni, csak teljesen másképp kell vezetni.
Az időeredmények szerint, viszont, ha rásegítés nélkül viszonylag normálisan körbe tudtam menni, 2 mp-vel jobb időm lett, mint rásegítéssel.
Ha jól emlékszem 2:06 xx vs 2:04 xx
Igaz, hogy ehhez nagyobb koncentráció kell, és több gépészkedés, és több gyakorlás.
Viszont az automata sebváltót nem állítottam át, és az a rásegítés nélkülire volt beállítva, és ez is érezhető különbség volt, mert a kigyorsításoknál gyengébben viselkedett a rásegítéses változatban. Talán ez a 2 mp különbség magyarázata.
Ennek a tesztnek a függvényében én azt mondom, hogy a fékrásegítés alacsony lehetőséget engedélyezni kellene, hiszen gyorsabb nem lesz tőle senki, csak élvezetesebb a vezetése, mert 10-ből csak 2 -szer csúszik ki, és nem 6-szor mondjuk.
Ez csak példa volt, nem kell kicsúszni 1 szer sem.
Ha ezen múlik, hogy ne menjenek el társaink, nyugodtan lehet engedélyezni.(szvsz)
Más pályákon is tesztelni kellene, mert lehet, hogy a pálya vonalvezetése miatt nagyobb előnyt is ad. Ezt nem tudom.
Mindenesetre a mostani szakaszban jó lenne, hogy a szerón a lehetőség vissza lenne állítva, hogy az éppen aktuális pályán is lehessen tesztelni. Ne úgy mint tegnap, hogy kénytelen voltam offline módban. Aki nem akarja, nem használja. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1286 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van, hogy azért verseny, hogy a jók elöl, a gyengébbek hátul végeznek. Ez így is van rendjén.
De ez csak egy játék, és az itt egybegyűltek ,érdeklődőek különböző szinteket képviselnek.
Ha úgymond lesz...juk a gyengébbeket, akkor előbb utóbb nem lesz kit legyőzni a jobbaknak.
Az talán jobb lesz? Előfordulhat. Még ha nem is látványos keretek között. Mint ahogy dunc is angolosan távol maradt, és szinte véletlen, hogy kiderült az oka.
Jelenleg 8 jelentkezés van a bajnokságra. Mire elkezdődik, lehet, hogy csak a fele lesz?
Tudod, hogy lehangoló kevesen versenyezni.
De szerintem a legrosszabb az, ha mindig ugyanaz győz.
Az szinte sosem versenyzik, csak megy. Persze ez is egy érzés.
Kicsit úgy érzem, hogy mindenkit illik segíteni valamilyen formában, hogy esélye legyen közelebb kerülni a "csúcshoz".
Nem halunk bele, ha nem mindig az élen végzünk.
Különbséget kell tenni a játék szeretete, és a versengés között. Kinek ez, kinek az a fontosabb. De bármelyik is, az ő számára az jelenti a lényeget.
Ezt kell tiszteletben tartani a jó csapatszellem és béke érdekében. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1280 üzenetére
"Nincs több hozzáfűznivalóm."
Nekem viszont van. Nem jó az összehasonlítás alapja.
Azzal az idővel kell összehasonlítani, amit kormánnyal fogsz elérni.
Mert így ez olyan, mintha a Gridben Lorant(billes) hasonlítaná az idejét mondjuk hozzám. Nem biztos, hogy azonos a tudásszint.( sőt, biztos, hogy nem) -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1273 üzenetére
Én is olvastam, csak nem volt időm gurulni,tesztelni,ezért nálam még nem alakult ki.
Ezért nem küldtem.
Viszont a különbség az, hogy én elfogadom fenntartás nélkül, ami ki lesz jelölve.
Most is inkább mások kedvéért foglalkozom a témával, csak mint VB tag.
Nem jó a szájízem, ha apró dolgok miatt nem jönne valaki.
Hátha többen is vannak, de csak JJ meg dunc emelt szót.
Szerintem adjunk mindenkinek még 5-10 napot, hogy jusson valahova, akkor jelezze, hogy hol tart, és az után véglegesítsünk, hogy legyen bőven idő a bajnokságra már azzal a beállítással gyakorolni.
És akinek az nem felel meg, akkor eldöntheti, hogy jön, vagy nem jön.
(amit mondtál: szokik, vagy szökik)
Valaminek lennie kell. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ted-Mosby #1266 üzenetére
Tökéletesn igazad van. Egyetértek.
A volt feleségemmel cívódtam pont ilyeneken.
Mindig mondta, hogy így rossz valami, úgy rossz valami.
Kérdeztem, hogyan kellene szerinted? Azt mondta: nem tudom.
Ha viszont csináltam valamit mégis, az biztosan rossz volt.
Ezért írtam ezt a hsz-t. [link] -
dzsavermadar
senior tag
Nézzétek meg a legjobb köridőket (kormányos vs bill szempontból).
Persze a megtett körök számát is figyelembe véve (kinek mennyi munkája fekszik benne)
Persze ezt nem vitaindítónak szánom, mert ebben úgyis mindannyian egyetértünk.
Hanem inkább az adott lehetőségek/segítségek szempontjából.Neuro
Azt a "ne tudd meg"-et csak képletesen írtam. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1242 üzenetére
"A féktávokat nehogy már a program mondja meg, én is napi több tíz kört próbálkozok azért, hogy kitapasztaljam."
Neked nem is kell használni, mivel a lehetőség csak adott, és nem kötelező.
Tehát ez vélemény ,és még mindig nem válasz.
Én sem használtam idáig sem. A bal oszlopban minden ki volt ütve.
Ha valaki/valakik szükségét érzi használni, attól még az egyenlő feltétel megmarad.
Ne tudd meg, (ahogy szokták mondani) milyen billel egy kanyar begyakorlása, amikor egyidejűleg kell fékezni,kanyarodni, helyes ívet fogni, stb. JJ is mekkora munkával tudta elérni a néhányadik helyet. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Már azt, hogy nagy munkával is csak dobogó szagú a dolog. (ezt nem JJ nél gondolom, hanem mindenkinél)
De amíg nem teszteltem, addig ezt a témát hanyagolom.
Azt meg hogy te kapod a legtöbbet, és unod, tetszik.
Megkérek mindenkit, hogy vagy Tednek (úgyis jelezte),
vagy nekem címezzék a bajaikat, örömeiket. A VB-nek be kell vállalnia ezt.adyz
Te se ess túlzásokba. Amit a lehetőségekből nem használsz, az a magánügyed.
Ha nem kell, örülj neki. Ez azt jelenti, jó vagy. Grat! De nem mindenki ilyen jó.Dunc-hoz csatlakozva mondom. Én is csak addig fogom ezt játszani, amíg élvezem a vezetést. Ha nem tudom ezt elérni, akkor abbahagyom. Nekem ne az autó vezessen, hanem én. Értem ez alatt, hogy az igazi autókon is rengeteg segítség van.
(ABS, szervo kormány/fék, kanyarstabilizátor,kipörg gátló, és még sorolhatnám) mégsem veszik ki az ember kezéből a vezetést. Itt segítségek nélkül az autó "önállósul". Én erre gondolok. De ezt a véleményemet is a tesztelésem után fogom pontosítani, addig csak benyomás. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
dzsavermadar #1233 üzenetére
Szerintem várjunk még néhány napot bármi véglegesítésével.
Kérek mindenkit, aki részt akar venni a PH WTCC játékban, írja le, hogy mi az, amin módosítana a szabályzat bármely pontján. Ezt megteheti nyilvánosan is, de akár priviben is.
Javaslom a nyilvánosat, hogy más is hozzá tudjon szólni. Nem ígérem a módosítást, de csak így szerezhetünk tudomást a gondokról. És így tudjuk megtárgyalni.
Azért mindenkihez nem lehet igazodni, tehát nem arról van szó, hogy minden javaslat beépül.
Aztán majd meglátjuk. Lesz akinek nehéz lesz néhány dolog, lesz akinek nem.Akkor el lehet dönteni, hogy vállalja valaki, vagy nem. Néma gyereknek..........
Az nem jó hozzáállás, hogy ha nehéz valami, akkor nem csinálom.
Munkát kell belefektetni, és akkor fog eldőlni. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
N€T0X|N #1222 üzenetére
Ehhez a fékrásegítéses témához.
Mai nap folyamán ki fogom próbálni a különbséget.Nálam most a szabályzat szerint van beállítva minden. Tegnap már volt időm 20 kört is menni (igaz, ebből csak 5-6 volt a mért)
Ez volt az első tesztelésem igazából. De itt még közben nem is állítottam semmit. Csak az alapokon mentem.Elmegy, lehet vele rendesen menni (bár ez csak első benyomás, és csak ezen a pályán)
Ha igazán dob rajta a fékrásegítés (alacsony),akkor majd jelentkezem.
Általánosan viszont az a véleményem, hogy még csak "kezdegetünk", és így még képlékeny minden. Próbastádiumban vagyunk. Kérek mindenkit, hogy jelezze azonnal, ha gondja van valamivel,(természetesen megbeszélési hangnemben, és ne vádlón, vagy bántón). Ez a válaszban is így legyen!!!
Hiszen a versenyzés mellett, egy csapat építéséről is van szó. Nem kell azonnal lelépni, ha valami nem tetszik, hanem jelezni.
Neuro. Azt nem értem,
"azzal olyan előnyhöz jutsz, amivel még a kormányosok se tudnak mit kezdeni!"
A kormányosok itt is alapból előnyben vannak, úgy tudom. Egy ilyen segítség legfeljebb kompenzálhatná a különbséget. A másik oldal meg az, hogy akkor a kormányosnak is rendelkezésére áll ugyanez a segítség, és máris nincs előny ebből. Ezért nem értem.
Természetesen nagy munkát végez Ted és Neuro, amit köszönök mindenki nevében. De attól még nem "kiskirályok", hogy kialakítanak egy működő rendszert, amit nekünk csak használni, és véleményezni kell. Megjegyzem, mint a VB harmadik tagja én is király lettem. Igaz csak kicsi.
Legyen az ember az elsődleges, és ha ésszerű, akkor úgy alakítsunk mindent, ahogy mindenkinek aránylag megfelelő.
Egy konvojban is a leglassúbb járműhöz igazodnak, hogy együtt maradjon a csapat.
Remélem itt is igaz, hogy "a versenyzés nem csak a győzelemről szól"
Most már elkezdek tesztelni, és én is tudok érdemben hozzászólni a dolgokhoz.
Én úgy állok a dolgokhoz, hogy valószínűleg esélyem sincs az első helyezések eléréséhez, de számomra nem ez a lényeg. Akkor is elindulok, ha az időim alapján úgyis utolsó leszek, nem pedig kiszállok a buliból. Sok a szabály, de az azért van, hogy végre normálisan versenyezzünk, nem pedig őrült módjára körözzünk ahogy puffan.
Kicsit hosszú lett, majd máskor folytatom. Meg a tesztelés után. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
motormouse #1216 üzenetére
M M
Csak ötletadónak.
Igaz, hogy Vectra, de elég sokféle.
Festés ötletek -
dzsavermadar
senior tag
Nem lesz könnyű a versenyszabályzat szerint elbírálni a versenyeket,
ha nagyon ragaszkodunk a leírtakhoz.
Márpedig azért van leírva, hogy azon elvek szerint működjünk.
Újra megnéztem ezt a négy versenyt,
Mégpedig a szabályzatban leírt szempontok előtérbe helyezésével.
Jókat derültem. Ugyanis igencsak lett volna munkája a VB-nek, és valószínűleg más "sorrend" született volna. És ezeken a videókon még nincs is rajta minden.
Ezekből is lehet tanulni, mert sokszor a "bevált" szokott módon oldjuk meg a helyzeteket, és szinte senki nem is veszi észre, hogy itt ütköznek a szabályokkal.
Roppantul kell figyelni, mert a VB rettenetesen figyelni fog, és könyörtelenül igazságos lesz.
Itt a négy verseny, ha van kedvetek nézzétek át, de a szabályokra figyelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged