- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekedi
senior tag
Köszi a válaszokat!
Akkor várunk, csak küldik valamikor. -
kekedi
senior tag
válasz
Ringman #2606 üzenetére
Ezt legutóbb se értettem.
Attól mert, nem érint a rezsi csökkentés korlátozása, attól még lehet hogy tudok spórolni (és lehet akarok is), és ha emiatt bejelölöm azt hogy az árammal tudok spórolni, akkor engem nem vesznek bele az átlag alatti fogyasztókba. Pedig benne vagyok. -
kekedi
senior tag
válasz
Marcsello31 #2563 üzenetére
Akkor nem turmixoltok, nem melegítetek mikroban semmit, se vasalás, se mosás, hűtő?. konkrétan semmit nem használsz ami 100w felett van?
KétlemJa bocs,... Most látom hogy szobát írtál nem házat.
Nem szóltam. -
kekedi
senior tag
Sziasztok,
Bocsi, de nem találtam megfelelő topkot.
Valaki kapott már az eon-tól számlát az elmúlt 2 hétben?
Július 30.-án diktáltam be (a rendkvüli diktálás alkalmával) az áramot, de számla még nem jött.
Gondoltam még várok, mert általában 7.-e körül kell diktálni az órát, hátha utána küldik, de semmi. A diktálás utáni alső munkanapon mindig elkészült az új számla.
Túlterheltek, vagy egedi próblémám lehet? -
kekedi
senior tag
válasz
dobolan #1771 üzenetére
Nekem nincs ilyen becsípődésem, hogy zavar ha másnál van a pénzem, vissza kapom úgy is.
Félre rakhatom nyílván. De akkor ugyan ott vagyok, hogy nincs nyáron több pénzem, mert félre raktam télre. Akkor már mindegy, ha általányt fizetek.
Félre értés ne essék, nincs gondom a diktálással. Aki úgy csinálja, az tegyen úgy. De kiverte a biztit most nálam, "ha valaki írja, akkor már be is diktálhatná" kijelentés. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
-
kekedi
senior tag
válasz
Degeczi #1767 üzenetére
"Ha pedig megnézed, írod magadnak, ugyanannyi erővel be is lehet diktálni."
Én is nézem és felírom, de akkor is átalányt fizetek. Ne keverjük már a szezont a fazonnal. Nem arról van szó, hogy nehezünkre esik bediktálni. (Az áramot diktálom amúgy, de ott nincs is nagyon kiugró hónapok.)
Mi az hogy ha írom, akkor be is diktálhatnám? Miért? Mitől függ össze a kettő?
Nekem pont nem lenne jó télen 30-at fizetni,, mert éppen fűtünk mint állat. Pedig fizethetnék max 10-et is.
Ha út közben látom, hogy többet fogyasztunk mint tavaly, majd akkor változtatok a limiten esetleg. -
kekedi
senior tag
válasz
bigdady #1280 üzenetére
Most nem azzal van a baj, hanem van e különbség ha Aug1 előtt vagy után diktálok. Oké a múlthavit diktálom, de mégsem, mert már lesz benne párnap augusztus is. Ami a jelen esetben akik a határon mozognak, (havi vagy éves szinten) azokank nem mindegy.
szerk.:
Közben, megválaszoltad. -
kekedi
senior tag
válasz
balojazz #1279 üzenetére
Nekünk e régi kertesházba átfolyós gázos vizmelegítő volt. De nem volt elektromos gyújtásu. Vagy is folyamatosan ment az őrláng, csak azért, hogy ha megnyítjuk a csapot, akkor betudja kapcsolni a nagylángokat.
Sajnos nem emlékszem mennyi m3 ment el egy hónapban. De olyan 1000Ft körüli összeget számoltam ki rá. (Nem tudom ezeket milyen elgondolásból csinálták így.) -
kekedi
senior tag
válasz
balojazz #1275 üzenetére
316kWh volt az elöző hónap. Majd októberben lesz éves elszámolás. Utána egységes részszámlát akarok kérni. Belövöm úgy hogy jó legyen. Valamint figyelünk is rá, hogy véletlen se lépjük túl. (Úgy is figyelni fogom, szokásommá vált pár éve, hogy havonta lefotózom az órákat, legalább nem érnek soha meglepetések, vag ha igen, akkor megkeresem a hiba forrását)
Amúgy cirka 2200kWh-ot fogyasztunk 1 évben. (Télen 120-150kWh, de nyáron 300 felett) -
kekedi
senior tag
-
kekedi
senior tag
Sziasztok,
Én az áramot minden hónapban diktálom. (Nyáron a klíma miatt a havi kvótából kicsúszunk, de éves szinten beleférünk)
Kérdés, hogy érdemes e már júlis végén diktálnom, vagy nyugodtan diktáljak a megszokott 5-6-7 táján(Aug)? Ugye mivel Aug.1-től lép hatályba az emelt ár, nem vagyok benne biztos, hogy Aug. 1 után diktálnék, akkor nem e számolnak magasabb árat.(Többet diktálnék be amúgy most, saccra kb, annyit amennyin 1 hét múlva állna az óra)
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest