- iPhone topik
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
HELP! Kérem, hogy osszátok meg velem, milyen klímát válasszak.
A körülmények:
- 20 nm tetőtéri szoba, keletről és nyugatról nyáron a nap, télen a hideg tépi, aránylag gyengén szigetelt helyiség.
- télen-nyáron rengeteget használom home office miatt
- kb 20 éves 3.5 kW NEM INVERTERES LG klíma hűti és fűti, gondoltam nem cserélem le addig, amíg tönkre nem megy. A hűtést még csak-csak ellátja, de zajos, sokat fogyaszt, és mai nappal tele lett a hócipőm vele, mert fűteni már nem tud, szerintem a jegesedés miatt. Ha mégis fűt akkor is hangosan és hatékonytalanul.
Szeretnék a helyére fűtésre is optimalizált klímát. A Greevel vannak keserű tapasztalataim, LG-vel szinte csak pozitív. Milyen típust ajánlanátok? Nem spórolni szeretnék, hanem hatékonyan és lehetőleg csendesen, komfortosan hűteni-fűteni.
Köszönöm! -
insight
aktív tag
már mindkettő megvan, így csak a döntés a kérdés, hogy melyiket használjam. Fűtésre optimalizált klímát akkor szereltetnék fel, ha ez a régi ócskavas végleg kihal és nem hűt-fűt majd megfelelően - egyszerűen nem éri meg előbb lecserélni. Márpedig itt a legfontosabb szempont az ár, hiszen eleve a gázon való spórolás miatt indultam el ezen az úton.
Köszönöm a válaszokat! -
insight
aktív tag
Valaki segítsen pls. A dolgozószobám fűtését szeretném gazdaságosan megoldani, és választhatok fűtőpanel vagy klíma között, mindkettő be van szerelve. Mindenhol azt olvasom, hogy a klíma 4-5x olyan hatékony, mint a fűtőpanel, CSAKHOGY nekem egy nagyon régi, nem inverteres, 20 éves klímám van - vajon ilyenkor is igaz, hogy gazdaságosabb?
A konkrét alanyok: Somogyi FK 440 Wifi fűtőpanel és LG-R126ABL ősrégi klíma. Sajnos energiacímke egyiken sincs. Az FK440 2kW-ot tud, én 1kW-on használom. Az LG-ről ennyi adatom van: fűtés normál input / max input: 1230W / 1330W, fűtés kapacitás 3809W.
Jól értelmezem-e az adatokat: az FK 440 1kW felvételekor 1kW fűtési energiát ad le, a klíma viszont 1.3kW felvételekor 3.8kW fűtési energiát, tehát még ez a régi klíma is gazdaságosabb mint a fűtőpanel? Vagy félreértelmezem a fogalmakat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest